DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

FnisJanssen dagkrem (dry skin) - omtale

Hei på dere fine og god søndag :)

Håper dere har hatt en fin helg:) Victoria våknet en gang for melk i natt og en gang for litt kos, men sovnet veldig fort igjen. Sov helt til 07.20 i dag, så godt fornøyd med det:)

I stedet for Elixia ble det en sykkeltur på meg i dag tidlig. Det var en svært kjølig opplevelse da jeg ikke hadde kledd meg for motvind og 10 plussgrader :/ Føltes ikke som om jeg syklet tur i slutten av juni..

I dag har også TM klinikken hatt kontraktsmøte hvor vi har stadfestet reglene oss partnere i mellom :) Vi har også diskutert hvem som skal gjøre hva og bestille hva nå frem mot åpning :) Nå nærmer det seg virkelig, og vi er skikkelig gira på å komme i gang! :)

I kveld er det en ny omtale som står for tur, og denne gangen er det dagkremen til Janssen fra dry skin linjen som står for tur:)

Dette er en forfriskende kremgele som skal gi økt fuktighet i tørr hud og motvirker fine linjer forårsaket av tørrhet.

Aktive ingredienser

  • Codium tomentosum: Grønn alge, langvarig fuktighetsgivende effekt.

  • Hyaluron syre: Gir godt med fukt og har en fuktighetsbevarende effekt. 

  • Panthenol: Stimulerer dannelsen av nye celler og økter fuktighetsnivået i huden.

  • Vitamins C and E:  Antioksidanter/vitaminer for uten. Motvirker for tidlig aldring.

En frisk gelkrem som balanserer fuktighetstap i en dehydrert hud. Inneholder Hyaluronsyre, Atlantisk alge og Vitamin C og E.

Dette er en krem beregnet på dagtid, men kan også brukes om natten. Jeg personlig syns denne gir en frisk og kjølende følelse ved påføring så den har vært deilig å smøre på seg nå når det har vært så varmt. Den blir ikke seig sånn som jeg syns mange gelekremer kan bli, og den blir heller ikke for fet. Jeg har en kombinasjonshud, så jeg er ikke helt i målgruppen for denne kremen da jeg lett kan få urenheter av kremer som gir for mye fukt og fett. Ikke fått noen store kviseutbrudd, men litt mer nupper på hake og kinnene har jeg fått, og det kan tenkes at det er denne sin skyld. Jeg som har en kombinasjonshud trenger masse fukt, men fett er ikke noe jeg trenger veldig mye av, ergo blir denne litt for mye for meg:)

Drøy i bruk og god lukt, men passer ikke til min hud :) Skal se om jeg får testet denne på noen med tørr hud om ikke lenge så dere kan få en omtale av en som faktisk er i målgruppen :)

Pris 350 kr (Cirka) :)

 

Ha en flott kveld :)

FnisDavines melu shampoo + balsam + olje :)

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en fin lørdag :) Det har vi hatt! Lillemor sovnet av seg selv i sengen sin i går (riktignok oppå dyna feil vei, så tydelig at hun var for sliten til å finne på mer bøll). Våknet en gang i noen minutter i 20 tiden og sov til klokka var 06.20!! Halleluja!! Første gang ever!! Jeg er lykkelig og følte meg faktisk utrolig pigg når hun våknet, og det er sjelden jeg føler meg pigg på den tiden av døgnet:) Hadde en halvdårlig økt på elixia før jeg tok med frøkna og besøkte mamma og pappa. Mamma gikk en tur med Victoria og da dro jeg hjem og tok en skikkelig rundvask! Er lettere å få vasket ordentlig når Victoria ikke er her og "avbryter" meg:) Dro tilbake til Kløfta med Kim og spiste middag hos foreldrene mine. Farmor er også på besøk (Victoria sin oldemor), så vi fikk vært litt sammen med henne også før hun flyr tilbake til Skjervøy (verdens fineste sted i Nord Troms) på mandag :) Kjedelig at hun bor så langt unna, men heldigvis er hun lenge på besøk av gangen.  

Sitter faktisk i sofaen i 2.etg og blogger nå, og så nettopp på babycallen at frøkna faktisk la seg ned og gjentok gårsdagens sovne av seg selv prosjekt :) Liker det, og håper dette er noe som kan fortsette for jeg er rimelig lei av å bruke evigheter på legging og å stå opp flere ganger per natt...

 

Ferie står for tur, og siden jeg har kjøpt meg litersflasker med shampoo og balsam har jeg nettopp fått disse litt mindre flaskene fra Davines i posten. Disse er fra serien Melu, og jeg kjøpte en pakkeløsning med både Shampoo, balsam og en liten olje som jeg tar med meg til Spania:) Denne pakken er på tilbud nå til 199 kr på blivakker.no. Det er en hyggelig pris:)  Omtale kommer når det er testet ut :)

Ønsker dere en riktig så fin lørdagskveld :) Jeg skal rusle utenfor å se hva håndtverkerne har gjort på klinikken i dag også har jeg tenkt å slenge meg i sofaen og trykke innpå litt godis før jeg finner senga kvalm og angrende på alt godteriet :P

FnisFnisFnis<3Fedmeepidemien...

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin dag så langt:) Jeg har nettopp stått opp etter en times dupp! Sover vanligvis aldri på dagtid, men etter natta som var så måtte jeg bare det! Frøkna var umulig å legge i går, våknet 3 ganger i natt (den siste gangen var hun våken i 1,5 time). Det holdt på å klikke for meg til slutt så jeg mumlet litt strengt: " For faen Victoria, legg deg ned å sov nå". Skikkelig pedagogisk :P Hun tok i alle fall hintet, snudde seg rundt og sovnet. Takk for det liksom. Mulig hun så på ansiktet mitt at hun aldri kom til å få søsken om hun ikke sovnet igjen, tror nemlig eggstokkene mine har gått ut av produksjon for en liten periode:)

Etter å ha sett en ung jente i minishorts og magetopp (typ 12 år) på minst 100 kilo i går føler jeg for å skrive om et litt sårt tema. Nemlig overvekt! Ikke bare hos barn, men generelt i overflodssamfunnet vårt.

Da jeg var gravid gikk jeg opp 20 kilo, og syns det var tungt å gå i trapper, bevege meg etc. Hjalp selvfølgelig ikke på med bekkenløsning, men dere skjønner poenget. Da jeg fødte gikk 10 kilo bort med en gang, men de siste kiloene raste ikke av som jeg hadde håpet på!

Først nå er jeg der jeg var før jeg ble gravid, og det har ikke skjedd av seg selv! Mye trening ligger bak og i 2 mnd nå har jeg kuttet ut en del karbohydrater og spist mindre porsjoner. Det har vært tungt og kjedelig til tider, men definitivt verdt det for nå har jeg fått belønningen! Jeg har ikke kjørt et hardt regime i og med at jeg fortsatt ammer, men jeg skjønte at jeg måtte ta i litt ekstra på trening og kutte ut godteri i ukedagene for å få vekk de siste kiloene som satt så hardt! Jeg har tenkt å fortsette med lørdagsgodteri og sunn mat selv om jeg er tilbake for jeg har lyst å holde meg slank og frisk i årene som kommer også.

Syns du dette er sexy? Helt greit for meg, hver sin smak, men det er farlig å være så feit! Jeg skal ikke moralisere over de som har noen kilo for mye, men jeg syns utviklingen er skremmende. Feit er liksom den nye normalen! Skal vi bare akseptere at det blir sånn? Jeg er ikke med på det, og kommer til å være påpasselig med barna mine sitt kosthold, og de kan bare glemme å sitte foran pc/tv i timevis hver dag. Viktig med en aktivitet/idrett for barn sånn at de ikke blir helt passive!
Hva er så overvekt?
Overvekt er et problem for stadig flere. Gjennomsnittlig økning i kroppsvekt i den norske befolkning ventes å få konsekvenser for helse og velferd i framtiden, noe som gjør at stadig mer oppmerksomhet rettes mot dette problemet.

For å klassifisere overvekt har det blitt laget et verktøy som kalles KroppsMasseIndeks (KMI) - på engelsk BMI (Body Mass Index). KMI kan hjelpe oss med å finne ut om en person er overvektig, og i hvilken grad vedkommende er overvektig.

I denne sammmenhengen bør det understrekes at KMI kun er et hjelpemiddel, og ikke en fasit. Det er mange forhold å ta hensyn til når vi snakker om overvekt og fedme, deriblant kroppsbygning og aktivitetsnivå. KMI kan likevel gi oss en liten pekepinn på hvordan vektforholdene hos en person er. Et viktig moment er at det er funnet en sammenheng mellom høy KMI og sykdom.

KMI beregnes med formelen:

KMI = kg /m2 (kg er personens vekt og m er personens høyde i meter).

Følgende tabell viser hvordan du kan bruke KMI:

Klassifisering

KMI

Normal vekt

18,5- 25

Overvekt

25- 30

Fedme

30

Fedme grad 1

30- 35

Fedme grad 2

35- 40

Fedme grad 3

> 40

KMI er ikke en noe man kan bruke i alle tilfeller, da det finnes unntak som fitnessutøvere og andre idrettsfolk, men det er en god indikator for de aller fleste, så derfor tar jeg den med. Jeg befant meg i kategorien overvektig etter fødsel, men har nå kommet meg tilbake til normalvekt. Jeg mener helt ærlig at alle burde tilstrebe å befinne seg i den kategorien! Jeg er ikke ute etter å henge ut noen eller gjøre natt av overvektige, og jeg er fullstendig klar over at det kan ligge sykdom og plager bak kiloene, men helt ærlig så er ikke det tilfelle for de fleste. Tilfellet for de aller fleste er for dårlig mat og et passivt liv.

Konsekvenser:

Overvekt og fedme har mange psykiske effekter. Disse avhenger særlig av hvordan du selv oppfatter kroppen din, men også av hvordan du oppfatter at verden rundt deg setter standarder for kroppslig utseende, f.eks. gjennom ukeblad og TV. I tillegg kan overvekt sette begrensninger i aktivitetsnivå, og i hvilke aktiviteter du kan delta i . Videre kan det by på praktiske problemer som for eksempel at klær ikke passer, og at sko blir ubehagelige å ha på seg.

Kanskje enda viktigere er den betydningen overvekt og fedme har for videre helse i livet. Det er funnet at både hjertekarsykdommer, diabetes type 2, galleveissykdom, visse former for kreft, pusteproblemer om natten, leddplager og belastningslidelser øker med grad av overvektÅrsakene til overvekt/ fedme er sammensatte. Den viktigste årsaken er at vi er for mye i ro, særlig når vi er på arbeid og når vi er hjemme. Vi bruker for mye tid foran datamaskinen og TV'en. Det er sjeldnere at hovedårsaken er at vi spiser for mye. Både arv, stoffskifte, hormoner, psykologi, miljø og sosialøkonomi spiller dessuten inn. Uansett er overvekt/ fedme en konsekvens av et misforhold mellom inntak og forbruk av energi.Hva kan du gjøre?

Det viktigste du kan gjøre, er å være mere i aktivitet og bevegelse. Mosjon i fritiden er viktig, men det er faktisk enda viktigere om du kan bruke kroppen mer i hverdagen på jobben og i hjemmet. Dessuten skal du være kritisk med hvor mye og hva du spiser.  Enkelt sagt består behandlingen av overvekt enten i å øke energiforbruket, redusere energiinntaket eller begge deler. Vi kan dele inn behandlingen i to faser; vektreduksjonsfasen, hvor energiinntaket er mindre enn forbruket, og vedlikeholdsfasen, hvor energiinntaket er like stort som forbruket. I vektreduksjonsfasen er det ideelle å tape mest mulig fett og minst mulig muskelmasse og vann. For å oppnå dette bør vektreduksjonen være langsom. Det er da lettere å unngå motreaksjoner fra kroppen, som for eksempel sultfølelse, noe som kan bidra til store vektsvingninger eller jo-jo slanking.

I vedlikeholdsfasen er målsettingen å unngå vektoppgang. Dette krever at energiinntaket er likt energiforbruket. Denne fasen er for mange spesielt vanskelig, og mange trenger råd for hvordan de skal klare å takle denne fasen.Oppsummert: De to viktigste hjelpemidlene vi har i kontrollen av kroppens vekt, er økt fysisk aktivitet og omlegging av kostholdet, med blant annet reduksjon av totalt inntak av fett.

Ikke tid til å trene? Du trenger ikke gå på treningsstudio for å trene, det holder å være i aktivitet på andre måter og legge om kostholdet! Kostholdsendring har nesten alt å si, og der finnes det faktisk ingen gode unnskyldninger:) Du velger selv hva du putter i munnen, og med dagens informasjonsflyt er det forholdsvis enkelt å lære seg litt om kosthold.

Dette er noe alle vet, men hvorfor er det så vanskelig for mange?

Dette bildet ligger på en "morsom" side. Jeg ser ikke hva som er morsomt med 2 fete barn, det er bare trist:/

Dette er en fin illustrasjon! Da jeg var liten var de aller fleste i katergori 1 eller 2, mens nå til dags syns jeg det er svært mange som er i kategori 3,4 eller 5. Skremmende utvikling spør du meg, for vi hadde nok av mat da jeg var yngre også! 

Han smiler kanskje her, men jeg har vanskelig for å tro at dette er et lykkelig barn. Forskning viser at overvektige barn ofte fortsetter å være overvektige som voksne, er mer utsatt for psykiske plager og lever kortere.(Deler av teksten er lånt fra norsk helseinformatikk sine nettsider, www.nhi.no). Bilder lånt fra Google.

Jeg har et møte i nominasjonskomiteen i kveld og skal bruke resten av dagen på kos med frøkna mi:)

Ha en flott dag videre:)

 

#kropp #helse #trening #kosthold #mat #sommer #fedme

FnisFnisNytt om toll/moms fra Strawberrynet!

Dårlige nyheter for oss nettshoppere! Skulle til å bestille litt fra strawberrynet.com i dag, men da så jeg dette:
"Skjema for refundering av moms

 90% av de 200+ landene vi leverer til pålegger ikke moms eller tollavgift på små pakker som kommer inn i landet. I de tilfellene hvor du pålegges moms eller tollavgift tilbakebetaler vi gledelig 100% av kostnadene.

Fullfør skjemaet nedenfor for å be om tilbakebetaling. Du kan forvente å motta en kredittering til kredittkort eller PayPalkontoen din innen 1-2 uker etter at refunderingen din har blitt godkjent.

Vi er glade for å kunne refundere dine utgifter, men vennligst merk deg at vi ikke er påkrevet å gjøre dette. Hvis du har spørsmål angående refusjonen eller vår refusjonsfremgangsmåte kan du lese mer på vår Spørsmål & Svar-side.

Vær oppmerksom på at denne tjenesten ikke er tilgjengelig for ordrer som er sendt til Kina, Japan, New Zealand, Australia, Singapore, Brasil, Argentina, UAE, Oman eller Norge."

 

Tidligere fikk man altså igjen det man måtte legge ut når man handlet for over 200, men det får man ikke nå lengre :/

Mailet de og spurte om hvorfor, men fikk ikke noe klart svar annet enn at de måtte slutte med det. Kan vel hende den norske stat har bestemt dette? De gikk jo glipp av noen kroner, og det vil de ikke ha noe av :/ Kundeservice svarte også at alle priser var satt ned med 15%, men det hjelper ikke så veldig da man må betale tollgebyr og moms på 25% når man får levert varer med en verdi over 200 kr.. Kjipt, men ser ikke ut til at feelunique er rammet av det samme (foreløpig). Skal sjekke opp det litt nærmere :)

Ha en fin kveld :)

Cosmobeauty over på de grønne listene!!

Hei på dere:)

Håper dagen er bra så langt:) Frøkna har nettopp sovnet for dagens første dupp:) I går våknet hun plutselig 22.30 og var våken helt til 01.00.. Hjelpes så oppgitt jeg var da! Heldigvis sov hun da i ett strekk til 07.30 så føler meg ikke så aller verst :) Har fått trent og har egentlig ingen store planer for dagen annet enn at jeg må få tatt passbilder ab frøkna :)

 

Husker dere dette innlegget?

http://frutaraldsen.blogg.no/1393084378_cosmobeauty_tester_p_.html

Jeg kjøpte som dere kanskje husker et kit på skjønnhetsmessen med cosmobeauty produkter. Til min store forskrekkelse fant jeg de på de røde listene til dyrevernalliansen og tok selv kontakt med Cosmobeauty for å spørre de om hvorfor de stod der. Fikk aldri noe svar!

 

Glemte egentlig hele saken, men plutselig kommer disse kommentarene på innlegget:

"Isabell"

04.06.2014 kl.19:44

Cosmobeauty er ikke testet på dyr!:)

 

 FruTaraldsen

04.06.2014 kl.19:45

Isabell: Hvorfor står de da på de røde listene og ikke svarer på henvendelser angående dette?

 

'Isabell'

04.06.2014 kl.23:03

Hvilke røde lister refererer du til?

De er utviklet i Norge, og produseres i Tyskland. Kan garantere deg at de Norske hudlegene og makeupartistene ikke testet på dyr. Ser du for deg hunder og katter bli sminket på Norske legekontor?? Mineralmakeup er som du sikkert vet kun tilsatt naturlige tilsetningsstoffer. Så om du skulle være så uheldig å søle litt pudder eller lipgloss på kjeldyret ditt når du koser med det tror jeg det skal gå fint. :)
Ikke skarpeste kniven i skuffen hun frøkna der, men så viser det seg at hun er kjæresten til daglig leder i Cosmobeauty, og han sender meg denne kosemailen på bakgrunn av innlegget:
"Hei!

Sender denne mail da jeg har blitt tipset om ett upassende og krenkende
blogginnlegg ovenfor vårt varemerke. Jeg kan garantere deg at vi ikke
tester på dyr. Dette er strengt forbudt i Tyskland, der makeupen
produseres!
Har du noe mer du vil si i denne saken før den videresendes til vår advokat?


Mvh

 ****** (Anonym fordi jeg er litt grei)

DAGLIG LEDER
COSMOBEAUTY Mineralmakeup AS"
Trodde jeg skulle le meg i hjel, men ble samtidig jævlig provosert! Tok direkte kontakt med grunnlegger av merket, Marita Niska, og hun viste seg å være veldig ydmyk og hyggelig. Hun kunne garantere at de ikke testet og at de skulle jobbe for å få merket over på de grønne listene! For 2 dager siden kunne dyrevernalliansen melde at Cosmobeuty nå var over på grønn liste! Hurra for det:)
Tommel opp for Marita Niska og Cosmobeauty, men tommel ned for dårlig håndtering av daglig leder og kunnskapene om dyretesting til dama hans :)
Ha en flott dag videre:)

Kvinner som hater kvinner

Hei på dere og god mandag :)

Håper dere har hatt en god dag så langt :) Vi startet dagen på Elixia og etter formiddagsduppen dro vi til politistasjonen for å ordne pass til Victoria, men der var det så lang kø at vi tar det en annen dag :) Resten av dagen har gått med til lek, kos og litt husarbeid:) Nå skal frøkna snart legge seg og mannen har reist til Oslo på trening. Skal slappe av resten av kvelden og prøve å få lest ferdig siste bok i Crossfire serien :)

Har dere sett det nye programmet på TV3 hvor de konfronterer folk som er ufine på nett? Syns noe lignende burde komme her i Norge:) Jeg leser en del blogger, forum og nettaviser, og det som slår mer er hvor jævlige folk er mot hverandre og hvordan folk får seg til å skrive de utroligste ting! Kunne sikkert ha skrevet et milelangt innlegg om dette, men velger å fokusere på kvinnehatet (kvinner i mellom) i dag. Syns svært godt i kommentarfeltet til mange av de største bloggerene og ikke minst i ulike kvinneforum.

Jeg har ikke en så stor blogg at dette er noe som rammer meg, men det rammer mange andre, og da spesielt unge sårbare jenter! Det syns jeg er helt bedritent! I en tråd på kvinneguiden var det laget et eget innlegg som het "Hvilke bloggere irriterer deg". Her ramset de opp en gjeng med unge jenter og skrev masse dritt om dem! De var både det ene og det andre, og bloggene deres var jo bare så dårlige..

Hvorfor i helvete leser dere bloggene deres om de er så dårlige og om dere ikke liker bloggeren??

 

Forhåpentligvis lever disse profilerte jentene etter dette mottoet:Dersom man motsier en av haterne og ordet sjalusi dukker opp, nei da går de helt i forsvar med utsagn som "Jeg ville faen ikke ha sett ut som fotballfrue, hun ser jo så maskulin og fake ut" Really? Vedder på at 90% av haterne på nettet egentlig er dødsmisunnelige! Ikke på alt og alle selvfølgelig, men når det gjelder spesielt fotballfrue er det utrolig mye misunnelse ute å går. Hun har også vært så "heldig" å få en egen tråd på kvinneguiden. Her diskuteres dama over 17 fulle sider, og det er ikke måte på hvor mye piss klarer å lire ut av seg! Hun er visst både stygg, macho, anorektisk, fake, besatt av utseende, antifeministisk, har en stygg mann og et alt for perfekt hjem. Hallo?? Hva faen er galt med disse damene? Bra damer snakker nemlig ikke sånn om andre damer, sånne damer kalles fittekjerringer der jeg kommer fra!

I stedet for å fokusere på negative ting om andre burde sånne ugler ta en titt på seg selv i stedet. Ingen som tvinger dem til å lese om det strålende livet til fotballfrue :)

Fotballfrue er heldigvis en voksen dame med bein i nesa, så hun preller det nok av på, men det finnes mange veldig unge bloggere der ute som regelrett blir mobbet! Hvem som gjør det varierer sikkert, men det er tydelig at janteloven står sterkt og at noen elsker å dytte andre ned i søla! Hva skjedde med oppdragelsen? Hadde jeg gjort lignende som ung skal jeg love deg alle goder hadde blitt inndratt i lang tid! Er foreldrene så opptatt at de ikke har tid til å følge med og oppdra barna sine? Dette gjelder naturligvis ikke alle, men det er et økende problem:/

Kvinner som hater kvinner er det styggeste jeg vet, og det er sånne som de som ødelegger for at kvinner kommer seg opp og frem! Folk må se seg selv i speilet og jobbe med sitt eget selvbilde før de gyver løs på andre. Ingen kvinner med genuint god selvtillit og selvfølelse er slemme mot andre kvinner :)

Det er selvfølgelig lov og ikke være enig med alle hele tiden, men det er måten ting blir sagt på som er viktig :)

Ha en fin kveld videre & vær snil mot alle du møter på din vei :)

#Internett #hat #sommer #bloggere #blogg

 

FnisFra mormors kamera <3

Hei og god søndagskveld :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Kim tok frøkna de 2 gangene hun våknet i natt så jeg har fått 2 netter på rad uten å stå opp. Første gang siden hun ble født!! Elsker det <3 Er så uthvilt at jeg nesten er uvel :P

Tok en økt på Elixia på formiddagen og nå i ettermiddag har vi spist middag hos mine foreldre. Victoria har nå nettopp sovnet etter 1 times tøysing:/ Tester tålmodigheten min gjør hun, men i og med at jeg er uthvilt er også strikken litt lengre:)

Frøkna begynte å bli trøtt i 14 tiden i dag så da kjørte vi en tur så hun kunne ta en dupp før vi dro på middag. Kjørte på litt øde strekninger og på et tidspunkt havnet jeg bak en bil på en øde landevei. Fartsgrensen var 80, men vedkommende kjørte i 30-35 km i timen. Vedkommende kjørte også så vinglete at jeg rett og slett ikke turte å kjøre forbi! Hadde tross alt både hund og barn i bilen så ville ikke provosere en eventuell gal fyllekjører uten kontroll.

Fulgte etter bilen en stund etter at vi tok av landeveien og kjøringen var fortsatt helt jævlig! Ringte til slutt politiet og oppga bilnummeret for er det noe jeg hater så er det fyllekjøring! Fikk til slutt kjørt forbi og i bilen satt det en gammel dame med nesa ned i rattet. Her var fartsgrensa 100 km/t og hun kjørte i 50 km/t.. Sånne folk er skumle og burde ikke ferdes rundt i trafikken! Fikk litt dårlig samvittighet for at jeg ringte politiet, og det sa jeg også når jeg ringte, men de sa at det skulle jeg ikke ha fordi sånne bilister hadde ingenting i trafikken å gjøre. Tror kanskje ikke gamlemor nødvendigvis var full, men lappen burde hun ikke ha lengre :)

Mamma la over bildene fra kameraet sitt til pc'n sin i dag og jeg sendte noen kopier til meg også:) Her er noen av bildene tatt av mormor siden prinsessa ble født:)

 

Dagen etter fødselOgså dagen etter fødsel


5 dager gammel. Den eneste dagen i livet sitt omtrent hun har kost seg med smokken! Det var nemlig denne dagen vi var på kontroll på Ahus og jordmor sa at jeg ikke måtte gi smokken før hun var 2 uker.. Takk for rådet kjerring!Har blitt noen timer med amming siden dette bildet ble tatt :)Kose med pappa :)Sover på mammas arm på besøk i Tromsø :)Første møte med oldermor på Skjervøy. 10 uker gammel :)

Sove på oldemor :)Glad i mamman sin <3Sjekk de hvite flekkene på bildet! Noen mener sånne flekker er ånder, og jeg kjenner jeg har litt lyst å tro det samme:) Kim mente det var støv på linsen..Men se på dette bildet tatt med samme kamera 1 minutt etterpå..Ser på tv mens vi spiser:)

Med onkel Lars (min lillebror) og tante Vilde :)

Koser seg med morfar :)

Jeg blar i mormors babyalbum :)Nettopp stått opp hos mormor og morfar nå i helgen :)

Med oldemor nå i helgen :)Utrolig gøy for meg å se utviklingen <3

Ha en fin kveld :)

FnisHundekjøtt i Kina og omskjæring av en hel skoleklasse i Sverige :/

Hei på dere

Håper dere har en fin helg så langt. Vi koste oss på nabofest i går, og frøkna hadde det kjempefint på overnatting hos mormor og morfar. Deilig for oss også med en hel natts søvn. Jeg sovnet rundt midnatt og sov i ett til klokken ni!! Digg! Etter det tok vi oss en tur med entrepenøren som bygger garasjen vår for å se på fliser til badet og parkett til gulvene. Kjempefornøyd med det vi kjøpte :) Frøkna skulle egentlig ha sovet nå fordi hun begynte å gni seg i øynene og gjespe i halv tre tiden. Perfekt tid for en times dupp, men når klokka nå ble fire og hun enda ikke sovnet da bare gav jeg opp og tok henne opp igjen. Kan jo ikke sove etter fem uansett for da blir det klin umulig i kveld og i natt. Godt med en natts søvn for å lade opp tålmodigheten igjen også!

Denne statusen delte Aylar Lie i dag:

WELCOME TO THE WORLD LARGEST BARBARIC DOG MEAT FESTIVAL AT YULIN

My thoughts,my heart and my pain are for these poor dogs that are brutally massacred in front of each other at the scale of two thousands per day with a total of 15 to 20,000 dogs during this so-called Barbarians «Dog Meat Festival» each year in the month of June at Yulin in China! One of the many shames of China's.

Please donate to this organization : www.hsi.org

Aylars bilde.
 
Dropper å dele alle bildene med dere, men dere kan selv gå inn på hennes offisielle facebookside og se resten :(
Hjertet mitt blør for disse stakkars dyra :( Kineserne er kjent for sin elendige dyrevelferd, og jeg oppfordrer dere alle til å boikotte alle varer derfra!! Spesielt alle produkter av animalsk opprinnelse som skinn og ull!! VÆR SÅ SNILL! Jeg personlig håper disse jævlene brenner i helvete for evig tid og får et grusomt liv! Ingenting er så vondt som dette. Hvor er samvittigheten og moralen?? Jeg personlig er selvfølgelig i mot all drap på dyr, men det her topper tristhetsskalaen for meg altså! Ber dere også om å donere penger til organisasjoner som jobber mot denne faenskapen!


En annen sak denne uka som har opprørt meg denne uka er saken hvor en hel skoleklasse i Sverige har blitt tatt med til hjemlandet sitt for å bli omskåret! Dette er barnemishandling på det groveste og jeg må si jeg unner disse foreldrene som gjør dette mot barna sine et hett opphold i helvete og et dårlig liv!
Jeg syns det burde ha vært dødsstraff for å gjøre dette mot barna sine! I Sverige risikerer de 4 år i fengsel, men hva F*** er det mot at en jente har fått ødelagt livet sitt? INGENTING! Barbarisk kultur som jeg ikke kan forstå om jeg så prøver!(Bilde lånt fra Google)
Jeg har selv sett kvinner som har blitt omskåret, og første gang jeg så det fikk jeg nesten sjokk. Selv om damen kom fra Somalia var jeg ikke forberedt på det underlivet jeg så da jeg skulle legge inn kateter før en operasjon. Jeg så skammen i øynene hennes når hun så mitt overraskede uttrykk, og hun ville nok gjerne si noe, men fant ikke helt de rette ordene. Det gjorde ikke jeg heller.
Jeg syns heller ikke noen om rituell omskjæring av guttebarn heller da jeg er helt i mot inngrep på barn uten at de selv har valgt det. Selv om omskjæring av gutter er en helt annen ting er det fortsatt risiko for infeksjoner, og det syns jeg ikke vi skal utsette noen barn for med mindre det er medisinsk nødvendig!
Håper dere får en fin kveld og at dere blir mer bevisste på hvilke land dere støtter når dere handler.

 

 

Hundekjøtt i Kina og omskjæring av en hel skoleklasse i Sverige :/

Hei på dere

Håper dere har en fin helg så langt. Vi koste oss på nabofest i går, og frøkna hadde det kjempefint på overnatting hos mormor og morfar. Deilig for oss også med en hel natts søvn. Jeg sovnet rundt midnatt og sov i ett til klokken ni!! Digg! Etter det tok vi oss en tur med entrepenøren som bygger garasjen vår for å se på fliser til badet og parkett til gulvene. Kjempefornøyd med det vi kjøpte :) Frøkna skulle egentlig ha sovet nå fordi hun begynte å gni seg i øynene og gjespe i halv tre tiden. Perfekt tid for en times dupp, men når klokka nå ble fire og hun enda ikke sovnet da bare gav jeg opp og tok henne opp igjen. Kan jo ikke sove etter fem uansett for da blir det klin umulig i kveld og i natt. Godt med en natts søvn for å lade opp tålmodigheten igjen også!

Denne statusen delte Aylar Lie i dag:

WELCOME TO THE WORLD LARGEST BARBARIC DOG MEAT FESTIVAL AT YULIN

My thoughts,my heart and my pain are for these poor dogs that are brutally massacred in front of each other at the scale of two thousands per day with a total of 15 to 20,000 dogs during this so-called Barbarians «Dog Meat Festival» each year in the month of June at Yulin in China! One of the many shames of China's.

Please donate to this organization : www.hsi.org

Aylars bilde.
 
Dropper å dele alle bildene med dere, men dere kan selv gå inn på hennes offisielle facebookside og se resten :(
Hjertet mitt blør for disse stakkars dyra :( Kineserne er kjent for sin elendige dyrevelferd, og jeg oppfordrer dere alle til å boikotte alle varer derfra!! Spesielt alle produkter av animalsk opprinnelse som skinn og ull!! VÆR SÅ SNILL! Jeg personlig håper disse jævlene brenner i helvete for evig tid og får et grusomt liv! Ingenting er så vondt som dette. Hvor er samvittigheten og moralen?? Jeg personlig er selvfølgelig i mot all drap på dyr, men det her topper tristhetsskalaen for meg altså! Ber dere også om å donere penger til organisasjoner som jobber mot denne faenskapen!


En annen sak denne uka som har opprørt meg denne uka er saken hvor en hel skoleklasse i Sverige har blitt tatt med til hjemlandet sitt for å bli omskåret! Dette er barnemishandling på det groveste og jeg må si jeg unner disse foreldrene som gjør dette mot barna sine et hett opphold i helvete og et dårlig liv!
Jeg syns det burde ha vært dødsstraff for å gjøre dette mot barna sine! I Sverige risikerer de 4 år i fengsel, men hva F*** er det mot at en jente har fått ødelagt livet sitt? INGENTING! Barbarisk kultur som jeg ikke kan forstå om jeg så prøver!(Bilde lånt fra Google)
Jeg har selv sett kvinner som har blitt omskåret, og første gang jeg så det fikk jeg nesten sjokk. Selv om damen kom fra Somalia var jeg ikke forberedt på det underlivet jeg så da jeg skulle legge inn kateter før en operasjon. Jeg så skammen i øynene hennes når hun så mitt overraskede uttrykk, og hun ville nok gjerne si noe, men fant ikke helt de rette ordene. Det gjorde ikke jeg heller.
Jeg syns heller ikke noen om rituell omskjæring av guttebarn heller da jeg er helt i mot inngrep på barn uten at de selv har valgt det. Selv om omskjæring av gutter er en helt annen ting er det fortsatt risiko for infeksjoner, og det syns jeg ikke vi skal utsette noen barn for med mindre det er medisinsk nødvendig!
Håper dere får en fin kveld og at dere blir mer bevisste på hvilke land dere støtter når dere handler.

 

 

Velkjent :PEr det for tidlig med 1 åringer i barnehage??

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en fin dag så langt :) Victoria var snill jente i natt og var faktisk ikke så vanskelig å legge i går heller:) Hun våknet riktignok 3 ganger, men det var kun mat en gang og kos de to andre gangene som skulle til for at hun sov videre. Tann nr 4 har også kommet gjennom tannkjøttet (tann nr 2 oppe), så hun har nok klødd veldig i det siste. Sov helt til kvart på ni gjorde hun også, og det gjorde fantastisk godt for meg:) Elixia ble som vanlig besøkt, og der fikk vi skryt av hun som jobber på barnepassen at Victoria har utviklet seg veldig motorisk og fysisk på bare noen uker, og at hun er utrolig trygg, blid og sosial :) Godt for mammahjertet <3 I dag skal frøkna sove hos mine foreldre mens jeg og Kim skal på grillfest med naboene. Gleder meg til det selv om det fortsatt føles rart at hun skal være borte en hel natt. Gikk fint sist gang så regner med at det gjør det nå også :)

I en gruppe på facebook som heter Altformamma raser nå debatten om hvorvidt det er for tidlig å sende barna i barnehagen. Ser flere skriver at det er tragisk å sende 1 åringer i barnehagen, mens mange andre skriver at det er helt greit. Noen skriver de vil være hjemme med barna til de begynner på skolen, mens andre syns 2-3 år er en passe tid å sende de avgårde.

Jeg må si jeg blir litt sjokkert av at noen vil ha de hjemme til de begynner på skolen! Hva slags sosiale ferdigheter får de da? Barnehagen er tross alt ikke bare lek, det er læring også. Både sosialt og ferdighetsmessig. Jeg tror det er veldig viktig at barna lærer seg det sosiale samspillet og at de får lært en hel masse de ikke kan lære seg hjemme. Argumentet til noen av mammaene er at barna lærer like mye hjemme med dem og at de tar de med ut for å møte andre barn innimellom, men jeg kjøper ikke den. Tror neppe de sitter med samme grunnlag første skoledag om de aldri har vært i barnehage. Jeg mener ikke at man må begynne når man er år, men at de burde gå der en stund før skolen, det er jeg helt overbevist om :)

Jeg tror heller ikke at alle 1 åringer er klare for barnehagen, men det er jeg 100% sikkert på at Victoria er! Hadde jeg vært i tvil hadde jeg blitt hjemme 1 år til, men denne frøkna er superklar! Hun kommer til å storkose seg, og siden jeg har en fleksibel jobb, Kim er fleksibel, pappa er pensjonist og mamma jobber deltid så blir det neppe noe problem at hun kan ha kortere dager og noen dager fri om det skulle være behov for det :) Alle barn er forskjellige, men jeg tror ingen barn har godt av å bare henge med mamma og pappa før det blir kastet ut i en tidvis tøff skolehverdag heller. Jeg er helt overbevist om at Victoria har blitt så trygg og sosial som hun er fordi jeg har tatt henne med ut av huset! Hun har vært masse på barnepassen og storkoser seg der. Hun har også tilbragt mye tid hos mine foreldre og har vist null tegn til separasjonsangst fra oss:)

Hva mener du?

 

Ha en flott dag videre:)

FnisJour d'Hermes

Denne duften er bare helt nydelig <3 Vi var innom Hermes i Oslo på tirsdagen for å se på det armbåndet jeg skal kjøpe etter hvert, og da fikk min venninne øye på denne og testet den. Sjelden jeg forelsker meg i en parfyme, men denne er bare helt fantastisk!


Kostet 1400 kr for 85 ml i butikken. Koster 898 kr på strawberrynet.com for 85 ml, 659kr for 50 ml og 474 kr for 30 ml.

Soap and glory breakfast scrub - omtale

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en fin dag så langt :) Vi hadde en fin natt (bare oppe 2 ganger...zzz) så fikk til en god økt på elixia på morgenen. Etter en kort dupp dro vi en tur på senteret for å handle litt :) Frøkna ble veldig utålmodig og trøtt så vi kjørte hjem igjen for dupp nr 2. Gjesper og gnir seg i øynene, men sove? NEI DA!!! Tok jo bare 1,5 time med tøysing før hun til slutt sovnet.. Oh lord så lei jeg blir innimellom.. Jeg ser at ungen er trøtt, så hvorfor ikke bare sovne? Frustrerende for en sliten mamma!

Nå som hun endelig sover så benytter jeg sjansen til et liten omtale av denne skrubben fra Soap and Glory jeg nå har brukt en stund. Denne rasket jeg med meg i farta da jeg var innom apoteket, så det var ikke et planlagt kjøp. Den var så billig og jeg var nesten tom for den jeg hadde så ble det denne :)

Hva inneholder den?

Salt, sukker, sheasmør  og havre:) Den inneholder også mandel, honning og banan og lukter rett og slett nydelig :) Den er litt "røff", men dette er et produkt for kroppen så det gjør ingenting.

Huden blir silkemyk etter bruk, og fordi den lukter så sinnsykt godt har jeg blitt enda flinkere til å skrubbe huden mer jevnlig :) Den er ikke kjempedrøy i bruk, men det gjør ikke noe med den hyggelige prisen :)Terningkast 6

Pris: 99 kroner hos Boots apotek

Ha en super dag videre :)

FnisFnisFnisLille turbo på besøk i barnehagen :)

Hei på dere :)

Håper dere har en fin dag og nyter sola :) Vi startet dagen på elixia selv om frøkna våknet mange ganger i natt :/ Er så trøtt at jeg tror jeg dør om dagen :(

Fikk slappe av litt i sola mens frøkna tok duppen sin på formiddagen, men det tok ikke lang tid før turboungen var i full gang igjen. Vi lekte litt her før vi trillet bort i barnehagen en tur. Victoria begynner i barnehagen i august, og vi har vært heldige å få plass i en som ligger like ved huset vårt :)

Lille sprelle som vi kaller henne elsket barnehagen med en gang! Hun hylte av glede, lo, krabbet rundt og ville leke med de andre barna. Tror ikke hun hadde enset det om jeg hadde reist derfra! Utrolig morsomt å se hvor gøy hun syns det var. Godt for mammahjertet å se at ungen min er veldig trygg og sosial :)

Fikk et veldig godt inntrykk av barnehagen og vi skal absolutt stikke innom flere ganger før hun starter. Selv om jeg syns det er tidlig å sende ungen min i barnehagen når hun er 1 år, så tror jeg faktisk hun bare har godt av det og kommer til å trives :)

Ha en flott dag videre :)

FnisSay yes to the dress - bryllupsfeber <3

Hei på dere fine :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Tøff natt for meg, men har hatt en kjempefin dag i dag så jeg er i godt humør :) Min venninne skal nemlig gifte seg og jeg har fått æren av å være forlover!!!.Det er virkelig fantastisk å gifte seg! :)

Vi har vært i Oslo i dag og spist  en deilig lunsj på Olivia og litt shopping på Zara :) Frøkna var hos mine foreldre mens vi var i Oslo og nå i kveld har vi kost oss sammen. Tok sin tid før frøkna sovna, men siden jeg har hatt barnevakt i dag var jeg ikke så utålmodig heller :)

Deler litt inspirasjonsbilder med dere <3

 


Ha en fin kveld :)

Les mer i arkivet » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017
FruTaraldsen

FruTaraldsen

31, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 30 år, gift, sykepleier og eier/driver SkinClinic på Jessheim (www.skinclinic.no). Ble mamma til Victoria i august 2013 og William i mars 2016. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen og skinclinic_jessheim

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design av

Lenker

hits