DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Godt nytt år :)

Hei fininger <3

Håper dere har hatt en fin dag :) Her i huset har frøkna nettopp lagt seg og desserten er i magen :) Vi har hatt vegansk nyttårsmiddag i dag med nøttestek, vegisterkaker, poteter, rødkål, ertestuing og peppersaus + en deilig glass rødvin :)

Jeg har laget alt selv, og siden jeg aldri har laget nøttestek og vegisterkaker før, så jeg var litt nervøs, men det gikk heldigvis veldig fint, og alle var mette og fornøyde :) Nøttesteken ble ikke så vakker som jeg planla, men den ble i hvert fall god :)

Kjøkkenmaskinen skal definitivt bli mer brukt :)

Frøkna var ikke helt poseringsvillig :P

Fantos er alltid redd på nyttårsaften, men i år har jeg ordnet litt dop til han så han er litt roligere stakkar :/ Håper raketter blir forbudt snart!

Det blir en rolig feiring her i kveld :) Kanskje vi til og med sover ved midnatt :)

Ha en fin kveld :)

Buksedress By Malene Birger

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg er grisetrøtt etter kun 4 timers søvn i natt. Mistenker at Victoria vet hvilke dager jeg jeg har dagvakt, og tøyser ekstra mye de nettene :/ Jeg har som jeg skrev hatt dagvakt på sykehuset, og det var sånn passe hektisk, men levelig:) Middag hos mamma og pappa etter jobb, hjem og bade, leke, mate og legge frøkna også har jeg sittet med regnskap frem til nå. Sliten jente med andre ord:/ Jeg skal snart legge meg, men må få spist litt kveldsmat først:)

Her er buksedressen jeg kjøpte i går. Bildene er tatt nå, så dere får unnskylde det trøtte trynet mitt:P Poenget var bare å vise det fine plagget som jeg er sikker på at jeg kommer til å bruke mye:)

Kunne godt tenkt meg å redigert meg tynnere, men nyttårsforsettet mitt er minus 7 kilo og en mye bedre trent kropp til våren 2015 så det får bare være at jeg ser sånn ut på bilder nå :P
Ha en fin kveld videre:)Kaffedrøm :)

Hei på dere :)

Lang dag i dag med masse besøk, litt jobbing og litt shopping :) Jeg har tatt på meg jobben med å lage middag til hele familien på nyttårsaften så jeg har handlet inn til det + en liten tur på Frøken Pedersen så klart :)

For noen uker siden besøkte jeg en cafe i Fredrikstad som heter Bare Grønt. Nydelig vegancafe med herlig mat! Der fikk jeg latte med vaniljesoyamelk, og det smakte himmelsk! I dag måtte jeg kjøpe en selv, og det er bare så godt :) Ikke usunt heller selv om det høres sånn ut :)

Kuppene fra Frøken Pedersen :)

Tykk grå dressbukse. Har stått på ønskelisten en stund, og denne var perfekt :)

Silketrøye

Buksedress fra Malene Birger :) Denne har jeg siklet på lenge, og i dag fikk den bli med hjem. Bildet yter den ikke rettferdighet, så kommer bilde av denne på snart :)

Ha en fin kveld :) Jeg skal straks i seng, og i morgen tidlig er det dagvakt på sykehuset :)

Davines nounou shampoo + balsam - omtale :)

Hei og god søndag til dere:)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg har hatt sovemorgen så jeg er uthvilt og glad. Vi har vært en tur på Skøyen i dag og hatt overtagelse på en leilighetene, også har jeg jobbet litt i klinikken nå i ettermiddag. Frøkna er nettopp i seng så nå skal vi kose oss med god mat og en film :) Det er absolutt ikke feil på en søndag. I morgen skal jeg jobbe litt på formiddagen, tilbringe tid med Victoria og etter at hun har lagt seg tenkte jeg sjekke ut romjulssalget :) Mistenker at min favorittbutikk har et bra salg. Det var i hvert fall et helt utrolig bra salg der i fjor :)

Kjører en omtale av shampoo og balsam fra Davines i dag:)

Jeg har brukt 2 ulike serier fra Davines det siste året,  melu og vegetarian miracle. Har vært superfornøyd med begge disse, men det var utsolgt for begge seriene da jeg skulle bestille sist så da ble det til at jeg kjøpte nounou i stedet:)

Hva sier produsenten?

Nounou er spesielt utviklet for fargebehandlet hår. Den gir håret dyp tilførsel av næring, og gjenoppretter på den måten hårets volum, glans og styrke. Produktene inneholder blant annet hydrokreatin og risprotein som øker hårets elastisitet og beskytter håret fra miljøskader.Jeg hadde ikke veldig store forhåpninger til disse, og hadde ingen tro på at de kunne overgå de 2 andre seriene.  Jeg tok feil, for dette er faktisk den beste serien hittil for mitt hår:) Håret mitt skinner uten å virke fett, og det blir heller ikke fort fett. Håret føles heller ikke tungt selv om disse nok inneholder litt olje. Lukter godt uten at det blir for mye, og de er veldig drøye i bruk. Det eneste jeg er litt "misfornøyd" med er at jeg må skylle utrolig lenge for å få ut balsamen.

Jeg kjøpte gavekit fra blivakker.no og betalte 299 kr for Shampoo, balsam og en liten hårolje. Supre produkter til en god pris! :) Jeg har striper i håret, så håret mitt er både kjemisk behandlet og litt tørt til vanlig :)

Ha en fin kveld:)

Fotballfrue..

Hei fine dere:)

Håper dere har hatt en fin dag så langt:) Frøkna har nettopp sovnet, så nå blir det en liten lunsj på meg før vi skal reise til Victoria sin fetter i bursdagsselskap. Han blir 1 år i dag:) Jeg hadde en veldig fin og rolig kveldsvakt på sykehuset i går, men gikk rett i seng når jeg kom hjem siden frøkna har vært så ustabil den siste tiden på natten. Hun var våken fra 02-03, men sov til 07.30, så føler meg helt ok :)

Ei som sikkert ikke føler seg helt ok i dag er Caroline Berg Eriksen, eller fotballfrue som de fleste kjenner henne som. I går ble det publisert artikler i både VG og Dagbladet hvor de skriver at hun ved flere anledninger har redigert diverse kroppsdeler tynnere, gitt seg selv fyldigere hår etc. Selv har hun hardnakket benektet dette tidligere, og gjort narr av lesere som har spurt om hun har gjort det.(Bilde lånt fra www.fotballfrue.no)

Jeg har tidligere tatt henne i forsvar, og sagt at hun er ei flott dame, og at hun kan være stolt av den kroppen hun har, men nå kjenner jeg at jeg ble skikkelig skuffet over henne :( Ikke så mye for min egen del, jeg sluttet å lese bloggen hennes for 1 års tid siden da jeg rett og slett med lei av den ekstremt polerte fasaden. Det er helt ok at man ikke skriver om eller fokuserer på de kjipe sidene ved livet, og jeg tviler ikke på at livet hennes er bra, men det ble rett og slett litt mye av det gode. Det gav meg ingenting å lese bloggen lengre uten at jeg har noe i mot henne av den grunn. Jeg syns ikke det er ok at folk skriver stygge kommentarer til henne, men at hun skylder på det for at hun har redigert seg tynnere, det blir rett og slett litt for tynt. Om du ikke klarer å se selv i speilet at du er mer enn bra nok da bør du kanskje slutte å fokusere på kropp og utseendet i bloggen din. Hva noen lusne idioter måtte mene om kroppen din bør du ta rennafart og drite i. Alle har forskjellige meninger om hva som er fint og ikke, men alle kan ikke se like ut. Jeg syns Caroline er fin jeg, og jeg syns det er synd at hun ikke tror helt på det selv.

Det jeg syns er veldig trist er alle de jentene som ser opp til henne og har henne som forbilde. De kjøper de samme klærne, den samme sminken og prøver seg på det samme kostholdet (jeg selv tror ikke lavkarbo er spesielt sunt i det lange løp). Det er på deres vegne jeg er skuffet!

Dama er tynn og trent, men allikevel så redigerer hun seg tynnere! Det syns jeg faktisk er skikkelig ræva! Alle har dårlige dager, og det er ikke alltid man føler seg på topp, men å redigere kroppen sin, og i tillegg benekte det, det er rett og slett skammelig! Den dama sank langt i mine øyne, og jeg tror ikke hun er lei seg for at hun har gjort det, hun er nok mer lei seg for at hun ble avslørt! Det som er bra med at dette kom frem er at de som streber etter å se ut som henne kanskje fikk seg en oppvekker og nå kan se at mye av det er bare juks:/

Ha en fin dag:)

 

Brokkoli, spinat og porcinisuppe med persille og timianpesto :)

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg fikk sove til 09 i dag så jeg er uthvilt og klar for kveldsvakt. Mannen og Victoria ligger nå å tar hver sin dupp. Victoria klikket når jeg skulle legge henne for en time siden og sovnet ikke før nå nettopp. Vet ikke hva som gikk av henne for hun var helt tydelig trøtt, og har vært våken siden 06, og trengte virkelig en lur. Sånn var hun hos mamma og pappa på dagen i går også, men de gav opp og trillet henne i vogna til hun sovnet. Det gjorde ikke jeg i og med at det er -20 grader ute i dag :/ Hun sovnet til slutt, og jeg lurer på om det kan være tennene. Hun var litt urolig i natt også, men ikke mye våken heldigvis. Stakkars lille jenta mi <3

Jeg skal hive i meg noe mat før jeg må dra på jobb, og i dag står det suppe på menyen. Jeg skal lage brokkoli, spinat og porcinisuppe:)

Du trenger (4 porsjoner)

30 gr tørkede porcini

1 liter kokt vann

2 grønnsaksbuljongterning

1 ss soyasaus

300 gr brokkoli i små bunter

150 gr fersk spinat

1 boks svarte bønner

salt og pepper

Pesto:

1 stor bunt bladpersille

1 håndfull fersk timian

40 gr mandelflak (ristet)

40 gr parmesan i små biter

1 hvitløksfedd, delt i 2

1/2 dl olivenolje

2 ss hvitvinseddik

salt og pepper

 

Slik gjør du:

Lag pestoen i en kjøkkenmaskin. Tilsett ekstra olje om nødvendig. Hell ca 5 dl av det kokte vannet over porcinien og la det stå i 25 minutter. Sil porcinikrafen over i en kjele. Skyll sopp og skjær den eventuelt i mindre biter. Ha buljongterning, soyasaus, brokkolibuketter og porcini, samt resten av vannet over i kjelen med porcinikraften. Kvern godt med pepper over. La koke til brokkolien er så vidt mør. Tilsett bønner og fersk spinat, kok i et par minutter til. Smak til med salt og server med pesto :)

Ha en fin dag videre:)

 

 

Julekos :)

Hei fininger :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg har jobbet dagvakt på sykehuset i dag, men det har vært helt greit. Ikke så alt for mange pasienter på avdelingen i dag, men de renner nok tidsnok inn igjen. Mye gallesteinsplager som følge av feit mat og bukspyttkjertelbetennelse som følge av for mye alkohol er en kjent sak for oss i jula dessverre:P

Alkohol ble det lite av hos oss i går. Jeg drakk 1 glass vin til maten og Kim drakk ingenting. Jul er for barn, og barn og alkohol hører ikke sammen! Jeg syns det er så stygt gjort å drikke seg full med barn i nærheten at jeg koker bare jeg tenker på det!

Vi hadde det veldig hyggelig, men dro hjem ganske tidlig i og med at jeg skulle opp på dagvakt:) Victoria holdt show for foreldrene mine i natt, så tipper de er rimelig slitne nå:)

Denne jenta var helt i ekstase i går med masse godteri og presanger. Ikke rart hun var gira:)
Jeg fikk dette nydelige diamantkjedet av min kjære mann. Det er fra Thune og i samme serie som gifteringen min og øredobbene jeg fikk i fjor:) Han fikk konsertbilletter til Sivert Høyem, Samsaya m.fler nå i Januar + billetter til ACDC i sommer. Jeg liker at vi på den måten kan oppleve noe sammen :)

I kirken :) Ikke lett å få med seg hva som skjedde i og med at denne tøysejenta ikke satt stille et sekund :P

Hjemmekos :)

Fantos feirer også jul :)


Den fine kjolen har en av min mammas kunder strikket til henne:)


Nå skal jeg sette i gang en vaskemaskin, spise kveldsmat og legge meg:) Har kveldsvakt i morgen, og jeg mistenker at Victoria kommer til å være mye våken i natt :/

Ha en fin kveld :)

Julaften<3

Hei fininger:)

Stikker bare innom for å ønske dere en flott julekveld :) Vi har nettopp vært i kirken og er nå hos mine foreldre :) Vi skal kose oss med mat og pakker :)

Familieselfie :P

Håper dere får en fredelig feiring <3

FnisGod jul :)

Hei fine dere :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Det er lille julaften, men jeg må ærlig si at jeg ikke er helt i julestemning enda. For meg begynner julaften når kirkeklokkene ringer inn. Mannen min har ikke vært vant til å gå i kirken på julaften, men hva gjør man ikke for kona si :)

Jeg har ikke gjort så mye i dag annet enn bytting av julegaver og en venninnelunsj. Skal straks på senteret for å ta en kaffe med en venninne, og da blir det kun avslapning resten av kvelden. Vi har ikke juletre i år på grunn av at Victoria er en liten rampeunge som aldri i verden hadde latt det treet stå i fred :) Vi har ikke så mye annen julepynt heller, men noe har vi da :)

Dorullnissen foran har Victoria laget i barnehagen. Hun fikk se litt på den i går, og da rev hun av skjegget hans :P

Friske roser har jeg også pyntet med uten at det kan kalles en julegreie :)

Ha en flott kveld og en fin julefeiring <3

FnisSpørsmål og svar :)

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin dag :) I går så var jeg så kaputt etter nok en slitsom natt med frøken fryd og en lang dagvakt på Ahus, så jeg sovnet faktisk klokken ni, og glemte hele bloggen:) Hadde egentlig tenkt å publisere dette innlegget i går, men hjernen fungerte ikke:) Har hatt en god natts søvn i natt så nå er jeg pigg igjen. Har hatt de siste kundene i dag og i kveld før min lille minijuleferie på 2 dager nå har startet. Jeg har fri i morgen og på julaften også jobber jeg på sykehuset 1 og 2 juledag. Klinikken er åpen 28 og 29 desember + 2, 3 og 4 januar i romjula for de som skulle ville booke tid da:)

Jeg får ganske ofte spørsmål fra dere lesere på mail, men i stedet for å svare flere på det samme spørsmålet flere ganger så lager jeg heller et spørsmål og svar innlegg i dag siden det har kommet mange spørsmål i det siste:) For dere som sender inn så lagrer jeg det dere spør om også lager jeg et innlegg når det har kommet inn en del spørsmål:)

Here it goes :P

1.Hvor studerte du sykepleie?

Ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Før het det HIAK nå er det HIOA i og med at skolen i Oslo og Akershus har slått seg sammen.

2.Har du søsken?

Ja, jeg har en bror på 22.

3. Hvor lenge har du vært sammen med Kim?

Snart 3 år. Vært gift i snart 2,5 så vi giftet oss rimelig fort :)

4. Hvordan visste du at han var den rette?

Det bare visste jeg. Aldri vært noen tvil heller.

5. Hvor mange barn vil du ha?

2.

5. Når skal Victoria bli storesøster?

Om alt går etter planen så blir jeg gravid igjen sensommeren 2015..

6. Hvor mange tatoveringer har du og vil du ha fler?

Jeg har 6 tatoveringer, og på bildet under her ser dere 2 (nesten 3) av dem. Har også en panter på innsiden av overarmen, litt skrift under trusekanten bak, en alv i nakken og en løkkeskrift M under trusekanten foran. Den M'en er forbokstaven til min eks (ung og forelska:P) så den skal det tas en tatovering over nå i vinter. Tror det skal bli en fargerik sommerfugl som dekker over den. Jeg liker tatoveringer og kunne egentlig tenke meg en halvsleeve, men mannen hater tatoveringer så det blir nok ikke noe av :/

7. Har du piercinger?

Ja, 3 stk. I tungen, navlen og nedentil. Har også hatt madonnapiercing + i den ene brystvorta. Har også hull i ørene :)

8. Hva syns du om at babyer får hull i ørene?

Det er jeg helt i mot. Ser ikke hvorfor det skal være greit å påføre både smerte og infeksjonsfare på et lite barn for forfengelighetens skyld. Hull i ørene kan de få når de er store nok til å be om det selv.

9. Hvorfor er du vegetarianer?

Fordi jeg elsker dyr! Jeg planlegger å bli helt veganer (altså ikke spise noe av animalsk opprinnelse). Jeg drikker ikke melk, men spiser fortsatt noe ost og en sjelden gang egg. Regner med at jeg er helt veganer innen 2015 er over. Det er også miljømessige og helsemessige fordeler ved å ikke spise kjøtt/fisk:)

10. Har du lyst på flere dyr?

Ja, men ikke nå. Når min kjære Fantos en gang blir borte (håper han blir 50 år selvfølgelig) så kommer jeg til å adoptere en hund eller to. Jeg er for adopsjon av dyr da det finnes mange på bruktmarkedet som ikke har noe hjem. Skammelig måten enkelte behandler dyra sine på. De er ikke ting!!

11. Tjener du penger på bloggen din?

Ja, det gjør jeg, men jeg gir faktisk alt av reklame og sponsorinntekter til veldedige formål som hjelper dyr. På den måten hjelper jeg dyr i nød og jeg slipper å skatte av inntekten. Organisasjoner jeg støtter mye er Soi dog Foundation og pound rescue på Kypros.

12. Er Victoria også vegetarianer?

Ja.

13. Hvor gammel er hunden din?

Han ble 7 år nå i Oktober.

14. Hvor mange kjærester har du hatt?

Jeg fikk min første ordentlige kjæreste da jeg var 15 og vi var sammen i 2 år. Etter det hadde jeg en kjæreste fra jeg var 19 til jeg var 21, 1 fra jeg var 21 til 22 også fikk jeg min første samboer da jeg var 22, og vi bodde sammen i nesten 3 år før jeg møtte Kim da jeg var 25 år, så totalt 5 seriøse forhold også er det nok 5 småforhold innimellom her som har en varighet på 1-3 mnd:)

15. Når mistet du jomfrudommen din?

Alt for tidlig, og ingen god opplevelse.

16. Hva syns du om abort?

Her er jeg delt, for jeg syns det er alt for mange som tar abort, og jeg syns kanskje kriteriene burde ha vært strengere for å få det utført. Har du blitt voldtatt eller ikke i stand til å forsørge ungen er det en ting, men mange bruker abort som et prevensjonsmiddel, og det er jeg helt i mot!

17. Er du kristen?

Jeg er medlem av den norske statskirke, døpt, konfirmert og gift i kirka, og ja, jeg tror på Gud, og har faktisk lest hele det gamle og det nye testamentet bare for å lære det. Jeg anser meg ikke for å være en "aktiv" kristen og religion har ikke mye plass i hverdagen min. Jeg tror på noe så enkelt som at man skal være mot andre som man vil at andre skal være mot deg. Jeg trenger ikke en gammel bok for å lære meg forskjell på rett og galt, men jeg har stor forståelse for at mange søker trøst og råd i bibelen. Jeg kjenner mange herlige prester som er ypperlige samtalepartnere og en fin støtte i jobben som sykepleier på avdelingen der hvor jeg jobber. Mange søker Gud når døden nærmer seg, og det kan godt hende jeg gjør også. Det er sikkert godt å tenke at det finnes en himmel når man vet man skal dø, så føles kanskje ikke døden så endelig?

18. Hva skal du på julaften?

Vi skal først i kirken også reiser jeg, Kim, Victoria og Sheena til mine foreldre for middag og gaver :) Victoria blir over der til første juledag så slipper vi å reise hjem så tidlig.

19. Hvem er yndlingsartistene dine?

For tiden hører jeg mye på Sam Smith, Ed Sheeran, Van Morrison, John Mayer, Norah Jones og Josh Groban:)

20. Hvor mange land har du vært i?

30, og flere skal det bli:) Jeg elsker å reise, men det sier seg selv at det blir mindre eksotiske reiser når man har et lite barn :)

21. Fikk du strekkmerker når du var gravid?

Nei, og det er jeg veldig glad for, selv om det er en overfladisk sak:)

22. Var det vanskelig å gå ned i vekt etter svangerskapet?

Ja, det var dessverre mye enklere å gå opp. Amming hjalp ikke for min del, men når jeg sluttet å amme etter 12 mnd forsvant de siste kiloene:)

23. Er du fornøyd med kroppen din?

Den er ikke grusom, men den kunne med fordel ha vært litt slankere og mer trent. Jeg nærmer meg 30, så jeg ser ikke ut som jeg gjorde da jeg var 18 heller:)Planen er minus 5 kilo og en mer definert kropp innen sommeren 2015 :P

Ha en flott kveld :)

 

 

 

FnisFnisJeg vil kvitte meg med linsene!

Hei fininger:)

Her har kveldsroen senket seg, og jeg er helt ferdig! Jeg sov bare 4,5 timer i natt på grunn av urolig unge og snorkende mann :/ Trøtt nå, men jeg får holde meg våken litt til :) Mannen har nettopp vært ute å kjøpt vegetarkebab og litt godis så skal vi se en klissefilm :)

Jeg bruker til vanlig linser/briller, men nå er jeg så lei!! I går toppet det seg litt fordi jeg våknet med en begynnende øyebetennelse igjen!! Har ikke vært plaget med det på mange år, men nå har det plutselig kommet veldig ofte. Kan være fra barnehagen også, men ingen av de andre i huset har noe :/

 Jeg er småskeptisk til at noen skal være i nærheten av øyet mitt med en laser, men nå må jeg bare få gjort det. Noen som har erfaring med det? Sted å anbefale?

Alle tips tas i mot med glede:)

Ha en fin kveld :)

FnisSponset video - Ta vare på tennene dine :)

Sponset innlegg

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin uke:) Her har det blitt en del jobb i dag, men også masse kos med frøkna. Hun har vært hjemme fra barnehagen med feber i dag, men hun ser ikke ut til å være preget av det. Full fest som vanlig med den jenta. Vi har vært en tur på plantasjen sammen og kjøpt inn 6 nye orkideer (de hadde en felles død her for et par uker siden), friske roser og noen juleblomster:) Nesten litt julestemning i huset nå:) Jeg har også vært innom vitus apotek og kjøpt ny temperaturmåler til Victoria. Øretermometeret vi har brukt er ikke til å stole på, og viser nesten alltid feil. Googlet derfor litt i går kveld og fant ut at termometeret til Microlife var best i test, og det kan også brukes til å måle badevannet. Man holder bare knappen inne og peker på det området man vil måle (blått lys i panna) også får man nøyaktig temp opp. Får ikke blitt hverken lettere eller bedre:)

Jeg har arbeidshelg på sykehuset så jeg skal hive i meg litt mat og prøve å komme meg i seng. Skal opp 05.30 både lørdag og søndag så batteriene må lades opp. Det er som regel ganske hektisk på min avdeling i helgene (de andre også meg bekjent) så greit å være våken og skjerpet :)

Ellers så deler jeg en video med dere i kveld. Den handler om den nyeste elektriske tannbørsten fra Oral-B som ikke bare rengjør godt, men som også forteller deg om du pusser for svakt eller for hardt. Når jeg ser på tannbørstene til meg og Kim så ser jeg at hans tannbørste ser veldig herjet ut. mens min er like fin. Vi skifter samtidig 1 gang per måned så de er like mye brukt.Kunne vært en gaveidè til oss begge i og med at han pusser for hardt og jeg kanskje for svakt:)

Videoen kan dere se her:

 

 

Ha en fin kveld :)

Sponset innlegg

FnisFnisRespekt for læreren!

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin dag så langt:) Blir tidlig blogging på meg i dag siden jeg skal jobbe i hele ettermiddag og kveld:) Victoria sov helt til 09 i dag, og jeg til 08.30, så jeg føler meg veldig uthvilt:) Jeg hadde store planer om trening i dag, men tror det får bli i morgen i stedet. Jeg kjenner at motivasjonen for å trene ikke er helt tilstede om dagen :/

Jeg leste et innlegg i dagbladet i dag skrevet av Kjartan Ørnes. Her tar han for seg hvor det ble av respekten i den norske skolen, og det har jeg faktisk lurt på jeg også!Innlegget hans kan du lese i sin helhet HER

Nå begynner det å bli rimelig mange år siden jeg gikk på barne- og ungdomsskolen, videregående også for den saks skyld, men en ting er jeg helt sikker på, og det er at vi på den tiden hadde betydelig mer respekt for læreren enn det mange av dagens barn og unge har. Det kunne aldri ha falt meg inn å skrive stygge lapper til læreren, svare frekt eller si slemme ting. Jeg ble tross alt oppdratt bedre, og selv om jeg ikke elsket alle lærerne, så oppførte jeg meg ordentlig uansett! Jeg var ikke noe englebarn, det er ikke det jeg sier, men jeg skal love deg det hadde blitt månelyst hjemme hos oss om jeg hadde skrevet "din jævla balle" på en lapp til læreren. Nå er det visstnok ganske vanlig for lærere å få slike meldinger. Pappa og mamma hadde mest sannsynlig gitt meg husarrest i 2 uker, tatt fra meg mobil og nektet meg å dra på fritidsaktiviteter i minst 2 uker om jeg hadde gjort noe lignende. For ikke å snakke om "vi er skuffet over oppførselen din" praten. Jeg fikk litt kjeft, men jeg hadde en bra oppvekst og vil si jeg har klart meg rimelig bra i voksenlivet også.(Bilde lånt fra Google)

De lærerne jeg likte best var faktisk de som filleristet (ikke i fysisk forstand) bøllene. De som satte de på plass og virkelig satte seg i respekt. De virket kanskje strenge, men de fant seg ikke i dritt, og de var rettferdige. Var du flink og hyggelig, var de flinke og hyggelige tilbake. Respekt avler respekt! Bøllene var det heldigvis få av, men oppførselen deres kunne lett ødelegge stemningen i klasserommet og var veldig forstyrrende. De beste lærerne tok tak i saken og sa at om de ikke holdt kjeft så fikk de til helvete se og komme seg ut av klasserommet. Det ble alltid stille, og det var de lærerne som ikke var redde for å gjøre seg upopulære som fikk de beste resultatene.

De lærene som ikke tok igjen syns jeg mest synd på, for de fikk ofte gjennomgå av bøllene. Siden flertallet av de jeg gikk i klasse med var utstyrt med normal folkeskikk ble det heldigvis ikke alt for ille, men ille nok til at jeg vil tro de hadde mange triste dager som lærere.

Nå for tiden har jeg inntrykk av at lærerne skal være så utrolig greie og pedagogiske at det kan virke mot sin hensikt. Ungene er vant til å få viljen sin hjemme og kanskje er ikke mor og far så mye hjemme? De får dyre gaver, men kanskje ikke så mye oppdragelse og kjærlighet? De utvikler seg til å bli egoistiske drittunger, men hvem sin skyld er det? Ikke læreren, for det er ikke de som skal oppdra ungene våre.

Da jeg gikk på ungdomsskolen hadde de fleste av oss mobiltelefon, men enten så fikk vi ikke ha den med på skolen, og om vi hadde det så skulle den ligge i sekken med lyden av så lenge vi hadde undervisning. Ble den tatt frem ble den tatt fra oss så kunne vi hente den på rektors kontor etter at skolen var ferdig. Slettes ingen dårlig idè. VI lærte av det, og barn og unge har bare godt av å bli straffet litt (ikke fysisk selvfølgelig, men jeg har stor forståelse for at noen lærere kunne få lyst til å banke noen av bøllene selv om de aldri gjorde det).

Jeg er ganske sikker på at dette problemet ikke finnes i så mange andre land enn de rike vestlige landene, for her har vi alt, og vi vil så gjerne ha mer. Det er bare meg meg meg meg og atter meg. Ikke rart det blir problemer på skolen av sånt.

Til foreldre: Stram opp ungene deres og straff de lengre enn 2 minutter. Fjortisen i huset blir sikkert rimelig desperat av 2 uker uten mobil, pc, tv og nettbrett, og det kommer garantert til å bli dårlig stemning, men det har nok noe for seg. Det er lov å heve stemmen og be holde kjeften sin.

Til lærere: Det er lov å være streng, autoritær og forlange respekt. Du skal selvfølgelig også være vennlig og rettferdig, og det kan godt hende bøllene syns du er den vrangeste drittlæreren noensinne, men etter en stund så tror jeg det vil bli bedre, og jeg tror flertallet i klassen egentlig elsker deg for at du ikke lar seg tråkke på :)

Hva mener du?

Ha en fin dag:)

 

Lyst på nytt bloggdesing eller en photoshoot?

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin dag:) Jeg har jobbet helt til nå, så jeg er småsliten:) Masse kunder nå, og det er selvfølgelig utrolig gøy :) Det er noen ledig timer igjen før julaften, men ikke mye :) I morgen står vi på stand på Frøken Pedersen (superkul butikk på Jessheim storsenter) :) Her er vi tilgjengelige for en prat eller du kan kjøpe gavekort.

Victoria våknet kl 22.30 i går og var tørst, men korken var ikke tett så hun helte drikke over hele seg :/ Våknet selvfølgelig skikkelig fordi vi måtte skifte på henne, så hun holdt det gående til 00.15.. zzzz.. Jeg som var på vei i seng når hun først våknet. Jeg og Sheena har vært en tur i Lillestrøm på dagen i dag, og jeg kjøpte ny dyne og pute til Victoria + et supersøtt sengesett med et pinnsvin :) Greit å ha en ekstra dyne og pute når det blir søling :) Kjøpte også et nydelig satengsengesett på Princess. Her var det 2 for 1 på alt av satengsengesett så jeg gjorde et skikkelig kupp :)

Nå skal jeg få i meg litt mat før jeg finner senga. Må lade opp til en lang arbeidsdag i morgen:)

Syns du at du har et kjedelig bloggdesign? Da syns jeg du skal ta kontakt med Ann-Rita via bloggen hennes så lager hun et nytt design til deg:) Hun er også hobbyfotograf så det er mulig å få tatt nye bilder hos henne også:) Hun er kjempeflink og ikke så alt for dyr heller:) Det er hun som har laget designet på siden min, og jeg er superfornøyd ) Ta kontakt med henne for et prisoverslag:)


Besøk fotosiden hennes HER

Bloggen hennes finner du HER

Hun holder til i Stokke i Vestfold:)

 

Ha en superfin kveld :)

 

FnisDeilig varm vinterjakke helt uten pels og dun :)

Tenkte bare vise dere den fine Fjellraven paraksen jeg fikk av mannen min i går :) Dette er en jakke laget uten ekte pels og dun, men den er minst like varm og mye finere :) Mange jeg diskuterer pels og dun med kommer med det tragiske argumentet "men jeg må jo være varm". Vel, denne jakka er veldig varm og helt uten innhold fra torturerte dyr!! Prisen på disse jakkene er 3700-4600. Billigere enn de fæle Canada Goose, Svea og parajumpers jakkene er den også :)

Nye løpesko fikk jeg og. Snille mannen min <3

NeoStrata Sheer hydration - omtale :)

Hei på dere fininger:)

Håper dere har hatt en fin dag :) Tiden går så fort, og først nå har roen senket seg her i huset:) Frøkna sover og mannen er på trening. Jeg har fått på meg joggebuksa og skal slappe av et par timer foran tv'n før jeg finner senga:) I dag har jeg jobbet som vanlig + at jeg har vært en tur i Sandvika og besøkt et tatoveringsstudio. Min venninne driver med en halfsleeve der nå, og er veldig fornøyd. Jeg må fikse en gammel tatovering så jeg dro innom for litt inspirasjon :) Er så mange fine tatoveringer å velge mellom :)

Kjører en omtale av den dagkremen jeg har brukt den siste tiden i kveld:

Aktive ingredienser: Phytotal®, 8 % NeoGlucosamine?

Hva sier produsenten?

Sheer hydration er en lett, oljefri lotion som motvirker og reduserer aldringsprosessen i fet hud eller hud som er utsatt for fuktig klima.

Inneholder Phytotal®, som regulerer overskuddsfett uten å irritere, samt den patenterte ingrediensen NeoGlucosamine?, som klinisk bevist reduserer missfarging og mørke flekker fra akne og aldring samtidig som hudens struktur og spenst forbedres. Inneholder beskyttende UVA-/UVB-filter.Jeg var skeptisk til denne da jeg ikke har en typisk acne hud, men den er litt fet. Jeg trodde denne kom til å bli for sterk, men der tok jeg veldig feil, for dette er faktisk min nye favoritt! Den er ikke irriterende i det hele tatt selv om jeg har brukt den hver dag i en lengre periode (med unntak av de gangene jeg bruker foaming glycolic wash som rens, da bruker jeg den grønne dagkremen). Huden min ser rett og slett superbra ut, og den føles sterk og sunn. Jeg bruker alltid serum under da jeg tror jeg ville følt meg litt stram med bare denne, Et serum har alle sin hud godt av uansett, og det holder med en liten dråpe.

Denne kremen er superdrøy i bruk, lukter nøytralt og inneholder selvfølgelig spf som alle de andre dagkremene til NeoStrata gjør:) I love it <3

Ha en flott kveld :)

FnisDagens :)

Hei på dere fine :)

Håper dere har hatt en fin start på uken :) Jeg la meg tidlig i går, men fikk selvfølgelig ikke sove før mannen kom hjem. Er noe med at jeg ikke klarer helt å slappe av når jeg vet han kommer snart. Det blåste og regnet som bare rakkern også, og det bidro heller ikke til en god søvn :/ Opp klokken 06 måtte jeg fordi jeg deltok i et møte med teamet som jobber med min ALS syke svoger.

Etter det stoppet jeg på Strømmen og tok turen innom sminkebutikken Inglot igjen for å kjøpe litt flere skygger. Manglet en highlight skygge og en lysere baseskygge. Digger at man kan bygge eget kit perfekt for ditt behov :)

Man kjøper altså en tom beholder også fyller man på med de skyggene man liker. Jeg har nå de 5 mest brukte i et kit også har jeg kjøpt en bronsefarget i et kit som jeg kan kjøpe fler i senere :)

Kim kom hjem fra Manchester i natt, og hadde kjøpt denne horrible julegenseren :P Noe av det styggeste jeg har sett, men selvfølgelig bare på tull;)

Jeg har fått satt på nye negler igjen i dag hos flinke Mari på Din Beauty :)

Tøysejenta mi som klatrer overalt :)

Nå har frøkna nettopp sovnet, og jeg og mannen skal på senteret for å kjøpe julegave til meg ;)

For dere som har spurt om aupairen vi "reddet" så har hun nå reist til en hyggelig familie :)

Ha en fin kveld :)

FnisJulegavetips :)

Hei og god søndagskveld :)

Håper dere har hatt en fin helg :) Jeg koste meg med egentid i går kveld og i dag har jeg jobbet litt før jeg hentet frøkna hos mamma og pappa. Hun hadde som vanlig kost seg der og holdt de i farta :P Ikke en avslappende affære å passe den frøkna der:)

Jeg har nettopp puttet lillemor i seng, og hun virket trøtt så regner med at hun sovner fort:) Selv har jeg ingen store planer for kvelden annet enn en god middag og lesing av nyeste costume:) Det er ikke feil, men nå savner jeg mannen veldig! Han kommer hjem rundt midnatt, og siden jeg må tidlig opp i morgen har jeg planer om å legge meg og forhåpentligvis sovne før han kommer :)

Tenkte dele noen julegavetips med dere om dere ikke er ferdige enda, og kanskje ikke vet hva dere skal kjøpe :)

Her er min rekke med julegaver. Jeg kjøper gaveesker og satengbånd på søstrene grene så sparer jeg meg for den drittjobben det er å pakke inn:) Gaveeskene er flotte og kan selvfølgelig brukes om igjen av de som får gaver:)

Til kjæresten/mannen:

De fleste menn blir veldig glad for opplevelsesgaver. Hva med å bestille flybilletter og hotellovernatting en langhelg et sted i Europa? Konsertbilletter til noe du vet han liker? Kanskje er han typen som liker teknologiske duppedingser? Spør om hjelp i en sånn type butikk så finner du sikkert en perfekt gave. Private gavekort er også en slager. Du skjønner hva jeg mener? Altså gavekort på f.eks massasje, kos på ryggen, bj etc :P Det er ikke greit å kjøpe gavekort eller å gi penger, her må du legge litt mer sjel i det:)

Til kjæresten/kona:

Jeg har en teori om at det er enklere for en mann å kjøpe gaver til sin kjære enn omvendt for det er så mye mer å velge mellom:) Nesten alle damer blir glad for diamanter, ringer, smykker, øredobber. Kanskje du har tenkt på å fri lenge, men ikke fått ut fingeren? Da er julaften en fin anledning. Hun kommer til å bli overlykkelig :) (om du er den rette vel og merke:P). Ikke kjøp parfyme da det som lukter godt i parfymeriet ikke nødvendigvis lukter godt på dama di. Styr også unna sminke og kremer du ikke vet om hun bruker/vil like. Sjansen for at det blir liggende er til stede. Skal du kjøpe klær må du handle med omhu, her kan du også trå riktig så feil med mindre du er Jan Thomas. Alle damer blir forresten glad for gavekort på spa og velværebehandlinger. Du kan jo kjøpe et gavekort på klinikken? Du velger selv beløp og dama di kan velge hva hun vil for gavekortet:)

Selfie :P

Til nevøer/nieser:

Hva barn ønsker seg varierer selvfølgelig veldig, og det er et stort aldersspenn. Her er gavekort og penger en sikker vinner for de litt større. Ikke kjøp en genser til hver med mindre du er helt sikker på at de vil elske genseren. Til små barn er det selvfølgelig mer ok å kjøpe klær. Ikke kjøp leker heller med mindre foreldrene har sagt en spesifikk leke de ønsker seg. Unger i dag drukner i unyttige leker.

Til bestemor/bestefar:

Vanskelig kasus da besteforeldre som regel har alt! Hva med et innrammet bilde av barna/deg selv/bikkja etc? Et stort og myk skjerf til bestemor som hun også kan bruke som et lite teppe over bena inne? Gavekort på fotpleie settes pris på av de fleste. Kanskje en opplevelsesgave som billetter til teater eller opera som kanskje du er med på? Avhenger selvfølgelig av interesser og helse hva som er gode gaver til besteforeldre:) Kanskje lage et gavekort på husvask (utført av deg) om du ikke har så mye penger? Donere penger til veldedighet i deres navn? Ikke kjøp noe bare for å kjøpe noe, det blir bare liggende å støve ned.

Til bror/søster:

Hvor godt dere kjenner hverandre og henger sammen er avgjørende for hva du kan kjøpe her. Ikke kjøp parfymer, sminke, hudpleie etc om du ikke er 100% sikker på at det faller i smak. Det samme gjelder også klær. Om dere er så store at dere bor i eget hus/leilighet som kanskje mangler litt kan et gavekort på en interiørbutikk være noe? Gavekort på hudpleie han/hun er typen til å gå på det. Gavekort fra kjøpesenteret er også helt innafor som søskengave spør du meg:)Til en god venninne:

Her er mulighetene mange, og det burde være en enkel sak å finne en fin venninnegave:) Hva med et par lekre øredobber? Eller en opplevelse som; gavekort på kino, teater etc. Gavekort på hudpleie/spa etc er også en stor hit. Kanskje kan du strikke og lage en fin genser til henne? Et deilig skjerf er også en fin venninnegave. Jeg liker godt de fra Holzweiler_:) Duftlys er også noe de fleste blir glad for. Mine favoritter er fra voluspa :) Er det noe du vet hun ønsker seg fra en interiørbutikk? Det er også en god gave, men ikke kjøp noe du ikke er sikker på hun vil like. Mange som ikke gidder å bytte gaver og bare lar det ligge i boden:)

Ikke stress, jula skal være koselig <3

Ønsker deg en fin kveld :)

FnisPå shopping :)

Hei fininger :)

Håper dere har hatt en fin lørdag uten mye kjas og mas :) Her startet dagen 07.30 med et bad og masse kos før både jeg og Victoria tok en dupp på formiddagen :) Leverte frøkna hos mamma og pappa i 14 tiden og etter det dro jeg på Strømmen storsenter med min venninne Lene. Som vanlig når vi er sammen ble det middag på egon og litt shopping :) Skulle egentlig på juleavslutning med Høyre i kveld, men på grunn av lite påmeldte ble det avlyst:/ Kjedelig, men det betyr en hel kveld og morgen helt alene for min del!

Det er mildt sagt lenge siden sist og det eneste jeg skal gjøre er: ta boblebad mens ansiktsmasken virker, spise, se film og spise godis. Fantastisk lørdag spør du meg selv om jeg ikke liker å legge meg uten Kim. Blir så ensomt i den store senga :/

Dagens kupp var sminke fra et merke jeg aldri har hørt om en gang, men som nå har butikk på Strømmen. Mye lekker sminke til hyggelige priser så får vi se om det duger. Utrolig bra utvalg også kan du designe din egen øyeskyggepalett med de fargene du vil ha :)

Ny hårsprayfavoritt fra Joico:)

Gamle favoritter fra body shop :) Den håndkremen er nydelig :)

Litt klær fant jeg også :P

Svingte også innom kondomeriet og kjøpte we wine vibratoren som visstnok skal være helt fantastisk:) Dyr, men forhåpentligvis verdt det :)

Nå skal jeg slappe av i badekaret med et glass vin og nyeste Elle :)

Ha en super kveld :)

Les mer i arkivet » September 2015 » August 2015 » Juli 2015
FruTaraldsen

FruTaraldsen

29, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 29 år, gift, sykepleier og eier/driver SkinClinic på Jessheim (http://skinclinic.blogg.no/). Ble mamma til Victoria i august 2013. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design av

Lenker

hits