hits
DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Balsam for sjela - Son spa <3

Hei på dere og god søndag :)

Håper dere har hatt en fin helg :) Jeg har nettopp lagt barna og håper på en god natts søvn :)

Søvn er ikke noe jeg har vært bortskjemt med på en god stund, men i går tok jeg turen til Son Spa med min venninne Lene :) Vi hadde booket søsterspa, og det var en helt fantastisk opplevelse :) Vi startet med å dele en flaske vin på rommet (som forøvrig var mer som en leilighet enn et rom), vi gikk på spa og etter vi var badet og smurt så stod en 3-retters på programmet.

Vi hadde bestilt vegetarmeny, og jeg er veldig imponert! Hovedretten var seriøst den beste vegetarlasagnen jeg har spist i hele mitt liv!:) En drink i baren tok vi også før vi gikk på rommet og sovnet. Jeg fikk 8 timers sammenhengende søvn og det var magisk. Puppene var som betong når jeg våknet så de måtte tømmes rimelig kjapt, men bortsett fra det så var det ikke en eneste ubehagelig ting med hele turen :) Vi var på spa i dag også + at vi også hadde en time aromamassasje. Himmelsk!Vi sjekket ut klokken 15.00, og selv om jeg gjerne hadde blitt en dag til så var det veldig fint å få se barna igjen <3 William hadde vært snill mot Kim så han hadde ikke hatt det så verst han heller :)

Jeg kan virkelig anbefale Son spa og jeg skal snart tilbake :) Denne slitne dama har definitivt fått en boost jeg kan leve lenge på :)

Ha en fin kveld :)

I stellebagen - tips :)

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin dag :) Her har vi alle sovet bra og jeg følte meg overraskende pigg når frøkna kom tuslende klokken 07. Hun var litt småsur i dag og jeg fikk kjeft fordi jeg sa hun måtte spise frokost før hun fikk mere melk. Hun får alltid en liten melkeflaske i sengen på morgenen sammen med oss, men i dag var det ikke bra nok :P Hun tok tak i fjeset mitt og nærmest ropte "mamma hente mere melk". Må nesten le litt for hun er så morsom når hun skal være sjefete :D

Jeg har hatt en veldig rolig formiddag og skal om ikke lenge gå ut i klinikken for å jobbe:) Har kunder helt frem til klokken 21 så det er nok å gjøre uansett. Da tar jeg helgen og det skal bli godt :)

Først tenkte jeg tipse dere mammaer om hva jeg syns er fint å ha i stellebagen til babyen. Mange ender opp med å stappe den full av ting man ikke trenger, så her skal dere få basisen av meg :)

Jeg har stellebag fra Emmaljunga og er veldig fornøyd med størrelsen og antall rom i bagen. For en kontrollfrik som meg er det fint at jeg har ulike rom til de ulike tingene så slipper jeg å endevende bagen hele tiden :)

Ammeinnlegg (jeg har lagt mange i allerede i et eget rom bak i bagen), bleier og våtservietter. Jeg liker libero sine ammeinnlegg, pampers sine bleier og våtserviettene har jeg kjøpt i Sverige. Jeg vasker babyen nedentil med babyolje og vann hjemme, men ute på tur er våtserviettene nyttige. Du vet aldri når du får en bæsjebonanza eller overdreven gulpekule :P

Smokker, gulpekluter og sinksalve :) Gulpekluter kommer alltid til nytte og smokkene fra mam som har eget etui er også smarte for da har man litt kontroll på hvor smokkene er :) Jeg bruker fortsatt bleiekremen til Weleda på Victoria og William får den samme i bagen sin :)

Et skift med body og bukse :) Små babyer må skiftes på oftere enn man tror og det har skjedd mer enn en gang at jeg måtte bytte klær på Victoria da vi var ute når hun var baby (ungen gulpet helt enormt mye!) :) En liten kosebamse har også fått plass <3

For de som ikke ammer må selvfølgelige morsmelkerstatning og flasker også være med, men for ammemammaer er dette det jeg føler at jeg trenger :)

 Ha en fin dag videre :)

Hjemmekontor - Inspirasjon :)

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en bra dag:) Her har frøkna nettopp sovnet så roen har senket seg. Frøkna var en del våken i natt også, men da hadde hun feber stakkar :/ En paracet, litt kos og et par melkeflasker senere så sovnet ungen og det gjorde vi voksne også. Sov faktisk helt til 09 i dag (vel og merke var det et par tissepauser i løpet av natten), så jeg føler meg ganske bra. Forkjølelsen kjennes også ut til å være på retur, og godt er det:)

Siden frøkna hadde feber i natt ble det naturlig nok ikke noe barnehage på henne i dag. Jeg og Kim dro til svigermor sin grav med blomster siden det er 2 år siden hun døde i dag + at vi var en tur i Oslo for å vise frem en leilighet vi leier ut:) Victoria var hos mine foreldre og når vi kom tilbake fra Oslo spiste vi middag der. Etter at vi kom derfra har jeg jobbet et par timer i klinikken, men var ferdig i 18 tiden så har fått litt tid hjemme i kveld:)

Ellers så kikker jeg mye på bilder av hjemmekontorer for tiden i og med at jeg skal lage meg et lite kontorhjørne i 2.etasje så fort sofaen der oppe er solgt:)

Her er noe det jeg liker godt :)Ha en fin kveld videre:)

I fødebagen - tips

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin dag:) Jeg våknet av meg selv klokken 05 i dag og fikk ikke sove igjen. Hjernen min bobler over av alle mulige tullete tanker og party i magen. Jeg har jobbet på Glød hår og velvære på Nordstrand i dag, og selv om jeg ikke måtte være der før 11 så begynte tankene mine å spinne over dårlige kjøreforhold allerede klokken 05. Jeg hater, og da mener jeg hater å være forsinket så jeg planla å kjøre minst en time før jeg startet + at jeg sjekket værmelding og lokalnyhetene.. Ikke sånt man får sove av akkurat:P Sånn husker jeg at jeg var sist svangerskap også. Ikke nok med at kroppen verker, men hodet verker litt det også. Jeg blir ekstra bekymret for alt mulig også begynner jeg å tenke på ting jeg må huske på, ting jeg må rekke før fødsel etc. Jeg har egentlig ingen bekymringer, men hodet mitt koker litt allikevel :)

Jeg nærmer meg svangerskapsuke 33 og selv om jeg ikke skal pakke bagen riktig enda så tenkte jeg dele noen fødebag tips med dere:) Jeg kommer nok ganske snart til å begynne så smått å finne frem hva som skal være med og legge det lett tilgjengelig så det bare kan hives over i bagen om det skulle skje noe før tiden:)

 

Hva trenger du?

1. Helsekort for gravide! Dette bør du ha i vesken de siste ukene før termin så du ikke glemmer det i kaoset som kan oppstå når fødselen melder seg:)

2. Mat/drikke til mor og far. Når man ligger der med rier fra helvete er ikke mat det første du tenker på, men du trenger altså en del energi for å holde det gående. Selv kjøpte jeg med energidrikker, proteinbarer, nøtter og druer. Dette hadde vi alltid tilgjengelig de siste ukene (i en pose i kjøleskapet) sånn at alt kunne tas med lett:)

3. Mobil + lader, eventuelt kamera + lader. Noen vil kanskje også foretrekke å ha med en pc, men den tar så mye plass så det dropper jeg:)

4. En bok eller et magasin. Ventetiden kan bli lang og er det lang tid mellom riene så kan en bok få tiden til å gå litt fortere. Du trenger ikke velge et tungt litterært verk, men en enkel krimroman kan være ålreit:)

5. Veske med lommebok, kontanter (tenk på parkeringen), leppepomade etc

6. Nattkjole. Selv syns jeg det er ubehagelig å sove med full sykehuspysj så jeg foretrekker en enkel nattkjole i stedet. Når det kommer til selve fødselen kan man også føde i en nattkjole fremfor de horribelt stygge sykehusskjortene. Ikke velg en dyr og fancy variant da den vil bli blødd ned uansett :P7. Ammebh. Jeg fortrekker lette sportsbher fra kappahl fremfor tradisjoenelle ammebher. Du bør velge spileløse varianter som ikke strammer, og som du enkelt kan få puppen ut av.

8. Tøfler. Du vil ikke gå barbent på gulvet på sykehuset. Sist fødte jeg på sommeren så da hoppet jeg bare inn i ballerinaskoene mine, men nå kommer jeg til å ta med meg tøfler (og da tøfler som kan vaskes i maskin ellers desinfiseres etter oppholdet).

9. Varme sokker. Jeg fryser lett på føttene så varme sokker skal med.

10. Løse og behagelige klær. Jeg tenker ta med tights, joggebukse, enkle singleter og et par varme gensere. Satser på at jeg bare må bli på sykehuset veldig kort tid etter fødsel,  men litt skift til meg selv må jeg ha med. Komfort og klær som er lette å få av er tingen :) Jeg tar også med egne truser da jeg ikke er kjempefan av sykehustrusene.

11. Deodorant, tannbørste, tannkrem, hårbørste, bodylotion, sjampo, balsam og hårolje, rens til ansikt og dag/nattkrem. (gjerne reisestørrelser) Jeg har småflasker som jeg fyller over til for å spare plass :)  De har sjampo på sykehuset, men denne er virkelig ikke å anbefale om du har mer enn 4 cm hår på hodet.

12. Babyolje. Dette bruker jeg ikke bare til babyen, men også til mitt eget underliv etter fødsel. Vasker meg hver dag med weleda babyolje nedentil og det fungerer veldig godt. Huden blir aldri irritert :) 

13. Sminke. Jeg tar ikke med hele arsenalet, men noe tar jeg med for å føle meg litt fresh :) Mascara, en bb-krem og litt solpudder/rouge er fint:)

14. Ammeinnlegg. Jeg tar med meg en liten bunke engangsinnlegg :)

15. Et par bleier til babyen med tanke på hjemreisen. Kan jo fort bli et lite uhell på vei hjem i bilen :)

16. Purelan ammesalve. Du får såre brystvorter garanter!

17. Bilstol bør stå klar i bilen fra uke 37.18. Ting til babyen. Du får det du trenger under oppholder av bleier og bodyer, men det er greit å ha med noe tøy selv også. Jeg tar med reisedress, sokker, et par bodyer, en varm lue, votter, et par tynne joggebukser og en strømpebukse.

19. Pledd/bilstolpose til hjemreisen

20. Smokk! Ble ikke med sist, men skal definitivt med denne gangen. Jeg krysser alt jeg har for at denne ungen vil ta smokken, og jeg gir blanke f'*** i om jordmoren sier jeg ikke skal gjøre det.

21. Manne har med en bag klar med sine egne klær + toalettsaker.

22. Ørepropper. Jeg er ekstremt var på lyder så sover som regel med ørepropper sånn halvveis på. Babyen hører jeg uansett.

23. Store bind! Små bind og truseinnlegg vil ikke gjøre susen for å si det mildt :P Du vil få bind på sykehuset, men jeg syns disse er litt harde og stive.

24. Min egen morgenkåpe og et stort håndkle. Håndklene på sykehus er som middels store kluter og det er jeg ingen tilhenger av :)

25. Plastposer til skittentøy kan være kjekt å ha :)

26. Sinksalve/bleiekrem. Min favoritt er fra weleda:)

 

Dette var det jeg kunne komme på nå, om det er noe jeg har glemt så setter jeg pris på innspill:)

Ha en fin kveld:)

 

 Litt inspirasjon :)

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en bra dag :) Jeg var på Tusvik og Tønne show i går kveld med kollegaer fra sykehuset og etterpå var vi på Olivia på aker brygge for å spise. Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik leverte og det var absolutt et show verdt å se :) Det ble ikke så alt for sent, men klokken 01 er sent nok for en gravid småbarnsmor:P Jeg sov som vanlig kjempedårlig, og selv om jeg lå helt til 10 så føler jeg meg absolutt ikke uthvilt :( Tror det kan ta en stund før jeg føler meg pigg igjen.. Svangerskap har absolutt noe vakkert med seg, men for min del er det store deler av svangerskapet som er mer et nødvendig onde for å få noe man ønsker seg.

 Det er fortsatt lenge til hytta er ferdig, men koser meg masse med å planlegge hvordan vi skal ha det der og hvordan det skal bli her hjemme <3

 Bildene har jeg lånt fra instagramkontoene til vakrerom, norskeinteriorblogger og inspirasjonsguidenorge. Alle disse kontoene oppdateres hyppig og har masse fint som deles :) Anbefaler å følge de om du ønsker inspirasjon :)

Jeg og Victoria har vært hos min venninne Lena og hennes datter Oda i dag for at barna skulle få leke sammen og for at vi skulle få skravle litt :) Victoria er nå på et lite besøk hos mine foreldre, men kommer hjem igjen om en times tid :)

 Ha en fin lørdag videre :)

Petter uteligger <3

Hei fininger:)

Håper at dere har hatt en fin tirsdag:) Jeg ble vekket klokken 05 i dag for da var frøken fryd klar dagen.. Burde ha sett den komme i og med at hun sovnet veldig tidlig i går, men det gjorde det absolutt ikke mer behagelig av den grunn :P Jeg fikk lagt meg litt nedpå igjen og fikk sovet 2 timer til før jeg begynte å jobbe i klinikken :) Stapp full dag igjen, og nå er jeg nettopp ferdig med siste kunde. Jeg hadde regnet med at januar skulle være en rolig måned i klinikken, men der tok jeg veldig feil. Klager ikke, men det er overraskende:)

Jeg har de siste dagene sett noen episoder av Petter uteligger, og herregud for en herlig serie <3 Jeg som er litt (les:veldig) lettrørt i utgangspunktet sitter jo en del og gråter underveis her, men jeg syns bare det er en så nydelig serie. Når en mann som livnærer seg på tigging og salg av =Oslo sier at det beste han vet er å glede andre og å dele det han har da fikk jeg meg en skikkelig wake up Call! Jeg får helt vondt i magen av alle de triste skjebnene selv om det er en serie som ikke fremstiller de ekte uteliggerne/narkomane som stakkarslige. Jeg føler du får ekte vare, og dette er noe flere burde se. Jeg tror alle episodene ligger tilgjengelig på tv2 sumo :)
Jeg gir hver måned til veldedige formål, men jeg skal gi mer, og jeg skal bli flinkere til å se de som sitter på gata og tigger på en hyggelig måte. ikke at jeg noen gang har vært slem eller ufin mot noen, men jeg møter ikke nødvendigvis blikket deres heller eller smiler til dem heller:( Jeg skal skjerpe meg :)

Nå skal jeg få i meg litt kveldsmat før sengen kaller:)

Ha en fin kveld:)

Salg - shop og dropp!

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin dag:) Frøken fryd sov godt natten gjennom så vi voksne i huset er hakket mer opplagte i dag enn i går. Vel og merke så føler jeg meg ikke helt opplagt om dagen uansett fordi det å sove godt ikke er enkelt når man er høygravid. Ligger jeg på rygg blir jeg kvalm, magen er åpenbart uaktuelt og det er ikke alltid lillemann i magen syns det er greit at jeg ligger på siden heller :P Sitte sånn halvveis oppreist derimot går han med på (når han ikke hopper på blæra mi).

Kim stod opp i dag så jeg fikk ligge litt lengre og etter noen timer oppe så leverte jeg henne hos mamma og pappa i noen timer uten noen annen grunn enn at jeg ville ha litt alenetid. Jeg så en episode av Justified og bare ryddet litt her hjemme. Når man er sliten så alenetid gull :) Vi hentet henne i 14 tiden for da bar det av sted til Rælingen igjen.  I dag har Victoria sin fetter Noah bursdag, og vi skulle dit for å feire:) Victoria sovnet i bilen så da ble det en lovlig sen dupp, men hun fikk løpt av seg en hel del energi i bursdagen så hun var ikke så aller verst i leggingen i dag heller:)

Jeg har ikke tenkt å bruke kvelden til noe annet enn sortering av de gamle klærne til Victoria (og de er det mye av!). Jeg har fått gitt bort en stor boks med 56-62 og har fått sortert ut 2 store bokser med 86-92 som jeg skal gi bort i morgen. Kjønnsnøytrale ting sparer jeg selvfølgelig på til William, men alt jentetøy gir jeg heller bort til noen som trenger det. Noen plagg har jeg selvfølgelig spart på, men det er grenser for hva man kan spare på et langt liv. Så mye plass på loftet har vi rett og slett ikke :)

Ellers så er romjulssalget i gang i morgen, og selv har jeg planer om en tur til Oslo på onsdag for å gjøre noen kupp:)

'
Store røde plakater og gode tilbud gjør mange (og kanskje spesielt damene) helt ville! Tidligere var jeg også en av de som kunne finne på å kjøpe noe bare fordi det var halv pris selv om det egentlig ikke var min stil eller størrelse (kunne jo hende jeg likte det senere eller slanket meg:P), men nå har jeg lært så tenkte jeg skulle dele noen tips med dere også:)

1. Ikke kjøp noe som ikke passer

Du kommer mest sannsynlig ikke til å endre kroppsfasong den ene eller andre veien i nærmeste fremtid, og selv om den skulle endre seg etter hvert så vil du garantert ikke ha plagget lengre da. Kjipt der og da, men bare glem det å gå videre.

2. Kjøp klassiske plagg som varer

Kanskje har de den kåpa på salg som du ikke kjøpte fordi den var for dyr, men som du elsket. Den kan du kjøpe om den har et klassisk snitt som du liker, og som du vet kommer til å vare. Fine vesker og klassiske sko kan du også investere i. Dessverre har aldri Chanel veskesalg, men mange av de litt rimeligere merkene har ofte 50-70% i januar så er det noen du ønsker deg kan dette være tiden for å kjøpe:)

3. Hold deg til stilen din

Det er kanskje fint på andre og kanskje det en gang kommer en anledning til å bruke plagget? Gå videre, dette er noe som kommer til å støve ned i skapet ditt.

4. Skriv en liste over ting du ønsker deg.

Da har du en plan og det er mye letter å unngå bomkjøp. Du trenger ikke 4 nye partykjoler selv om de er billige, men om den er en spesiell type kjole du er på jakt etter så noter deg den.5. Følg med på nett

Noen av butikkene legger ut mer på nett så selv om drømmeskoene ikke var igjen i din størrelse i butikken så kan det være lurt å sjekke nettbutikken også.

6. Ta en mat og hvilepause

Man shopper mer rasjonelt når magen er mett og man ikke er stresset :) For dårlig tid når man shopper ender sjelden bra.

7. Ta med en ærlig venn/venninne

Ofte så står man der svett i prøverommet og er usikker på om man i det hele tatt var noe fin i den kjolen. Ta med en god venn som sier sin oppriktige mening om dette er noe du får bruk for eller ikke.

8. Rydd plass i eget klesskap før du shopper

Jeg kan lett glemme ting jeg har, og det har skjedd mer enn bare en gang at jeg har kjøpt ting som ligner veldig på noe jeg allerede har. En skikkelig ryddesjau i skapene gir deg oversikt + at du kan kvitte deg med ting du ikke lenger bruker. Du kan enten bytte/gi bort til venner eller legge i en klescontainer:) Kast ting som er slitt i søpla!

9. Kjøp kvalitet som varer

Sannsynligheten for at du kommer til å elske plagg fra 30kroners salget på H&M er svært liten. Greit nok at du får mye ræl for pengene, men kvalitet bør gå over kvantitet når det gjelder klær altså. Det er også mye mer miljøvennlig å kjøpe mindre. Ergo, ikke kjøp noe bare fordi det er billig for det setter du ikke pris på allikevel. Det blir bare fyll i skapet som blir kastet senere uansett.

10. Ikke ta med små barn

Med mindre du har unger som oppfører seg helt eksemplarisk og som elsker å se på at mamma går rundt i butikker og prøver klær så lar du ungene være hjemme. Ergo bør det ikke være noen barn i sikte i klesbutikken. Små barn har null glede av butikker og du som mor ender opp med ting du egentlig ikke vil ha fordi du blir stresset av utålmodige barn.

Nå er det bena høyt, kveldsmat og en episode til av Justified <3

Ha en fin kveld:)

 

Vintertips for hud, hår og sminke :)

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin dag så langt:) Jeg har en liten hvil nå før jeg skal hente frøken fryd i barnehagen. Jeg har jobbet mye i klinikken frem til nå og skal jobbe igjen fra 18-22 derfor benytter jeg sjansen til et lite blogginnlegg nå.

Det blir lange dager nå før jul, men jeg trives heldigvis veldig godt. Ryggen er så som så, og jeg kjenner et viss press på isjias nerven siden jeg har en varmefølelse på lårene som jeg hadde sist den lå i klem. Heldigvis har jeg nå kommet meg til uke 29, og det er "bare" 11 uker igjen :P

Tenkte jeg skulle dele noen vintertips med dere i dag for hvordan man kan ta best mulig vare på hud og hår i disse kalde månedene vi har foran oss (og er inne i for så vidt:P)

Hår

Alle ønsker seg vakkert hår, men på denne tiden plages vel de fleste med ganske så statisk hår. Det kan være tørt og stritt og for noen blir det enda fortere fett enn det pleier å bli. Generelt så er ofte håret litt uregjerlig på denne tiden av året, og det hjelper jo ikke på med lue heller:)

Tips 1

Ikke vask håret for ofte. Dette har jeg ikke vært så flink til selv, men nå vasker jeg i det minste håret kun annen hver dag og det funker for meg. Unngå glovarmt vann da det stripper håret for naturlige oljer.

Tips 2

Hårkur! Bruk en god hårkur minst en fang per uke. Er håret ekstra tørt kan du gjerne sove med den over natten. Jeg er veldig glad i alterna caviar og alterne bamboo kuren :)

Tips 3

Invester i en god hårolje. Denne stryker du lett over håret og ta gjerne litt ekstra i tuppene så ser de ikke så slitt ut :) Joico og Alterna har gode oljer som ikke tynger håret:)

Tips 4

Ikke bruk "alt" av produkter. Håret blir tungt og slitt og det kan fort se fett ut om du overdriver. Litt skum og olje holder + litt lett spray for å fiksere frisyren. De dagene jeg ikke vasker håret bruker jeg litt tørrsjampo i røttene og litt olje i tuppene bare. Jeg liker godt Joico sine produkter, mens tørrsjampo fra Batiste holder mer enn nok for mitt hår:)

Tips 5

Varmebeskyttende spray. Dersom du er glad i rettetang og føner så husk å spraye over med en varmebeskyttende spray så blir håret minst mulig slitt. Jeg personlig elsker brazilian blowout behandlingene jeg gjør for da kan jeg legge rettetangen på hylla og håret mitt ser fortsatt glatt og fint ut. Mindre slitt blir det også.

Hud

Med kald luft kan også huden bli litt humørsyk. I hvert fall så forandrer min hud seg på vinterstid. Den blir tørrere og mer fuktfattig på denne tiden av året så da skifter jeg ofte nattkremen min til en fetere variant:)

Tips 1

Få mer fukt, både fra utsiden og innsiden! Hjelp huden ved å rense og skrubbe den godt (evt ta kjemiske peelinger som jeg gjør) og bytt ut kremene dine til rikere varianter. Fett må du også få inn fra innsiden så spis nøtter, avokado og ta tilskudd av omega 3 (jeg liker godt Udo's Choice).

Tips 2

Ansiktsolje. Dersom huden din er veldig tørr kan det være godt for deg med en rik ansiktsolje. Om du fort blir glinsende så bruker du oljen før du tar på nattkrem, men om du ikke blir glinsende som meg så kan du fint blande noen dråper i dagkremen også for en fin glød :)

Tips 3

Olje olje olje.. Dropp dusjsåpe og kjøp deg heller en dusjolje så sparer du tid. Har du derimot tid så smører du inn hele kroppen med en deilig kroppsolje eller body butter etter dusjen også. Jeg anbefaler også å fjerne øyesminke med babyolje + at jeg også bruker babyolje som nedentilvask.

På natten anbefaler jeg å smøre føttene med en fet krem før du putter de inn i et par varme sokker. Kanskje ikke så sexy,men man får utrolig myke og gode føtter. Jeg bruker også håndkrem regelmessig + at jeg alltid bruker hansker ute. Hendene er veldig utsatt på vinteren så de må også pleies. Jeg liker godt hemp håndkremen fra bodyshop da den er akkurat passe fet uten at den blir klisseteSminke

Sminkebehovet kan også endre seg på vinteren. Ofte kan den se kakete ut om den blir for tørr.

Tips 1

Velg riktig Foundation. På sommeren og høsten er jeg veldig glad i pressed base pudder fra glominerals, men nå som huden min er inne i en litt tørr fase så bruker jeg en fuktgivende Foundation fra exuviance i stedet. Den dekker ikke så godt, men gir en veldig fin glød. Jeg bruker også en fuktgivende primer i ansiktet fra glominerals som fikserer sminken og gjør at den holder godt gjennom hele dagen.Har du mye som må skjules så ville jeg heller ha gått for glominerals sin Foundation.

Tips 2

Dersom du fra naturen sin har en helt problemfri hud uten ujevnheter så kan det holde med en fuktigivende BB/CC krem.

Tips 3

Bruk en lett concealer og styr unna de tørre variantene.

Tips 4

Påfør sminke med rene og myke koster, det vil huden takke deg for. Jeg vasker mine minst en gang per uke med mild babysjampo. På den måten unngår du å smøre "skit" rundt i ansiktet. Invester i gode koster som er skånsomme mot huden (må ikke være de dyreste for å være gode) :)

Tips 5

Ikke overdriv! Det er gøy å sminke seg og det er lov å dra på litt når man skal ta seg en fest, men sånn til hverdags er det ikke pent med for mye sminke. Vinterlyset er ubarmhjertig så selv om det så ok ut på badet så kan det være greit å se seg i speilet i utelys også. Mange ser fort veldig oversminket ut, og det er ikke pent:)

Tips 6

Satinfølelse, men ikke glitter! Det er kjempefint med shimrende produkter, men rene "glitterbomber" bør du styre unna nå i disse bleke vintermånedene :) Produkter med litt shimmer sitter gjerne bedre og ser bedre ut enn alt for tørre produkter.Håper dere fikk nytte av disse tipsene så får dere ha en fin dag videre:)

 

 

 

 

 

Stelleprodukter til baby/barn - Mine favoritter

Hei fininger :)

Håper dere har hatt en fin mandag. Her startet dagen grytidlig da frøken fryd syns at 05.30 var et ålreit tidspunkt å starte dagen på. Kan ikke si jeg er helt enig i det, så kjenner jeg er sinnsykt trøtt nå :/ Dagen har vært brukt på kunder også hadde jeg hyggelig lunsjbesøk av en kollega fra sykehuset. Ettermiddagen har jeg brukt med Victoria <3

Frøkna har nettopp lagt seg og jeg skal straks ut i klinikken og jobbe en time til før jeg gir meg for dagen :) Ingen store planer etter det annet enn en god dusj og kveldsmat:)

Fikk en forespørsel i forrige uke om jeg ikke kunne skrive litt om hvilke stelleprodukter Victoria bruker så her kommer en liten oversikt over det.

Sjampo fra Jason - Vanligvis så bruker vi Weleda sin sjampo, men denne var utsolgt sist jeg bestilte så da falt valget på denne fra Jason i stedet. Mild og god, og du får mye produkt for pengene.

Babyolje fra Weleda - Dette er et produkt også jeg bruker. Jeg fjerner øyesminke med den + at jeg bruker den til å vaske meg nedentil. Kan virkelig anbefales! Til Victoria så har jeg litt i badevannet daglig i stedet for såpe. Hun har myk og sterk hud :)

Jeg bruker også Weleda sin bleiekrem og ansiktskrem. Smører henne nedentil morgen og kveld, og den jenta har aldri hatt sår stump så disse produktene kan jeg varmt anbefale. Ansiktskremen bruker vi ikke fast, men smører inni mellom når hun skal legge seg.

William kommer til å bruke akkurat det samme som storesøsteren sin så fremt hans hud liker disse produktene like godt som Victoria sin hud.

Jeg kjøper mine på feelunique.com da de har veldig hyggelige priser og er en seriøs nettbutikk :)

Ha en fin kveld :)

Interiør på hjernen..

Hei og god lørdag til dere:)

Håper dere har hatt en fin dag :) Frøkna sov helt til kvart på ni i dags å det er jo hva man kan kalle fantastisk luksus <3 Vi hadde ingen store planer for dagen i dag annet enn at vi har vært på besøk hos min venninne Anita og hennes barn, som også er mine fadderbarn. Victoria koser seg masse i selskap med andre, også er det så klart stas å leke litt med andre leker:)

Etter at vi hadde vært der dro vi på senteret sånn at jeg fikk min obligatoriske lørdagspizza på Egon. Deretter gikk jeg for å kjøpe meg nye truser av alle ting. Jeg har shoppestopp frem til romjulssalget, men nye truser måtte jeg bare ha da mine begynner å bli litt i overkant stramme i strikken + at de nok er modne for søplekassen. Fresht undertøy er aldri feil selv om man er aldri så gravid. Og med fresht mener jeg ikke trange stringtruser, men behagelige truser med litt blonder i strikken på. Deilig å ha på uten at man ser ut som bestemor :P Lille William fikk også litt nytt (elsker newbie serien på Kappahl) også hadde de selvfølgelig Black Friday priser på Frostklær så da fikk jo frøkna litt også :)

Nå har Victoria lagt seg, og hun sovnet faktisk med en gang. Ikke fått noe dupp i dag så hun var rimelig klar for å kose puta. Jeg er veldig klar for smågodt og litt tv-titting så skal straks komme meg ut å handle litt.

Jeg bruker mye av fritiden min på å se på ulike interiørblogger og interiørmagasiner om dagen. Jeg kan nesten ikke vente til hytta blir ferdig, men vi skal faktisk flytte mye av det vi har her hjemme til hytta, også skal vi fornye huset i stedet. Hytta kommer til å bli leid ut litt, og da er det like greit og ikke ha helt nye møbler der oppe. De møblene vi har her hjemme kommer til å passe veldig fint inn på hytta så det er ikke sikkert det blir kjøpt så veldig mye nytt til den, men vi må velge kjøkken og parkett + litt andre ting så klart:)

Her hjemme gleder jeg meg til det blir forandring. I det siste så har jeg lekt med tanken på å endre stilen hjemme totalt. Kunne tenke meg noe litt mørkere enn det vi har i dag. Liker godt de hvite gulvene, men kunne tenke meg noen mørkere vegger og mørkere møbler. Beige sofa var jo ikke så smart når man har småbarn så vi kommer garantert til å velge noe som både er fint, men også barnevennlig (les: flekker syns ikke så godt) :)

Jeg misunner de som helt uanstrengt ser hvilke farger og møbler som passer perfekt sammen. Det gjør absolutt ikke jeg, og stilen/smaken min er helt schizofren :P Burde vel strengt talt leie inn en interørdesigner for hjelp :)

Ha en super kveld videre:)

Mason Pearson hårbørste - Omtale

Hei på dere og god fredagskveld :)

Håper uken har vært bra og at dere har en fin helg i vente:) Vi har ingen store planer enn at vi skal på Honningsvågrevyen på kulturhuset i morgen kveld og på søndag så jobber jeg kveldsvakt på sykehuset:) Frøkna har nettopp sovnet og jeg har skrevet ferdig journalene på dagens kunder i klinikken. Alle kunder får egen journal uansett hva slags behandling de tar. Da har jeg full oversikt og kontroll :)

I dag får dere en omtale av "kult"børsten Mason Pearson :)

Mason Pearson blir kalt hair-treatment børsten fordi den masserer hodebunnen, og framkaller naturlige oljer fra håret slik at det blir silkeblankt etter børsting. Du kan  børste håret hver dag uten å skade det. Du kan børste så mye og ofte du vil, denne hårbørsten vil ta vare på håret ditt, ikke slite på det. I tillegg er den laget slik at du lett får ut floker. Dette er veldig dyre børster, men til gjengjeld er de eksklusive og varer hele livet.


Jeg betalte 999 kroner på makestyle.no, og i noen salonger selges den for opptil 1500 kr. Leste også i avisen her om dagen at disse børste faktisk også selges i dyrebutikker for rundt 7-800kroner, men vet ikke om du får denne som er så stor der. Jeg har den største børsten i og med at håret mitt er både langt og tykt om dagen  :)

Jeg må si jeg var litt skeptisk, men også veldig nysgjerrig. Jeg snakket med ei som er frisør som brukte denne og hun sa den var verdt det.

Er den verdt det da? Faktisk så er jeg veldig begeistret. Den børster ut det lange extensionshåret mitt uten problemer og uten mye jobb. Det blir silkeglatt uten en eneste floke! Den er skånsom også for jeg mister ingen fester og den grer godt inntil hodebunnen sånn at jeg ikke får dreads innerst. Du kan også gre hår som er krøllet med krølltang uten at krøllene blir ødelagt. Revolusjonerende bra er den nok ikke, men om du har langt hår som det er ekstra viktig å ta vare på så er den en god investering. Det er tross alt en børste du kan ha resten av livet :) Har du 2 cm hår på hodet så dropper du det:)

Ha en fin kveld :)

 

Julegavetips :)

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en god start på uken:) Jeg sov godt i natt, og siden mannen stod opp med frøkna så fikk jeg sove litt lengre enn vanlig:) Det har vært full fart i klinikken med mange kunder, og laseren har også blitt brukt flere ganger i dag. Det er tydeligvis flere enn bare meg som gleder seg til å bli kvitt plagsomt kroppshår:)

Etter at jeg var ferdig med jobbing i 17.30 tiden så dro jeg, Kim og frøkna på senteret en tur for å kjøpe en soft is <3 Kanskje ikke noe alle får umiddelbart lyst på når snøen faller utenfor, men softis med sjokoladestrø er godt året rundt:) Victoria fikk litt nytt tøy (med frost så klart:P) og jeg kjøpte inn litt forbruksvarer til klinikken.

Victoria er nå i seng så da tenkte jeg dele noen julegavetips med dere:) Jeg har selv ikke begynt å handle enda, men har en rimelig god ide om hva jeg skal kjøpe så det bør jeg få unna på noen timer:)


Til mamma

Før det første må du tenkte på og faktisk spørre din mor om det er noe hun ønsker seg. Kommer hun med noe konkret så gjør deg selv en tjeneste og kjøp det hun vil ha. Om hun ikke kommer med et ønske så tenkt på hva som vil glede henne. Hva med teaterbilletter, konsertbilletter eller operabilletter om hun liker det? Hva med å booke fly og hotell og reise på en liten weekend sammen? Opplevelsesreiser er alltid en suksess:) Ellers så kan du kjøpe en god bok, en fint skjerf, duftlys, en god vin/champagne, deilige såper, bodylotions eller gavekort på velværebehandlinger. Hva en dag på spa for dere begge to? Kanskje har hun en sliten morgenkåpe som kan byttes ut? Kikk litt rundt neste gang du besøker henne:) Anbefaler å styre unna sminke og parfyme med mindre du kjøper noe du vet hun liker fra før av. En duft som er god i butikken og på deg kan lukte helt annerledes på henne.

Til pappa

Pappaer kan være en utfordringer da standardsvaret er "ønsker meg ingenting, har alt". Det sier i hvert fall min pappa:P Som regel får han skjorte, en klassisk genser, undertøy eller bøker. Kanskje litt kjedelig, men du må ikke finne opp kruttet på nytt heller. Det handler tross alt om å gi noe som kan brukes og som han blir glad for. Om faren din liker å gå på kino så kan gavekort på kino være en fin gave. Liker han hud og hårprodukter så kan det selvfølgelig også være en fin gave å gi. Hva med nye solide hansker, et skjerf eller en morgenkåpe? Du kan også gi bort en natt på hotell til foreldrene dine som de får sammen (eller om de er skilt så får han en hotelltur med den nye dama si:P). Om du har en singel pappa som bor alene så blir han sikkert glad for gavekort på husarbeid eller hjemmelagede middager. Ikke gi han gavekort på senteret da han fort kan glemme å bruke det:P

Til bestemor/bestefar

Disse kan også være en utfordring da de gjerne har alt de trenger. Det siste de som regel trenger er mer "nips" til hus og leilighet i hvert fall. Min erfaring er at besteforeldre setter veldig pris på noe personlig. Kanskje et fint innrammet bilde av deg og dine? Jeg husker et år jeg gikk til fotograf (da var jeg vel 22 år) og tok et fint bilde av meg og Fantos. Satte det i en fin ramme og gav til farmor. Hun ble veldig glad:) Om du har dårlig råd så kan et gavekort på husvask falle i smak. Du kan også gi personlige gavekort på middag, gressklipping etc. Gavekort på fotpleie og velvære er også en slager. Konsert/teater/opera/kino sammen med deg blir mange også sikkert glade for. Mange eldre sliter med å få stelt føttene sine selv så det er en veldig fin gave å få. Et fint skjerf eller et deilig pledd kan også være en god gave, men se hva han/hun har fra før av.

Til bror

Når det gjelder gaver til bror så er det selvfølgelig veldig aldersbetinget. Er din bror liten så blir han jo garantert glad for leker, er han tenåring så er vel penger og gavekort en hit. Har du en studentbror så blir han også garantert glad for et gavekort da studenter som kjent ikke alltid har så mye penger:) Er broren din en voksen mann så er det mange muligheter. Hudpleie, gode hårprodukter og gode kroppsprodukter (om han da bruker sånt), bøker, undertøy, en fin skjorte, favorittparfymen hans, barbermaskin (om den han har er sliten), en klassisk ullgenser i hans stil, gavekort hos frisør eller gavekort på senteret. Har han små barn og du har lite penger så kan du gi han gavekort på barnepass:)Til søster

Her er også gavene aldersbetinget, og det samme gjelder her som for små brødre og tenåringsbrødre. Leker når de er små og gavekort/penger i tenårene. Jenter ønsker seg generelt mer spesifikke ting enn hva gutter gjør så her er det bare å spørre. Gir hun deg ikke noe konkret så er alltid duftlys, kroppsoljer, bøker, såper og gode bodylotions deilig å få. Kanskje ønsker hun seg en hudpleieserie? Gavekort på velværebehandling? Om du som jente selv gir din søster noe så blir hun nok glad om du booker en natt på spahotell også så dere kan ha en jentetur med vin og behandlinger. Et par lekre øredobber, et fint skjert, nytt sengetøy, nye hansker eller fresht undertøy vil nok også falle i smak:) Om søsteren din har små barn så setter hun sikkert også pris på gavekort på barnepass.

Til kjæreste/mann

Dette er en utfordring for meg da mannen min aldri ønsker seg noe. Som regel har jeg tydd til opplevelsesgaver som f.eks billetter til konserter eller stand-up show + noe klær. Kjøp tøy du vet han kommer til å like da mannen din neppe blir glad for om du kjøper noe som absolutt ikke er hans smak. Størrelsen finner du i skapet hans, men husk byttelapp allikevel. Flybilletter og en hotellbooking i en storby er også en fin gave, det samme er 2 billetter til varmere strøk om du har råd og mulighet til det. Om favorittparfymen nærmer seg tom kan det også være en fin gave. Det samme kan hud og hårprodukter være om det er noe han bryr seg om. En hver mann vil nok også sette stor pris på personlige gavekort fra deg hvor du selv velger innholdet. Du kan f.eks lage et lite hefte hvor du har forskjellige gavekort med massasje, kile på ryggen, god middag, BJ eller hva nå enn kjæresten blir glad for. Gratis for deg, men garantert lykkefaktor hos den andre parten.

Til fadderbarn/nevøer eller nieser

Gjør deg selv en tjeneste og spør mor og far til barnet om de har konkrete ønsker. Spør også om klesstørrelse. Her gjør jeg det veldig enkelt og går ofte for praktiske gaver som ullundertøy, filmer (spør hva de liker og hva de evt har fra før), leker (igjen, spør hva de liker). Fine klær kan man alltid også gi ellers så kan man gjøre det så enkelt å gi et gavekort så kan barna få velge selv (eller foreldrene) :)

Håper du fikk noen tips du får nytte av:)

 

Supertilbud på hårfjerning med laser!:)

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin dag:) Jeg fikk sove lenge i dag og har hatt en veldig god dag:) Jobbet i klinikken frem til kl 15  og har etter det bare kost meg med frøkna mi <3 Hun er heldigvis i bedre humør i dag enn i går:) Jeg skal snart reise for å få fikset neglene mine på Dal velvære, og det trengs siden det er 4 uker siden sist. Neglene der holder utrolig lenge så det kan anbefales:)

Ellers så vet jeg nå at min hårfjerningslaser kommer denne helgen, og i den anledning får alle kunder som bestiller time før klokken 10 i morgen 50% rabatt på første behandling:)Her kommer til informasjon om hårfjerning med diodelaser hentet fra min hjemmeside www.skinclinic.no

Mange sliter med uønsket hårvekst og barberer/vokser seg jevnlig for å bli kvitt dette. Med laserbehandling kan du bli kvitt hårene for godt.

Behandlingen foregår med diodelaser med radiofrekvens (nm 810).

Diodelaserbehandling for sjenerende hårvekst ble godtkjent av FDA (amerikanske helsemyndigheter) allerede i 1997. Det er vist i flere studier at varig hårreduksjon på kroppen kan oppnås.

Behandlinger skjer i flere omganger avhengig av hårets vekstfaser. Håret har en livssyklus på 3 faser, og det er kun i vekstfasen at hårene lar seg behandle. Hårene befinner seg ikke i samme faser til samme tid, og det er derfor det er nødvendig med flere behandlinger. For å bli kvitt hårene for godt er det vanlig med 4-6 behandlinger, men lyse hår/dunhår kan trenge noen flere behandlinger.

Det mest optimale er hår som er mørkere enn huden, der kan hårene forsvinne helt etter få behandling. Personer med mørk hudtype må regne med noen flere behandlinger.

Eksempler på områder og deres vekstsyklus.

Overleppe/hake ? 4-6 uker

Armhuler   8-10 uker

Bikini  10-12 uker

Lår/legger  12-16 uker

Rygg  8-10 uker

Er behandlingen smertefull?

Teknologien varmer gradvis opp hårsekkene under huden, men siden laseren konstant flytter på seg så går behandlingen forholdsvis fort og er ikke veldig smertefull. Noen områder er mer sensitive som for eksempel brasiliansk (fjerning av alt hår i underlivet). Diodelaseren har en kjølefunksjon som reduserer sjansen for skader på huden.

Hvem kan ikke behandles?

Pasienter med diabetes, psoriasis, eksem, dermatitt eller annen hudsykdom må ha en legekonsultasjon før behandling.

Pasienter som bruker medisiner som gir økt lyssensibilitet skal ikke behandles.

Områder med tatovert hud kan ikke behandles.

Gravide behandles ikke.

Forberedelser

Unngå overdreven soling og solarium i minst 4 uker før behandling grunnet risiko for midlertidige pigmentforandringer i huden.  Behandling er mest effektiv på lys hud så smør deg heller ikke med selvbruning før behandling.

Du skal ikke vokse eller nappe hårene de siste 4 ukene før behandling da laseren kun virker på hårsekker som inneholder hår i en aktiv vekstfase. Barbering skal du gjøre dagen før eller samme dag som behandlingen skal skje, og det er fint om du aktivt barberer deg i noen uker før behandling for at flest mulig hår skal være i en vekstfase.

Ikke bruk sterke kremer eller peelingkremer den siste uken før behandling.

Etterbehandling

Unngå sterk sol/solarium i 3 uker etter behandling. Bruk alltid høy solfaktor i ansikt i 3 måneder etter behandling selv om du ikke soler seg.

Etter behandling kan huden føles noe sår og den kan bli lett rød så unngå irriterende kremer og peelinger i minst 2 uker.For å bestille time så kan du sende meg melding via min facebookside SkinClinic Jessheim, på post@skinclinic.no eller på 47243036.

 

Ha en fin kveld:)

Den største forbrytelsen..

Hei fininger :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg har jobbet i klinikken på dagen i dag, men har hatt ettermiddagen fri :) Skal ikke jobbe noe mer i kveld heller. Victoria er nettopp lagt og jeg vurderer sterkt å gå ut i garasjen og trene litt. Ikke at ikke sofaen frister mer, men kroppen blir dessverre ikke strammere av å sitte der :P

Ellers så tenkte jeg komme med en liten bokanbefaling til dere i dag:) Jeg leser sjelden bøker, men denne plukket jeg med meg på flyplassen da jeg skulle til Budapest så den er jeg nå ferdig med :)

Boken handler om jødene i Norge fra 1900 tallet og utover. Om du liker historie og da spesielt krigshistorie så er dette en helt nydelig bok. Skal ikke røpe noe av historien så løp og kjøp :)

Ha en fin kveld :)

Nye negler :)

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Her har det vært full fart fra morgenen av, men nå i kveld har det vært litt egenpleie:) Jeg føler meg som et takras om dagen så jeg trenger litt pleie jeg også :P Jeg har fått lagt gelenegler av flinkeste Natalie på Dal Velvære (på Dal i Eidsvoll kommune). Natalie gjør også vipper og voksing. Leggene mine ser ut som om de trenger en vokserunde, men det fikk vi ikke tid til i dag. Uansett veldig deilig at neglene i det minste er freshe :)

Har fått kost meg masse med denne frøkna i dag også. Dette bildet tok Kim i går da de var ute og gikk i skogen. Det hun holder er en buorm? Med andre ord en minislange i mine øyne, så jeg grøsset meg da Kim sendte meg disse bildene :P

Jeg må hive i meg litt mat og stupe i seng da klokken ringer på slaget 05.30! Dagvakt på sykehuset i morgen..

Sov godt <3

Hjemmespa - tips

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin uke og at helgen har begynt for dere:) Jeg jobbet til 18.30 i dag, men nå har jeg fri helt til mandag :) Har absolutt ikke lagt noen planer, og er veldig fornøyd med det. Har snakket litt om å ta med Victoria på åpen gård eller et lekeland, men det tar vi som det kommer :)

Jeg har i hvert fall planer om litt egenpleie i form av boblebad, ansiktsmaske og hårkur, så her skal dere få noen tips av meg for å friske seg opp hjemme til en billig penge:) Jeg er så heldig at jeg har et boblebad, men en lang dusj med deilig musikk gjør også susen om man skal kose seg litt. Viktig å ta seg tid til å nyte det å stelle seg litt, og ikke bare stresse gjennom dusjen. Noen ganger må man selvfølgelig det, men deilig å sette av tid til å henge litt på badet:)

Peeling

En kroppsskrubb reduserer det ytterste hudlaget (døde hudceller) og fungerer derfor som en avrensning. Huden er vårt største utrensningsorgan og peeling fører til nydannelse av hudvev sånn at huden vår en fin glød.
Bananmaske:

Mos en halv banan, 3 spiseskjeer youghurt og 2 spiseskjeer honning og smør det på nyrenset hud i 30 min. Helt nydelig for huden:)

 

Recvitaliserende youghurtmaske :)

1 spiseskjee youghurt, litt appelsinjuice og 1 teskje aloevera juice. La den virke i minst 15 min.Havsalt og sitronskrubb:

Miks en håndfull havsalt, revet sitronskall og tre spiseskjeer olivenolje sammen med diverse knuste urter. Du kan bruke rosmarin, timian eller lavendel om du har. Skrubben kan brukes over hele kroppen, men pass på om du har selvbruning på for sitron er lett blekende. Fin å bruke på hender og føtter for å fjerne misfarging på negler og hud :)

Proteinkur til hår:

2 eggeplommer, 2 spiseskjeer honning og 2 spiseskjeer olivenolje. Bland og masser godt inn i håret. La den virke i minst 15 min, men snurr gjerne håret inn i plast og en håndkle og la den sitte i et par timer om du har tid til det:)

Ha en fin kveld videre:)

Spar eller spander? Hud, sminke og hår :)

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin start på uken :) Her i huset kom frøkna tuslende inn til oss klokken 03 og sa "bæsje". Ergo var ungen ganske våken, men sovnet heldigvis mellom oss igjen etter en liten stund. Hun sover derimot som en roterende sjøstjerne så uansett hvilken vei jeg snudde meg så var det stadig en fot eller en hånd midt i ansiktet mitt:P Alt har sin sjarm, men jeg har nå vært ganske så trøtt i dag:) Har hatt fullt kjør i klinikken frem til nå, så nå blir det kveldsmat og en kopp te før jeg skal finne sengen. Har dagvakt i morgen, og det betyr opp kl 05.30! Siden er gravid trenger jeg ekstra mye søvn, og jeg har faktisk blitt flinkere til å legge meg tidligere:)

Tidligere har jeg skrevet innlegg som omhandler luksus vs budsjett i forhold til hvilke ting man bør bruke penger på og hvilke ting man kan være litt mer gnien på, men det er noen år siden nå, og siden fler har etterspurt det så kommer det her et lite oppsummeringsinnlegg om dette:)

 

Sminke

Foundation: Spander! En dårlig foundation kan tette huden din og skape irritasjon. Bruker du foundation hver dag så velg en mineralfoundation som f.eks glominerals. Exuviance har også en veldig god flytende foundation som pleier huden.

Concealer:  Spander. En concealer brukes på ulike områder i ansiktet, men mange bruker det kun rundt øynene. Huden rundt øynene er sensitiv og her gjelder det å bruke et produkt som ikke irriterer. Du trenger ikke velge det aller dyreste, men finn noe i mellomsjiktet. Jeg liker godt glominerals sin under eye concealer eller camoflauge. Prisen er på rundt 200kr, og da har du noe som varer i mange måneder.

Øyeskygge: Spar. Det finnes gode skygger i flere prisklasser, og dette er et produkt du ikke trenger å blakke deg på. Inglot har gode rimelige Foundations, og her kan du også sette sammen egne kit så du kun får de skyggene som passer for deg. Jeg elsker også skyggene fra the balm som befinner seg i mellomsjiktet prismessig.

Eyeliner: Spar. Jeg personlig foretrekker å bruke øyeskygge som eyeliner, men det finnes gode og rimelige varianter på eyeliner. Både H&M og makeup mekka har gode eyelinere.

Mascara: Spar. Jeg har testet utallige mascaraer, men opplever at de dyre ikke nødvendigvis er bedre enn de rimelige. Min favoritt er lash and curl fra Isadora.

Lipgloss/leppestift: Spar. Dette er heller ikke et produkt du trenger å bruke masse penger på. Jeg elsker lipglossene til smashbox som befinner seg i mellomsjiktet på pris, men H&M har faktisk noen gode og veldig rimelige alternativer de også. På leppestiftfronten er jeg glad i glominerals sine.

Leppepomade: Spar. Har testet utallige, men faller alltid tilbake på carmex til 40 kroner :)

Øyebrynspenn: Spar. Min favoritt er fra H&M :) Har testet dyrere varianter her også, men syns ikke de var noe bedre.

 Rouge/solpudder: Spander. Ligger på huden hele dagen. En med dårlige ingredienser tetter garantert igjen porene dine :( Glominerals lager etter min mening de beste:)


Hudpleie

Øyekrem: Spander. Tynn og sart hud trenger spesiell pleie. Du trenger ikke kjøpe en øyekrem til 2000kr, men ikke kjøp det billigste heller. Jeg elsker neostrata sine øyekremer og her ligger prisen fra 399-599 for 15 ml avhengig av hvilken serie du foretrekker og hva slags resultater du er ute etter. En moden hud kan gjerne velge en litt mer aktiv krem.

Dagkrem/Nattkrem: Spander. Dette ligger på huden din hele dagen/natten så det er helt essensielt at du bruker kremer tilpasset din hud. Feil kremer kan gi fæl hud så gå til noen som kan sakene sine. Jeg elsker neostrata, og kan aldri se for meg å bytte den ut. Serien er ikke kjempedyr og kremene ligger fra 399kr og oppover.

Rens: Spar, men spander om du kan. Rens er kanskje det minst viktige å bruke penger på når det kommer til hudpleie fordi det tross alt vaskes av igjen. Jeg vil allikevel anbefale å bruke en god rens om du har muligheten til det. Rensene fra Neostrata koster 299kr, og er svært drøye i bruk.

Maske: Spander eller lag selv om du vil. Jeg bruker sjelden maske, men om du først skal investere i en så kjøp en med skikkelig gode ingredienser for å skjemme bort huden. Om lommeboken sier nei så kan du Google "make you own face mask" og du vil få opp masse gode forslag.

Skrubb: Spar eller lag selv. Skrubb er noe som også vaskes av med en gang så her trenger du ikke velge noe veldig dyrt, men husk på å ikke kjøpe noe til ansiktet med alt for grove korn. På kroppen kan man gjerne bruke grovere skrubber da huden der naturlig nok tåler mye mer.

Bodylotion: Spar. Jeg liker godt bodybutter fra The body shop eller så bruker jeg ofte å smøre meg inn i kokosolje. Jeg er også glad i bodylotion fra neostrata og bruker også den innimellom (mellomsjiktet prismessig).

 

 

 Hårprodukter

 

 

 

Sjampo/Balsam: Spander. Det er stor forskjell på billig og litt dyrere hårpleie. Har du 1 cm hår på hodet så spiller det ingen rolle, da kan du like gjerne bruke noe rimelig, men om du som meg har halvlangt hår som er fargebehandlet så trenger håret litt ekstra pleie. Jeg elsker caviar serien til Alterna. Dyr, men definitivt verdt det. Kan kjøpes litt rimeligere på blivakker.

Hårspray: Spar. Jeg merker liten eller ingen forskjell på dyr og billig hårspray. Nå bruker jeg en fra GHD også har jeg en fra Marc Anthony som jeg har kjøpt på vita. Veldig fornøyd med begge to.

Hårolje: Spander. Du trenger ikke kjøpe den dyreste, men de billigste inneholder ofte mye billige fyllstoffer som kun legger seg som en hinne over håret uten å gi noe pleie. Jeg elsker håroljen fra Joico og liker også veldig godt håroljen fra Alterna og Pureology.

Hårgele/mousse: Dette er produkter jeg aldri bruker, men jeg tenker at her kan du finne deg produkter midt på treet prismessig.

Hårfarge: Gå til frisøren er du snill :) Det finnes en rekke skrekkeksempler på folk som har gjort mye rart med hjemmefarging :P

Håper du fikk noen nyttige tips:)

Ha en fin kveld:)

Fin som gravid :)

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg fikk sove helt til 10 i dag så jeg føler meg superenergisk :) Jeg har faktisk hatt en dag hvor jeg bare har tren, ligget et par timer i solen, vært hos kiropraktor og kost meg med frøkna mi :) Veldig avslappende med en dag uten noe jeg må. Skal sette meg ned med regnskapet for juni nå, men det er ryddig i utgangspunktet så det går fort:)

Shopping er ikke på agendaen min om dagen da jeg befinner meg i fasen "buksene går fortsatt på, men jeg ser litt feit ut over magen". Det er mye finere så når man får mer kul på magen, for nå kan se ut som om det er alt for mye mat som er årsaken til min oppblåste mage.

Ser ikke poenget med å kjøpe designklær til min gravide kropp da klærne maks skal brukes 1 år til før jeg gir bort det jeg har. Dette blir siste svangerskapet mitt, så skal ikke ta helt av på shoppingen, og det gjorde jeg ikke sist heller, men da kjøpte jeg masse som ikke passet fordi jeg gledet meg til å bruke det etter fødsel, men de kiloene forsvant jo ikke i det ungen kom ut akkurat, og ammingen begrenset også hva jeg kunne ha på, så dropper det denne gangen:)

Asos har mye lekkert til gravide, og noen av disse kjolene skal definitivt bli mine:) Ingen grunn til å kle seg som en slabbedask selv om man er gravid. Jeg har en del hverdagsklær fra forrige svangerskap som skal finnes frem i løpet av uka. Orker ikke klær som strammer over magen, og det finnes faktisk masse fint mammatøy til en rimelig penge :)

Litt inspirasjon
Ha en fin kveld :)

Følg SkinClinic på instagram !:)

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg sov dårlig i natt fordi mannen snorket som et godstog og Victoria sov veldig urolig. Var oppe og la på henne dyna sikkert 5 ganger, og når jeg nesten hadde sovnet igjen så snorket mannen ekstra høyt eller Victoria snakket i søvne. Ingen underdrivelse å si at jeg er sliten i dag :/

Vi har ikke gjort så mye i dag egentlig, og det har faktisk vært overskyet også i dag utrolig nok. Det gjør meg ingenting altså, har fått nok sol på kroppen :) Frøkna sov selvfølgelig bare en 15 min dupp i dag så hun ble rimelig sliten nå på slutten av ettermiddagen så hun er allerede i seng. Synger riktignok i senga nå hører jeg, men regner med at hun sovner om ikke lenge :)

Ellers så har jeg endelig fått laget instagram til klinikken så jeg blir glad for følgere :) Det er ikke så mange innlegg der foreløpig, men lover å være flink til å oppdatere med før og etterbilder. Dere som ikke allerede gjør det må gjerne følge min private instagram også som er: lindakristinetaraldsen

Vi skal ut på middag med de som eier leiligheten vi bor i snart så nå må jeg fikse meg opp litt :)

Paradis <3

Hei fininger :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg, Kim og Yngve var ute en tur på livet i puerto banus i kveld og jeg kom meg ikke i seng før 02, Kim og Yngve kom ikke før klokken 04, men vi har merkelig nok vært i god form alle sammen :) Victoria sov til 08, og etter frokost så gikk jeg og frøkna en tur langs stranda også stoppet vi som vanlig på lekeplassen :)

Etter duppen hennes så var vi i bassenget også dro vi ut og spiste middag. Når frøkna var lagt så gikk kjørte vi til en liten by ikke langt herfra for å gå en trimtur. Vi fikk trimmet litt, men stoppet stadig i fascinasjon over dette vakre stedet. Dette var virkelig det ekte Spania, og jeg er fullstendig forelsket <3 Her vil jeg ha feriehus !:)

Litt bilder fra dagen ellers :)

Sov godt :)

Advarsel mot svindelselskapet telefonkatalogen.biz !!!

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Her gjør vi det samme som vanlig og bare nyter livet :) Frøkna er nettopp  i seng, og jeg skal snart ut for å hente takeaway til oss. Kim skal trene og på massasje i kveld så jeg skal jobbe med tekst til klinikken sin hjemmeside :)

Tenkte bare skrive en liten advarsel til alle dere som driver firma i dag for i forrige uke ble jeg oppringt fra telefonnummer 67217986. Det var en trivelig svenske i andre enden som bare ringte for å få bekreftet mine firmaopplysninger i forhold til hva jeg drev med. Jeg sa tidlig i samtalen at jeg ikke var interessert i noe som kostet penger, og han forsikret meg flere ganger at dette bare var en oppdatering av firmaet.

Jeg bekreftet de opplysningen han kom med også sa han at nå sender jeg deg en standard sms som du bare svarer ok på, du trenger ikke lese den, bare svar ok.

Her er meldingen jeg fikk!

Jeg svarte at dette var jeg ikke interessert i, og da sa han at det som stod på meldingen var viktig, at jeg bare skulle svare ok for å bekrefte opplysninger. Han var veldig pågående så jeg bare la på, og svarte selvfølgelig ikke ok på meldingen.

Googlet litt om selskapet etterpå, og det var ikke pent. Flere som har blitt forsøkt lurt på denne måten og mange har dessverre blitt lurt.

Idioten ringte selvfølgelig opp etter noen timer, og sa at vi ble brutt så han ringte for å få meg til å bekrefte opplysningene igjen!! Jeg ble så forbanna at det nesten gikk rundt for meg og skjelte fyren ut, og sa jeg også kom til å anmelde selskapet for svindelforsøk når jeg kom hjem, noe jeg også skal for sånne svindlere må stoppes!

Blir du oppringt av dette selskapet må du ikke svare ok på noe som helst for det er bare svindel som kan bli vanskelig å komme seg ut av! Heldigvis svarte ikke jeg på denne meldingen, men det er det mange andre som dessverre har gjort.

Skjønner ikke at sånne folk kan legge sove godt om natten :/

 

Bli bikiniklar :)

Hei på dere og god søndag:)

Håper dere har hatt en fin helg :) Jeg er snart ferdig med jobbing i klinikken og da skal jeg rett inn og pakke koffertene :) Jeg kan ikke si jeg gleder meg så mye til i morgen fordi vi skal fly sent på kvelden, og det er ærlig talt ikke min favorittaktivitet å reise med et lite barn. Victoria har som kjent null tålmodighet så det er en prøvelse for oss som foreldre også, men tirsdag gleder jeg meg til :)

Victoria sover hos mamma og pappa i natt sånn at vi kan pakke og få en god natts søvn for å lade batteriene til en lang dag i morgen. Victoria kjørte show for oss i natt, så vi er begge småslitne selv om det var Kim som stod for nattevåket i natt. Jeg klarer allikevel ikke helt å slappe av når jeg hører hun er våken. Mammahjertet er nok bare laget sånn :P

Ellers så tenkte jeg gi dere som tips for å bli klare for bikinien, men det inneholder ingen mystiske slanketips eller detoxer, rett og slett bare en liten guide for å føle seg finere på stranden :)

- Peeling/skrubb

En peeling med jevne mellomrom fjerner døde hudceller og gjør brunfargen finere. Skrubb også huden før selvbruning så blir det mindre skjolder. Brunt flesk er tross alt finere enn hvitt flesk :) Det er ingen vits i å overdrive så 1-2 ganger i uka holder. Husk å smøre deg godt med fuktighetskrem etterpå. Bruk gjerne en skrubbehanske eller børste for maksimal effekt.

Du kan lage din egen peeling hjemme ved hjelp av matolje og sukker/salt, men ikke bruk denne til ansiktet da kornene vil bli for skarpe. Jeg er glad i skrubbene fra The body shop.
-Hårfjerning

Det er visstnok trendy med kroppshår igjen, men jeg personlig syns det er ekkelt så her skal alt bort. Hvordan man fjerner hårene er en smakssak, og det finnes mange muligheter. I salong kan man fjerne alt med voks, og det finnes også voks til hjemmebruk. Har aldri prøvd noen av delene, men det høres vondt ut. Man kan også skaffe seg en epilatormaskin som rett og slett napper hårene ut. AU! Har hørt flere si de liker det og bruker det på leggene, men det høres for vondt ut. Man kan også kjøpe hårfjerningskrem eller man kan gå for den gode gammeldagse barberhøvelen som jeg personlig foretrekker. I stedet for barberskum bruker jeg balsam da jeg syns det er mye mildere for huden. Etter barbering smører jeg kroppen inn med en mild olje for å unngå nupper og irritasjon. Nedentil vasker jeg med hver dag med babyolje (weleda er min favoritt), og det er MYE bedre for huden og den generelle bakteriefloraen der nede.

-Betakaroten

Betakaroten gir deg ikke bare bedre hudfarge, men den beskytter deg også mot solens skadelige stråler. Ikke misforstå meg nå, for det er ikke en erstatning for solkrem, men den hjelper til den også. Jeg tar betakaroten som jeg kjøper på life.
- Selvbruning

Her er det mange feller å gå i, og jeg har gått i mange av dem tidligere. Det finnes utallige merker og varianter, men et trygt valg er St.Tropez gradual tan. Her kan man bygge farge gradvis sånn at man slipper stygge skiller. Eneste minuset med den er den forferdelige lukten. Håper de får gjort noe med den snart. Ellers så driver jeg nå og tester ut vita liberata sin selvbruning, så omtale av den kommer senere.  Er man veldig lys så velger man selvfølgelig den lyseste varianten. Det ser skrekkelig dumt ut om noen som er nærmest albinohvite fyrer løs med en skikkelig mørk selvbruning. Blir garantert ikke bra enda så lyst du har til å bli brun :P Solarium fraråder jeg på sterkeste og det er ikke noe vits i å "forbedrede " huden på sol og sommer ved å steke i solarium. Smør deg godt og nyt den vanlige sola i stedet :)
- Skimmerkrem

Sommerfesten nærmer seg og du har ikke fått solet kroppen og heller ikke fått tatt en runde selvbruning? Fortvil ikke for litt skimmerkrem får deg til å se mye freshere ut veldig kjapt. Smør på krageben, skuldre og på leggene så blir du en glødende gudinne ( i hvert fall nesten). The Body Shop har gode og rimelige alternativer.
 

 

 

- Finn den rette bikinien

Feil bikini gjør at du føler deg fæl så velg for all del noe som passer din kropp. Store pupper trenger støtte mens mindre kan bruke noe uten støtte. Hvordan du foretrekker å se ut på stranden er selvfølgelig en smakssak, men alle vet at alt for små bikinier sjelden føles bra med mindre man ser ut som Gisele Bundchen som kan slippe unna med hva som helst:) Velg en som passer din kropp også må du slutte å være så selvkritisk og heller kose deg med venner og familie :)

Ha en flott kveld :)

Spraytan hos Spa Lounge i Lillestrøm :)

Hei fininger :)

Håper dere har hatt en fin dag så langt:) Her startet dagen grytidlig med en frøken som våknet klokken 06, og siden jeg jobbet sent i går så sovnet jeg ikke får godt over midnatt heller. Er rimelig trøtt, men skal vel holde ut noen timer til :) Jeg har jobbet på formiddagen i dag, og når jeg var ferdig med det så dro jeg til Spa Lounge Lillestrøm for en runde spraytan. Spa Lounge holder til midt i Lillestrøm, og driver også med vipper, negler, hud etc:) Fikk et veldig godt inntrykk av jentene som jobbet der, og det virket definitivt som om de kunne sakene sine:)

Sist jeg tok spraytan var for 2 uker siden (et annet sted), og det var for det første så mørkt med en gang at det var skremmende. Jeg var flekkete! Etter 3-4 dager begynte fargen å renne av, og det er ingen underdrivelse å si at jeg ikke var spesielt fornøyd. Gleder meg til å se endelig resultat denne gangen, og har stor tro på at jeg ikke ser ut som et fargekart om få dager:) Dette var mer den spraytanen jeg tok hos min eks-svigermor når hun holdt med det for mange år siden. Den gangen hadde jeg en nydelig glød i huden i flere uker:)
Fargen jeg har tatt i dag ser superfin ut, og jeg har fått en nydelig glød fremfor å være like brun som en fra Somalia.  Dette er definitivt vanedannende :)

Spa Lounge finner du på facebook HER og på Instagram (spaloungenorge) :) Prisen er veldig bra også, kun 350 kroner:)

Sist så jeg sånn ut (nesten) så dette kan bare bli bedre:PHa en fin dag videre:)

Få oversikt over syklusen :P

Hei fininger :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg fikk sove lenge i dag, og har hatt en veldig fin dag :) Jeg tok med meg frøkna til Elixia så hun fikk herjet litt mens jeg hadde en halvveis bra treningsøkt :) Har blitt dårlig med trening i det siste så må bare tvinge meg i gang :) Ellers så jobbet jeg i klinikken mens frøkna sov, så dro vi en tur til mine foreldre, og Victoria ble igjen der noen timer mens jeg dro hjem og ordnet det siste i garderoben min før Kim skal begynne å male. Mye papirer man samler på seg, så greit å få ryddet det unna og kastet også. Trenger ikke skattepapirer fra 2010 lengre :P

Frøkna er nå lagt på lading og jeg skal egentlig ikke noe annet enn å lade meg selv jeg heller :) Føler jeg har fått gjort en del fornuftig i dag så nå fortjener jeg en avslappende kveld :) I morgen er det min tur til å stå opp med frøkna så bør være fornuftig og legge meg tidlig:)

Ellers så tenkte jeg tipse dere som også er prøvere eller dere andre som vil få kontroll på syklusen om en app så heter noe så sjarmerende så menstrual calendar :) Denne brukte jeg da vi prøvde å lage baby sist, og den gav meg god kontroll på hvor i syklusen jeg var, og det var fint å kunne gå tilbake for å se når jeg hadde blitt gravid. Mange benytter seg av sikre perioder når de har sex, og det er ikke at jeg anbefaler det som en trygg metode, men her er det i hvert fall mulig å få en grei oversikt over trygge og utrygge perioder.

Her ser dere oversikt over Juni. De grønne dagene er forventet eggløsning, mens de rød prikkene er forventet mens. Man legger selv inn når man har mensen så regner den ut for deg når du har eggløsning (du kan selv velge lengde på syklusen din, alle har jo ikke 28 dager). Appen er forresten gratis :)

Her kan man legge inn verdier/aktivitet selv.

Man kan også legge til symptomer om man har det. Dette har jeg aldri brukt, men sikkert fint for de som vil ha full oversikt :)

 

Nå skal jeg kose meg med pizza og godteri, så får jeg trille opp i sengen etter hvert :)

Ha en fin kveld :)

Styr unna falske merkeklær!

Hei fininger :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Victoria hadde feber da hun våknet i dag så da ble det langhelg fra barnehagen. Direktes syk er hun ikke, men feber er feber så hjemme har vi vært store deler av dagen. Jeg har jobbet litt på formiddagen og nå i ettermiddag tok jeg, Victoria og Sheena en tur på senteret for å lufte oss litt. Victoria elsker som alle andre barn å være i lekebutikken så vi har hengt litt der, og det gir meg faktisk skikkelig barndomsminner. Jeg husker godt jeg gikk i lekebutikken på Kløfta og drømte meg bort i alle de fine lekene jeg ønsket meg, og husker at jeg tenkte jeg skulle kjøpe alt sammen når jeg ble voksen og hadde egne penger. En gang sa pappa til meg at jeg ikke kunne få noe for han hadde ikke penger. Mitt kjappe svar var at det var ikke noe problem for man kunne jo bare ta ut i minibanken. Problem solved :P

Jeg hadde en ekstremt snill bestefar som gav meg masse masse leker, så jeg tror jeg fikk så jeg klarte meg :) Merker nå at Victoria blir mer og mer interessert i leker, og det er jo så mye fint. Vil gjerne gi henne alt, og jeg gleder meg til hun blir så stor at vi kan kjøpe Lundby dukkehus og sånne type leker:) Må passe meg litt så hun ikke blir alt for bortskjemt for jeg merker at jeg har lett for å bare kjøpe ting til henne, og sånn tror jeg det lett kan bli når man har råd til det..

Uansett, det var ikke leker dette innlegget skulle handle om, det skulle handle om falske merkeklær/vesker/sko. I går kom jeg over en annonse på en kjøp og salg side hvor ei skulle selge en Michael kors replica (falsk kopi) til 500 kr. Jeg tenkte at det var en latterlig høy pris for en fake veske, og at jeg er glad jeg ikke kjøper sånt. En stund etterpå så havnet jeg innpå et blogginnlegg som omhandler nettopp dette med hvorfor man ikke skal kjøpe falske merker.

Jeg har syndet når det gjelder dette selv, og jeg kan ikke skylde på annet enn at jeg ikke visste bedre. Det skal sies at det er 10 år siden sist, og at de tingene jeg kjøpte har jeg gitt bort til veldedighet. Foreldrene mine visste nok heller ikke, og så ikke problemet med at jeg kjøpte "Chanel" solbriller i Spania.

Her er min lille veskesamling. Dette er de eneste veskene jeg eier, og per nå føler jeg ikke for å ha noen flere heller:) Alle er selvfølgelig ekte, og jeg har heller 5 ekte  designervesker enn 50 falske kopier eller 20 H&M vesker:) Når det er sagt kjøper jeg heller vesker i kjedebutikker enn en falsk veske:)

Nettsiden www.velgekte.no er nå lansert og her kan du få hjelp til å navigere i et landskap som blir stadig mer oversvømmet av piratkopier og jukseprodukter, enten det er legemidler eller leppestifter, kosebamser eller klær.

Utdrag fra blogginnlegget (http://www.mariannejemtegard.com/derfor-velger-jeg-ekte/)

" Problemet med kopiering av merkevarer er faktisk blitt så stort på verdensbasis at Europol nå har løftet temaet opp på listen over Europas største trusler innen kriminalitet, sammen med narkotika, hvitvasking og våpenhandel. Hvorfor det? Er det fordi Europol er så opptatt av å beskytte de multimilliondollar-tjenende motehusene i Italia og Frankrike, slik at de ikke skal gå glipp av tusenlappene til bloggerne som siklende og skjelvende køer opp utenfor Rue Cambon? Eller fordi bareMinerals gråter en skvett hver gang en pakke med pudder fra barMineralos shippes fra Kina til Oslo? Selvsagt ikke.

Grunnen til at kopieringsindustrien er så farlig, er at den henger tett sammen med annen organisert kriminalitet. De som tjener fett på å selge fake Louis Vuitton-vesker på nettet, bruker ofte pengene du gir dem på ting som kan få det til å gå kaldt nedover ryggen din. I tillegg produseres varene i fabrikker som ikke er underlagt noen form for kontroll. Hvis du er bekymret for hvordan arbeiderne til H&M har det, bør du i hvert fall bekymre deg over hvordan joggeskoene som ?nesten? er Stan Smith ble laget. Du kan også være sånn rimelig sikker på at miljøhensyn ikke står på toppen av sjekklisten på denne fabrikken.

Men kopivarene er ikke bare farlige for samfunnet. De kan være farlige for deg også. Tollvesenet har beslaglagt leketøy som inneholder ulovlig store mengde kvikksølv. Og mineralpudderet som kostet next to nada på nettbutikken kan fort inneholde kjemikalier som du ellers ikke ville rørt i med ildtang. Alt fake inneholder ikke farlige stoffer. Men de er garantert produsert på absolutt billigst måte, og det er ingen kontroll av de ferdige produktene. Er det virkelig verdt det å risikere helsen din for å spare noen kroner?

Grunnen til at mange av oss drømmer om akkurat den Chanelvesken, eller de solbrillene fra Gucci, er at de symblierer noe glamorøst. En eksklusiv livsstil som vi ser på tv og i motemagasiner. Men hvor glamorøst er det egentlig med billige plastikkvarer som ødelegger helse, samfunn og miljø? Som faller fra hverandre etter kort tid og blir til miljøfarlig avfall på en søplefylling nær deg? Og som i tillegg putter penger i lomma på de virkelig slemme guttene og jentene?

I tillegg robber du designerne for deres åndsverk. Du snylter på deres arbeid. Og den falske merkevaren symboliserer at du ikke bryr deg. Men hvis ikke noen av disse argumentene biter på deg, kan jeg jo legge til at kopivarer er harry. Sylharry. Finn din egen stil, og dropp juggelet. Spar til veska du virkelig drømmer om hvis det gjør deg lykkelig. Eller dropp designerkjøret og velg noe unikt. Men ikke pynt deg med billig logoplastikk som et juletre i Las Vegas. Å pynte seg med falske fjær vitner bare om usikkerhet."

Jeg kan ikke annet si enn at jeg er 100% enig med Marianne!

Victoria har fått skilt til døra si i dag <3

Middag på Egon i dag:) Mannen er bortreist så vi har hatt en jentedag :) Victoria elsker å klistre klistremerker i bøker, så det går mye klistremerker om dagen :P

Nå skal jeg ut å trimme litt i garasjegymmen vår. Det blir tidlig kvelden for jeg har dagvakt på sykehuset i morgen:)

Ha en fin kveld :)

Til salgs

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg har hatt en god natt og har vært i Sandvika på kurs med Cliniccare. Her lærte vi om ulike teknikker innen microneedling/microinjector + at vi lærte om en ny type filler som heter Revofil. Alltid spennende med ny kunnskap. Man blir aldri utlært, og det skjer stadig noe nytt :)

Etter at jeg kom hjem har jeg kost meg med frøkna mi og har ingen store planer for kvelden. Er fortsatt uggen så orker ikke trening eller andre aktiviteter i kveld:)

Har funnet frem til tøy til salgs, og i dag begynner jeg med yttertøyet. Om det er noe du vil ha så sender du mail til lipe27@hotmail.com Første mann til mølla:)

Jakke fra Designers Remix. Str 40. Nylig renset. Ny pris 2999, selges for 500 kr

Skinnjakke fra 2NDAY. Str 40. Lite brukt. Ny pris 4000 kr, selges for 1000 kr

Vest fra H&M. Str S. Nypris 299, selges for 50 kr.

Trenchcoat fra Massimo Dutti. Nesten ikke brukt. Nypris 2999 kr, selges for 700 kr. Denne har fått noen fettflekker på venstre side foran som lett går av i rens.

Jakke fra Mango. Lite brukt. Str S (oversized). Nypris 699. Selges for 150 kr.

Det er selvfølgelig mulig å få komme å prøve klærne :)

Pengene vil utelukkende gis til ulike dyrevernsorganisasjoner, og mer klær vil bli lagt ut for salg de nærmeste dagene!

Ha en fin kveld :)

Oliver furniture <3

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin dagJ Victoria sov hele natten igjen så jeg er en lykkelig og glad mamma. Jeg dro på trening etter at jeg hadde levert henne i barnehagen og etter det har jeg holdt på i klinikken. Jeg har kun satt av en time til å spise middag etterpå, men ellers så har jeg kunder helt frem til klokken 19. Kunne ikke ha vært mer fornøyd med hvor bra det går med klinikken! Nå høres jeg overdrevent positiv ut, men jeg er virkelig skikkelig stolt og fornøyd over hvor bra det går og hvor mange fornøyde kunder vi harJ

I går dro jeg, Kim, Sheena og Victoria en tur på senteret for en storhandel, men vi endte selvfølgelig opp med litt annet også. Sengekanten jeg kjøpte på babyshop i sommer har blitt helt ødelagt og stygg etter et par vask, så det var på tide med en ny, og da fant jeg denne fine på lekebutikken sprell J De har også veldig mye annet flott, og jeg kjenner jeg fikk ekstremt lyst til å kjøpe seng og litt andre barnemøbler i går fra Oliver furniture. Sjelden jeg faller så pladask for noe, men i går var det like før jeg dro mastercardet. :/ Gjorde ikke det for det er nok litt tidlig med juniorseng enda, men jeg var virkelig fristet.. Svindyrt, men veldig lekre ting J

 

J

Denne ligner den sengen jeg vil kjøpe til Victoria :) Den kan trekkes ut så den blir 150 cm lang når hun trenger det. Koster hele 7000kr, og det er litt drøyt, men ender vel opp med den etter hvert.
Dette er den som er helt lik, men bildet av den er ikke så fint
Her er noen andre lekre ting fra merket:)

Jeg får ofte spørsmål om hvilke produkter jeg bruker på Victoria, og her er alle sammen.

Fra venstre: Ansiktskrem. Denne bruker jeg ikke hver dag, men smører henne som regel før hun drar i barnehagen.

Nr 2 fra venstre er Shampo og kroppsvask

Nr 3 fra venstre er bleiekrem. Smører henne med denne nedentil morgen og kveld.

Til høyre ser dere babyoljen jeg bruker. Har alltid en liten sprut i badekartet + at jeg bruker den til å fjerne mascara:)

 

Ha en fin dag videre:)

Påfyll av botox :)

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en god dag så langt:)  Victoria sov natten gjennom og jeg fikk 7 timer sammenhengende søvn. Elsker det! Rart hvor glad man kan bli av sammenhengende god søvn:)

Jeg jobbet dagvakt i går og var i årsmøte hele kvelden. Et årsmøte som dro ut i lengste laget, og jeg holdt på å sovne flere ganger :/

Nå er jeg nettopp ferdig med dagens siste kunde her i klinikken og Kim har reist for å hente Victoria. Vi skal kose oss med middag og bading før jeg reiser til Fredrikstad i kveld. Jeg skal nemlig fylle på med Botox igjen. Jeg tok Botox i sinnarynka (frown lines) og rundt øynene (crow's feet) i september, og nå er effekten nesten borte. Jeg merker det best ved at jeg blir litt tung i hode og fått litt spenningshodepine når jeg jobber veldig mye + at jeg nå kan rynke sammen brynene igjen /myse. Skal sette vanlig dose i sinnarynka, men jeg trenger bare en halv dose rundt øynene. Setter ikke der fordi jeg har mye smilerynker, men for å forebygge at de blir dype senere.Jeg skal også sette en liten dose i kinnet (jawline) fordi jeg ofte spenner kjeven og får vondt i tennene når jeg er anspent. En liten dose Botox der gjør at man spenner seg mindre og det er også supert å sette der for de som sliter med tanngnissing.

Botox får ufortjent mye tyn, men det skyldes uvitenhet. Botox er faktisk helt genialt, ikke bare fordi det forebygger rynker, men fordi det kan hjelpe mot flere medisinske plager også:)

For eksempel:

- Overdreven svetting (i hode, under armer, hender, føtter)

- Migrene

- Spenningshodepine

- Tanngnissing.

Pasienter som gnisser tenner kan få et nytt liv av å sette Botox i maseter (kjevemuskel), og en positiv bivirkning med å sette der er at ansiktet blir smalere når den stramme muskelen reduseres. Se bare på dette bildet:

Pasienter som lider av muskelspasmer (f.eks cp pasienter) får også satt Botox i store doser av nevrolog for å slappe av i musklene. Kirurgene på jobb setter også botox i fistler i endetarm/vagina noen ganger, så det er en allsidig medisin, og ikke bare et "skjønnhetsmiddel".

Botox er heller ikke farlig som mange tror. Dosene som brukes er så små at det er ikke farlig. Bivirkningene kan være at man blir litt rød på innstikksted, et lite blåmerke, litt hevelse og i noen sjeldne tilfeller så lammer man feil muskel og får ikke det resultatet man vil ha. Effekten er forbigående, og vil rette seg etter hvert. Noen føler også at de synker litt når man setter mye i pannen, men dette er også noe som retter seg opp.

Håper du fikk litt nyttig informasjon :)

Ha en fin dag:)

Hvordan håndtere leger :P

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg var oppe grytidlig for en tannlegetime, og det er ikke noe stas. Jeg har hatt 2 hull i hele mitt liv, og den ene fyllingen hadde dessverre løsnet og det hadde blitt et hull ved siden av den løse fyllingen. Må derfor tilbake om et par uker for å fikse det. DYRT! Skulle ønske tannlege gikk under offentlig helsetjeneste. Tennene er da vitterlig en del av kroppen? Skjønner godt at mange rett og slett ikke kan ta seg råd til å gå til tannlegen!

Angående offentlig helsevesen så vil jeg jo si at jeg har en del erfaring:) Har jobbet på sykehus siden 2008, og selv om jeg driver klinikken nå, så jobber jeg fortsatt 40% på en kirurgisk avdeling. Tenkte jeg skulle komme med litt råd om hvordan man skal takle de mange legene man må forholde seg til i dag (les med humor og ta det hele med en klype salt) :)

Leger kan deles inn i:

Turnusleger:

Legene går 2 år som turnusleger etter at de er ferdig på skolen. Her er de innom både kirurgi og medisinske avdelinger. Turnuslegene blir ofte herset med av overlegene som lesser på de med oppgaver som de ikke gidder å gjøre selv. Om turnuslegen kan det er en helt annen sak, og jeg må si jeg føler virkelig med de, for det er nok ikke spesielt enkelt å være turnuslege på vår avdeling. Det som kjennetegner turnuslegen er ofte at han/hun har en god porsjon ydmykhet og tålmodighet. Det går gjerne tregt, og de må spørre andre leger ofte for å være sikker, og det er ikke alt de har tillatelse til, men vi får det til på et vis, og vi sykepleiere pleier som regel å være snille med turnuslegene, og vi gjør så godt vi kan for å hjelpe de. Advarer de gjerne også om hvilke overleger som er vanskelige og hvem som er enkle å samarbeide med. Ikke så greit å få kjeft så ørene flagrer bare fordi du er usikker. Blir gjerne brukt som slave av enkelte overleger.

Assistentlege/lege i spesialisering:

Disse er ferdige med turnusperioden sin og skal finne sin vei her i livet. De gleder seg selvfølgelig til å bli overleger, men disse er ofte trygge på seg selv, og de klarer å stå på egne ben. Stor fordel at de kan ta en avgjørelse eller 2 uten å ringe 4 ulike leger. Assistentlegene er gjerne fortsatt utstyrt med både tålmodighet og ydmykhet. Både overfor pasienter, men også for oss sykepleiere. Noen er fortsatt grusomt trege og usikre, men de kommer seg som regel etter noen år.

Overleger:

Det er disse som kreves litt kløkt for å få bukt med. Her finnes alle varianter, men dessverre har ofte egenskaper som ydmykhet og tålmodighet forsvunnet. Ofte er det erstattet med arroganse,stahet og sinnataggtendenser. Om det er fordi de er utbrent og lei av livet vites ikke, men det er slettes ikke så greit å ha med de å gjøre alltid. Leger har høy skilsmisserate, og jeg forstår hvorfor om de oppfører seg like dårlig hjemme som på jobben. Det er ingen hemmelighet at mange leger stadig får yngre og yngre koner (gjerne sykepleiere eller yngre leger). Noen av de finner også sammen med andre leger på samme nivå. Men det er ikke poenget, saken dreier seg om hvordan skal man klare å håndtere disse legene, for det må du lære deg, både som sykepleier og noen gang som pasient.

Han/hun som alltid er forbanna; Jeg husker godt en lege som ofte gikk visitt da jeg jobbet på en avdeling som lå et stykke unna hovedbygget (tok ca 5 min på sparkesykkel, så veldig store avstander var det ikke snakk om). Han sa alltid: "Faen, jeg er så drittlei av å måtte reise den lange veien bort til denne avdelingen. Kan de ikke bare samle alt på et sted??!!" Ble litt paff i starten, men her skjønte jeg at han var av typen; Kan blidgjøres. Hver gang han kom like forbanna sur så smile jeg mitt bredeste smil og sa "Hei ****, så hyggelig å se deg. Vil du ha en kopp kaffe?" Jeg sa det med så stor entusiasme at legen ble helt paff. Han sluttet etter et par ganger å klage og visittene gikk faktisk bra.

Det er også forskjell på kirurger og medisinere, jeg for min del har mest erfaring med kirurgene så dette handler mest om dem.

Den uhelbredelig sure: Jeg har jobbet litt med en lege som hatet andre leger, sykepleiere og ikke minst pasienter. Har ikke vært borti mer ufordragelig jævel, og vi feiret den dagen han ble pensjonert. En gang sa han til meg "Du ligner på en barbiedukke". Takk sa jeg, vet du hvem du ligner på? Han tittet på meg. "Gollum i ringenes herre!. Han visste tydeligvis hvem jeg mente, og det kom aldri flere spydigheter. Kun et kort hei fra den kanten.

Han/hun som ikke tar i mot råd. Han er nemlig Gud: Denne legen tar ikke i mot forslag fra andre, spesielt ikke sykepleiere. Om du f.eks sier "Herr Hansen på rom 02 har endret seg veldig i det siste, Kunne det være en ide med et bilde av hodet hans"? Reaksjonen er alltid "nei, nei, nei for noe tull, det trengs ikke". Du kan selvfølgelig huke tak i en annen lege en annen dag eller ringe en annen, men det skal jo være visittlege som tar seg av sånt. Trikset her er å la legen tro at det er han/hun som har kommet med forslaget om et bilde av hodet selv. F.eks så kan du si (med en uskyldig forsiktig stemme); " Du jeg syns han på rom 02 har virket så rar i helgen. Han virker ikke å være helt med. Personligheten er forandret og han virker forvirret. Hva skal vi gjøre??". Han foreslår garantert et bilde av hodet, og når svaret kommer, og det viser seg at pasienten har hatt et slag tar han selvfølgelig æren for at han bestilte undersøkelsen.

Han/hun som aldri gidder; Noen leger greier på forunderlig vis å jobbe lenge uten at det virker som om de gjør spesielt mye. Klassikere som "pasienten kan bli her til i morgen" (Selv om det ikke er noen grunn til det, de bare gidder ikke skrive epikrise) er en klassiker. Her er det ikke mye man kan gjøre, bare håpe at de ikke går mange dager på rad for da fyller det seg opp i korridorene. Man kan selvfølgelig sette hardt mot hardt og si at pasienten skal skrives ut og at en lege som er mer sjef sa det i går. Da hender det at de gjør det, men ikke alltid.

Han/hun som skaper uro for pasientene: Noen ganger er disse legene våre uenige om hva slags behandling den forrige legen har forordnet, og tar ikke 5 øre for å snakke høyt om de andre håpløse legene foran pasientene. "Å, dette kunne ha gått riktig galt, flaks at jeg kom". Pinlig!

Han/hun som må skrikes til: "Må jeg komme, er pasienten virkelig så dårlig?" Typisk svar når du ringer fordi en pasient er dårlig. Er du ny og usikker på deg selv er det sikkert fort gjort å si "nei da, kan vente litt". Er du usikker på hvor dårlig en pasient er så spør gjerne en mer erfaren sykepleier, men er du sikker i din sak så må du rett og slett bare si "Du må komme hit med en gang for den pasienten er virkelig dårlig" Det pleier å sette fart på sakene. Har faktisk måtte ty til "pasienten er i ferd med å dø så foreslår at du kommer his asap". Har ikke sagt det uten at det stemmer da.

Til sykepleiere: Forbered deg til visitt og sett deg i respekt med en gang. Ikke la deg tråkke på av noen. Som regel får legene bakoversveis når du "smeller" tilbake, men det gjør noe med de, og de prøver seg ikke på mer tøys :) Noen nytter det ikke med, og da må man benytte seg av litt lure triks :)

Ha en fin kveld :) 

 

Sponset video - Ta vare på tennene dine :)

Sponset innlegg

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin uke:) Her har det blitt en del jobb i dag, men også masse kos med frøkna. Hun har vært hjemme fra barnehagen med feber i dag, men hun ser ikke ut til å være preget av det. Full fest som vanlig med den jenta. Vi har vært en tur på plantasjen sammen og kjøpt inn 6 nye orkideer (de hadde en felles død her for et par uker siden), friske roser og noen juleblomster:) Nesten litt julestemning i huset nå:) Jeg har også vært innom vitus apotek og kjøpt ny temperaturmåler til Victoria. Øretermometeret vi har brukt er ikke til å stole på, og viser nesten alltid feil. Googlet derfor litt i går kveld og fant ut at termometeret til Microlife var best i test, og det kan også brukes til å måle badevannet. Man holder bare knappen inne og peker på det området man vil måle (blått lys i panna) også får man nøyaktig temp opp. Får ikke blitt hverken lettere eller bedre:)

Jeg har arbeidshelg på sykehuset så jeg skal hive i meg litt mat og prøve å komme meg i seng. Skal opp 05.30 både lørdag og søndag så batteriene må lades opp. Det er som regel ganske hektisk på min avdeling i helgene (de andre også meg bekjent) så greit å være våken og skjerpet :)

Ellers så deler jeg en video med dere i kveld. Den handler om den nyeste elektriske tannbørsten fra Oral-B som ikke bare rengjør godt, men som også forteller deg om du pusser for svakt eller for hardt. Når jeg ser på tannbørstene til meg og Kim så ser jeg at hans tannbørste ser veldig herjet ut. mens min er like fin. Vi skifter samtidig 1 gang per måned så de er like mye brukt.Kunne vært en gaveidè til oss begge i og med at han pusser for hardt og jeg kanskje for svakt:)

Videoen kan dere se her:

 

 

Ha en fin kveld :)

Sponset innlegg

Les mer i arkivet » August 2017 » Juni 2017 » April 2017
FruTaraldsen

FruTaraldsen

31, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 30 år, gift, sykepleier og eier/driver SkinClinic på Jessheim (www.skinclinic.no). Ble mamma til Victoria i august 2013 og William i mars 2016. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen og skinclinic_jessheim

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design av

Lenker