DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Hvorfor vegetarianer?

Hvert år forer, slakter og spiser vi over 60 millioner dyr i Norge, mer enn et dyr hvert annet sekund. Bak hvert kjøttstykke ligger et liv i fangenskap, et uverdig liv i forhold til dyrenes egenverd og potensial for glede. Dyrene lever størsteparten, eller også hele livet sperret inne i trange bur og båser, fratatt mulighet til naturlig utfoldelse. Grunnet tvilsomme transportforhold dør titusener av fjærkre og andre husdyr hvert år på vei til slakteren. Alt fordi vi kjøper og spiser kroppene deres, og fordi matbransjen krever profitt og effektivitet.


 
Det er forbrukernes etterspørsel som fører til at dyr blir innesperret og drept. Hadde ingen kjøpt kjøttvarer, ville ikke dyr blitt avlet opp for slakt. Som vegetarianer sparer du i løpet av noen år livet til flere titalls dyr okser, griser, høns og sau som ellers hadde blitt slaktet.
Også miljøet tar skade av husdyrholdet. Fra siloer og gjødselbinger siver skadelige stoffer ut i omgivelsene. En stor andel av norskprodusert korn brukes som fôr i stedet for som menneskemat. Det gjør at vi blir avhengige av en altfor høy import fra utlandet- noe som igjen kan bety miljøskadelig frakt og uttæring av matfattige områder andre steder i verden.

Matvarekrisen er menneskeskapt. Selv om det er mat nok til alle velger vi å fôre opp husdyr, i stedet for å fordele ressurssene jevnt blant trengende mennesker. Tidligere ble kjøtt sett på som en luksusvare, i dag er det nærmest blitt en selvfølge å spise kjøttmat til frokost, lunsj, middags og kvelds. Dette medfører en enorm sløsing med jordaeraler (til beiting og fôrproduksjon), vann, sprøytemidler og andre kjemikalier. 
Kjøttindustrien legger beslag på en betydelig andel av all olje- og energibruk på verdensbasis. Halvparten av alt nedhugd regnskogsområde brukes som beitemark. Etter noen få år er jorda fullstendig utarmet for mange hundre år fremover. Kjøtt herfra selges i vestlige land. En gjennomsnittlig costaricaner spiser i dag mindre kjøtt en en huskatt i USA.

Om ikke hensynet til dyr og miljø alene er grunn nok til å bli vegetarianer, er det også en rekke helsemessige argumenter som taler for å utelate animalsk mat fra kostholdet vårt. Det er en myte at vi "trenger kjøtt for å bli sterke". Heller tvert imot - animalske produkter inneholder for mye fett og proteiner, samtidig som de er blottet for fiber. Kjøttmat inneholder dessuten ofte skadelige stoffer og bakterier som kan forårsake sykdommer, og egg inneholder store mengder kolestrol. Hjertesykdommer, kreft og fedme er noen av de sykdommene som forekommer sjeldnere hos vegetarianere enn andre.

Alle nødvendige vitaminer, fettstoffer, aminosyrer, mineraler, sporstoffer vi trenger forekommer i rikt utvalg i vegetabliske matvarer. Folk tror gjerne at vegetarianere bare "spiser gress", mens de i virkeligheten kan ta for seg blant hundretalls forskjellige slags grønnsaker, frukt, nøtter, korn, rotfrukter, frø og bær fra hele verden - enten man velger å spise dem i tørket, fersk, kokt, stekt eller bakt tilstand. Bare fantasien setter grenser for hva du kan lage. Vegetarmat er både godt og billig - og det er enkelt å tilberede.Rundt om i verden er det mange hundre millioner vegetarianere som er med på å vise at det går an å leve sunt og godt samtidig som man tar hensyn til dyr, mennesker og miljø uten store personlige forsakelser. Enten man velger å spise vegetarisk av helsemessige, religiøse, moralske, politiske, solidariske, estetiske eller miljømessige grunner, bidrar man til å skape en bedre jord for oss alle.

Prøv å leve vegetarisk noen dager, eller forsøk deg på noen kjøttfrie måltider innimellom. Du vil antakelig oppdage at det er mye lettere enn du kanskje trodde! Forsøk deg på en vegetarrett neste gang du er ute og spiser, og du vil bli overrasket over hvor godt det smaker. Eller stikk innom en helsekostforhandler og prøv noen av deres mange ferdiglagede vegetarretter. Du vil garantert bli en smaksopplevelse rikere!

 

(Info hentet fra norsk vegetarforbund)

 

Badet oppe :)

Badet oppe det eneste rommet vi ikke har gjort noe med i huset, men sånn ser det nå altså ut for dere som ikke har sett det tidligere :)

 

Gårsdagens antrekk :)

Er ikke så mye som ser fint ut 10 dager før termin, men denne kjolen fra Massimo Dutti er i det minste behagelig og ser ikke så aller verst ut heller:) Bh er noe jeg vanligvis ikke ville brukt under denne kjolen pga stroppene, men nå har det seg sånn at jeg lekker litt melk så da må det til :)

4Nytt til håret:)

Hei fine :)

 

Håper dere har hatt en fin dag:) 

Jeg ble liggende i sengen helt til 12 i dag, og da var det faktisk Fantos som vekket meg, og det er det sjelden at han gjør :) Han måtte tisse (og det måtte forsåvidt jeg også merket jeg kjapt) :) Vi reiste en tur til Høvik i dag for å reklamere på sofaen vi kjøpte da vi flyttet inn i huset vårt i midten av oktober. Vi betalte MYE for den sofaen vi har og kvaliteten står virkelig ikke i stil til prisen dessverre. Vi vil levere tilbake sofaen og få pengene tilbake for kvaliteten er virkelig dårlig :( Synd, for vi liker sofaen :/

 

Handlet for første gang på www.blush.no for et par dager siden og i dag kom varene i posten:) Elsker nettshopping! Føles som om jeg får en gave selv om jeg har betalt for det selv :)

 

Prisen var 119 kr per stk på www.blush.no (Gratis frakt) Leveringstiden var 2 dager.

De selger også mye Davines hårpleie på www.strawberrynet.com

Her er prisen 126 for balsam og 111 for Shampoo så faktisk rimeligere på blush (Det er uvanlig at norske nettisider er billigere enn utenlandske, men det skjer) Strawberrynet har også gratis frakt. Bestilte en hårkur fra Davines her for den var billigere enn på blush, men det har ikke kommet enda. Strawberrynet pleier å ha en ukes leveringstid :)

 

Ny katalog fra H&M i posten fikk jeg også i dag.. Blir utrolig fristet til å kjøpe masse, men skal holde meg i skinnet til Victoria har kommet ut og jeg faktisk får på meg klærne :) Kan allikvel hende jeg ryker på noen sko :)Ha en fin kveld :)

Hvorfor ikke kjøpe sko laget av skinn?

Norge tillater fortsatt import av skinn fra hund og katt, mens EU har innført forbud. Mesteparten av skinnsko kommer fra Asia, med litt annerledes dyreverntradisjoner enn i vesten.

Moderne syntetiske lettpustende materialer er helt på høyde med ekte skinn. Ekte skinn er verken dyrevennlig eller bærekraftig. Materialer som GORE-TEX, Sympatex o.a. har flere fordeler. 

Sjekk etiketten inne i skoene

 

Hvordan vet man at skoene er skinnfri, uten lær? Alle sko har en liten lapp, en etikett, der det står hvilke materialer skoene er laget av: Ekte skinn (lær), syntetiske materialer (fuskeskinn) og tekstiler. Lappen er enten sydd fast ved glidelåsen eller limet på inner- eller yttersålen. Det er bare å finne etiketten og lese symbolene.

 

JA! Slik merkes dyrevennlige materialer, tekstil og syntetisk skinn og lær. Moderne syntetiske ventilerende materialer puster lett og slipper ut svette, de holder regn og fuktighet ute, slik at du holder deg tørr og varm på føttene. Du kan vaske dem i maskin slik du unngår den sjenerende svettelukten. 

 Hold deg unna skoene med dette symbolet hvis du vil unngå å finansiere etisk tvilsom behandling av dyr eller til og med dyremishandling.

 

NEI! Slik merkes ekte skinn og lær 

Hvor finne dyrevennlige sko?

 

 I en vanlig butikk som selger sko, bare sjekk etiketten.

1.Du kan kjøpe skinnfrie sko via nettbutikk. Det er flere nettbutikker som leverer skinnfrie sko til Norge. Jeg kan tipse om H&M og www.nelly.com, masse fine skinfrie alternativer :)

 

2.  På reise til en av storbyene i Europa, f.eks. London. 

Hvis du vil ha sko av ekte skinn eller lær alikevel

 

Velg sko som er laget innenfor EU og USA. Aldri kjøp sko som er laget i Asia eller Canada.

Økologisk skinn og lær innebærer en viss kontroll på opprinnelsen.

Noen sko er merket med opprinnelsesland og dyreart, da finner du det på etiketten.

 

Husk også andre produkter av skinn og lær!

De samme prinsippene gjelder belter, vesker, jakker, skinnsofaer og andre produkter av ekte skinn. Alternativer finnes, av god, moderne kvalitet og ofte rimeligere enn varer av ekte skinn.

 

Skinn og lær er verken dyrevennlig eller bærekraftig!

Selv om skinn og lær er biprodukt av kjøttindustri, er ingen av delene dyrevennlig eller bærekraftig.

 

Dyrene som bidrar med skinnet oppdrettes som hovedregel i store, overfylte industrialiserte oppdrettsanlegg med lave standarder for dyrevelferd. Dyrene utsettes for slitsomme transporter. Det er avdekket alvorlige tilfeller av vanskjøtsel i flere produksjonsland, også i Europa.

Kjøttproduksjon og skinnproduksjon bidrar til fattigdom, matmangel, vannmangel, arbeidsledighet på bygda, forurensning og klimaendringer.

Det er ingen grunn til å tro at de som selger sko kan garantere etisk opprinnelse (med noen svært få unntak, når skinnet er merket med opprinnelsart og land). En god del sko kommer fra Kina og Vietnam. Import av skinn fra hund og katt er fortsatt lovlig i Norge og Canada. Flere tilfeller av dyremishandling, både av hunder og andre dyr, samt dokumentforfalskning og juks ved merking av skinn er dokumentert av flere uavhengige journalister og organisasjoner.

 

Tenk på dette neste gang du skal handle sko!

 

Burt's Bees Mama Bee Nourishing Body Oil - Omtale

Hei i sola fine :)

 

Håper dere har hatt en deilig dag :) Jeg har hatt en god dag til tross for lite søvn! Grunnen til det er at jeg var på leiekontroll på Ahus i dag og ultralyd viste at jenta vår ligger godt ned i bekkenet med hodet og at alt ligger til rette for en normal fødsel:) Gleder meg!!:) Stakk også en tur opp på jobb for å si hei til kollegaer, koselig :) Ryggen er selvfølgelig ikke blid på meg nå etter litt mye trasking så nå er jeg tvunget til å holde meg i ro resten av dagen :/

 

Har nå brukt opp flasken min med denne deilige oljen fra Burt's Bees så da er det på tide og skrive en omtale om den:)

Lukt: Nydelig sitruslukt! Sitter ikke veldig i, så du lukter ikke sterkt etter påføring noe som er et pluss i og med at man helst ikke vil overdøve parfymen man bruker:)

Enkel og smøre ut og trekker godt inn i huden slik at man ikke føler seg klissete. Hadde egentlig tenkt å bare bruke denne på magen og brystene ( Prøver å unngå strekkmerker da vet du), men har smurt den på hele kroppen så den ble fort tom :/ Flasken er på 115 ml og prisen er 93,50 på www.feelunique.com. Absolutt verdt pengene og vil bli kjøpt inn på nytt :) Er du redd for å handle på utenlandske nettsider (Noe du ikke trenger å være om du handler på trygge sider) så kan du også kjøpe den på www.coverbrands.no for 164 kr. En del apotek fører også denne serien :)

  

Burt's Bees Mama Bee Nourishing Body Oil inneholder disse ingrediensene :

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Tocopherol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Glycine Soja (Soybean) Oil, Canola Oil.

 

Ingen skumle ingredienser i sikte :)

 

Terningkast 5 :)

 

Ha en super dag videre :)

Late lille hunden min :)

Deler noen søte bilder jeg tok av min lille prins mens i dag:)

 

Med favorittgodisen smackos i senga si :)Powernapping i sofaen ;)

Bad og vaskerom - før & etter :)Hei fine :)

 

Håper dere har hatt en fin dag:)

Jeg er som vanlig ekstremt trøtt etter nok et natt med dårlig søvn.. Powernap vurderes :/

Mannen min har vært superflink og har malt veggene på badet nede, gangen og stua oppe i løpet av helgen. Vi fikk i går også sofaen vi bestilte for 8 uker siden fra Skeidar, men bordet vi også bestilte, det hadde de ikke fått. De skyldte på at leverandøren hadde sendt feil bord.. Irriterende når man har ventet så lenge! Uansett så skulle de visst få bordet om 2 uker så da får vi se om det dukker opp... Bilder kommer når bordet er på plass for da er endelig stua oppe ferdig :)

Vi flyttet inn i huset vårt i oktober 2012 og selv om alt var i god stand da vi flyttet inn har vi gjort en god del her (Dvs: Mannen har gjort det meste, jeg har ruget) :) Her kommer før og etter bilder av badet nede og vaskerommet vårt :)

Her er badet før det fikk nytt speil og en runde maling:

Her er bilder tatt i dag. Utrolig hva maling, et nytt speil og litt annet "stæsj" kan gjøre med et lite rom:)Her er vaskerommet slik det så ut når vi flyttet inn (Vaske og tørketrommel + benk over har vi satt opp på dette bildet, så det eneste som var i dette rommet da vi flyttet inn var skapene og vasken)Mannen har malt veggene, flyttet vasken, montert opp mange skap, satt inn en benk, ekstra kjøleskap, fryser og vinkjøler. Her har vi fått masse lagringsplass:)Ha en fin søndag :)

 

Glo minerals volumizing mascara - omtale

Hei og god lørdag til dere fine :)

Her regner og tordner det så sofaen er nok min venn i dag.. Er supertrøtt selv om jeg sov forholdsvis greit i natt.. Vurderer en powernap snart selv om det bare er 3 timer siden jeg stod opp :)

 

Er i mascaratesting om dagen og sist ut er denne fra Glo minerals. Jeg er sjelden misfornøyd med produkter fra Glo, men denne var ingen suksess for min del! Dette skal være en mascara som skal gi volum, men det gjør den ikke. Trenger minst 3 strøk for å få noe særlig effekt (Jeg har ikke korte tynne vipper i utgangspunktet, så er ikke vanskelig å finne gode mascarer for meg). Den mister også piffen (om man kan si det) veldig fort. Absolutt ikke verdt pengene! Denne vil fra nå av kun bli brukt til trening etc da jeg ikke er tilhenger av å kaste produkter. Eneste positive med denne er at den er lett å fjerne og irriterer ikke øyenene :)

Bruker alltid lash thickener & conditioner som primer under mascara. Denne er også fra glo minerals og denne har jeg brukt fast etter at Clinique havnet på listen over dyretestede merker (Tidligere brukte jeg mascara og primer fra Clinique, så er driver nå å tester nye mascaraer)

Terningkast 2

Priser:

www.coverbrands.no 228 kroner

www.strawberrynet.com 119 kroner (Jeg kjøpte naturlig nok fra denne siden)

www.blush.no 229 kroner

www.blivakker.no 189 kroner

 

Ha en deilig lørdag :)


 

Nettshopping - gode nettbutikker :)

Dersom du som meg syns det er deilig å sitte hjemme i sofaen fremfor å stå i et trangt prøverom med klein belysning er nettshopping tingen for deg. Husk bare å ta korrekte mål av deg selv slik at du ikke bestiller feil størrelse. Det er selvfølgelig mulig å returene varene for andre størrelser, men kjedelig er det. Jeg gleder meg i allefall til jeg kan få på meg vanlige klær igjen :) 14 dager til termin i dag!!:)

 

 

De dyre:

www.net-a-porter.com

Denne butikken er rosinen i pølsa hva eksklusiv shopping angår! Her finnes internasjonale designerplagg rett fra catwalken og det kommer nye varer hver mandag og onsdag. Dette er en dyr nettbutikk, men man kan gjøre noen kupp her også. Utvalget er stort og du finner garantert noe du har lyst på. Net-a-porter har også et elektronisk motemagasin om det skulle være interessant

 

www.youshe.com

Stort utvalg fra internasjonale designere. Bra nettsted for de kule hverdagsklærne som du aldri blir lei av.

 

www.shopbop.com

En av de mest populære nettbutikkene som er kjent for å føre det nyeste og hotteste. Her selges Alexander Wang, Elisabeth and James, Dolce vita +++. Stort utvalg av jeans.

 

De rimelige:

www.laredoute.com

Spesialisert på frans mote og har ofte gjestedesignere. De fører klær for barn, dame og herre. De har også en interiørdel. Opererer med franske størrelser.

www.zara.com

En av mine favoritter! I butikken Zara er det alltid stappfullt og kø i prøverommet, det er det ikke på nettbutikken. Rask levering.

www.asos.com

Her finner du de nyeste trendene og de har en egen trendguide med tips og inspirasjon. Stort utvalg og rimelige priser. Obs: Asos opererer med ganske høye fraktkostnader.

www.miinto.no

Stort utvalg av kjente skandinaviske designere som Wiksen, By Malene Birger, Bruuns Bazaar, Filippa K, Alpacca Society, Cathrine Hammel og Baum und Pferdgarten.

www.my-wardrobe.com

Masse fine klær av norske og internasjonale designere. Her kan du også handle etter trender. Frakt er inkludert.

 

www.stylepaste.com

Personlig utvalg av alle bloggerfavorittene. Byr på merker som Ganni, Acne og Carven.

www.nelly.com

Fin nettbutikk med stort utvalg av klær, sko, tilbehør, undertøy og skjønnhetsprodukter. Enkel og oversiktlig. Rask levering + ingen moms/toll.

 

Guide:

Pass på størrelsene:Ta skikkelige mål av deg selv, så gjør du ikke bomkjøp. Det er forskjell på amerikanske, franske og skandinaviske størrelser.

Moms/toll: Pass på å regne ut moms og toll hvis det ikke er regnet med i prisen.

Stoffkvalitet: Som regel har hvert plagg en beskrivelse av hva slags materiale det er laget av. Ta en titt og kjøp kvalitet fremfor kvantitet!

 

Toll/moms - nettshopping

Kanskje ikke det mest spennende innlegget, men greit å være obs på dette når man handler fra utenlandske nettbutikker.

Toll? Hva er det?

Makeup, hudpleie og hårprodukter er ikke tollpliktig, men du må betale 25 % moms. De aller fleste tar dette som toll, jeg kaller det også toll uten at det faktisk er det det er.
Grensen er ved 200 kroner. Koster produktene mer enn dette må du ofte betale ekstra. Toll eller moms gjelder bare produktet, det er ikke medberegnet fraktkostnader.

Handle fra ebay

Når du handler ting fra eBay slipper du som regel unna ?tollen?. Er du ukjent med eBay og usikker på hvordan det fungerer, send gjerne en mail til selgeren og spør om han eller hun er villig til å skrive et lavere beløp på pakken eller merke den som ?gift?. De aller fleste sier ja til dette og i de aller fleste tilfeller trenger du ikke å spørre. På dyrere varer, f.eks. vesker etc, bør du kontakte selgeren. Ofte er det slik at de ikke kan sette et lavere beløp på den fordi det da blir tull med forsikring av varen, men det er lov å prøve seg.

Handle fra andre nettbutikker

Nettbutikker som lookfantastic, feelunique og strawberrynet setter alltid beløp på pakken, dette fordi det er nettbutikker og ikke en enslig selger som selger småting her og der. Strawberrynet betaler tilbake momsen, det samme gjør Feelunique. Med de andre nettbutikkene bør du holde deg under 200,- grensa.

Handler du fra Strawberrynet eller feelunique er saken grei. Disse har gratis shipping, så bestill i flere omganger og du slipper toll uten problem.

Hvordan betaler jeg toll?

Når du får hentelapp i posten vil det følge med en oversikt over hva du må betale. Betalingen skjer der du henter pakken. Ta vare på kvitteringen og ta et bilde av den som du laster opp på siden til feelunique eller strawberrynet. De vil i løpet av en ukes tid betale deg tilbake det du måtte legge ut for å hente pakken. Veldig enkelt og greit :)

 

Smart og økonomisk mat :)

Vi kan alle spare litt mer penger hver måned, så her kommer noen tips og råd om hvordan du kan gjøre det:)

1. Skaff deg et matlager. Her kan du lagre matvarer som er anvendelige og kan brukes i mange retter. F.eks krydder, olivenolje, rømme og soyaolje er lagringsvarer. Holdbarheten veier opp for ekstra investering.

2. Planlegging. Bestem deg for hva du skal ha til middag før du går i butikken, og skriv for all del en handleliste. Du må holde deg til handlelisten også da :)

3. Porsjoner. Lag retter som egner seg til frysing og lag store porsjoner. Da bruker du alle råvarene du har kjøpt inn og har en rask middag. Er du sliten og ikke helt lysten på å lage mat en dag tar du bare opp en porsjon og varmer den opp.

4. Rester! Bruk restene og vær litt kreativ. Alt for mange av oss kaster utrolig mye mat som fortsatt kan brukes. (Jeg er en av dem dessverre, men skal skjerpe meg)

5. Test billigprodukter. I noen tilfeller kan billigproduktene være like gode som orginalene. Prøv deg frem!

6. Tilbud. Det kan noen ganger lønne seg å lese gjennom reklamene man får i posten. Man kan noen ganger gjøre et kupp, og er det varer som kan fryses så gjør du det og kjøper masse.

7. Velg grønt og billig. Vær klar over prisforskjellene på frukt og grønt og velg det som er rimeligst. (Kjøp selvfølgelig bare de varene du liker, men vær åpen for å prøve noe nytt også9

8. Bruk krydder. Urter og krydder kan gjøre et kjedelig måltid så mye freshere. Prøv deg frem!

9. Invester i en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Eventuelt kan du ønske deg en til bursdag eller til jul :) Du slipper å finhakke grønnsakene i en evighet og sparer masse tid.

10. Ha det gøy når du lager mat. Det er gøy å eksprimentere på kjøkkenet, og dersom du prøver å ha en litt mer positiv innstilling til det blir det mer gøy å holde på.

 

Uke 39 & hjemmefødselshistorie :)

Hei igjen fine :)

Da har jeg kommet meg til uke 39 i svangerskapet og jeg er så klar for å føde at dere aner ikke!!:)Jeg har valgt å føde hjemme så når rienee begynner trenger jeg ikke tenke på å reise på sykehuset for jordmoren kommer hjem til meg i stedet:) Mange som syns det er rart at noen vil føde hjemme, men for meg føles det veldig naturlig:) Jeg har sett mange fødsler da har jeg hospitert på fødeavdeling når jeg studerte, og har virkelig ingen redsel for å føde:)

Under kommer en fødehistorie fra min jordmor sin blogg, utrolig nydelig:)

Anbefaler dere å sjekke bloggen hennes: http://hjemmefodsel.blogspot.no/ og også nettsiden hennes http://hjemmefodsel.no/ :)

 

Tre fødsler på en uke, med tilhørende barseloppfølging ? travelt, men veldig hyggelig. 

Som perler på en snor. Nå ventet vi alle bare på denne lille sjarmøren.

På vei hjem fra siste barselbesøk i Sande tenker jeg på at slik ville jeg gjerne ha jobbet hele året. Det har vært flotte og relativt raske fødsler. Vakre opplevelser, der hele familien har fått tatt del i fødselen ? hver på sin måte. 

Som vanlig undrer jeg meg over hvorfor ikke flere velger og føde hjemme. Sommeren står for døren, og fødeavdelingene melder om overfylte fødestuer og at fødende må være forberedt på at fødeavdelingen er full, at de må vente hjemme mye lenger enn de ønsker fordi det ikke er plass og at de må regne med at de kan måtte være nødt til å reise til et annet sykehus enn der de har fødeplass fordi det er fullt.

Hvorfor velger friske gravide dette, fremfor en rolig opplevelse hjemme i trygge og kjente omgivelser?

På Nordisk jordmorkongress som jeg nylig deltok på, hadde en jordmor forsket på hvordan kvinner opplever sitt første møte med fødeavdelingen ? som i de aller fleste tilfeller er den samtalen hun tar med fødeavdelingen når fødselen er i gang. Ikke overraskende opplevde mange at de ikke ble trodd når de fortalte hvordan de hadde det, at de måtte overtale jordmoren for å komme inn eller ble møtt med ?ja, om du absolutt må så får du komme inn da ? men det er sikkert alt for tidlig? Man trenger ikke være Einstein for å skjønne at studien konkluderte med at dette ikke var noe god førstegangskontakt med fødeavdelingen for kvinnene. Det samme gjelder om kvinnene gang på gang blir bedt om og holde seg hjemme lengre, fordi det rett og slett ikke er plass til dem. Hva gjør dette med kvinnen i fødsel? Føler hun seg trygg ? godt ivaretatt? Når man vet så mye som man vet i dag om viktigheten av å føle seg trygg i fødsel, er det lett å anta: Utrygghet gjør at kvinnen produserer adrenalin, adrenalin gir dårligere rier og i de fleste tilfeller mer smertefullt og lengre fødselsforløp, med større risiko for komplikasjoner.

 

(Illustrasjonsbilde som ikke har noe med denne fødselen som er beskrevet å gjøre)

Jeg har grublet på dette mange ganger, men løser nok ikke den gåten i dag heller. Mamma`n som har termin i morgen ringer meg og har noen spørsmål, og jeg får noe annet og tenke på resten av veien hjem.

Det er et nydelig junivær, og helgen er god. Søndag ringer fødetelefonen, den høygravide førstegangsmamma`n tror at vannet har gått. Det er ingen farge på vannet som har kommet og babyen beveger seg som normalt. Ingen rier. Utover dagen tar jeg en tur til henne for og sjekke at både mor og barn har det fint. Fremdeles ingen rier, og ikke så mye vann. Jeg er usikker på om vannet har gått. Slik mor forklarer det høres det sånn ut, men det kommer lite vann når jeg beveger på barnets hode. Vi blir enige om og vente og se det an, dagen etter reiser hun inn på Ahus der de avkrefter vannavgang. Så er det bare og vente litt til.

Natt til tirsdag ringer fødetelefonen igjen. Riene har startet, det er fødsel på gang. Mor synes ikke jeg trenger og komme enda, hun takler det fint og skal ringe meg når riene tar seg opp og blir sterkere. Vi er jo begge klar over at som førstegangsfødende kan dette ta litt tid, selv om mor er overbevist om at hun kommer til å føde raskt som de andre kvinnene i sin familie. Jeg sovner igjen, og blir liggende og sveve mellom søvn og halvvåken tilstand; drømmende om fødsler og lyttende etter telefonen. En time senere ringer telefonen, og det er far som snakker. I bakgrunnen kan jeg høre mor ganske klart har en ri, og far melder at riene kommer tett og er sterke. De vil at jeg skal komme. I halvsøvne ramler jeg nesten ut av sengen med en tanke i hodet; ?hun føder raskt, jeg burde kjørt første gang hun ringer, jeg kommer til å få dårlig tid!?

 Jeg pusser tennene nedover trappa og hiver meg i bilen. Solen som allerede har stått opp kl 05:00 er ikke god mot mine lyssky øyne som akkurat ble revet ut av søvnen. Jeg røsker til meg et par solbriller i gangen og setter fart mot fødehuset.

På veien merker jeg at solbrillene er min datters. Så der sitter jeg i bilen med håret til alle kanter og tannkrem i munnviken ? med sjokkrosa solbriller. Telefonen er stille på veien, det er få biler ute så tidlig og det går fort. Jeg må ikke komme for sent! Jeg vet at far er engstelig og ikke er av typen som kan/vil/burde stå med en fødsel alene, jeg har bare å rekke frem. 3o minutter etter braser jeg inn på gårdsplassen, takknemlig for at jeg ikke har fått noen telefon på veien.

Jeg ramler ut på gårdsplassen som bader i solskinnet, med rosa solbriller og setter det bustete håret i en hestehale. Rasker til meg fødekofferten og ser plutselig noe uten om det vanlig på t-skjorta jeg har hivd på meg i fart. Åh, den er vrang og bak frem, jeg kan ikke annet enn å le av meg selv ? jeg må være et underlig syn. Jeg skynder meg å vrenge t-skjorta utenfor, før jeg lister meg inn i fødehuset.

Inne på badet finner jeg mor knelende på badegulvet, med søsteren sin ved siden av. I følge lydene og bevegelsene til mor, kan det virke som om fødselen ikke er langt unna. Når rien slipper vurderer jeg derimot hennes smil, latter og kommunikasjon til at jeg kom i god tid. Jeg lytter på barnet og spør om mor vil at jeg skal undersøke henne; så vet vi litt mer om hva vi har å ?deale? med. Det er 5 cm, fantastisk! Nå er jeg her, i dette huset blir det fødsel ? om ikke så altfor lenge.

Timene går, fødselen går fremover. Jeg går litt til og fra badet hvor mor, far og mors søster befinner seg. De er et fantastisk team, og jeg må si at jeg aldri har hatt med en mer omsorgsfull og flott medhjelper på fødsel enn hun som snart skal bli tante. Hun har ingen barn selv, men opptrer rolig og trygg ? mor kunne ikke hatt en bedre støtte hos seg i de timene fødselen varte og tiden etterpå. Gjennom hver eneste ri så lenge fødselen varte, vek hun ikke fra sin søsters side, og dette var ikke et barn som hadde tenkt å komme ut i superfart.

Riene kommer tett og mor er veldig smertepåvirket. Vi prøver ulike stillinger, tapper i vann i badekaret ? men det er vanskelig for mor og finne roen. Vi forsøker alle så godt vi kan å hjelpe mor med kalde kluter, varme kluter, massasje, drikke/mat, omsorg og oppmuntrende ord. Det tar ikke mange timene før mormunnen har åpnet seg de ?magiske? 10 cm, ikke rart at dette har vært så intenst. Fantastisk jobbet! Stemningen blir med ett litt lettere, og det er igjen noen smil og litt småprat mellom riene. Trykketrangen begynner smått, men barnet er fremdeles ikke nede på bekkenbunnen, og det er derfor bare småtrykking. Det tar enda en god stund før barnets hode kan skimtes og mor får god hjelp fra kroppen sin når trykkrien kommer.

Å trykke ut et barn krever virkelig sin kvinne, og det kan virke som om den lille gutten der inne har det så fint der han er at han ikke har planer om å komme ut med det første. Etter godt og vel en times trykking, begynner både mor og livmor og bli slitne ? noe som er helt forståelig. Jeg vurderer situasjonen fortløpende, og tenker at her vil det være redusert sjanse for en fødsel på badet hjemme hos mor og far om ikke mor får i seg noe og spise.

Vi henter frukt, sjokolade og søt drikke. Jeg forklarer mor som er nær ved å kaste opp igjen bare hun ser maten, at nå er det veldig viktig at hun får i seg energi og hvorfor. Hun har allerede trykket i en og en halv time, riene er svake og kommer sjelden og klokken begynner og tikke med tanke på en overflytting til sykehuset. Jeg vet at vi fremdeles har en god del og gå på, men nå trenger jeg en mor som henter frem krefter fra et sted hun ikke vet om, som hun kan benytte seg av og gi ekstra kraft når hun skal trykke. Mor vil ikke engang tenke tanken på og overflyttes, hun har aldri tvilt på seg selv og sin evne til å føde barn. Hun har aldri tvilt på at dette barnet skal fødes hjemme. Hun spiser, drikker og trykker ? men en kraft som man skulle tro var umulig etter så mange timer med intens jobbing. Dette gir imidlertid resultater.

Etter trykking på huk, stående, på alle fire, på huk igjen ? ser det endelig ut som om vi skal få hilse på den lille babyen som ligger der inne. På huk, lent mot far som sitter bak og med sin søster på siden blir det født en aldeles nydelig liten gutt. Han ser litt overrasket ut, trekker pusten og blir rosa og fin. Så blir han løftet opp på mors bryst, tett mot det hjertet han er blitt båret under i ni måneder. Det er hellig tid, lykke og glede. Sliten og lykkelig mor og far, og jordmor ? men det er det ingen av oss som kjenner enda. Nå er alt bare fint, det er blitt lunsjtid og det blir en nydelig sommerdag.

 

Lipton ice tea & honey

Plukket med meg en pakke av disse på Meny i forrige uke. I  en pakke ligger det 8 småposer som hver skal blandes ut med 500 ml vann. Jeg kjøpte smaken black tea lemon, og må jeg si jeg ble positivt overrasket over hvor godt det smakte :)

 

Kun 10 kalorier per 500 ml, så dette kan man kose seg med uten dårlig samvittighet :) Anbefales!

 Dyrevennlige og gode vaskemidler :)

Hei fine :)

 

Her er vaskemidler som jeg bruker som ikke er testet på dyr! Disse produktene er også veldig milde, økologiske og de inneholder ingen skumle ingredienser.

Kan kjøpes på de fleste helsekoster, men om du ikke bor i nærheten av en helsekost kan du bestille dette på nett også:) Sjekk ut http://www.etgronnerehjem.no/kategori.php?kategori=53, dette er en nettside jeg har bestilt fra tidligere og som jeg kan gå god for.

 

Min favoritt helsekost er definitivt kinsarvik på Sandvika storsenter, her kjøper jeg ofte inn masse vegetarmat og vaskemidler (Liker best ecoleaf sine vaskemidler) :)

 

Vaske og skyllemiddel fra Ecover

 

Gulvvask fra Lillys Eco clean. Denne har jeg nettopp kjøpt og jeg må innrømme at den ikke lukter veldig godt, så kommer til å kjøpe ecover eller ecoleaf neste gang.Ecover vindusvask
Ha en super dag :)

Inspirasjon til matlaging :)

 

Mangler du litt inspirasjon til matlagingen? Last ned appen epicurious fra app-store. Den er fantastisk!! Her kan du velge mellom tusenvis av retterHer finner du alt fra veldig kjappe retter til mer kompliserte saker. Her er det trinn for trinn veiledning med bilder underveis, så enhver burde få til noe bra her. Perfekt om du trenger litt inspirasjon:)

 

 

Vitaminer og mineraler:)

Hei på dere fine :)

 

Håper dere har hatt en fin dag:) Her er det så klamt at jeg snart renner bort og i natt var det helt umulig å få sove fordi det var så klamt.. Kan fint sove når det er varmt ute, men ikke når det er så klamt at jeg blir klissvåt :/

I dag har jeg besøkt en kollega som fikk ei lita jente for 5 uker siden:) Veldig rart at det snart er meg som sitter der med ei lita jente:) Det skal bli deilig å få møte henne! Går inn i uke 39 i morgen så begynner mildt sagt å bli veldig klar for å få henne ut nå :)

 

Elsker friske blomster, spesielt roser, så disse fikk bli med hjem i dag :)

 

Fikk en mail her om dagen med spørsmål om hva slags vitaminer etc jeg har tatt underveis i svangerskapet og om jeg må ta noe ekstra siden jeg er vegetarianer.

Jeg tar hver dag følgende vitaminer/mineraler:

 

Aminojern: Jerntilskudd som ikke gjør deg hard i magen og som ikke inneholder animalsk jern. Jernnivået mitt har vært greit gjennom hele graviditeten. Dette jerntilskuddet får man kjøpt på helsekost.

 Magnesium. Dette har jeg tatt tilskudd av de siste månedene fordi jeg innimellom fikk skikkelig krampe i leggen om natta (Veldig vondt). Leste da at magnesiumtilskudd kan hjelpe, og det har det virkelig gjort. Kun hatt noen milde kramper etter at jeg begynte med disse.

Fiber! De siste 3 ukene har jeg vært veldig hard i magen så disse ble innkjøpt for et par uker siden. Magen er nå mye bedre så disse har hjulpet :)

Multivitaminer :) Dette har jeg tatt før og under hele svangerskapet.Jeg sluttet på p-pillen rett etter bryllupet i august i fjor og da begynte jeg også å spise folsyretabletter (For å forhindre ryggmargsbrokk på babyen), og disse tok jeg til jeg var 12 uker på vei. Har også spist Udo's Choice kapsler til og fra i noen år nå for å få i meg essensielle oljer som omega-3,6 og 9 :) Udo's choice er ikke laget av fiskeolje og brukes derfor ofte av vegetarianere :)

 

Ha en deilig julikveld videre :)

God og saklig artikkel - av Sylo Taraku :)

 Historien om den voldtatte, norske kvinnen som ble dømt etter sharialover i Dubai for sex utenfor ekteskap1 er rystende. Det er godt at nordmenn blir provosert av dette. Kanskje bidro slike reaksjoner til benådningen.Men for tusenvis av kvinner i den muslimske verden venter ingen benådning. La oss derfor engasjere oss også for dem.

 Fra 100 piskeslag til steining

 Mange av sharialovene som praktiseres i muslimske land er i strid med menneskerettighetene. Hensikten er religiøs kontroll av samfunnet, men det lykkes bare i begrenset grad. Religiøse lover fører ikke til mer moral, bare til dobbeltmoral. Vestlige land har lært dette, og her er religionens makt over paragrafene heldigvis i ferd med å forsvinne.

 I flere muslimske land lever derimot hykleriet videre. I Dubai foregår det prostitusjon i stor skala, men når sex utenfor ekteskap blir dokumentert, for eksempel gjennom en voldtektsanmeldelse, kan sharialoven komme til anvendelse.I Saudi-Arabia risikerer en dømt person alt fra mellom 100 piskeslag til steining til døde for sex utenfor ekteskap. I Iran og Irak kan du unngå straff gjennom kortvarige «nytelsesekteskap», som velsignes med bønn. Også gifte menn kan benytte seg av denne muligheten, for eksempel hvis kona er høygravid og de mener de trenger en midlertidig kone for å tilfredsstille sine seksuelle behov.

 Sexslaveri med guttebarn

 I Pakistan tar virksomheten i de ulovlige horestrøkene pause under den hellige fastemåneden Ramadan. Da er det uansett forbudt med sex på dagtid, i eller utenfor ekteskap. I nabolandet Afghanistan må kvinner dekke seg med burka for å vise fromhet, men sexslaveriet med guttebarn lever videre, den såkalte bacha bazi-tradisjonen «å leke med gutter».

 I flere muslimske land kan voksne menn som har lyst på unge jenter inngå ekteskap med dem i henhold til sharialover. I Jemen blir jenter helt ned i åtteårsalderen giftet bort.

 At 12 år gamle barn dør under fødsel, vekker ikke så sterke reaksjoner fra myndighetene, men blir du tatt for å spise eller drikke offentlig under fastemåneden Ramadan som pågår nå, risikerer du å havne i fengsel i flere arabiske land.

 I 2002 jaget det religiøse politiet i Saudi-Arabia jenter tilbake til den brennende skolebygningen de rømte fra. Jentene var ikke ordentlig påkledd. 15 jenter døde og 50 andre ble skadet. Religiøse bestemmelser om klær var viktigere enn å redde liv.

 

For pen for sharia

 Reiser du til Saudi-Arabia i februar, må du huske at det er forbudt å feire valentinsdagen. Og som utlending risikerer du å bli utvist selv uten å ha brutt noen av landets sharialover. Er du en mannlig kjekkas som saudi-kvinner lett kan falle for, kan «Komiteen for fremme av dyd og forebygging av synd» vise deg ut av landet. Det skjedde med tre menn fra Emiratene som i april i år skulle delta i en kulturfestival i Riyadh.Overformynderiet rammer spesielt kvinner, som kontrolleres og behandles som småbarn. Også i Iran må kvinner ja, selv nobelprisvinner Shirin Ebadi ? ha tillatelse fra en mann i familien for å kunne reise til utlandet.Dubai har dørene åpne for turister og arbeidsinnvandrere, som strømmer til, men gjeldende sharialover byr iblant på svært ubehagelige overraskelser for gjestene.Og reisen kan selvsagt ikke foretas alene uten en mannlig «formynder». At kvinner og menn må sitte adskilt, er nå blitt et fenomen også i Norge, eksempelvis under Islam Nets seminarer.Alkohol er også forbudt i de fleste muslimske land, uten at det har hindret en fordobling av alkoholkonsumet i den muslimske verden det siste tiåret. Flere arabiske land er samtidig vinprodusenter.Homoseksualitet er også forbudt. Det viktigste er egentlig ikke å vise at du er homofil. Det meste handler om nettopp det, å late som om Guds evige lover blir respektert her på jorden.

 

Skaper dårlig samvittighet

Den sekulære, marokkanske redaktøren Ahmed Benchemsi, som gjestet Oslo Freedom Forum, sa at det er ikke islam, men hykleri, som dominerer hverdagen i arabiske land. Sharialover er rett og slett urealistiske, og befolkningen følger dem ikke.Han la til at arabere er ikke roboter, som ikke tenker selv, som ikke tviler og som ikke synder mot de strenge moralske lovene. Ifølge Benchemsi gjør ikke sharialover mennesker til bedre muslimer, bare til daglige lovbrytere som må leve med dårlig samvittighet.

 Hva er da hensikten med lover som det er vanskelig å etterleve, og som dermed tvinger frem løgn og forstillelse? Benchemsi mener at sekulære lover bedrer samfunnsmoralen og vil redusere hykleriet i muslimske land.

 Sekularitet sikrer religionenSekularitet er ikke antiislamsk. Religiøse lover som i sin tid skapte orden og sikret kollektiv kontroll i små stammesamfunn, fungerer ikke i en sammenvevd og moderne verden. Sekularitet sikrer religionsfrihet og skaper en ramme for toleranse på tvers av religion og tro.

 Islamister bør merke seg at innvandringsstrømmen går fra muslimske land til vestlige «vantro land» ikke den andre veien.

 Muslimske innvandrere i Vesten ser at sekulære lover basert på menneskerettigheter lar dem leve som likeverdige borgere. De ser også at tilliten mellom mennesker er større, at velstanden er bedre fordelt og korrupsjonen langt mindre enn i deres hjemland med religiøse lover.

 

Norge bra for muslimer

Både konservative og liberale muslimer er enige i at Norge er et bra land å være muslim i. En undersøkelse utført av TNS Gallup viser at muslimer, på lik linje med resten av befolkningen, anser norske lover som rettferdige.Gode samfunn skapes av verdier som fremmer individets frihet og trygghet, ikke gjennom religiøs tvang. Det har en arabisk asylsøker fra Midtøsten forstått. Han sa til meg: «Jeg har aldri opplevd å bli behandlet med respekt og verdighet i mitt hjemland, men det opplevde jeg paradoksalt nok først etter at jeg kom til Norge av mennesker som ikke tilhører min tro».

 

Pornopung filmen

Hei fine :)

 

Har for en gangs skyld hatt en ganske så grei natt. Fikk i allefall sove noen timer sammenhengende før jeg måtte på do og bytte liggestilling :) Deilig :) Syns egentlig det er litt deilig at det er litt "kjøligere" i dag også :) Misforstå meg rett: Jeg elsker sol og sommer, men en dag pause innimellom er helt greit:)

I 2003 kom boken pornopung ut og jeg som nysgjerrig 17 åring leste selvfølgelig denne på jenterommet:) Må ærlig si jeg ikke husker så veldig mye av boken annet enn at jeg likte den:)

For et par dager siden så jeg og mannen den på kino, og selv om det ikke var noe stor filmopplevelse så lo jeg godt flere ganger:) Gutter/jenter på 14-15 år får neppe noe ut av denne filmen, ei heller om du er jomfru (Da forstår du neppe humoren) :)

Verdt å se :)

 Hjemmelaget fotbad :)

Du trenger ikke kjøpe fotsalt/fotbad såpe i butikken, man kan fint lage et deilig fotbad med det du har hjemme i skapene.

- En skvett grønnsåpe i varmt vann

- 1 dl olivenolje

- 1 dl melk

- 1 SS sitronsaftHa bena i til vannet blir lunket og om du har en fotfil bruker du den for å fjerne død hud (Noe du sikkert har om du det er lenge siden du gjorde dette) og smør deg med en fet krem på føttene (jeg bruker ofte body butter fra The Body Shop eller Weleda Skin food) før du tar på deg noen gode, varme sokker. Lakk også tåneglene så blir du fin :) Nå på sommeren er pastellfarger fint :) Mine favorittlakker er fra YSL :)Prinsen min <3

Joico colour endure shampoo & joico smooth cure conditioner - omtale

 

For en stund tilbake fikk jeg disse av min gode venninne. Dette var fullstendig bomkjøp for henne for disse passet absolutt ikke for hennes hår:/

Mitt hår derimot liker disse veldig godt, så utrolig hvor forskjellige man oppfatter produkter:) Jeg elsker pureology platinum serien, men hun hatet derimot de:)

Håret mitt er tørt og preget av mye varmebehandling. I tillegg gikk jeg fra brunette til blondine i løpet av vinteren på ganske kort tid. Dette setter selvfølgelig også sitt preg på et ganske så langt hår :/ Har vært blondine i flere år, men fikk i fjor høst et innfall om at jeg ville bli brunette (Noe jeg selvfølgelig raskt angret på, og da måtte jeg frem med blekemiddelet:/)

 

Lukt: Deilig og friskt

Konsistens: Litt "geleaktig" shampoo og noe tynn konsistens på balsamen.

Man trenger ikke mye produkt for å få et godt resultat og håret er enkelt å gre etterpå. Håret blir heller ikke fort fett :)

Terningkast 5

 

Kan kjøpes i frisørsalong, men det er definitivt billigere å handle på nett:)

Norske nettbutikker som fører disse er:

www.blush.no

www.blivakker.no

www.coverbrands.no

 

Utenlandske nettbutikker som fører disse er:

www.feelunique.com

www.strawberrynet.com

 

Verdt å sjekke ut :)

 

Ha en superdeilig dag :)

Instagram :)

Hyggelig om du vil følge meg på instagram:) Jeg følger deg tilbake med mindre du har en spamprofil med masse reklame :)

 

Brukernavnet mitt: lindakristinetaraldsen

Hjemmelaget skjønnhetspleie :)

Hei fine :)

 

Her kommer noen oppskrifter på billig og sunn hudpleie som du enkelt kan lage selv :)

 

Skrubb til kroppen:

150 ml finkvernede kaffebønner

50 ml brunt sukker

Sesamolje

Slik gjør du:

Miks ingrediensene med nok olje til å lage en tykk, men myk paste som tillater en enkelt påføring. Fukt huden i dusjen og skru deretter av vannet. Masser inn kroppen med blandingen ved å begynne på føttene og masser oppover i faste, sirkulære bevegelser. Skyll godt. Påfør deretter et tynt lag med honning på hele kroppen. Skyll av etter fem minutter og påfør din beste body lotion. 

Jordbærpeeling til hender og føtter

8-10 jordbær

2 spisesjeer aprikosolje eller olivenolje

1 ts grovt salt

Slik gjør du:

Mos jordbærene, og bland dem med olje og salt. Smør inn hendene og føttene dine og masser blandingen godt inn i huden. Skyll godt av og tørk. Ta gjerne et fotbad først. Da vil du få enda bedre effekt. 

 

 

Enzym maske

1 kopp havregryn

1 kopp varmt vann

1 papaya, skrelt og uten frø

1 eple, med skal og uten kjerne

1/2 grapefrukt, skrelt uten steiner

2 skiver ananas uten skall

1/2 avokado uten skall

1/2 Sitron uten skall og stener

Slik gjør du:

Rør inn havregryn i det varme vannet og la stå i 15 minutter. Bland alle de andre ingrediensene (ikke havregrynsblandingen) i en mikser. Kjøres i ca. 45 minutter på lav hastighet. Tilsett deretter havregrynsblandingen og rør i 20-30 sekunder ved medium hastighet. Når alt er godt sammenblandet, smøres blandingen over ansiktet. La virke i 20-30 minutter og fjern med et godt rensevann for sensitiv hud. Rester kan oppbevares i kjøleskap i maks to dager. 

Agurk- og avokadomaske

Agurkskiver

Avokado

Honning

Slik gjør du:

Bland sammen innmaten i avokadoen og honningen. Smør på et tynt lag i hele ansiktet, og la det virke i ca 5-10 minutter. Tørk masken av med agurkskivene. Eventuelle rester kan du skylle av med lunkent vann.

 

Sitronmaske mot fet hud

1 egg

1/2 sitron

Slik gjør du:

Bruk eggehviten av ett egg og pisk det til det blir hvitt og fast. Bland inn 5-10 dråper med sitronsaft, rett fra en skåret sitron. Påfør blandingen på ansiktet og la virke i cirka et kvarter. Skyll av med vann.Trygge merker :) DEL 2

Her er del 2 av dyrevernalliansen liste over produkter som ikke er testet på dyr :)Landlord (vil erstattes med serien Soft Style)

Lano

Lee Stafford

Lily Lolo

Linda Johansen Skincare

Liz Claiborne Cosmetics

Logona Naturkosmetik

Lucky Duck

Lush

Lykkelig som liten

L´ANZA Healing Haircare

Magrete

Makeup Mekka

Mamanjoki

Maria Åkerberg

MD Formulations

Method

Mexx

Mill Creek Botanicals

Milo

Mineral Organics (Spirify)

Montagne Jeunesse

Moods of Norway

Murad

Natracare (bind & tamponger)

Natur&Sun

Naturelle

Nectar

Ole Henriksen

Organic Moisturizing Hand Sanitizer

Original Sprout

Pai Skincare

Paul Mitchell Systems

Pilot Corporation

Pinex

Prada

Preserve

Pureology

Rema 1000 (rengjøringsmidler)

REN

Rudolph Care

Salmi

Sante

Sapien Men

Sebamed

ShadowTans

Simple

Soft Style (tidligere Landlord)

Solidox

Spenol

St. Tropez

Staedtler Ltd.

Sterilan

Suki

SunSpa

Surya Brasil

Svanelaboratoriet

Terence Renati

Terre d´Oc

The Body Shop

The Quantum Beauty Company

The Sanctuary

Tints of Nature

Tomtombaby

Tomtommama

Tone Lise Akademiet (egne produkter)

Too Faced Cosmetics

Unander

Unik (Unil AS)

Urban Decay

Urte-haven AS

Urtekram

Victoria´s Secret

Youngblood

Zalo

Zara

Trygge merker:) Del 1

 

Her kommer dyrevernalliansen liste over trygge merker (Alle verdens merker er så klart ikke med her, men det er lett å finne ut om et merke er dyretestet eller ikke). Alle disse merkene listet opp under her er selvfølgelig ikke gode merker med tanke på hva slags ingredienser som er gode/kvalitet etc. Har du spørsmål om merker som er gode kan du gjerne sende meg en mail da jeg har testet maaaange ulike merker opp gjennom årene og studert inneholdet i dem :)

 

 Actavis

Alphanova

Amazonia Preciosa

American International

Andrea

Aubrey Organics

Aveda

Babor

BadaBoom

Badger Balm

Bare Escentuals

Barry M Cosmetics

Baylis & Harding

Beauty Babes

BEMA Cosmetici

Bioelements

Blenda

Bulldog Natural Skincare

Burt's Bees

Carmex

Catzy

Charles Worthington

Charlottes Urtekosmetikk

Cosmo Beauty

Cosmopharma

Decubal

Define

Dermalogica

Dermica/Dermica Sans/Dermica INTIM

Devita

Dr Greve

Dr Greve Pharma

Dr. Bronner´s Magic Soaps

Dr. Hauschka Skin Care

Dr. Kadir Exclusive Organic Care

Dr. Lipp

Dreamy

Druide

Durance

E.L.F. Cosmetics

Earth Friendly Baby

Earthbound Organics

Eco Cosmetics

Ecoleaf

Ecover (vaske- og rengjøringsmidler)

Enjo

Eos

Eqology

Erth Minerals

Essenza AS

Estelle & Thild

Everyday Minerals

FACE Stockholm

Faith in Nature

First Price (Unil AS)

Flux

Forever Living Products

Frutto Natural

Fudge

Funky Farm

GHD

Giovanni Cosmetics

Glominerals

Goldwell

GOSH

Green People

H&M (Hennes & Mauritz)

Hello Kitty

Honeybee Gardens

Hårklinikken

i+m Naturkosmetik

I.d. bareMinerals

Iredale Mineral Cosmetics

Isadora

Jason Natural Cosmetics

Jif

John Masters Organics

Joico

Jordan

Jurlique

Kevin Murphy

Kiss My Face

Klorin

Kløver Vaseline

KMS

Kremfresh

Krystal

 

 

 

 

Disse merkene styrer du unna om du er glad i dyr - Del 2

 Iams

 Ica Norges egenproduserte produkter

 iGlow

 IKEA

 Jabu´she 

John Frieda

 Johnson & Johnson

 Kanebo

 Kao Brands

 Keune

 Kloster Laboratoriet

 Kérastase

 La Mer

 La Prairie

 Lacoste

 Lactacyd

 Lagerfeld

 Lancôme

 LaRoche Posay

 Laura Mercier

 Lavera

 Libresse (SCA Hygiene Products)

 Listerine

 LR

 Lumene

 Lux

 L´Occitane

 L´Oréal

 M.A.C. Cosmetics

Makeupstore

 Mary Kay

 Matis

 Matrix Essentials

 Max Factor

 Maybelline

 Michael Kors

 Missoni

 Nair 

Naomi Campbell

 Natusan

 Neutral

 Neutrogena

 NISIM

 Nivea

 Nu Skin International

 Nuxe

 O.B

 Olay

 Old Spice

 Oral-B

 OSiS+

 Oust

 Pampers

 Pantene

 Phytokosma

 Piz Buin

 Pledge

 Ponds

 Procter & Gamble

 Puma

 PUR Babies

 Pur Natural Skincare

 Purepact (Pact Systems)

 Purple Shades

 Ralph Lauren Fragrances

 Reckitt & Benckiser

 Redken

 Rembrandt

 Revlon

 RFSU

 ROC

 Romella

 S.C. Johnson

 Sano

 Savett

 Scandinavian Formula

 Schwarzkopf

 Sebastian Professional

 Sensodyne

 Sephora

 Sergio Tacchini

 Sexy Hair Concepts

 Shiseido

 Shu Uemura

 Snoopy

 Sonett (vaske- og rengjøringsmidler)

 Speick

 St. Ives

 Stargazer

 Sunsilk

 Swiffer

 Tampax

 Terrence Renau

 Tigi

 Tommy Hilfiger

 Toni & Guy

 TRESemmé

 Unilever

Valentino

 Vanish

 Vaseline

 Veet

 Vichy

 VO5

 Wala

 Wella

Wilkinson Sword

 Yves Rocher

 Zendium

 Zenz Therapy

 Zoya

 

Disse merkene styrer du unna om du bryr deg om dyr :) Del 1

 Her kommer en oversikt hentet fra dyrevernalliansen som viser dere hvilke merker som tester produktene sine på dyr..

 Anbefaler alle å laste ned appen "Dyretestet" også til smarttelefon. Da har du alltid med deg "malen" og kan enkelt sjekke merker når du står i butikken:) Er ikke lett å huske alt i hodet, så dette er en nyttig app for alle dyrevenner:)

 

 

 

A-Derma

 

A. Vogel

 

ACO Hud

 

Air Wick

 

Alberto Culver

 

Alldays

 

Allison

 

Almay

 

Always

 

Andrew Collinge

 

Annemarie Börlind

 

Aquafresh

 

Aramis

 

Asan

 

Aussie

 

Australian Body Care

 

Avon products Inc.

 

Avène

 

Axe

 

Babyline

 

Benefit Cosmetics

 

Bic

 

BioGuard Miljøprodukter

 

Bioliv

 

Biosilk

 

Biotherm

 

Björn Axén

 

Björn Borg

 

Blistex

 

Bliw

 

Bobbi Brown

 

Boots

 

Braun

 

Bumble and Bumble

 

Cacharel

 

Cederroth

 

Celine Dion

 

Christina Aguilera Perfumes

 

Cillit Bang

 

Clairol

 

Clean & Clear

 

Clearasil

 

Cliniderm

 

Clinique Laboratories

 

Clynol

 

Compeed

 

Cool Grey

 

Coop Norges egenproduserte produkter

 

Cosmica

 

Date

 

Declare

 

Denivit

 

Depend Cosmetic

 

Derma Pharm

 

Dior

 

Dolce & Gabbana

 

Dove

 

Duracell

 

Elizabeth Arden

 

Escada

 

Estée Lauder

 

Eukanuba

 

Euro Shopper

 

Exuviance

 

Fa

 

Fake Bake

 

Family Fresh

 

Febreze

 

Ferrari

 

Fingr´s

 

Finish

 

Finish (oppvaskmiddel)

 

Fiorucci

 

Fleur de Santé

 

Franck Provost

 

Garnier

 

Gillette

 

Giorgio Armani

 

Glade

 

Got2b

 

Gucci

 

Guerlain

 

Happy Heart

 

Head & Shoulders

 

Helena Rubinstein

 

Helene Curtis Industries

 

Henkel

 

Herbal Essences

 

HTH

 

Hugo Boss

 

Hårologi

 Et forfriskende tips :)

Hei på dere vakre mennesker :)

 

Håper dere koser dere masse og at dere har deilige late dager i sola som meg :) Nå er kanskje ikke dagene mine superdeilige for det er virkelig tungt å være høygravid! Folk er veldig "flinke" til å fortelle om hvor grusom fødsel de hadde eller hvor slitsomt det er med små barn, men ikke fullt så mange snakker om hvor slitsomt det er å være høygravid (Alle har det sikkert ikke like tungt, men kan ikke tenke meg at mange koste seg på sluten heller) :)

 

Uansett så er det ikke så mye annet å gjøre enn å smøre seg med tålmodighet for hun kommer vel snart :)

Deler et lite tips med dere som smaker deilig nå i varmen, nemlig hjemmelaget lemonade:

 

Limonade er noe de har begynt å selge i butikkene nå, og utifra hva jeg kan lese på etikken så er det bare vann, masse sukker og sitroner (+ litt e-stoffer så klart). Aldri smakt dette selv, men liker min egen versjon veldig godt :) 

3 liter vann kokes med 1 dl sukrin (Bedre for helsa enn sukker, og sukrin smaker ikke like kunstig som f.eks stevia gjør).

Saften fra 3 sitroner og 2 lime presset i juicepresse uten skall (Man kan selvfølgelig klemme ut juicen på andre måter også, men har du en god juicepresse er dette det absolutt enkleste). Jeg har en supergod juicepresse fra Angel Juicer. Denne er dyr som fy, men vi bruker den ofte og er veldig fornøyd med den, så ser på det som en investering i god helse :) Kan kjøpes på: http://angel-norway.com/ Jeg har varianten som heter Angel 7500 luxury :)Ha en super dag videre :)

Dr. Hauschka fresh deodorant - omtale

Hei i sola fine :)

 

Denne frøkna bruker dagen på å brune den digre kroppen :) Ikke så mye annet å gjøre når man er høygravid og har bekkenløsning :/ Er så glad jeg er høygravid nå som det er sommer og fint vær selv om jeg er sliten og lei så ville det definitivt ha vært mer slitsomt om det var vinter. Jeg orker så vidt å kle på meg så jeg går for sommerbaby neste gang også :)

Kjøpte for en uke siden denne deodoranten fra Dr. Hauschka på helsekosten da den jeg pleier å bruke fra Clarins var tom. Tenkte jeg ville gå for en helsekostdeodorant denne gangen selv om jeg tidligere ikke har lykkes i å finne gode deodoranter der tidligere (Har prøvd helsedeodoranten, en fra Sante og en fra Jason, alle var helt grusomme på hver sin måte).

Lukten av selve deodoranten på flasken er ikke så ille, men ikke direkte deilig heller. Minner meg bittelitt om mormors apotekdeodoranter som hun brukte da jeg var liten. Ved påføring er ikke lukten så aller verst, men etter et par timers bruk (Selv i moderat aktivitet) lukter jeg svette!! Jeg lukter 100 ganger bedre om jeg ikke bruker noenting så dette var et totalt bomkjøp for min del! Har prøvd den flere ganger og selv om man sitter helt i ro i mange timer utvikler lukten seg til svettelukt veldig raskt (Ikke helt vanlig svettelukt riktignok, men det lukter vondt). Mannen min påstod han ikke merket noe, men jeg luktet meg tross alt under armen selv og kjente at slik skal det slettes ikke lukte! Denne har nå gått i søpla og ny deo fra Clarins er kjøpt inn:) 

Pris: 149 kroner på Life

Terningkast: 1

 

Kjøpte også BB cream fra The Body Shop i går som jeg skal få testet. Har ennå ikke testet ut BB cream så nå var det på tide:)Ha en deilig søndag :)

Les mer i arkivet » September 2014 » August 2014 » Juli 2014
FruTaraldsen

FruTaraldsen

28, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 28 år, gift, sykepleier og driver min egen skjønnhet og helseklinikk sammen med Ine Møller Anwar(TM klinikken, avdeling på Jessheim og i Fredrikstad). Ble mamma til Victoria i august 2013. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design av

Lenker

hits