DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Stellebordet, babyprodukter og dagen i dag :)

Hei fine dere :)

 

Håper dere har hatt en god lørdag så langt:) Jeg har sovet hele 4 timer sammenhengende i natt og to andre ganger på 1 og 2 timer, altså 7 timer tilsammen. Victoria sov også mesteparten av natta i sin egen seng og det fikk nok også meg til å slappe litt mer av Føler meg nesten uthvilt (Dog bare nesten) :) Har også oppdaget hvor deilig det er med bæresjal i dag, deilig å få gjort noe husarbeid og spising mens man bærer på lille frøken :) Hun koser seg masse inni der :) Vi har ingen planer for dagen annet enn at jeg skal lage taco etterpå og prøve å få presset litt juice. Jeg trenger mye vitaminer nå i og med at jeg mistet så mye blod :/ Min mamma kommer også på besøk for å kose med lille smurfen vår og da tenkte jeg benytte sjansen til en liten lur :)

 

Når man ikke henger i puppen til mamma er pappa helt grei han også :)
Ellers tenkte jeg vise dere stellebordet mitt og produktene jeg bruker på Victoria. Jeg syns det er viktig å bruke gode produkter som er så rene og naturlige som mulig, og derfor har valget falt på Burt's Bees og Weleda som begge kan kjøpes på apotek/helsekost/babyshop, men jeg bestiller begge deler fra www.feelunique.com som opererer med halve prisen. Ingen av merkene testes på dyr og inneholder ikke billige og dårlige fyllstoffer som produktene du får i dagligvare etc ofte gjør.

 

Stellebordet er fra babyshop, stellematten er av merket emmajunga og er kjøpt på www.jollyroom.noSånn ser jeg ut nå 1 uke etter fødselen. Magen forsvinner sakte men sikkert og jeg begynner å få noe som ligner på en midje igjen. Har dog 10 kg å gå ned fortsatt, men skal ikke begynne å kjempe mot de riktig enda:) Litt mindre pløsete i ansiktet har jeg i det minste blitt:) Tights er forresten tingen om dagen da stramme bukser og sting nedentil ikke hører sammen :)


Stuebordet er preget av at vi har fått baby også:)Ha en super dag videre :)Minipizza

 

Her kommer en deilig oppskrift på vegetarisk minipizza

 

Deig

15 gram gjær

4 dl lunkent vann

1 SS olivenolje

1 ts salt

300 gram grovt durummel

400 gram hvetemel

 

Løs opp gjæren i vannet og tilsett salt, olje og siktet mel og elt det sammen. Tilsett mer mel om deigen blir klissete. La den heve til dobbel størrelse ( Tar ca 1 time). Når deigen er klar deler du den i så små biter som er passe for deg.

 

Fyll:

250 gram blandet fast sopp

200 gram små tomater

100 gram små kokte poteter

150 gram mascarpone

Pinjekjerner

Frisk basilikum

Pesto

 

Sett ovnen på 250 grader. Rens soppen og skjær den i skiver. Fordel osten i klatter på bunnene, deretter sopp, tomater og poteter. Fordel noen klatter pesto over. Stek i 12 minutter, krydre med salt og pynt med ristede pinjekjerner og frisk basilikum.

 

Davines hårkur - omtale

Hei fine dere :)

 

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg har nettopp spist frokost så her har det vært en hektisk natt og morgen skal jeg si  dere. Victoria har vært mye våken i natt og har villet ha mat veldig ofte det siste døgnet så jeg har sovnet av x-antall ganger mens hun har spist siden i natt og våknet 2 timer senere av at hun har begynt å suge igjen.. Trøtt er mitt nye mellomnavn, men jeg ville ikke ha byttet det bort for alt i verden :) Har forsåvidt nå forstått hva det å multitaske betyr (mistenker at dette er noe alle blir bedre på når de blir mammaer). Har faktisk fått støvsuget hele 1.etg mens jeg ammet! Frøkna likte lyden og sovnet av ganske så fort. Ingen store planer for dagen da jeg har innsett at planlegging er vanskelig med en liten baby. Ting tar i alle fall dobbelt så lang tid som før, men vi skal prøve oss på en trilletur etterpå:) Trenger litt frisk luft etter å ha tilbragt så mye tid inne :)

 

Frøkna er 1 uke allerede i dag.. Tiden går fort!

Har nå fått testet denne hårkuren fra Davines nok til at jeg kan gi dere en omtale også:)

Hva skal den gjøre for håret ditt? Skal tilføre fukt og styrke kjemisk behandlet hår.

Lukt: Litt "kjedelig" om man kan bruke den beskrivelsen, men absolutt ikke vondt og det er det viktigste :)

Konsistens: Kremet og god. Denne er drøy i bruk, men syns det er litt klønete med bøtteforpakningen.

Virker den? Absolutt! Denne vil bli kjøpt inn igjen for den er helt perfekt for mitt tørre og blekede hår! Håret mitt blir merkbart mykere og mer glansfullt etter en runde med denne:)

 

Terningkast 6

Pris:

www.strawberrynet.com 224 kr

www.blush.no er utsolgt for denne nå, men er veldig billige på Davines, så kan anbefale dere å handle der :)

 

Ha en super dag videre :)

Tomaterte med ost og oliven :)

Deler en god vegetaroppskrift med dere i dag

 

Dette trenger du til 4 porsjoner

 

 Paideig:

125 gram smør

250 gram mel

1/2 ts salt

1/2 glass lunkent vann

 

Fyll:

12 tomater i skiver (Gule og røde)

2 hvitløksfedd (Finhakket)

1 løk

2 ss diljonsennep

2 dl revet ost

1 ts timian

2 dl oliven, kalmata eller Nice oliven.

Salt og pepper

Basilikum til pynt Pensle paibunnen med diljonsennep. Fres løken blank i en stekepanne og legg i paibunnen. Strø oven den revne osten, og legg deretter et lag med tomater (Cirka halvparten). Ha på salt og pepper. Dryss over hvitløk og timian. Legg resten av tomatene pent på. Ha på mer salt og pepper og dekorer med oliven før paien stekes i ovnen på 175 grader i 45 minutter.

 

Dagen i dag og bilder av gangen nede :)

Hei fine dere:)

 

Endelig en dag hvor jeg føler jeg har en del overskudd:) Jeg har fått sove greit i natt og når Victoria hadde noen våkentimer så tok Kim henne så jeg fikk sove mer:) Deilig! Vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten mannen min sin hjelp og kan ikke forstå hvordan de som er alene klarer dette, for det er utrolig slitsomt og utmattende og ikke få nok søvn. Heldigvis begynner frøkna å innse at man kan sove i egen seng på natta og at mamma og pappa er like ved. Merker at jeg lytter intenst til lydene hun lager og det skal ikke mye bevegelse til i barnesenga før jeg nærmest sitter oppi den selv. Utrolig hvor sterkt morsinnstinktet er, det hadde jeg ikke kunnet forestille meg:) Aldri opplevd noe som er i nærheten av det å bli mamma, så det folk har sagt om at man ikke kan forestille seg det eller forklare følelsen stemmer virkelig for jeg sliter med å sette ord på det selv:)

Tar seg en lur i vogna også:)

Ellers har det ikke skjedd så mye i dag annet enn at jeg har fått skrevet litt i babyboka, vasket klær og gulv. Har faktisk også fått kuret håret, tatt ansiktsmaske og farget bryn og vipper så nå føler jeg meg litt freshere også:)

 

Fantos blir bare mer og mer trygg på jenta vår og nå legger han seg rolig helt inntil henne:) Vi sov en 2-timers dupp alle sammen på sofaen nå nettopp:)

Gi meg maaaat!!!!Denne ammeputa kjøpte vi i går og den er jeg kjempefornøyd med:) Ammingen går veldig bra, men jeg har syns det har vært litt vanskelig å finne en god sittestilling når jeg ammer, derfor har jeg ammet mest stående og liggende, men med denne gikk det supert!:)Deler også noen bilder av gangen nede som Kim har vært så flink til å male og fikse:) Skapdørene er nye og de montere han faktisk forrige onsdag når vannet mitt hadde gått, men før riene hadde begynt:)Skapdørene har vi kjøpt på garderobemannenSer ut som Victoria er sur på dette bildet, men hun sover veldig godt:)Ha en fin dag videre :)

Grønn lasagne

 

Lyst på noe sunt til middag? Prøv vegetarlasagne da vel! Like enkelt som å lage vanlig lasagne, men denne varienten er sunnere og kjøttfri så klart

 

Dette trenger du (til 6 pers)

1/5 kg gulrøtter

300 gram løk (Ca 4 stk)

1 squash

6-8 fedd hvitløk

3 bokser hakkede tomater

100 gram røde linser

1 pose fersk spinat

1/2 pakke pastaplater

5 dl lettmelk

2 SS smør

2 SS mel

300 gram mozarellaost (Jeg anbefaler ARLA sin)

Salt og pepper 

Til salaten:

1 bladsalat

1 rødløk

1/2 kg sukkererter

Saft og skall fra 1/2 sitron

Salt og pepper

1 fedd hvitløk

1 ts sennep

1 SS sukker (Eller sukrin)

1 dl olje

 

Skjær gulrøtter, løk og squash i små terninger og fres dem i en gryte med olje.

Hakk hvitløke og ha mesteparten over til grønnsakene. Putt hakkede tomater og linser oppi gryta og kok i 20 min. Smak til med salt og pepper. Mens grønnsaksfyllet koker lager du ostesaus. Smelk smør i en tykkbunnet kjele, rør inn hvetemel. Spe med melk mens du rører. Kokes i 5 minutter, sausen skal være ganske tynn. Ha i 1 dl mozarellaost og rør til osten smelter inn.

Skyll spinaten, ta vekk en god håndfull og legg resten i en ny gryte sammen med rester av den hakkede hvitløken. Når spinaten har falt sammen helles ostesausen oppi og det hele kokes opp.

Legg lasagnen i en ildfast form på ca 20x35 cm. Start med plater, ha på et lag fyll også har du på et lag ostesaus. Gjenta det samme igjen og igjen til det er tomt. ( Du skjønner tegninga) Avslutt med et lag spinat og et dryss av mozarellaost. La lasagnen stå i ovnen i 30-40 minutter på 180 grader.

Dressing:

Rør sitronsaft og sitronskall sammen med sennep, sukker, presset hvitløk, salt og pepper. Når dette har blitt en jevn masse, heller du i litt av oljen om gangen, mens du pisker pisker med en gaffel til dressingen får en jevn og kremete konsistens. Vend sukkerertene og løken i dressingen og la det trekke littt. Like før servering blsnder du salaten med erte og løkblandingen.

 

Et lite underlivstips og dagen i dag :)

Hei og god kveld til dere fine :)

 

Kommer et litt sent blogginnlegg fra meg her mens jeg venter på at lille frøken skal våkne for mat.. Ser hun glipper litt med øynene så hun er nok der hvert øyeblikk :) Hele familien har nettopp tatt seg en lur så nå er vi snart litt opplagte :) Må samsove litt for å orke noe:)

Frøkna sover i egen seng og ser ut til å trives med det, og det er godt for mammahjertet <3 Hun ligger riktignok 20 cm fra senga vår, men det føles som hun er mye lengre unna :)

 

Her er jeg 5 dager etter fødselen. Magen faller stadig ned, men ser fortsatt gravid ut. Føler meg nesten slank igjen, men har enda 10 kg å gå ned før jeg var på samme vekt som før jeg ble gravid:) Stresser naturlig nok ikke med det enda :) Fikk ikke et eneste strekkmerke under svangerskapet og er veldig takknemmelig for det:) Hvorfor er usikkert, men jeg har vært veldig flink til å smøre huden min underveis:) Utvendig smøring med olje hver dag og innvendig smøring med Udo's Chioce kapsler :)Vi har vært en tur på senteret i dag og handlet litt og faktisk spist en middag på Egon:)  Jeg har kjøpt masse komfortable bh'r (Jeg hadde mange fra før, men hadde ikke tenkt på at puppene mine ville gå fra størrelse store til jur)og gode bomullstruser. Prinsessa har fått flere tepper, smokker, bæresele, ammepute, kluter og litt klær :) Litt mer sengetøy til oss har vi også kjøpt. Oppdager fort at man trenger litt mer og annet enn man hadde tenkt før man fikk baby i hus:) 

Vi har også kjøpt litt ekstra godbiter til Fantos (Hunden vår). Han er så utrolig flink og tålmodig om dagen og er bare snill og grei. Han er nysgjerrig på Victoria, og lukter stadig på henne, men det virker som om han er litt redd for å "gjøre feil" om man kan forklare det sånn, så han er aldri alt for ivrig i nærheten av henne. Han må vel bli litt kjent med henne på samme måte som oss tenker jeg:) Han får masse oppmerksomhet og kos han også for at han ikke skal føle seg utenfor. Han er tross alt er viktig medlem av familien han også:)

Elsker lille bolla mi:)Et lite tips som jeg har kommet med tidligere på den forrige bloggen min er at i stedet for å vaske seg nedentil med intimsåpe (Dr.Greve, Asan etc) så anbefaler jeg virkelig heller at du bare bruker babyolje der nede! Dette er helt uavhengig av svangerskap eller graviditet, det gjelder alle:) Jeg bruker babyolje fra Weleda eller Burt's Bees, men du kan sikkert bruke billigere varianter fra butikken med like stort hell:) Grunnen? Du rengjør på en skånsom og naturlig måte som ikke irriterer slimhinnene dine:) Jeg har forresten tatt en titt der nede nå, og det så faktisk ganske så normalt ut heldigvis!:)

Ha en deilig natt :)

Weleda olje - omtale :)

Hei og god dag til dere:)

 

Dette skal ikke bli en sånn blogg som bare dreier seg om livet som mamma altså, men akkuratt nå er det bare det som er fokuset:)

Prinsessa vår skulle prøve å sove i egen seng i natt og det gikk bare sånn passe bra. Hun hadde nemlig litt vondt i magen sin i natt og var våken fra midnatt til 03. Da ba jeg mannen min da henne litt for jeg var så sliten at jeg trodde jeg skulle svime av. Han tok henne med seg ned og bare henne så hun skulle få ut lufta og jeg fikk sove 1,5 time. Klokken 04.30 var det tid for mat igjen og etter det har vi heldigvis fått sove litt bare avbrutt av amming. Jeg har også tatt meg en dusj og spist frokost mens hun faktisk lå i sengen alene, så begynner vel nå å skjønne at hun ikke dør av at jeg ikke er helt inntil hele tiden. Nettopp fått en runde pupp igjen nå og mannen har kommet hjem fra jobb så nå skal jeg sove en times tid til :)Jeg som var redd for og ikke ha nok melk har nå sluttet å bekymre meg for det for nå er puppene mine på et nivå som ville gjort Klara Ku misunnelig. Kan ikke ha de fremme i 3 minutter en gang før det bokstavelig talt spruter ut og Victoria både tisser og bæsjer mer enn nok, så hun overlever antagelig på det hun får av meg :) Kle på seg etter dusj har blitt en ny utfordring for å unngå å søle ned hele badet med melk:) Fordelen er at jeg nå kan stå uten mammableie i 1 minutt uten at det blør der nede så fremgang er det så absolutt. I går gikk jeg til og med gått på do (Nr 2 altså) uten å dø så dette går seg til :)

En leser spurte meg hvordan olje jeg brukte for og ikke revne under fødselen, så her kommer den en liten omtale av Weleda perineum oil:)

Denne betalte jeg rundt 150 kroner for på Life helsekost. Den skal brukes de siste 5 ukene før fødsel for å gjøre huden der nede klar for fødsel (Klar du liksom). Skal masseres i mellomkjøttet (og litt i skjedeinngangen) 3-4 ganger i uka i 5-10 minutter. Skal innrømme at jeg ikke fulgte dette opplegget helt da 5-10 min kjentes litt lenge når man er sprenggravid. Ble mer til at jeg smurte på litt innimellom hver dag. Man kan alltids be mannen om å hjelpe til, noe jeg også gjorde, men han fulgte ikke helt prosedyre for å si det sånn :) Jeg revnet ikke jeg under fødselen til tross for et 60 timer langt forløp og vakumforløsning og det er i følge jordmor ganske utrolig, så  kanskje dette hjalp? Ikke godt å si:) Endte uansett opp med noen sting på grunn av operasjon, men det kunne ha vært mye verre og muskelvevet mitt ble ikke affisert så jeg skal visstnok bli god som ny:)

 

Verdt å prøve om du snart skal ha barn :) Denne kan kjøpes på de fleste helsekostbutikker:)

 

Fortsatt sommer og sol ute så Victoria fikk på seg dette i dag. Har planer om å prøve oss på en liten trilletur :) Innrømmer at det er gøy å kle på henne de søte små klærne :)

 Ha en flott dag :)

Ratatouille vegetar :)

Hvem sa vegetarmat må være kjedelig? Prøv dette til middag da vel :)

 

Du trenger (4 porsjoner)

1 Aubergine

1 squash

2 rødløk

3 hvitløksfedd

3 paprika (rød, gul og oransje)

6 tomater

1 dl olivenolje

4 artisjokkhjerter

1 dl hvitvin

0,5 dl soyasaus

2 dl tomatjuice

1 laubærblad

Frisk koriander, rosmarin, bladpersille og oregano

Salt + pepper

Olivenolje til steking 

 

Del grønnsakene i 3 cm store biter. Skjær løken i båter og hvitløken i tynne skiver. Legg auberginebitene i et dørslag med 1 ts salt og la det renne av. Varm opp olivenolje i en tykkbunnet kasserolle. Fres løk, hvitløk og tomater. Tilsett vinen og la det koke en stund. Hell i tomatsaus og soyasaus og la det småkoke i noen minutter. Fres aubergine, squash og paprika i olivenolje i en stekepanne, litt av gangen, så grønnsakene holder seg sprø og får en fin farge. Bland grønnsakene i tomatsausen. Tilsett artisjokkhjerter, oliven og rikelig med friske urter.

 

Dagen i dag :)

Hei fine dere :)

Natten til i dag var en smule bedre og jeg fikk i alle fall sove noen timer. Godt var det for vi har vært på farten i hele dag:)

 

Min snille mamma kom til oss kl 09 i dag for å avlaste meg litt fordi mannen min måtte jobbe. Det var godt for da fikk jeg sove 1 time alene før frøkna ville ha pupp igjen. Har mistenkt henne for å bruke meg som smokk fordi hun vil henge i puppen døgnet rundt. Noe som er i overkant slitsomt og ikke minst hardt for brystvortene (nevnte jeg at livmoren trekker seg sammen når de suger? Ikke? Det merkes på min opererte for å si det sånn)..

 

Vi har vært på kontroll på barselpol i dag og alt så fint ut:) Har også besøkt min avdeling pluss at vi har innom fødeavdelingen med en liten blomst:) Jordmor som fulgte oss på dagvakt var der :)

Etter det besøkte vi Kim sin bror, kone og nieser og avsluttet med en middag hos mine foreldre. Ikke hjemme før 19 så nå er vi slitne:) Victoria har også hatt besøk av sin fadder nå i kveld så virkelig full rulle her i dag :)


Hun elsket heldigvis smokken og koser seg nå med den :)

Tar seg et bad med pappa i dag også:) Koser seg.

Slitsomt å bli storebror

Natta fra denne frøkna :)Mamma har tatt med masse klær fra jeg var liten.

Min første kjole :)Dåpslua mi:)


Min bunad fra jeg var 1 år

Strikkejakke jeg hadde som liten


Settet jeg reiste hjem i fra sykehuset for 27 år siden :)


Denne skal jeg sette underlivet i snart for å si det sånn :)Ha en super kveld :)

En liten oppdatering fra oss <3

Hei fine lesere :)

Jeg er mildt sagt midt i mammatåka med amming og våkenetter. Vi har åpenbart fått et lite  B-menneske i hus som holder oss våkne hele natten og vil sove hele dagen. I natt hang hun i puppene mine konstant så søvn utgikk. Har forsøkt å slappe av litt på dagen i dag, men det er noe med det jordmoren min sa når hun var på besøk i stad: "Navlestrengen er der fortsatt", og det er den virkelig. Føler jeg må ha henne inntil meg og se på henne hele tiden for å forsikre meg om at hun har det bra. Engstelig blir man :) Trøtt som bare det og har så såre pupper at jeg nesten griner :/ Har forsøkt å pumpe litt melk, men det fungerte ikke noe særlig så har gitt henne erstatning et par ganger etter amming bare for å forsikre meg om at hun får nok. Drikker litt av det, men ikke mye, så regner med at dette går seg til. Kjenner jo at jeg blir ekstremt bekymret for at hun ikke skal få i seg nok mat selv om jordmor var her og beroliget meg i stad :)

Syns det er enda vondere å tisse enn i går da jeg tydeligvis begynner å gro! Dette hadde jeg ikke  tenkt så veldig mye over før fødsel for da var alt fokuset på selve fødselen, ikke så mye på det etterpå som også gjør relativt vondt :) Typisk meg å bli operert og klippet opp når jeg har smurt meg med olje nedentil gjennom hele svangerskapet for å unngå rifter i fødsel, og det klarte jeg jo også, men men, det betyr ikke så mye nå. Viktigste er lille prinsessa vår som jeg ikke klarer å ta øynene fra :) Får ikke gjort så mye annet enn å bare være mamma kjenner jeg så blir ikke gjort mye annet. Flyr rundt i huset her med store bommulstruser, natttbind og puppene er til lufting ute av amme-bh'n for å spare brystvortene så mye som mulig. Er ikke det sexy så vet ikke jeg:)

Heldigvis har jeg en mann som slettes ikke bryr seg om det, han så tross alt hele fødselen på kloss hold (+ blodbadet etterpå) og holdt seg ikke bak ved hodeenden som jeg hadde planlagt at han skulle. Sterk mann da i alle fall :)

 

Første bad med pappan sin i dag:Fin arm etter veneflonvoldekt

Magen min har sunket sammen og nå ser det ut som om jeg bare er i 5 måned. Den er helt merkelig og ta på og ser ut som en bolledeig som klappa sammen. Klarte å unngå strekkemerker heldigvis:) Kroppen er fortsatt full av væske etter operasjonen så ser litt ut som en mett hamster :) Vi sitter alle sammen i sengen nå, Victoria og Fantos sover og jeg og Kim skal se en episode av Sons of Anarchy på pc'n så får vi se om det blir noe mer søvn til natten som kommer.I morgen skal vi inn på Ahus for kontroll, heldigvis ikke før klokken 13 :)

 

Ha en god kveld og takk nok en gang for alle fine hilsener og gratulasjoner:)
 

Fødselshistorien :)

Hei fine dere:)

 Da har jeg fått summet meg litt og fått samlet kreftene igjen :)

Dere som har fulgt med vet at vannet gikk kl 09 onsdag 21 august, 11 dager på overtid :) Jordmor kom kl 14 og gav meg riefremkallende akupunktur. Riene begynte kl 16 (uregelmessige og ikke veldig fæle). Dette varte til midnatt for da ble riene virkelig vonde. Klokken 06 torsdag ringte jeg jordmor og hun kom 07. Hadde da liten åpning og hun dro igjen. Riene roet seg etter et bad og ble igjen uregelmessige. Nå hadde det gått 24 timer og begynte å bli sliten. Jordmor kom igjen senere på dagen og siden det ikke var så stor fremgang på åpning så sendte hun meg til Ahus.

Hjemme i går kveld med storebror som også er fornøyd med lillesøstern sin :)Vel fremme på Ahus var det CTG registrering og ultralyd for jeg fikk en tablett kl 19 for å sette i gang riene. De startet og vi gikk litt rundt i korridorene for å få fortgang på det hele. Vondt som fy for å si det mildt. Rundt 23 hjalp mannen min meg med å dusje og stelle meg (Vanlig sjenanse hadde nå begynt å forsvinne på grunn av smertene, og den har faktisk ikke kommet tilbake heller) :) Godt jeg har en tøff mann!Rundt midnatt ble vi flyttet til fødeavdelingen og ble møtt av en veldig hyggelig jordmor som fulgte oss frem til 08 fredag morgen. Natt til fredag var lang og vond med ekstremt vonde rier. Prøvde lystgass, men syns ikke det hadde noen effekt på smertene. Klokken 03 fikk jeg plutselig et lite boost og karret meg inn på badet for nok en dusj. Smertene gjorde at jeg badet i svette så den dusjen var ekstremt god. Jordmoren kjente på åpningen flere ganger i løpet av natten, men klokken 05 var det fortsatt bare 3-4 cm åpning og det hadde snart gått 48 timer. Jordmor så nå at jeg begynte å bli rimelig sliten og at nå måtte jeg få en pause og hun foreslo epidural. Jeg ville i utgangspunktet ikke, men da var jeg så sliten at jeg ville gjøre hva som helst for en liten pause. Klokken 07 fredag morgen kom det en veldig hyggelig anestesilege som satte epiduralen helt perfekt. Det var deilig det for da var jeg seriøst sliten.

 

Vondt ja :)Hadde en periode med frostanfall og feber så da pakket Kim meg godt inn. Likhuset neste?Klokken 08 var det vaktskifte og inn kom en ny jordmor som var veldig hyggelig og hun hadde med seg en jordmorstudent som var hos oss hele dagen. Klokken 08.30 ble det satt i gang oxytocindrypp for å provosere frem enda mer rier og det gjorde susen for åpningen gikk stadig opp og kl 14 var det 7-8 cm. Jeg fikk hvilt meg litt som følge av epiduralen, men sove fikk jeg ikke med så mye støy og jeg kjente jo riene allikevel for å si det sånn. Hadde på toppen av det hele en veldig hodepine pga søvnmangel. Klokken 15.30 var det enda en ny jordmor som også var veldig hyggelig, men da var jeg så sliten at jeg nesten ikke orket kommunisere med henne. Klokken 16 var det full åpning og vi bare ventet på pressriene som aldri kom!! Klokken 18 begynte de å snakke om sugekopp etc fordi jeg hadde holdt på så lenge. Jeg sa at så lenge babyen hadde det fint kunne jeg orke litt til. Det dukket stadig opp flere jordmødre og leger og flere som kjente på hodet hennes. Hun brukte lang tid på å snu seg, men la seg kl 18.45 i riktig leie (Altså med hodet riktig vei). En erfaren overlege dukket opp og han ville gi meg en halvtime til med pressing før han sa de måtte ta frem sugekoppen/klokka. Jeg presset for harde livet og epiduralen var skrudd av så kjente alt sammen. Jenta vår syns derimot det var helt greit å være liggende litt til så klokken 19.30 var det frem med sugeklokka (Den var ikke liten for å si det sånn, men jeg ga faen i alt akuratt da, ville bare ha henne ut). En gynekolog dro og rev, men hun rikket seg ikke så da dukket det opp en annen overlege som dro med all makt han hadde og klokken 19.45 var prinsessa ute:) Kjente tårene bare rant for jeg var så glad for at hun endelig hadde kommet ut!! Hun var 51 cm og 3355 gram tung og så helt perfekt ut:) Litt etterpå så klippet Kim navlestrengen og jeg fikk henne litt på brystet før de begynte å klemme på magen for å få ut morkaka som ikke ville løsne. Fikk faktisk ingen rifter, noe som er utrolig sånn som de holde på der nede.

 

De holdt på en stund før de fikk morkaken ut og da kom det enormt med blod også! Hele 2,5 liter kom ut og jeg merket jeg ble mildt sagt svimmel :/ Plutselig dukket det opp en hel gjeng med leger og jordmødre og jeg skjønte at her var det litt i overkant mye blodtap. Hørte stemmer som sa "Kjenner ikke perifer puls", "Klarer ikke ta blodprøve", "Meldt henne på operasjon med en gang, vi kan ikke vente". Hørte Kim litt i det fjerne si "Hvor alvorlig er dette egentlig?". Jeg hørte ikke hva de svarte før jeg ble løftet over på en annen seng og de løp avgårde med meg mens de hele tiden spurte "Linda, er du med oss". Jeg orket nærmest ikke svare og syns det var fryktelig irriterende med det maset for jeg var jo så sliten. Inne på operasjonsstua stod det naturlig nok en hel gjeng med grønnkledde med maske. Jeg prøvde febrilsk å se om jeg kjente igjen noen av dem for jeg ville jo ikke at kjentfolk skulle se meg sånn. Jeg hørte de samme beskjedene om ikke følbar puls, ikke mulig å ta blodtrykk, har ikke nok kanyler, mangler typing/screening. Anestesi slet veldig med å legge venefloner og arteriekran og jeg husket det gjorde grisevondt. Jeg sa au og anestesi spurt hva som var vondt. Alt svarte jeg :) Legen spurte om jeg tålte narkose og jeg svarte bare aner ikke, aldri prøvd. En la en maske over ansiktet mitt og jeg husker jeg prøvde å fjerne den for jeg måtte jo gi beskjed om at jeg hadde piercing i tunga, navlen og nedentil og kjede i halsen med ringer på. Nevnte også da at jeg følte meg mye bedre og at de ikke trengte operere meg allikvel (Snakk om hun som ikke vil bli operert). Anestesilegen lo litt og sa at jeg ikke skulle tenke på det og bare slappe av og puste. Plutselig ble det mørkt, men før det ble det husker jeg at jeg tenkte at det var faen så urettferdig mot Kim og Victoria hvos de skulle bli alene og at jeg skulle dø etter å ha jobbet så hardt med fødselen.

Noen timer senere våkner jeg med tidenes tørreste munn og lepper og sår hals. Jeg kikker meg rundt og ser en sykepleier og klarer å mumle ut "Hvor er mannen og babyen min?". Vet ikke svarer dama og jeg kjenner jeg blir opprørt over svaret. Hvor mye er klokka og hvilken dag er det nå.Får da svar om at klokka er litt over 23 og at det fortsatt er fredag. Neste spørsmål fra meg "Kommer jeg til å kunne føde vanlig vaginalt igjen og bli lett gravid igjen?" Ja, ingen fare sier sykepleier og smiler. Fint sa jeg. "Nå må jeg få se babyen og mannen min". En en times tid senere kom de opp og jeg fikk legge henne til brystet! Endelig! Hun tok fort puppen og smattet i vei! Jeg var så glad og sliten at jeg nesten svimte av for de hadde ikke fylt på noe blod, kun operert en ruptur i livmoren. Fikk jeg jo da noen sting nedentil allikevel og fy så vondt det er å tisse nå! Sår nedentil har fått en ny betydning nå for å si det sånn :) At det skulle være så vondt å amme hadde jeg heller ikke forestilt meg, men det går nå fremover og hun suger hardt og lenge :)

 Bilde fra sengen i dag tidlig. Jeg er seriøst hoven i hele kroppen etter å ha fått 4 liter væske intravenøst og 2 poser blod. Har mer vann i kroppen nå enn da jeg var gravid :)Klokken 03 natt til lørdag fikk jeg overbevist de på postoperativ om at jeg måtte få reise derfra for å få være sammen med babyen min. Hadde da fått en pose blod og litt blodtrykksenkende medisiner (Det gikk visst veldig høyt underveis). Kim måtte reise fra barselposten fordi jeg delte rom med en annen. Var jeg ikke sliten fra før ble jeg ikke noe mindre sliten av det! Gråt ikke Victoria så gråt jo ungen hennes ellers så var det en sykepleier/jordmor inne så vi fikk jo aldri fred! Bestemte meg da for jeg skulle hjem samme søren for jeg ble mer sliten av sykehus. Kim ble sendt hjem og fikk beskjed om å sove ut så han kom tilbake i 13 tiden. I mellomtiden da hadde vi vært hos barnelege som sa at alt så helt supert ut :) Lykkelig for det så klart og enda mer bestemt på å reise hjem. De var i utgangspunktet skeptiske til det for blodprosenten min var på 7,5 (Normalt skal den ligge på rundt 12) og jeg hadde bare fått en pose blod på natta. Ba de gi meg en pose blod til og ta en ny blodprosent også ville jeg hjem. De prøvde å overtale meg til å bli, men så sa legen at jeg skulle få dra i og med at jeg så pigg og frisk ut og at jeg ikke blødde noe mer. Fikk en pose til og blodprosenten steg til 8,5. Jeg er fortsatt svimmel og uggen, men det går seg til :)

Reiste hjem og fikk besøk av stolte besteforeldre som dro igjen klokken 22 og da gikk vi i sengen og ble der lenge:) Jeg sov til og fra frem til 11.15 for mannen min har gjort alt i natt uten om amming x 2 så jeg har i det minste fått hvilt ut litt selv om jeg fortsatt føler meg som en påkjørt elg som nesten døde.

 

Et av de første bildene :)Skal skrive litt mer om hvordan mannen syns det hele var og hvordan jeg opplevde han som støttespiller under fødselen i morgen:) Vi har hatt besøk i hele dag så nå må jeg slappe av litt :)

 

Stolt mormor på besøk :)Ha en super kveld :)

Pizza pizza:)

Hva med å lage denne deilige pizzaen i dag?

 

Deig:

15 gram gjær

4 dl lunkent vann

1 SS olivenolje

1 ts salt

300 gram grovt durummel

400 gram hvetemel

Løs opp gjæren i vannet og tilsett salt, olje og siktet mel og elt det sammen. Tilsett mer mel om deigen blir klissete. La den heve til dobbel størrelse ( Tar ca 1 time). Når deigen er klar deler du den i to stykker som formes til bunner. Legg bunnene på en bakeplate med bakepapir. 

 

Fyll:

1 rødløk

250 gram sopp

150 cheddarost

50 gram grønn pesto

Frisk basilikum

Sett ovnen på 250 grader. Rens soppen og skjær den i skiver. Skrell løken og skjær i tynne skiver og riv osten. Smør pesto på pizzabunnen og fordel osten over, deretter løk og soppskiver. Stek pizzaene i ca 12 minutter til bunnen er sprø og osten gylden. Pynt med basilikum

 

Da er vi hjemme fra sykehuset :)

Hei fine dere:)

 

Tusen takk for alle lykkeønskninger og gratulasjoner vi har fått! Helt overveldende! Vi kom hjem kl 19 og har etter det hatt besøk av stolte besteforeldre:) Vi er kjempeslitne og gleder oss til en natt hjemme med prinsessa vår:)

Lager derfor blogginnlegg om selve fødselen, operasjonen etterpå og mere bilder i morgen :)

 

I senga på barselabvdelingen. Rimelig sliten, men i godt humør etter og endelig ha fått jenta vår:)Ha en god natt:)

Hypnose

Tenkte gi dere et veldig godt tips om du har en uvane du gjerne vil bli kvitt. Det kan være f.eks røyk/snus, godteri etc.. Eller kanskje har du skikkelig flyskrekk? Uansett så er hypnose noe jeg virkelig kan anbefale og stå inne for! Jeg ble i januar 2009 hypnotisert for å stumpe røyken, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har hatt lyst på røyk siden.

Min mamma tok hypnose samme dag som meg og har ikke tatt seg en røyk siden (Hun hadde røyket 20 om dagen i 30 år!) Ikke har hun hatt lyst på røyk heller, så dette fungerte virkelig! Anbefaler å sjekke ut www.hypnoseforbundet.no for å finne en behandler nær deg. Det er slettes ikke skummelt heller :)

Jeg har ikke angret en dag, og har heller aldri savnet røyken. Vurderer å gjøre det igjen for å bli kvitt søtsuget.Rydd opp i garderoben din :)

En ryddig og ikke alt for overfylt garderobe gir deg bedre oversikt og flere muligheter enn om alt er bare kastet inn. Nå er det ikke alle som har stor plass til å oppbevare klærne sine, derfor er det desto viktigere at du vet hva du har slik at du kan få utnyttet det du har best mulig.

 

 

1. Noen plagg må bort!

Ønsker du deg en organisert og effektiv garderobe finnes det ingen vei utenom. Syns du det er vanskelig å kvitte deg med plagg kan du gjøre følgende: Lag et stativ med alle klærne du har brukt siste måneden. I løpet av de neste to ukene skal du forsøke å kun bruke klær fra dette stativet. Plaggene du bruker og føler deg vel i får bli, resten må ut. (Med unntak av bunad, bikini, staselige kjoler etc)

 

2. Gi til veldedighet

Du trenger ikke kaste klærne dine i søpla. Det som er helt og rent kan gies bort til fretex eller uff (Eller noe annet)

  

3. Selg!

Har du mange fine plagg du nesten aldri har brukt kan du forsøke å selge dem. Du kan selge de på www.bazar.no, www.bloppis.no og www.finn.no (Og sikkert noen andre steder også)

 

4. Utnytt plassen.

Gå til innkjøp av plassvennlige skohyller og sørg for å utnytte høyden med stativer helt opp til taket.

 

 

5. Organiser.

Få et ordentlig system i garderoben og sørg for at alle klærne har sin plass. Da unngår du kaos. Har du en forkjærlighet for orden kan du også fargekoordinere stativene.

6.Shop

Etter å ha kvittet deg med alt du ikke har brukt den siste måneden kan du bruke litt penger på skikkelige basisplagg (Som en tynn og en tykk strikkegenser i god kvalitet, fine bluser/skjorter, denimskjorte, en enkel blazer, den lille sorte, en skinnjakke, enkle t-skjorter, skinnyjeans, skinnbukse, bomullsskjørt, ankelboots, pumps, hverdagsveske eller en lekker clutch)

 

 

7. Vær konsekvent

Etter å ha tilført garderoben de essensielle plaggene bør du innføre og overholde et plagg inn et plagg ut regelen for videre shopping.

 

Update fra Ahus :)

Hei fine :)

Sender en hilsen til dere fra Ahus :) Vi er på observasjonsposten og har vært til Ulralyd som var helt normal, ctg registrering som er helt normal og har fått gjort vanlig vaginalundersøkelse. Kl 19 fikk jeg en modningstablett som nå har ført til vonde rier som kommer ganske så hyppig. Vondt som faen, men det får bare være for nå vil jeg ha babyen min som jeg har ventet så lenge på.

Er selvfølgelig veldig skuffet over at det ikke ble noe hjemmefødsel, men når vi skal få neste baby så får vi prøve igjen :) Jeg har vagget rundt i korridorene og glassgata her i en times tid nå i håp om å få mer åpning. Det skal de snart sjekke og er det større åpning flytter de meg over til føden. Hvis ikke virker det som om de har tenkt å gi meg noe å sove på sånn og gi meg mer modningstabletter i morgen tidlig. Det tror jeg ikke blir nødvendig, men skal aldri si aldri :)

 

Her får jeg "montert" på ctg målingen og samtidig har jeg en ri mens min kjære mann ta bilder. Virkelig sjarmis :/Kim er med meg hele tiden og er veldig fin å holde seg fast i og lene seg på når riene er vonde, men han må reise hjem kl 22 om vi ikke flyttes over, så håper i det minste vi slipper det. Jeg har delt rom med et annet fødepar til nå, men de ble sendt hjem så per nå er vi i det minste alene på rommet, og det er godt for jeg må jo si at jeg er fan av privatliv :)

Dere får bare fortsette å krysse fingrene for oss så håper jeg lille Victoria kommer snart :)

En liten oppdatering :)

Hei på dere kjære dere :)

Tenkte gi dere en liten oppdatering av fødselen siden jeg vet mange av dere er veldig nysgjerrige:) Har ikke orket å svare på meldinger naturlig nok, men setter veldig pris på at så mange bryr seg om oss:) 

Slimproppen og vannet gikk i går klokken 09.00, blankt og med den lukten det skulle ha. Klokken 15 kom jordmoren og gav meg akupunktur og lyttet på Victoria. Klokken 16 satte riene i gang, uregelmessige med en varighet på 20-40 sekunder. Noen ganger med 5 min mellomrom og plutselig kunne jeg få 20 min pause.

Slik holdt det på til midnatt og fra da tok riene seg veldig opp i smerteintensitet og hyppighet. Det gjorde rettt og slett bare veldig vondt, men siden jeg liker å være alene når jeg har vondt ventet jeg til kl 06.15 med å ringe jordmoren. Da syns jeg det begynte å bli ulidelig og ville vite hvor jeg var i forløpet. Selv om jeg har vært med på andres fødsler blir det veldig annerledes å være den som skal føde selv. Jordmor kom klokken 07. Da satt jeg allerede i badekaret og det lindret smertene veldig så skjønner at det er en god smertestiller:) Hun lyttet på Victoria som fortsatt har det veldig bra i magen og hun undersøkte meg. Hun fikk to fingre opp i livmorhalsen og tøyde litt (Det var vondt det!) Livmorhalsen var helt forkortet og myk, men ikke i nærheten av så åpen som den må være for å føde :/ Ikke veldig gode nyheter, men det skjer da ting. Hun ligger også slik at det ser ut som om hun skal ta en lang rotasjon fremfor å legge seg med hodet mot ryggen min før fødsel. Hun anbefalte meg å prøve å få slappet av litt da jeg naturlig nok var fryktelig sliten etter et døgn uten søvn med mye vondt. Jeg satt i badekaret frem til 08 og tok en pinex forte for å få slappet av litt. Dette gjorde at riene dabbet litt av og jeg fikk litt pause i intensiteten i alle fall. Søvn har det ikke blitt noe særlig av etter dette, men har i allefall fått en 10 minutters et par ganger nå de siste timene.

Jordmor kommer tilbake klokken 12 for å undersøke meg på nytt. Det er jo dessvere ikke uvanlig at førstegangsfødende bruker litt tid og hverken jeg eller mannen er veldig stresset, men naturlig nok er vi slitne og vil gjerne få møte jenta vår snart. Jeg håper og tror at hun vil komme i løpet av dagen/kvelden for hvis ikke må jeg nok inn til Ahus. Jeg følger naturlig nok jordmorens råd da det viktigste for meg at babyen vår har det best mulig, men det er absolutt ikke det håper på. Selv om jeg har det vondt er det veldig fint å være hjemme i sitt eget hus og det vet jeg Kim syns også. Han sa nettopp at hadde vi skulle vært på sykehuset hadde vi vært enda mer slitne, og det er helt sant.

Jeg skal så klart fortelle dere hva som skjer underveis, men midt i vonde rier er det ikke så lett å få svart på ting:)

Hjemmelaget riskrem

Dette trenger du:

 

140 gram grøtris

1 liter helmelk

1 vanlijestang

4 SS sukker (Evt sukrin)

1 ts salt

5 dl kremfløte

200 gram mandler (Kan sløyfes)

5 dl rød saus

 

 

 

Slik gjør du:

Lag risgrøten dagen før du skal lage dette slik at grøten er kald og fast i konsistensen når den skal blandes ut. Bruk en ildfast kjele med tykk bunn. Kok opp ris og melk forsiktig, rør ofte! Risen svir seg fort. Skjær opp vaniljestangen på langs, og skrap opp frøene. Ha begge deler i kjelen sammen med salt og 1 dl sukker. Sett kjelen i forvarmet ovn på 160 grader i ca 40 minutter. Settes i kjøleskapet til dagen etter.

Nå er det dagen for servering. Om du vil ha brente mandler i riskremen skålder du halvparten av mandlene. Dette gjør du ved å legge dem i kokende vann i noen minutter, og så kan du bare knipse dem ut av skallet. Hakk dem grovt. Pisk kremfløten og vend den inn i risengrynsgrøten litt av gangen. Til slutt rører du inn de hakkede mandlene. Server riskremen i små skåler eller stettglass, hell lunken rød saus over (Fåes på butikken) og dryss evt over brente mandler til slutt.

Brente mandler: Varm stekepannen til max temp og ha i 100 gram mandler, 1 dl sukker og 1 dl vann. Kok inn til vannet fordamper og sukkeret er karamellisert rundt mandlene. Avkjøl og hakk de brente mandlene grovt.

 

Fødsel på gang :)

Hei fine :)

 

i dag våknet jeg klokken 08 da mannen dro på jobb og fikk ikke ro i kroppen etter det. Er stuptrøtt, men fikk og får absolutt ikke sove. Klokken 09 gikk slimproppen og rett etter det gikk vannet (Helt blankt og lukter som det skal). Har ikke regelmessige rier enda, men det bygger seg opp og det gjør såpass vondt at jeg får i alle fall ikke sove :) Jormoren min kommer om ikke så alt for lenge så da er alt duket for hjemmefødsel :) ENDELIG!!

Har ordnet litt i huset slik at alt er klart:

Kladder er smart strategisk plassert rundt om kring så det ikke blir noe fostervann eller blod på møblene våre:)

En som passer veldig på mamman sin :) Følger meg overalt og vil bare ligge inntil meg :) Herlige vakre ungen min som snart får en lillesøster <3Har hamstret ekstra mykt dopapir. Ryktene sier jo at man blir "litt" sår nedentil etter fødsel :/Litt utstyr som kan behøves i en hjemmefødsel:

Kladder, rene hånkler (som naturlig nok vil bli kastet etterpå), plastboks til morkaka (Nei, jeg skal ikke ta vare på den) og sterk lampe til jordmor for undersøkelse etter fødsel:)Dagens outfit (HAHA) er denne kjolen fra Zara som jeg har brukt masse i hele svangerskapet. Deilig å daffe rundt i huset i :) Sjekk det trøtte, men fødeklare trynet mitt. Ikke minst magen som snart sprekker :)Snart snart:)Har planer om å føde i badekaret vårt:Skriver neppe noe mer før prinsessa vår er født med mindre ting drøyer veldig:)

Kryss fingrene for meg så snakkes vi snart:)

Selvbruning - favoritt :)

God morgen til dere fine :)

Håper dere har en fin dag så langt:)

Prinsessa vår har ikke kommet enda, men jeg er ganske så sikker på at hun kommer veldig snart nå ;)

Mens vi venter kan jeg tipse dere om min absolutte selvbruningsfavoritt (Jeg har prøvd mange med varierende hell opp i gjennom årene) nemlig St.Tropez!Jeg bruker gradual tan serien for kropp og ansikt da denne gir et naturlig resultat uten skjolder. Jeg bruker fargen light/medium da jeg syns medium/dark blir for mørk for min hud.

Lukten er ikke så aller verst og du stinker heller ikke selvbruning etter en stund, men litt selvbruningslukt er det. Har ikke fått flekker på klærne av denne. Påfører den gjerne etter dusj og skrubb på kvelden cirka en gang i uken nå som det nærmer seg høst for å bevare sommerfargen litt :) Bruker man den oftere vil man sikkert få sterkere farge, men nå har jeg ikke noe mål om å være knallbrun hele året heller:)

Noen opplever å få urenheter i huden av selvbruning, men denne har i alle fall ikke gitt meg noen. Kremen er enkel og smøre ut og trekker fort inn. Drøy i bruk er den også :)

St.Tropez tester selvfølgelig ikke produktene sine på dyr.Terningkast 6!

 

Priser:

www.feelunique.com 107 kroner (24% salg i dag) for 200 ml gradual body tan og 107 kroner for 50 ml gradual face tan (også 24% salg på denne nå). Her har de absolutt det beste utvalget.

www.blush.no har noe St.Tropez produkter. Der koster 50 ml gradual face tan 203 kroner.

www.kicks.no har også en del St.Tropez produkter. 200 ml til kropp koster 329 kroner og 50 ml til ansikt koster 279 kroner.

www.coverbrands.no selger 200 ml for 335 kroner og 50 ml for 279 kroner.

På Boots apotek koster 200 ml gradual body tan 399 kroner!!! Koster også rundt 400 kroner på Vita, så her er det virkelig penger å spare!

Går 100% god for feelunique sine produkter. Har handlet der i flere år og har alltid fått gode produkter.

 

Ha en fin tirsdag :)

Blåbærshots og supersmoothie :)

Blåbærshots (8-10 stk)

 

1 kopp frosne blåbær

1 kiwi

1/2 banan

2 dl vaniljeyoghurt

4 dl anansasjuice

Skrell kiwi og banan og del i biter. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til konsistensen blir jevn.

 

 

 

Supersmoothie med spinat (Til 2 stk)

1/2 mango i biter

1/2 banan

1 kopp isbiter

2 kopper spinatblader

2 del melonyoghurt

4 dl ananasjuice

Litt ferskpresset sitronsaft

Skrell mango og banan og del i biter. Fjern stilken på spinatbladene og skyll godt. Ha alt i en blender og bland godt.Dagen i dag :)

Hei fine :)

 

Håper dagen har behandlet dere bra :) Jeg venter jo fortsatt på å føde jeg, og kan konkludere med at kjerringrådene som funket med en gang (noen gav visstnok også ekstremt raske fødsler) slettes ikke på meg.

Foreløpig er overdose kanel, et stort måltid, sæd, orgasme, vasking, bringebærkapsler og klyster forsøkt uten hell! Utrolig frustrerende!! Jeg kjøpte et par klyster for lenge siden for å ha hjemme i forbindelse med fødselen for det er jo ingen hemmelighet at det blir et visst trykk i underlivet under fødsel og da er det greit å ha ha tømt tarmen på forhånd :) Mannen som ekspederte meg på forhånd så lenge på meg da han slo inn varene og sa "Do må spise fiber for å gå på do" (Med utenlandsk aksent altså, derfor Do i stedet for du). Ja, jeg vet det sa jeg, men dette er ikke mot obstipasjon, jeg skal ha de til fødsel. Mannen ser nok en gang en stund på meg før han sier "Det er gratis på sykehuset altså, de har mange sånne". Jeg kvitterer med at det vet jeg, men at jeg skal føde hjemme og derfor trenger de allikevel. Han spør da "Hvorfor det, vi bor jo ikke i Pakistan?" Haha, mannen skjønte virkelig ikke hvorfor jeg ikke ville benytte meg av det offentlige helsevesenet og han syns sikkert jeg var helt fjern som ville velge hjemmefødsel når jeg ikke måtte:) Kan til en viss grad forstå det, mange som syns det er rart at jeg vil det :)

Jeg fikk skaffet meg Tv2 sumo i går etter å ha oppdaget at de har hele sesong 5 av Sons of Anarchy! Min absolutte favorittserie:) Vi så to episoder i sengen i går og går for to episoder i kveld også:) Får meg i det minste til å tenke på noe annet enn fødsel :)

Ellers så er fascinert av hvor mye dritt som egentlig sendes på tv og hvor ekstremt mye reklame det er hele tiden. Tidligere har en fridag foran tv'n vært deilig, men når man ikke har energi og bare venter på å få ut denne ungen så ser man hvor ille det egentlig er:/

 

Gleder meg til jeg kan sove like godt som denne lille gutten igjen (Ja, jeg vet det blir mye våkenetter med baby i hus, men da får jeg i det minste litt avlastning av mannen og slipper å ligge vondt og tisse annenhver time) :)

 Ha en fin kveld videre & sov godt når den tid kommer :)

Halal-kjøtt på dansk sykehus

Det verste jeg vet er dyremishandling, og i en artikkel i Sykepleien (Tidsskrift fra NSF) står det i dag at Hvidovre Hospital i København kun serverer Halal-kjøtt (okse/kalv) slik at de ikke støter noen fordi de har mange pasienter med en annen etnisk bakgrunn! Jeg blir fullstendig uvel av dette. Jeg skal la vær å legge ut noe link til halal-slakt video her, men om du ikke vet hvordan dette foregår kan du bare skrive halal i søkefeltet på youtube så kan du se om du orker. Dette kan ikke aksepteres da dette er dyremishandling og tortur av verste sort!

Dessverre så tilbyr også Akershus universitetssykehus også Halal-kjøtt til pasientene sine, og det er virkelig ille at vi kan akseptere denne utviklingen. SKAMMELIG!!!! (Mail dem gjerne på dl_redaksjonen@ahus.no)

 

 Send gjerne en mail med din mening til jannie.gade.nielsen@regionh.dk som er ansvarlig på Hvidovre Hospital.

Det har i allefall jeg gjort!

"Vegetarkjøtt"

Hei og god tirsdag til dere fine :)

Her har det ikke skjedd noe enda, men hadde mye maserier og nedpress store deler av natta så håper det er positivt.. Fikk riktignok ikke sove stort, men det kan være det samme nå for jeg vil gjøre alt for å føde snart! I morgen blir det akupunktur og muligens stripping så håper det vil gjøre susen og at vi får ut jenta vår før helga:)

 Som vegetarianer får jeg ofte spørsmålet "Men hva spiser du da?" "Alt annet enn kjøtt og fisk" pleier jeg å svare. Mange lurer da på om ikke det er veldig vanskelig å spise middag, men det er det slettes ikke for det finnes faktisk utrolig mye god vegetarmat som nesten smaker som kjøtt. Det er ikke alle dagligvarer som fører alt, men Meny og Coop Obs har i allefall en del her på Jessheim hvor jeg bor. Nesten alle helsekoster har også en del i skapene sine. Sverige er faktisk mye bedre enn Norge på vegetarmat så det hender jeg reiser dit og fyller fryseren også:)

 

Her er noe av det jeg liker:

"Kjøtt"boller :) Smaker supergodt!

 "Pølser" :) Disse har jeg servert "uvitende" som vanlige pølser og ingen kommenterte at det ikke smakte pølser.Burger kan man også spise:)Disse vårrullene fra Linda McCartney smaker nydelig :)"Fiskepinner" :)

"Kjøttdeig" kan man også få :)Ferdigmat om man har liten tid:)


Et annet merke som også har gode burgere:)"Småpølser" :)


En annen type "kjøttdeig" som også er veldig god :)Jeg og mannen skal snart avgårde for å hente skyvedører til skapløsningen vi har kjøpt til gangen:)

Håper dere får en fin dag :)

Sunn snacks :)

 

Deler to gode oppskrifter med dere og håper at dere får en strålende dag :)

 

Muslibarer

200 gram havregryn

50 gram tørkede tranebær

50 gram tørkede aprikoser

50 gram sesamfrø

50 gram hasselnøtter

100 gram smør

160 gram sukker (Evt sukrin/stevia)

 

 

Fremgangsmåte:

Hakk aprikoser og hasselnøtter grovt og bland det med tranebær, havregryn og sesamfrø. Smelt smør og sukker i en panne ved lav varme til sukkeret er oppløst. Vend havregrynsblandingen i sukkermassen og bland det hele godt sammen. La det småkoke i 5 minutter. Legg bakepapir i en ildfast form, og hell massen i. Legg et stykke bakepapir over og press massen sammen så den blir tett og får en glatt overflate. Fjern det øverste laget med bakepapir og stek det hele på 175 grader i 20-25 minutter. La den kjøle seg ned før du skjærer den i mindre barer. Legg de gjerne lagvis med bakepapir i mellom så de ikke klistrer seg sammen. Bør oppbevares i kjøleskap så varer de lenge J

 

 

 

Daddelkuler

150 gram tørkede dadler

50 gram aprikoser

50 gram tranebær

100 gram mandler

2 SS kokosolje

5 SS kokosmel

5 SS havregryn

2 SS kakaopuler

 

 

Kjør mandler, aprikoser, tranebær og kokosolje i en blender til du får en jevn masse. Elt inn havregryn, kokosmel og kakaopulver. Rull passe store kuler og vend de eventuelt inn i ulike toppinger (Jeg elsker kokosmasse). Andre ting du kan vende de i er hakkede mandler, hakkede pistasjnøtter eller kakaopulver. Prøv deg frem! Legg kulene i en lufttett beholder og oppbevar dem kjølig.

 

Dagen i dag :)

Hei fine:)

Legetimen i dag gikk fint. Frøkna er i full fart i magen og hjertelyden var god, så alt tyder på at hun koser seg der inne. Legen min kunne ikke "stripping",men skal til min jordmor på onsdag for akupunktur og eventuell stripping om jeg ikke har født innen da (Noe jeg naturlig nok håper at jeg har) :) Har nettopp våknet etter en 2 timers powernap, eller soveøkt kan jeg kanskje kalle det for jeg sover aldri mer enn 2 timer i strekk nå pga vondt i kroppen og jeg må jo tisse ca annenhver time hele natta :/ Ikke rart jeg er trøtt hele dagen.. 

Har nettopp presset i meg en svær porsjon med grøt og masse kanel så får vi håpe det skjer noe i natt.

 

Flere som er lei av å vente :)Ikke helt enkelt å finne inspirasjon til å kle seg i det hele tatt om dagen. Har jo egentlig mest lyst å ligge i senga og vente på at frøkna skal dukke opp, men litt oppe må jeg jo være:)

Bukse/Zara, Singlet/H&M, Klokke/Michael Kors

 

Gravidbilder uke 42!! Den magen her kødder du ikke med!! Når jeg ser hvor stor den er lurer jeg på om den noengang vil bli som den en gang var.. Har også gått opp 20 kilo nå og det merkes! Jeg peser som en mops hund bare av å gå opp trappa! Vann i kroppen har jeg fått litt av også så ser at ansiktet mitt er litt pløsete. Not hot, men snart er det heldigvis over :/

Heldige bekymringsløse prinsen min <3


Ha en super kveld :)

Lavkarbo cupcakes

Her kommer en deilig, og ikke minst enkel oppskrift på lavkarbocupcakes:)

 

Denne oppskriften holder til 15 store eller 20 små cupcakes.

125 gram kokossmør

3 egg

3 SS sukrin

2 SS vaniljekesam

1/2 ts salt

1 vaniljestang

1 ts bakepulver

3 dl mandelmel

1 dl fiberfin

3 dl kremfløte

Topping:

Skyr med blåbær

Vaniljeessens

Blåbær 

1. Sett stekeovnen på 200 grader. Evt 190 grader om du bruker varmluft

2. Pisk kokossmør og sukrin sammen. Tilsett egg og pisk godt mellom hvert egg. Ha i vaniljekesam. Bland salt, bakepulver, mandelmel og fiberfin. Bland dette inn i smørkremen med fløte. Du kan gjerne bruke mikser.

3. Fyll deigen i cupcakesformer. Ikke fyll formene mer enn 2/3 fulle for da renner det over.

4. Stek de midt i ovnen i ca 20 min (Varmluft: 15 min). Avkjøles på rist.

5. Bland skyr og vaniljeessens

Ting du kan gjøre for å få finere hud :)

Hei fine:)

Håper dere har en god start på uken:) Jeg har fortsatt ikke født, men skal til legen på kontroll etterpå så da får vi se hva hun sier om fremgangen. Litt vondt i magen har jeg hatt i natt og nedpresset er kanskje enda sterkere så håper på en 19 august baby :)


Ellers tenkte jeg tipse dere om enkle ting dere kan gjøre for å få finere hud som ikke innebærer dyre behandlinger eller svindyre kremer:)

 

1. Skift putetrekk minst en gang i uka! Jeg skifter på hele senga en gang per uke. Både på grunn av hygiene, men også fordi jeg elsker å legge meg i rent sengetøy. Det sier seg selv at du legger igjen en del døde hudceller og bakterier i puta di på ei uke, så noe så enkelt som å skifte på den litt oftere kan ha mye å si:) Jeg vasker også puta mi i vaskemaskinen en gang per mnd også får den en runde i tørketrommelen etterpå. Nesten som å få ei helt ny pute og midden forsvinner:) Lufter også sengetøyet ute ofte. Er det skikkelig kaldt ute (noe det ofte er her i landet) så dreper du bakterier og midd:)

2. Fjern alltid sminken før du legger deg. Du vet hvorfor så dette trenger ingen nærmere forklaring!

3. Finn ut hvilken hudtype du har og bruk en fuktighetskrem tilpasset den. Trenger ikke nødvendigvis være et dyrt produkt, men bruker du feil type produkt vil huden din mistrives. Sjekk ut denne artikkelen for å finne ut hvilken hudtype du har: http://www.klikk.no/kvinneguiden/mote/article788390.ece

4. Rens huden din morgen og kveld. Dette for å fjerne bakterier som samler seg i løpet av dagen og natten. Veldig enkelt og effektiv og du trenger heller ikke her et dyrt produkt, men du må bruke et tilpasset din hud selvfølgelig.5. Unngå overdreven soling og brukt alltid solfaktor når du soler deg. Selvfølgeligheter, men like fullt viktig!:)

6. La huden din få puste! Tonnevis med sminke tetter porene dine. Bruk mineralsminke på huden og du vil nesten garantert få finere ut. Styr riktignok unna mineralsminke som inneholder stoffet bismuth oxycloride. Dessverre inneholder mange billige merker dette fyllstoffet som på sikt kan gi deg urenheter og tette porene dine. Jeg anbefaler glo-minerals på det varmeste. Dyrt ja, men kan du kan kjøpe det mye billigere på nettet enn i butikken.

7. Få nok søvn. Ikke alltid så lett, men prøv i alle fall å sove 7 timer hver natt. I stedet for å bli sittende oppe sent for å se på dårlige tv-serier kan det være lurt å legge seg litt tidligere i stedet. Det er en grunn til at det kalles skjønnhetssøvn.

8. Drikk nok vann og drikk mindre brus:) Vann er den beste tørstedrikken og gjør bare gode ting for deg. Burde være enkelt å få til:)

9. Spis mindre sukker! Kanskje kjedelig og du trenger selvfølgelig ikke bli helt avholds, men prøv å spise litt mindre godis så kan det hende du blir overrasket over resultatet :)

9. Frisk luft:) Jobber du inne i dårlig inneklima hele dagen så sier det seg selv at det ikke er helt supert for huden din. Pass på å lufte ut skikkelig hjemme også.

10. Ikke klem på urenhetene! Alle vet dette, men det er jammen meg vanskelig å la være å pelle og klemme. Skal du først klemme på noe så vask for all del hendene dine godt først og rens ansiktet etterpå med en gang.

11. Spis fett. Nei, ikke en burger på Mc Donalds, men spis nøtter, avocado og ta Udo's Choice kapsler så blir huden fuktet innenfra også :)


Dagens moralpreken :)

 

Ha en fin dag:)

Hot stuff :)

Hei og god kveld fine :)

 

Her har det selvfølgelig ikke skjedd noe enda, men jeg er faktisk ikke i så aller verst humør uansett:) Ikke gjort stort i dag, men mannen min tok meg med ut på biltur for å kjøpe ferske boller:) Vi kjørte tur en times tid etterpå (Litt gammelt ektepar på søndagstur over det, men det er faktisk veldig koselig) :) Mannen er nå på kino med en kompis:) Godt for han å komme seg litt ut av huset. Jeg orket ikke kino for bekkenet mitt er ikke helt tilpasset et kinosete i 2 timer nå:)

Fikk en morsom mail av en leser i går kveld hvor hun spurte om jeg ikke kunne vise hvilke menn jeg syns er kjekke, så her kommer en liten oversikt over hvilke menn jeg syns er hotte for tiden. Blir litt overrasket selv over sammensetningen, for de er relativt ulike:)

Min egen mann er selvfølgelig verdens fineste, men disse her er også helt ok (I tilfeldig rekkefølge):) Enjoy :)

 

Charlie Hunnam

Kanskje mest kjent her til lands som Jax Teller i Sons of Anarchy. Jeg elsker serien, men om du ikke gjør kan det godt hende du vil se videre allikevel på grunn av denne karen:)Bradley Cooper

Joaquin Phoenix

Kanskje ikke den vakreste jeg vet om, men det er noe med han. Han er i tillegg veggis og superengasjert i dyrevern og det gjør fyren sexy bare det:)
Jude Law var jeg forelsket i når jeg var rundt 20. Det har gått over, men jeg blir fortsatt varm både her og der av The Holiday og Alfie.
Tom Hardy

Kanskje ikke så kjent her til lands, men sjekk ut filmen Lawless. Kjekk fyr og bra film :)


Ryan Gosling

Trenger vel ingen indroduksjon:) Anbefaler filmen Gangster Squad. Fyren er engasjert i dyrs rettigheter så ekstra sexypoeng for det:)Richard Gere
Jeg har  alltid likt litt eldre menn og selv om Richard Gere nå ikke er så sexy er en litt yngre Gere ekstremt heit i mine øyne så han får være med på lista han også:)Ikke mange som ser så bra ut i den alderen der:)Hvem er deres favoritt?

Ha en deilig natt:)

Les mer i arkivet » Mai 2015 » April 2015 » Mars 2015
FruTaraldsen

FruTaraldsen

28, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 28 år, gift, sykepleier og driver TM klinikken sammen med Ine Møller Anwar. Ble mamma til Victoria i august 2013. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design av

Lenker

hits