DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Jan Thomas BB-cream - omtale

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg er stuptrøtt allerede og har hatt hodepine i hele dag siden jeg var mye våken med lille W i natt. Amming amming amming.. Føler ikke jeg gjør annet :P I dag har jeg lunsjet med en venninne og bare slappet av hjemme. Den siste uken har vært preget av mye babyprat så i dag skal dere få en omtale igjen :)

Denne gangen er det BB-cream fra Jan Thomas som står for tur :)

Hva sier produsenten?

"Jan Thomas Studio Cosmetics BB Cream kombinerer de beste egenskapene til allsidig hudpleie og silkeaktig make-up. Alt-i-ett pleie for en hydrert, fast, glatt og fantastisk spenstig hud. Jan Thomas Studio Cosmetics BB Cream skjuler linjer og rynker, gir en jevn hudtone og beskytter huden mot solskader med SPF15. Inneholder også Vitamin E. " 


De fleste BB-creamer jeg tidligere har testet har ofte gitt meg blank hud eller alt for dårlig dekke. Denne gjør meg ikke blank og den gir helt fint dekke uten at det blir for mye :) Jeg hadde ikke kjempehøye forhåpninger til denne, men jeg er faktisk superimponert! Drøy i bruk, lett å påføre, nøytral lukt og fin finish. Har du mye å dekke så velger du ikke en BB-cream, men om du ikke har så mye å skjule så er denne veldig god. Irriterer ikke huden min i hvert fall, og den blir fort irritert av feil ingredienser :)

Pris 249kr på vita:)

Ha en fin kveld videre:)
 

Storesøster og lillebror <3

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en bra dag:) Jeg hadde en forferdelig natt i går så jeg gikk og la meg rett etter at Victoria var i seng. I går var vi på legekontroll på sykehuset og alt var heldigvis helt fint :)

I dag åpnet barnehagen igjen, og jeg skal helt ærlig si at det var veldig deilig! Victoria gledet seg heldigvis også. Det føles litt slemt å si at man vil at den ene ungen skal være borte på dagtid, men ungen trenger mer aktivisering enn hva jeg kan gi henne hjemme og hun storkoser seg heldigvis i barnehagen :) Vet at jeg ikke var den eneste som var irritert på planleggingsdag i går :P

William ligger og sover ved siden av meg i sofaen og Victoria har nettopp sloknet. Vi har ikke gjort noe som helst i dag annet enn å kose oss sammen nå i ettermiddag.. Jeg og William lå lenge i dag og sov og puppet om hverandre. Mistenker at det er økedøgn på gang for han vil ha mat hele tiden :/ Brystvortene mine som nettopp hadde fått ny hud..

Victoria vil holde og kose på lillebror hele tiden <3 Hun virker å ha slått seg til ro og har ikke vært mer kranglete mot meg og Kim heller:)


Utrolig å tenke på at det allerede er en uke siden William kom til verden <3Jeg syns Victoria og William ligner hverandre veldig:) Her er Victoria 2 uker gammel:)


Cirka 1 uke gammel


Nå skal jeg få i meg noe mat. All den ammingen gjør meg sulten som en ulv!

Ha en fin kveld videre:)


 

Kroppen 5 dager derpå :)

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin dag :) William sov relativt bra i natt med soveøkter som varte i over 3 timer mellom ammingen så jeg har følt meg ganske så uthvilt i dag:) William sover mye og han får bestemme selv, men jeg skal jobbe med soverutinene raskere denne gangen enn jeg gjorde med Victoria :)

Vi har spist middag hos mine foreldre i dag og vært der noen timer. Ellers så har vi bare tatt det med ro hjemme.

I morgen skal vi tilbake til Kongsvinger for den ordinære barnelegeundersøkelsen. Siden William ble født i påsken var det ingen poliklinikk så derfor må vi tilbake i morgen. Jeg trodde barnehagen var åpen i morgen, men de har selvfølgelig planleggingsdag :| Victoria har trasset oss litt ekstra i dag også så tydelig at hun har en liten reaksjon på det nye familiemedlemmet. Heldigvis kan hun ikke få nok av han og overøser han med klem og kyss <3

Fotballfrue og diverse andre bloggedamer hadde sixpack 5 dager etter fødsel.. Det har ikke jeg for å si det mildt :D Men det er helt greit og jeg tar livet med mammakroppen helt med ro selv om jeg så klart gjerne skulle ha kvittet meg med mammaflesket raskt. Slanking er uaktuelt så lenge jeg ammer, men jeg har absolutt tenkt til å jobbe litt hardere for å spise litt sunnere og mer regelmessig. Amming skal jo også hjelpe sies det, men jeg hadde ikke noe effekt av det sist dessverre. Stoffskiftet mitt gikk ned etter sist fødsel så spent på om det gjør det denne gangen.

Jeg gleder meg faktisk til å komme i gang med trening igjen, men skal vente et par uker til før jeg setter forsiktig i gang. Så fort været blir litt bedre så føler jeg meg absolutt klar for trilleturer så jeg får starte med det og satse på at sommerkroppen 2017 ser betydelig bedre ut enn sommerkroppen 2016 :P

For dere som har fulgt meg gjennom svangerskapet så husker dere kanskje at jeg kjøpte noe som heter tummytucker og shrinkhips. Dette kan sammenlignes med brokkbelter/korsett og brukes for å få magen og hoftene til å trekke seg raskere sammen. Jeg har fått brukt de litt, men ikke så mye som anbefalt så hvor mye effekt det har hatt er jeg usikker på, men skal ta meg sammen og bruke de masse fremover :)

Vakre prinsen min som stadig er mer våken og gir god blikkontakt <3

Et nytt liv :)

Hei på dere : )

Håper dere har hatt en fin dag : ) Her i huset så går det naturlig nok i baby og fokus på familien om dagen. William sover omtrent hele tiden, men om natten så holder han det så klart gående :D  Jeg var småklein i går kveld også så jeg våknet kliss våt av svette i natt igjen. Kim tok med seg William ned i stua og sov der med han sånn at jeg skulle få fullstendig ro. Sov sånn passe, men puppene verket så helt behagelig var det ikke. Jeg har hatt et sånt kritisk ammepunkt det døgnet her for det har verket så mye at jeg nesten har svimt av når ungen har sugd seg fast. I natt og i dag tidlig så rant blodet og jeg kjente at jeg nesten ville gi opp hele greia, men siden jeg personlig mener at morsmelk er det beste for barnet så tenkte jeg at jeg bare måtte holde ut. Resultatet har vært at puppene mine har hengt til lufting i hele dag innsmurt i olje (fra weleda, beregnet til amming), purelan og drikking av ammete. Det føles allerede mye bedre og ammingen gjør heller ikke like vondt. Tror det er mange som gir seg når de kommer (om de kommer dit) hvor jeg kom i går kveld. Det gjør altså så vondt at man har lyst å hyle når ungen suger seg fast, men når det løsner så er det så verdt det. Deilig at man alltid har med seg fersk mat : )

William har fått litt melk på flaske også rett og slett for at han skal venne seg til å få flasken. Siden jeg skal begynne å jobbe litt i klinikken igjen om en uke så må han ta flasken om ikke jeg har puppen klar når han er sulten, og det vet man jo aldri når er:) Smokken tilbyr jeg også regelmessig, og jeg har et arsenal av ulike varianter her hjemme. Han har ikke vært superbegeistret, men nå gav jeg han nettopp en fra avent og den tok han umiddelbart uten å spytte den ut igjen. Kommer til å kjøpe rimelig mange av den om det viser seg å bli en favoritt :P

William fikk ligge på bordet mens jeg spiste frokost <3

William er mye lettere å legge fra seg enn det Victoria var. Hun ville bæres og ammes hele tiden så denne fyren her (bank i bordet) virker å være mye mer avslappet.. Kanskje er det fordi jeg er mer avslappet også?

Storesøster passer på <3

Victoria er en veldig flink storesøster som gjerne vil kose og holde hele tiden, og jeg har ikke inntrykk av at hun plages med sjalusi. Jeg er veldig på å inkludere henne i alt, men jeg tar meg selv i at jeg også skjenner litt på henne når hun bråker og hyler veldig. Det er ikke feil at barnehagen åpner igjen på tirsdag :P Den ungen har en del energi som må ut, og selv om jeg føler meg bedre så klarer jeg ikke leke like mye som jeg gjerne skulle ha gjort : ) Mange sier at en unge er som en mens to er som ti, og jeg må si at jeg foreløpig ikke kjenner meg igjen i det. Da jeg fikk Victoria så følte jeg meg utslitt hele tiden og engstelig for alt mulig. Nå føler jeg at jeg har mye mer kontroll og en helt annen ro. Det var definitivt en mye større overgang å få et barn enn å få to barn for livet uten barn er det som virkelig er annerledes : )

Da vi skulle ta kveldsstellet i stad kom det derimot en reaksjon jeg ikke har sett på lenge. Hun nektet å pusse tenner og kle på seg pysjen. Hun klikket helt! Jeg og Kim gjorde kveldsstellet sammen siden William sov i vognen sin, og jeg vet ikke om hun ville teste oss eller om hun bare var veldig sliten, men det er i hvert fall det eneste jeg har sett som kan ligne en reaksjon på det nye familiemedlemmet.

Nå sover begge barna så jeg skal benytte sjansen til å spise litt :)

Ha en fin kveld videre :)

Fødselen :)

Hei på dere: )

Håper dere har hatt en fin lørdag. Jeg ble skikkelig klein i formen i går kveld så jeg gikk å la meg rett etter at Victoria hadde sovnet. William var våken litt til og fra, men jeg fikk da sovet en del timer fra jeg la meg til jeg forlot sengen i dag klokken 11! Jeg fikk skikkelig feber og smerter i nyrelosjene utover ettermiddagen, og det var en reaksjon på at jeg fikk blod tidligere på dagen. Jeg fikk blod etter sist fødsel også og fikk den samme reaksjonen, men da trodde jeg at jeg var dårlig bare på grunn av den forferdelige fødselen.  Jeg snakket med fødeavdelingen og de ba meg kontakte legevakta.. Noe jeg faktisk ikke orket å gjøre. Etter 3 gram paracet og noen timer søvn så våknet jeg klissvåt! Feberen forlot kroppen for å si det sånn. Jeg føler meg ikke helt på topp enda, men betydelig bedre enn i går kveld : ) Ikke så lett å være mor til 2 med den formen jeg hadde i går..

Vi har vært på vår første tur ute i dag alle sammen. Ikke mer spennende enn en liten tur på senteret, men jeg kjenner at det holdt for min del å være der en time : )

Jeg skal dele fødselshistorien med dere i dag, og for dere som ikke orker å lese om sånt så anbefaler jeg dere å lukke denne siden nå. Jeg forteller det som det var og tar også med de ikke så hyggelige detaljene :P

Tirsdag 22/3 ? Vi legger oss i 23 tiden og jeg merker ingen tegn til fødsel, men etter bare noen timer så merker jeg at kroppen min er litt urolig. Er oppe for å tisse flere ganger og går inn til Victoria for å bre over henne dyna. Har ingen smerter så sovner greit igjen..  Klokken 04.45 (onsdag morgen) kjenner jeg smertetak nederst i magen som absolutt ikke kan soves gjennom. Smertene er ikke forferdelige, men de kjennes godt.  Ligger en stund i sengen og kjenner etter og syns at de kommer ganske tett. Laster ned rieteller og ser at riene kommer cirka hvert tredje minutt og varer i 1 minutt. Siden jeg har født før så vet jeg at en annengangsfødsel fort kan gå mye raskere så klokken 05.30 ringer jeg fødeavdelingen på Kongsvinger. De ber oss komme med en gang.

Jeg hopper i dusjen og gjør unna hårvask og kliner på litt sminke (det var mye vits i..HAHA). Det tok riktignok lengre tid enn vanlig for riene var så vonde at når de stod på måtte jeg bare henge over vasken :P

Klokken 06 sender jeg Sheena (au-pairen vår) melding og hun kommer inn i huset for å passe Victoria. Jeg og Kim reiser rundt 06.15 og er fremme på Kongsvinger klokken 07. Bilturen går greit og jeg får i meg en proteinbar og en smoothie mellom riene. Mat må man ha når man skal føde:P

Riene blir vondere og vondere og jeg klarer ikke å gå normalt gjennom en. For hver ri må jeg stoppe opp og jeg kjenner at de tar seg opp i styrke. Klokken 07.15 blir jeg undersøkt av en jordmor som forteller meg at jeg allerede har 5 cm åpning så jeg får gå rett på fødestua.

De gangene vi har vært på Kongsvinger (2 ultralyder og 2 livmorhalstøyinger) så har vi møtt på den samme skjønne jordmoren. Da vi var der mandag 21 mars for siste tøying så spøkte vi om at jeg måtte føde på dagvakta på onsdag for det var hennes siste dag før påskeferie. Den 23 mars har også min oldemor bursdag (født i 1897) så pappaen min håpet veldig han skulle bli født den dagen. Den ungen blir sikkert ikke født før i juni tenkte jeg (småfrustrert over å være på overtid). 

Den herlige jordmoren vi hadde hatt de 4 gangene vi hadde vært der ble veldig glad og overrasket og hun var også den som tok i mot William. Utrolig rolig og behagelig dame med mange års erfaring.  Det å føde er en veldig spesiell og intim sak så jeg er veldig glad jeg fikk ha henne som jeg allerede følte meg veldig trygg på : )

Tilbake på fødestua så var jeg og Kim der alene i cirka 40 minutter da det var vaktskifte og jeg kjente riene ble vondere og vondere. Jeg fikk av meg klærne og tok på meg en enkel svart nattkjole. Jeg hater sykehusskjorter og syns at det er alt for varmt å ha på meg det. De siste ukene av svangerskapet var jeg så varm at jeg like gjerne kunne ha vært splitter naken, men jeg trives ikke så veldig godt naken i flombelysning for tiden :P

Jordmor kom inn og pratet litt om hva jeg eventuelt ville ha av smertestillende og jeg sa at jeg ikke ville ha noen ting annet enn eventuelt akupunktur om det skulle være aktuelt. Hun sjekket åpningen og den var nå på 6 cm. Jeg klarte på dette tidspunktet (09) og være mye i bevegelse så jeg gikk mye oppe i mellom riene og jeg prøvde også å ligge i litt ulike posisjoner og hvile så godt jeg kunne mellom smertene. I 10.30 satt jeg meg i badekaret og jeg kjente at riene ble fokusert nedover. Jeg kjente en viss trykketrang, men lite visste jeg hva virkelig trykketrang var :D

Jeg satt og vaket i badekaret i over en time og det var utrolig deilig og smertelindrende. Det vil si at det gjorde vondt som fy for hver eneste rie, men det gjorde det bedre å ligge vektløs i et stort kar. Egentlig kunne jeg tenke meg å føde i vannet, men fordi Kongsvinger mangler barneavdeling så har de ikke det tilbudet der. Etter at jeg kom opp fra vannet og fikk tørket den digre kroppen min med de mikroskopiske håndklene de har på sykehuset (hvem greier å tørke seg selv på ryggen med de egentlig? ) så var det opp i sengen og ny undersøkelse. Nå var åpningen på litt over 8 cm og klokken var litt over 12..

De neste 2 timene så forvandlet jeg meg til en person jeg ikke hadde trodd jeg kunne bli, nemlig gale Linda. Dere skulle ha hørt meg for jeg husker ikke alt, men jeg skal gjenfortelle noe av det. Jeg ler så jeg griner når jeg tenker på det nå, men der og da var det blodig alvor :D

Smertene fra 8-10 cm og selve trykketiden på 20 min er det sykeste jeg har opplevd noen gang! Forrige fødsel hadde jeg epidural grunnet svært treg fremgang (den fødselen tok jo dessverre 60 timer fra vannavgang til frøkna kom ut).  Jeg fikk tilbud om lystgass og prøvde noen drag av den, men den gikk i veggen da jeg ikke syns den hjalp noen ting på smertene. Ropte vel «ta bort den dritten der» etter et par forsøk.

Det føltes ut som en hjørnesofa prøvde å komme ut gjennom både magen og underlivet mitt for hver rie, så etter hvert der så ble jeg litt irrasjonell altså. Flere ganger sa (det vil si ropte eller kommanderte) at jeg ikke orket mer, at dette var vondere enn hva jeg ville være med på, at jeg trengte en pause på minst en time, at jeg ville ha epidural allikevel (litt sent når det er 9 cm:P), at jeg ikke ville ha flere barn, at underlivet mitt kom til å spjære and so on. Det ble også en «å fy faen» «Kim, det gjør faktisk helt jævlig vondt altså» (med litt sinne i blikket sånn at han skulle skjønne hvor synd det var på meg) I pausene mellom riene unnskyldte jeg meg for jamringen og stygge ord. Jordmoren sa hun hadde hørt mye verre og Kim prøvde å muntre meg opp ved å si at jeg var flink og at det snart var over :D

 

 

Litt før 14 var det klart for pressrier og jeg som trodde ikke det ikke kunne bli vondere tok altså feil :P Jeg la meg på venstre side mens Kim stod foran overkroppen min og løftet mitt høyre ben opp sånn at jeg kunne sparke litt i fra på han. Fjeset mitt borret jeg inn i magen til Kim mens min venstre arm hang rundt halsen hans og dro han ned i sengen til meg (så sikkert lurt ut). Ikke verdens mest behagelige posisjon for han heller, men det var ingen klaging. På et tidspunkt der så ble jeg så desperat at jeg brølte ut at jeg ville bite han. Han så for seg permanente tannmerker i magen så han stappet en kald klut i munnen min som jeg bet i for harde livet mens jeg vrælte og jamret meg i en salig blanding med presselyder.  Jeg brølte vel også et eller annet om at jordmora måtte putte en kald klut på musa mi for å lindre den litt:P En gang hun undersøkte meg på slutten der ropte jeg også ut at hun måtte bare få de fingra ut derfra NÅ!!!

I løpet av disse pressene kjente jeg selvfølgelig også at det kom noe ut bak og sa vel noe sånt som «herregud nå driter jeg på meg også». Kim sa «drit i det» og lo og jordmoren bare lo og sa at det var null stress og ikke noe å unnskylde seg for. Alle kvinner som har født vet at det ikke er mulig å presse i bare ett hull når man føder:P Jeg syns uansett det var pinlig, men er jo veldig klar over at det er helt normalt.

Etter 20 minutter med helvete så klarte jeg endelig å klemme ut hodet (føltes fortsatt som en hjørnesofa) ut og da kom kroppen ganske så greit på neste press. Det føltes selvfølgelig som enorm lettelse og en liten tåre falt da jeg fikk lille William på brystet <3 Han lignet veldig på søsteren sin som jeg hadde regnet med <3 Det første han gjorde var å bæsje ned Kim :P Han var 51 cm lang, hodeomkrets på 36cm og var 3660 gram (men siden han bæsjet to ganger før de veide han mener de at han var nærmere 3900 gram ved selve fødselen). Victoria var til sammenlining 51 cm lang, hodeomkrets på 35cm og var 3355 gram :)

På grunn av stor blødning sist så var de ganske raske med å gi meg litt medikamenter før å få ut morkaken, og den kom av seg selv (det vil si at jeg måtte jo føde den også, og den er jo en halvkilo:P). Det var litt hinnerester igjen, men det fikk jeg hostet ut. Blødde en del denne gangen også etter at morkaken løsnet (litt over en liter) så jeg følte meg rimelig svingstang rett etterpå, men lykkelig var jeg altså : ) Enda lykkeligere ble jeg da de undersøkte meg etterpå og sa at de ikke trengte sy så mye som et sting! Det gjør tiden etterpå så mye bedre med tanke på smerter, dobesøk og eventuell infeksjonsfare. Jeg ble sydd noen sting sist fødsel som ikke ble så bra, men det skal jeg få rettet på nå på 6 ukers kontrollen da de ikke ville rette på noe som kun var estetisk rett etter en fødsel  : )

Etter et par liter væske intravenøst (fikk dette på familierommet) så følte jeg meg derimot mye bedre og kom meg selv både på do og i dusjen  : ) En dusj har aldri vært så etterlengtet ! Utrolig deilig med eget rom, bad og dobbeltseng. Selv om Kongsvinger er litt slitent bygningsmessig så tar de det igjen på sjarmen og det faktum at de har så god tid til deg <3 Jeg håper virkelig ikke den fødeavdelingen skulle bli nedlagt :/

Dagen etter så ville jo jeg helst hjem, men på grunn av blødningen så ville de holde meg litt til. Jeg ble undersøkt med ultralyd av gynekolog for å være sikker på at livmoren var helt tom, og den var den annet enn av det lå igjen noen klumper med koagulert blod (digg, jeg vet det). Disse mente han jeg bare skulle hoste hardt for å få ut.. Utrolig fristende å hoste hardt når du nettopp har født, men på torsdagskvelden fikk jeg faktisk et hosteanfall og ut kom det en blodkoagel på størrelse med en tennisball. Jeg ble nesten (bare nesten) så glad at jeg viste den til Kim, men tenkte han hadde fått sett nok av ting komme ut av kona si for denne uka. Kim er virkelig noe for seg selv for når jeg rett etter fødselen måtte på do for å tisse så slepte han meg nærmest av gårde, tok av meg trusa, tok ut det blodige bindet og satte på et nytt fordi jeg var så slapp av jeg ikke orket selv. Det er en ekte mann spør du meg. Han har virkelig null problemer med «ekle» ting, og selv om jeg syns det er litt rart, så er det veldig godt å vite at han stiller opp på alt mulig om jeg skulle trenge det <3

I går (fredag) så tok de nye blodprøver, og siden HB (hemoglobin, blodprosenten) min var på 7,4 så ville de gi meg litt blod så jeg fikk 2 poser før jeg reiste hjem, og det var derfor jeg ble så dårlig dessverre, men samtidig så trengte jeg jo det blodet også for å komme i bedre form  : )

Jeg skal snart legge meg for jeg vet jo ikke hva natten bringer: O Foreløpig så sover han mer på dagen enn på kvelden, men det snur forhåpentligvis snart  : )

Ha en super lørdagskveld :)

Home sweet home <3

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en god dag :) Vi kom hjem på dagen i dag og har bare kost oss hjemme. Jeg føler meg sliten etter en natt med konstant amming så nå som frøken fryd har lagt seg skal jeg ta med meg William opp så vi også legger oss <3

Au-pairen vår hadde ordnet så fint til vi kom hjem<3 Rimelig fantastisk å komme hjem til nyvasket hus og en hjelpende hånd :)

Det var en liten frøken til som også ville hjelpe :) Hun er så stolt :)

Hva jeg føler at jeg gjør 24/7 :P

Ha en fin kveld videre :)

Storesøster på besøk <3

Hei på dere :)

Håper alt er bra og at dere har en fin start på påsken :) Vi er fortsatt på sykehuset og skal være her til i morgen. Grunnen til det er at jeg blødde over en liter og de vil ha en ekstra blodprøve og ultralyd i morgen. Det er helt greit selv om jeg lengter etter å komme hjem :) Mine foreldre tok meg seg Victoria hit i dag og hun ble kjempeglad for å se William<3 Det gleder selvfølgelig et mammahjerte :)

Det blir selvfølgelig mye babygreier fra meg den neste tiden :)

Ha en flott skjærtorsdag :)

William <3

Riene satte heldigvis i gang av seg selv klokken 05 i dag tidlig og klokken 14.15 var han ute :) 51 cm og 3360gram :) Alt har gått veldig fint og vi har det bra alle sammen <3

Fødselshistorien kommer senere :)

Ting man trenger :P

Hei fininger :)

Håper dere har hatt en fin dag. Jeg er trøtt som en slapp strømpe etter en lang natt med mye kynnere og maserier:/ Victoria har nettopp lagt seg og jeg skal finne sengen snart jeg også. Dessverre så blir ikke riene vonde nok til at det er fødsel på gang så vi får se om det skjer noe i natt. I morgen tidlig skal vi på sykehuset igjen for ultralyd og vurdering av igangsetting. Jeg tror nok det blir igangsetting i og med at det er 10 dager over nå og påsken er rett rundt hjørnet. Akkurat nå er det helt greit selv om jeg virkelig håper kroppen min bare kan sette i gang selv :/

Dagen i dag har vært koselig. Vi har bakt boller og lekt masse (i den grad jeg klarer å leke:/) Jeg tok meg også en trilletur med frøkna fordi hun ville ta en lur og jeg tenkte at en liten gåtur kunne sette i gang litt, men nei da!!

Ellers så fikk jeg en pakke i posten i dag med ting jeg har bestilt på ASOS.com. Den nettsiden er veldig farlig! Heldigvis kan man legge ting i en ønskeliste og gå gjennom valgene i løpet av 60 dager. Jeg hadde sikkert 30 ting på den listen i et par uker før jeg greide å kutte ned til disse sakene :)

Kosekjole til varme dager <3 Jeg gleder meg :)

Bildet yter ikke denne kjolen rettferdighet. Superkul med belte i midjen :)

Mange freshe skjorter :) Når ammingen snart er i gang gjelder det å kunne kneppe opp når som helst :) Dessuten er skjorter flatterende når man er litt bollete :P

Håper mitt neste blogginnlegg er et bilde av lille Willliam <3

Ha en fin kveld:)

Oppdatering :)

Hei på dere :)

Håper dagen har vært fin. Jeg har nettopp lagt frøken fryd og Kim har dratt for å handle og hente take away pizza til meg. Sånn er det når den overgravide får cravings :P

Vi har på kontroll på sykehuset igjen i dag og nå har jeg 3-4 cm åpning. Ble tøyd og strekt litt på i dag også og det fremprovoserte litt maserier, men ikke sterke nok til at jeg gikk i fødsel. CTG var veldig bra og viste også svake rier etter stripping/tøying.

Jeg trodde slimproppen gikk nå i helgen, men den gikk definitivt nå i ettermiddag så nå venter jeg bare på noen vonde rier!! Avtalen er at jeg skal tilbake på onsdag for ultralyd og vurdering av igangsettelse.. Jeg ber om at jeg slipper det og at dette bare starter av seg selv asap!

Jeg er mildt sagt lei av å være gravid, men trøster meg med at lille W i magen har det fint<3

En annen ting som får tiden til å føles litt mindre seig er selvfølgelig den vakre ungen jeg allerede har :)

Nå skal jeg bare slappe av og senke skuldrene. Planlegger et varmt bad etter pizza så legger jeg meg nok en kveld med håp om at fødsel starter :)

Ha en fin kveld videre :)

Overtidskontroll..

Hei på dere:)

Håper dere har det bedre enn meg! Dessverre så er ikke William kommet enda, og vi skal snart reise til sykehuset for en overtidskontroll..


Jeg er så lei nå at jeg snart kaster opp, men samtidig vil jeg ikke settes i gang riktig enda heller fordi jeg tror det er bedre for kroppen å gå i fødsel selv, men nå orker jeg snart ikke mer.

Jeg får mye meldinger om hva som skjer etc, men nå orker jeg ikke svare alle eller forholde meg til andre enn meg selv. Beklager det, det er ikke for å være kjip:/ Dere får oppdateringer her på bloggen underveis og når han kommer så skal dere selvfølgelig få vite det :)

Ha en fin mandag videre :)


 

Strippet..

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en god dag så langt:) Jeg og Kim har nettopp kommet hjem fra sykehuset etter en sjekk. I går kveld fikk jeg helt latterlig vondt på den ene siden av korsryggen så jeg klarte rett og slett ikke å gå uten å ha voldsomme smerter. Soving ble det så som så med også, både på grunn av ryggen, men også på grunn av et voldsomt nedpress.

Jeg ringte føden i dag tidlig og de tok oss i mot. Her sjekket de at alt var bra med William, gav meg litt akupunktur også ble jeg strippet. Å bli strippet innebærer at jordmor stikker fingrene inn og kjenner på livmorhalsen. Min livmorhals var helt flatet ut og det var allerede åpning. Hun fikk tøyd godt og fikk åpnet ganske mye. Det var selvfølgelig ganske ubehagelig, men ikke i nærheten av hva som kommer om ikke lenge :P

Jeg kjenner jeg er så glad for at jeg valgte Kongsvinger sykehus for jeg føler meg så godt ivaretatt og trygg der. Har nå vært på 2 ultralyder der + strippingen i dag og jeg har til og med vært så heldig at jeg har hatt samme jordmor hver gang. Det hadde aldri skjedd på e større sykehus:)

Victoria er hos mine foreldre og koser seg der, og vi skal bare ta det med ro hjemme og satse på at riene kommer snart. Fikk anbefalt å kjøre på med litt sex så da får vi se om det får fart på sakene:P Må bare ta en liten dupp først :)

Ha en fin lørdag videre og kryss fingrene for meg :)

Alterna ten balsam - omtale

Hei fininger :)

Håper dere har hatt en bra dag så langt og at dere har en fin helg i vente. Her er det ingen tegn til William, og jeg blir gal snart!! Jeg får heldigvis tiden til å gå med å jobbe, men blir så utrolig frustrert over at det ikke skjer noe :( Akkurat nå venter jeg på en kunde så da benytter jeg sjansen til å skrive en omtale av balsamen fra Alterna Ten serien som jeg har testet en stund nå.

Hva sier produsenten?

"En kremete balsam som øyeblikkelig tilfører velvære og næringsrike ingredienser til håret ditt. Balsamen tilfører øyeblikkelig fuktighet og næring til dehydrert hår for å gi deg det mest optimale resultatet. Balsamen inneholder ''Color Hold'' og UVA & UVB beskyttelse, som gir håret ditt den ultimate beskyttelse, og bidrar til å bevare hårfargen din. Balsamen passer perfekt til alle hårtyper. Produktserien ''Ten''er til deg som forventer det beste innen hårpleie. Serien inneholder en perfekt kombinasjon av 10 viktige ingredienser fra hele verden, som bidrar til å gjøre håret ditt vakkert og ekstraordinært!"

Prisen er drøye 680kroner (De har den til 599kr på blivakker) så dette er ikke direkte billige saker!


Min mening

Dette er absolutt en veldig god balsam som både lukter godt og gjør håret mykt,  men jeg syns ikke den er bedre enn caviar serien fra samme merket, og siden caviar serien ikke er like dyr så holder jeg meg heller til den. Selv om denne balsamen er drøy i bruk og fungerer godt så er den ikke verdt den skrekkelig høye prisen. For at jeg skal betale så mye for en balsam så må den virkelig gjøre underverker, og det gjør den dessverre ikke. Dette var absolutt ikke et bomkjøp, og om du har lyst til å bruke litt ekstra penger på håret ditt så kan den absolutt anbefales:)

Ha en fin dag videre og kryss fingrene for fødsel <3

 

 

Lille W trives fortsatt godt i magen...

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Natten var ikke så verst for min del så jeg har hatt en ganske bra dag:) I utgangspunktet hadde jeg bare booket inn en kunde nå i ettermiddag, men det endte jo med at jeg tok tre stykker på dagtid også. Jeg syns det er så godt at jeg har muligheten til å jobbe litt for å få tiden til å gå :) Nå er det 5 dager på overtid og jeg er så klart utålmodig etter å få ut William. Nå i ettermiddag har jeg til og med fått vasket alle vinduene i 2.etasje! Er ikke det et kjerringråd? :P Det hjalp ikke på fødetrangen, men nå kan man i det minste se ut av vinduene ;)

Victoria er i toppform igjen så hun har vært i barnehagen som vanlig. Hun skal ha påskeferie fra barnehagen, og det angrer jeg litt på nå siden William nå blir født når hun har fri fra barnehagen. Heldigvis skal ikke mannen jobbe så mye så da blir det forhåpentligvis ikke så ille :) Er blir lett for meg å aktivisere en vilter 2 åring mens jeg har en helt ny baby i armene <3 Man føler seg ikke nødvendigvis på topp rett etter fødsel heller:/

Jenta mi koser seg på sofaen med en liten melkeflaske etter barnehagen <3

Babymagen i dag. Den er svær!! Til og med mannen utbrøt i stad "herregud så diger magen din er!" :P

Jeg gjorde en liten bestilling på HM her om dagen og i dag kom det både bikini, sandaler og 2 jeans :) De jeansene kan jeg bare glemme en liten stund selv om det kjentes ut som om det var god stretch :O Bikiniklar for sommeren 2016 kan jeg også bare glemme, men skal vel alltids få brunet meg litt på terrassen i denne søte bikinien uansett :) Satser på å ta meg bedre ut sommer 2017 :)

Ha en fin kveld videre :)

:)

Ny dag, men ingen baby...

Hei på dere : )

Håper dere har hatt en fin dag : ) Her har det enda ikke kommet noen baby og det er så klart veldig frustrerende!! Fjerde dagen på overtid i dag, og jeg kjenner jeg blir helt kvalm av tanken på å gå noe særlig lengre.. Alle kjerringråd (trygge) er testet ut og ingenting skjer.. Jeg kjenner det blir mer og mer «trykk» der nede, men ingen kynnere eller rier : (

Victoria har vært hjemme fra barnehagen i dag også siden hun hadde litt feber på morgenen i dag, men skal nok en tur dit i morgen siden det ikke har vært noe feber etter det, og hun virker å være i god form og er i godt humør.

 Vi har hatt en skikkelig kosedag sammen for jeg har bare hatt en kunde i dag, og jeg er helt sikkert på at hun forstår veldig godt at mamma ikke er helt i form. Vi tok en tur på senteret for å handle litt + at vi gikk på cafe og spiste en is. Ungen oppførte seg like eksemplarisk i dag som i går, og jeg er helt sikker på at hun virkelig skjønte det vi snakket om før vi reiste.

 Jeg er i utgangspunktet ikke så gira på å ta med meg henne alene på senteret nå som jeg er som jeg er (og hun kan være rimelig vilter), men det blir kjedelig og å henge hjemme hele dagen også så litt ut må vi bare. Før vi reiste i går og i dag satte jeg meg ned med henne og sa at mamma og Victoria kan reise på senteret sammen alene, men da må Victoria love å gå rolig og alltid høre på mamma. Hun nikker og sier hun skal «øre på mamma, må det», og det har hun gjort også. Det varmer så klart et slitent mammahjerte <3  Elsker det faktum at hun bare blir bedre og bedre på å kommunisere, og det gjør det så mye lettere å være mamma. Det å få høre «Tojia elsker mamma» «Du er min mamma» «Tojia vil ha kos  av mamma» er faktisk mer fantastisk enn jeg hadde forestilt meg før jeg fikk barn <3 Kliss kliss :P

Jeg har nettopp hatt besøk av min venninne Lene, og vi har spraytannet hverandre som vi har begynt med hver uke. Kjenner det var lurt å investere i den spraytanmaskinen :) Elsker å være brun, og det gjør at jeg føler meg litt mindre dundre også :P

Fantos vet veldig godt at jeg ikke er helt fornøyd. Henger på meg som en klegg :P

Kos av storesøster <3

Lekegrinden er oppe og venter på lillebror. Foreløpig sitter frøkna litt i den og koser seg :)

Ha en strålende kveld videre og kryss fingrene for at jeg i løpet av det neste døgnet har fått ut William <3

Siste kontroll?

Hei på dere : )

Håper dere har hatt en fin dag : ) Jeg sitter i klinikken å venter på dagens siste kunde for her har det enda ikke dukket opp noen baby og da tar jeg like gjerne de jeg har på venteliste :P

Natten i natt var forferdelig vond, men ingen tegn til fødsel. Føler at ungen nærmest har hodet helt ned i underlivet mitt så jeg vagger nå rundt her som en full pingvin.. Føler meg så hot!

Victoria våknet i 04 tiden i natt, og da hadde hun feber så hun har vært hjemme fra barnehagen i dag. Hun er like blid og energisk selv om hun er «syk» så takk og lov for at mannen kunne dra litt sent på jobb i dag sånn at jeg kunne hvile litt ekstra på morgenen. Jeg tror jeg hadde stryki med om det ikke var for au-pairen min også da hun virkelig er en god ressurs å ha i livet vårt : ) Hun har vært her i 1,5 år nå så om 6 måneder så må vi faktisk få ny, og selv om den nye sikkert er kjempeflink så blir det leit for å oss alle sammen at hun må reise fra oss :/

Jeg har hatt svangerskapskontroll hos fastlegen i dag også, og nå håper jeg virkelig at det var den siste!! Tror hun syns sånn passe synd på meg, men så lenge alt var bare bra med han i magen så må jeg bare holde ut litt til. Jeg vil for alt i verden ikke bli satt i gang medisinsk så jeg krysser bare fingrene for at han kommer av seg selv...

I kveld skal jeg gå løs på brystvortene mine med ammepumpen! Jeg tok 5 min på hver side i stad mens frøkna satt i badekaret. Hun sa «hva gjør mamma?» «Mamma skal prøve å få ut lillebror til deg» «Okej mamma, pjøve få lillebjoj Willam». Hun er så god <3

 

Litt nytt for testing

Jeg har fått en del vann i kroppen de siste dagene så føles som om jeg har det pløsefjeset :P

Ha en fin kveld :)

Tiden går sakte..

Hei på dere: )

Håper dere har hatt en fin dag : ) Natten i natt var begredelig, og på toppen av det hele kom frøken fryd klokken klokken 04.. Hun så veldig våken ut, men sovnet heldigvis igjen etter en times tid. Jeg la meg på gjestesengen siden hun kom inn til oss, og da jeg våknet der i dag tidlig hadde Fantos spydd rett ved siden av puta mi. Våknet derfor med litt hundespy i håret så da var det bare å komme seg i dusjen og rive av sengetøyet : (

For min del er det fortsatt ingen tegn til fødsel så jeg har faktisk jobbet hele dagen i klinikken. Har en del kunder som har satt seg på venteliste så da var det bare å tekste noen av de i går. Har satt opp et par i morgen også, men ikke like mange for da skal jeg også på legetime og akupunktur. Om ikke akupunkturen gir resultat denne gangen så kutter jeg det ut :/ Jeg er rimelig drittlei av å være gravid nå og jeg syns det bare gjør vondere og vondere i bekkenet.. Victoria har vært litt småforkjølet de siste dagene, og i dag så ringte de fra barnehagen og sa hun hadde feber. Kim hadde heldigvis mulighet til å hente så slapp jeg å avlyse kunder på grunn av det :)  Hun virker helt fin i formen nå, men litt varm i panna. Tempen viste 37,8 så litt feber har hun, men virker ikke påvirket av det annet enn at hun ville legge seg en halvtime tidligere enn normalt. Jeg skal straks «hoppe» i boblebadet og la bekkenet mitt få hvile litt og få litt massasje av dysene. Har kjøpt ny deilig badeolje i dag så satser på at litt ro og kos gjør at William har lyst å komme ut for å møte oss det neste døgnet.

Jeg syns dette var så lekkert at jeg bare må dele det : )

Ha en fin kveld videre: )

Brownie proteinbar og sjokoladesmoothie <3

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin søndag. Jeg hadde faktisk en ganske god natt og har følt meg i bra form hele dagen, men dessverre så er det ingen tegn til fødsel enda. Det gjør meg smågal, men jeg har fått ordnet mye her hjemme, bakt boller (som jeg brant) med frøken fryd også har vi hatt besøk av Anita og hennes barn. Dagen har derfor gått ganske så fort:) Nå sitter jeg å kjenner litt på den der "faen jeg må bare få ut den ungen" følelsen, men jeg skal sette i gang med å vaske innsiden av skapene nå så får vi se om kjerringrådet "vasking" har noe for seg:P Ikke noe av det andre fungerer i hvert fall :/

Før jeg går i gang med det så skal dere få 2 oppskrifter av meg :)

Brownie fudge proteinbarer

Du trenger (8 barer)

300 gram svarte bønner (kokte og klare til bruk)

4 ss usøtet kakaopulver

1/4 ts salt

1 dl honning eller agavesirup

4 ss smeltet kokosnøttolje

2 ts vaniljeekstrakt

1 dl knuste kakaobønner 

Slik gjør du

Sett stekeovenen på 175grader. Bland alle ingrediensene bortsett fra kakaobønnene i en food processor. Kjør på høy hastighet til du får en jevn røre. Rør inn kakaobønnene. Hell røren i en smurt firkantet form (cirka 20x20cm) og stek barene i ovnen i cirka 15 minutter. Ta ut formen hvert 5 minutt og rør om. De skal være myke og fuktige nå du tar de ut av ovnen. Avkjøl og sett barene i kjøleskap for å stivne i minst 1 timer før du skjærer dem opp og deler de i passe størrelser. Kan oppbevares i kjøleskap i en uke:)

 

Sjokoladesmoothie

Du trenger (1 porsjon)

1 frossen banan

80 gram svarte bønner (kokte og klare til bruk)

2 dadler uten steiner

2,5 dl mandel eller hasselnøttmelk

1 ts honning

1 ts kakaopulver

1 ts kanel

1 ss knuste kakaobønner

Slik gjør du

Kjør alle ingediensene (minus kakaobønnene) i en blender til du får en jevn masse uten klumper. Hell smoothien i et stort glass og strø på de knuste kakaobønnene. Kan stå i kjøleskap i 24 timer, men smaker best fersk:)

Ha en super kveld :)

Termindagen...

Hei på dere  :)

Håper dere har hatt en fin lørdag. Skal ikke skryte av min i og med at jeg våknet med kynnere i 03 tiden i natt og har ikke sovet siden? Kynnerne holdt på til langt utpå morgenkvisten før de dabbet av. Jeg ble skikkelig optimistisk siden jeg syns de ble vondere etter hvert, men nei da, ingen baby i dag heller. Terminen er i dag, og selv om jeg vet det er veldig normalt å gå over tiden så er jeg faktisk jævlig skuffet over at jeg må det denne gangen også. Hadde nesten lyst å legge meg ned på badegulvet å grine da kynnerne bare gikk over:/

Frøken fryd har holdt det gående siden 05.30 i dag også. Hun våknet da fordi hun tisset gjennom pysjen + at hun har blitt litt forkjølet så sover nok litt dårligere på grunn av det. Hun fikk en liten lur midt på dagen, så jeg håper det ikke gjør at natten blir et h*** (det vil si verre enn den allerede kommer til å bli:P). Vi har stort sett bare slappet av hjemme, men i ettermiddag tok vi en tur til Lillestrøm for at mamma skulle klippe tuppene til frøkna. Luggen er grei å ta hjemme hos dem, men når hele håret skal klippes er det greit å være i salongen. Skal ikke skryte på meg å ha en unge som sitter rolig, men tuppene ble da klipt:P Etter frisørbesøket lekte Victoria litt på lekeplassen  på burger king før vi ruslet innom nameit og kjøpte vårdress til henne (med Elsa motiv så klart) : )

Frøkna har nå sovnet og jeg er usikker på hva jeg skal gjøre. Føler meg både sulten, feit, trøtt, trist og forstoppet på samme tid så sliter litt :P Kroppen er helt i ulage og jeg føler meg som en hval : (

Noen som koser seg <3

Håper dere får en fin kveld også krysser jeg fingrene for at jeg blir tobarnsmor i morgen <3

NYX dreamcatcher shadow palette - Omtale

Hei på dere : )

Håper dere har hatt en fin fredag og at dere har en fin helg i vente: ) Her i huset går vi bare å venter på tegn til at fødselen skal starte, og de tegnene har jeg sett veldig lite til.. Var på en ny runde akupunktur på morgenen i dag også vasket jeg huset, tok et par kunder i klinikken og dro på senteret med Kim og Victoria (og der trykket jeg ned en stor pizza i håp om å dytte ungen ut!). I uventet så er jeg småsliten nå og skal bare slappe av på sofaen resten av kvelden. Terminen er i morgen, og det ser ut til at jeg også denne gangen må gå på overtid! Det må jeg helt ærlig si at jeg er veldig misfornøyd med selv om jeg vet at det er veldig normalt og at ungen kommer når den er klar og alt det der :P

Dere skal få en omtale av meg i kveld, og nå er det NYX Dreamcatcher Shadow Palette som står for tur.


Denne skyggepaletten inneholder helt nydelige farger, men jeg savner en svart som jeg kan bruke til eyeliner. Ser at den ene fargen ser svart ut på bildet, men den er i virkeligheten ganske blass grå. 

Fargene er sånn passe pigmenterte og du trenger en del produkt på kosten for å få bygget opp fargen. Drysser litt, men ikke så ille til å være billigsminke. Jeg syns personlig fargene forsvinner litt i løpet av dagen om jeg ikke bruker primer under, men om jeg har primer + litt pudder før jeg tar på skyggene så holder de rimelig bra. Prisen er bare 199 kroner (på blivakker)så som et budsjettalternativ kan denne absolutt anbefales : ) Vet at NYX er et merke som nå nylig har blitt tatt inn i enkelte parfymerier, men litt usikker på hvilke. Ser at mange hyller dette merket på ulike blogger så du skal ikke se bort i fra at jeg tester litt mer herfra :)

Send gjerne over litt fødestøv til meg <3

Ha en super kveld : )

Mens vi venter på baby <3

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin dag : ) Jeg har hatt første dagen i mini-mammapermen min i dag, og for å være helt ærlig så har det vært dritkjedelig.. I morgen har jeg satt opp 2 kunder på dagen bare for å få tiden til å gå :P Lillemann i magen gir ingen tegn til å ville komme ut, men plager med hele natten så søvn er mangelvare. I natt hadde jeg også magesyre i munnen konstant også så måtte sitte halvveis oppreist for ikke å kaste opp. Kjenner jeg er veldig glad for at jeg alltid kun har ønsket meg 2 barn og for at Kim også er enig i det : )

Kim jobbet sent i dag så det var jeg som hentet frøkna i barnehagen og vi har bare kost oss hjemme sammen. Det er grenser for hva jeg får til av lek, men hun er heldigvis flink til å aktivisere seg selv og bare «vise mamma» som hun sier <3 Også sier «mamma ta bilde av Tojia» : ) Hun er en liten underholder hun frøkna mi : )

I dag har hun hjulpet til med sengeskift og Fantos henger så klart med han også. Victoria er veldig god mot Fantos og har lange samtaler med han <3 Kos får han hele tiden <3

Ha en fin kveld videre :)

Uke 41 og "bare" 3 dager til termin :P

Hei fininger :)

Håper dere har hatt en bra dag: ) Jeg tror jeg hadde min verste natt i svangerskapet så langt i natt. Fikk ikke sove samme hva jeg gjorde så nå er jeg rimelig sigen. Mannen stod opp med frøkna (noe han har gjort hver eneste morgen i lengre tid nå), men jeg fikk bare ikke sove. Til slutt så gav jeg opp og hoppet i dusjen.

Var på modningsakupunktur i går kveld, men null effekt av det. Klemte innpå en hel ananas og hadde sex også uten en eneste rie :P Man begynner å bli desperat etter å få ut ungen når man faktisk blir litt lei seg fordi man ikke får rier. Rier er jo som kjent ganske vondt, men når fødsel nærmer seg er man villig til hva som helst bare man slipper å være gravid mer : ) Jeg er definitivt kommet dit nå selv om det er 3 dager igjen til termin <3 Håper bare jeg slipper å gå over *krysser fingrene*.

Ellers i dag har jeg ikke gjort stort annet enn at jeg har fått stripet håret også har jeg jobbet 3 timer i klinikken. Hadde en effektiv økt og fikk gjort unna hele 5 kunder på de 3 timene. Nå har jeg ikke satt opp flere kunder før i april (med unntak av en kontrolltime nå på fredag) og det skal bli veldig rart. Klinikken er en så stor del av livet mitt at vi får se om jeg greier å holde meg unna i hele 3 uker :P

Magen min henger så langt ned at jeg føler den skal ramle ned snart:P

Nå er det sofakos og litt tv-titting før det er leggetid. Kanskje begynner det i natt? :) Lov å håpe :)

Ha en fin kveld :)

Akupunktur, ananas og fotmassasje :)

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en fin dag: )Det har vært nok en natt med lite søvn, men dagen i seg selv har ikke vært så slitsom og jeg har ikke hatt spesielt mye vondt:) Jobbet frem til 15.30 og etter det har vi bare kost oss hjemme. Føler litt på dårlig samvittighet ovenfor lille frøkna mi for jeg orker ikke sitte på gulvet å leke med henne. Heldigvis så har hun verdens beste pappa og au-pair så hun har i hvert fall noen å leke med. Tankene mine går til høygravide alenemødre med barn fra før.. OMG!

Jeg jobber videre med å forsøke å få i gang fødselen med litt kjerringråd og nå i kveld har jeg vært på akupunktur. Jeg valgte Din Klinikk på Jessheim (aldri vært der før), og følte at jeg ble tatt godt i mot og at behandler var trygg på hva han gjorde. Merker ikke noe til det enda, men akupunktur er i det minste noe som beviselig kan hjelpe på fødsel : )

Jeg skal også innta en ananas nå og jeg sitter med føttene i massasjefotbadet så jeg krysser fingrene for litt (masse) rier og en kjapp fødsel <3 Kan ikke vente med å få se sønnen min nå <3

På klønete vis fikk jeg også lakket nåneglene i stad. Ikke helt perfekt, men det duger. Grenser for hvor bra det blir med magen i veien :P

Ha en flott kveld videre:)

Gratulerer med dagen <3

Glo minerals mascara og eyeliner - omtale

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin start på uken:) Jeg sov faktisk ikke så aller verst i natt, men allikevel føler jeg meg helt utslitt allerede :/ Er ferdig med dagtidkundene, og har heldigvis bare 3 stykker som skal få behandling i kveld. Kjenner at 12 timers vakter ikke funker helt så nære fødselen. Skal jobbe litt på dagen i morgen også + litt på ettermiddagen onsdag, men så er det 3 uker mammaperm :) Skal på akupunktur i morgen kveld så har et håp om at det skal fungere. Har snakket med flere som forteller at de har hatt god effekt av det:)

Kjører omtale av eyeliner og mascara fra Glo Minerals i dag og her er hva produsenten sier om produktene:

Liquid ink eyeliner:

En fantastisk, sort og flytende eyeliner fra gloMinerals. Eyelineren har en tynn filt tupp applikator som gjør det lekende lett å påføre med presisjon. Den inneholder vitamin E som gir næring til vippene.Lineren lager en perfekt, sort farge som varer hele dagen.

 Lash boosting mascara:

En mascara som gir volum og lengde samtidig som den styrker og pleier vippene. Alt du kan ønske for vippene.Inneholder pleiende og formgivende ingredienser som gir en maskara med optimal funksjon.

 Ikke uventet så hater jeg begge produktene. Glo minerals er så flinke på øyenskygger, foundations, blush og solpudder, men når det kommer til eyeliner og mascara så har alt jeg har testet vært kjempedårlig:/

Mascaraen er i beste fall helt ok, og jeg har lagt den i toalettmappen i fødebagen sånn at jeg kan ha på noe sminke etter fødsel, men den går nok i søpla når jeg er ferdig der. Den er helt grei å påføre og ser ikke stygg ut, men det går ikke mange timene før vippene blir litt "slappe" og etter en lang dag så har jeg virkelig tapt seg.

Eyelineren er helt grei å påføre, men ta for all del på mascara først. Om du tar den på før du tar på mascara sørger den for at alle vippene dine klistrer seg sammen så det blir helt umulig å få mascara på. Testet selvfølgelig denne en dag jeg hadde smådårlig tid, så det ble en dag jeg ikke følte meg mye fin for å si det mildt. Pluss for at den holdt hele dagen, for skarp farge og for hyggelige ingredienser, men den kommer aldri til å bli brukt av meg igjen.

Disse to fulgte med i et sett jeg kjøpte og ieg hadde aldri bestilt de om det ikke var for at de fulgte med. Når jeg først hadde de i hus kunne jeg like gjerne prøve dem ut. Kunne jo hende de plutselig hadde noe jeg likte, men nei :( 

Nå skal frøkna hentes i barnehagen og vi skal kose oss hjemme før jeg må ut å jobbe litt igjen når hun skal legge seg <3

Ha en fin dag videre:)
 

Kjerringråd for å få fart på sakene..

Hei på dere og god søndag:)

Håper dere har hatt en fin dag så langt:) Vi hadde barnefri i går og tilbragte kvelden på sofaen før vi la oss i sengen og så på en film. Inne i hodet mitt hadde det passet bra om William skulle bli født nå i helgen, men han ser ikke ut til å bite på noen av kjerringrådene jeg har prøvd de siste dagene :P Da får han holde seg der inne noen dager til sånn at jeg får unna litt jobbing de første dagene i uken som kommer.

Sist så prøvde jeg meg på ymse kjerringråd når jeg først hadde passert termindato uten at det hadde noe som helst effekt for min del. Denne gangen så ligger babyen mye lengre ned og ut i fra hva jeg klarer å kjenne selv så er det litt åpning der og livmorhalsen kjennes myk. Nå er ikke jeg jordmor, men litt kjenner jeg da selv også :)

Siden jeg håpet på å fremskynde fødselen litt så har jeg satt i gang prosjektet med litt kjerringråd, og her er kjerringsrådene som ble forsøkt i går (og de siste dagene)uten at noe av det har fungert hittil :P

"Stimulering av brystvortene vil frigjøre hormonet oksytosin (det hormonet som gjør at det gis ned melk når barnet suger.) Dette hormonet kan bidra til at livmora begynner å trekke seg sammen, noe som kan ende i rier hvis kroppen er klar for det. Men vær forsiktig. For intens nippel snurring kan sette i gang maserier som kan bli slitsomme for både deg om ikke minst for ungen. Gro Nylander anbefaler i boka "På vei" at første runde med slik stimulering bør gjøres under oppsikt av helsepersonell, og med CTG registrering på for å se om barnet tåler det stresset det er å bli utsatt for kraftige kynnere.. I alle fall skal en ikke gjøre dette mer enn en time i slengen og ikke mer enn to ganger i døgnet."

Det ble ikke noe intens nippelsnurring for å si det sånn da det bare er veldig ubehagelig, men jeg gnikket vel på de i 20 minutter uten annet resultat enn at jeg kom på hvor vondt det er å amme rett etter fødsel. Tror jeg skal gå for de varme klutene i stedet :P

"Samleie er kanskje ikke det som frister mest helt på tampen av svangerskapet... Men det er en god fødsels-igangsetter! Sæd inneholder prostaglandiner som virker modnende på livmormunnen, og orgasme gir livmorsammentrekninger som kan gå over i veer. Dette er rikshospitalets "oppskrift"

Dette virker ikke alltid, men gir den beste måten å starte fødselen på en naturlig måte.
Ligg på ryggen med hodet og skuldrene godt støttet opp av så mange puter som du synes er behagelig. Partneren skal stå på kne med ansiktet mot deg mellom beina dine. Løft det ene benet så foten hviler på hans skulder. Gjør det samme med det andre benet. Selv om denne stillingen ikke er behagelig gjør den det mulig for penis å trenge så langt inn at penishodet berører livmormunnen.
Det er ikke nødvendig at du får orgasme, men en orgasme kan starte sammentrekninger som senere danner det rytmiske mønsteret for de tidlige veene.
Nå han har hatt sædavgang bør han bli inne i deg i ca 5 min., og du skal ligge i samme stilling med bena høyt i 10-15 min så livmorhalsen blir badet i sæd. Det er også viktig å stimulere brystvortene med hendene eller tungen, dette kan gi virkning også uten samleie. Ca 20 min med stimulering avbrutt av andre former for kjærtegn passer de fleste kvinner.
Etterpå: slapp av og døs gjerne litt. Selv om du ikke har startet sammentrekningene i livmormusklene, har du ganske sikkert hjulpet livmormunnen til å åpne seg raskere"

Det siste døgnet har livmorhalsen min blitt "badet" 3 ganger uten at det har skjedd noe som helst:P Riktignok ikke i overnevnte stilling mer enn en gang, men allikevel. Kom over denne "oppskriften" i går og leste den høyt for mannen. Han bare kikket på meg og tenkte nok i sitt stille sinn at det hørtes ut som en utfordrende stilling når man er sprenggravid, men hva gjør man ikke for kona si? :O Se for deg å ligge med bena opp på skuldrene til mannen mens du samtidig skal sitte halvveis oppe med puter? Man kan jo ikke ligge flatt på rygg når man er høygravid og siden man må litt opp i høyden så blir det blir press nok på magen om man ikke hadde vært gravid. Det ble mye latter og fomling før vi endelig fikk til noe som kan ligne på den oppskriften nevnt ovenfor :P Her bør man ikke ha mye luft i magen på forhånd ;)

"Vær aktiv. Gå tur. Dette kan hjelpe til at babyens hode festes, og starte rier. Andre foretrekker vindusvask, bilvask, løping i trapper, eller å hoppe tau. Hver sin lyst. Pass bare på at du ikke sliter deg ut. Det kommer snart ei anledning hvor du trenger å ha litt overskudd!!"

Jeg ruslet en runde på senteret i går, men orket ikke mer da jeg fikk helt latterlig nedpress så aktivitetsrådet tror jeg at jeg står over. Går selvfølgelig en del rundt hjemme her, men legger ikke ut på langtur:P Hodet er allerede festet, men ingen rier på meg..

"Bringebærblad-te sies å bidra til at riene settes i gang. Bladene skal gjøre sitt til at både hud og livmor utvider seg. Drikk 2-3 kopper om dagen. Du kan også prøve bringebærkapsler, som etter sigende skal være enda mer effektive."

Jeg har spist 9 kapsler hver dag nå i 5 dager uten at det kan se ut til å ha gitt noe effekt.. Men det kan jo hende det kan bidra til at livmoren trekker seg raskere sammen etter fødsel.

"Kanel skal virke stimulerende på livmoren og føre til sammentrekninger. I gamle dager brukte man kanel under fødselen for å forsterke fødselsveene.
Kanel kan drikkes som te (legg kanelstenger i kokende vann.), spises i stor mengder på grøt (rømmegrøt påstås jo å være gunstig i seg selv), eller blandes med vann til ei tykk guffe som spises."

I går kveld spiste jeg havregrøt med et par teskjeer kanel + en kopp te med 3 teskjeer kanel i.. Null effekt..

Oppe til vurdering til uken om ikke noe skjer

"Akupunktur kan gir både for modning og for å starte opp/forsterke rier."

Dette er noe som faktisk kan ha en dokumentert effekt og som mange jordmødre tilbyr. Jeg skal bestille time i slutten av uken og gi det et forsøk.

"Akupressur Det er tre hoved punkter som kan frembringe fødsel: oppe i ganen rett bak tennene, fire fingerbredder ovenfor ankelen på indre side, og mellom tommelen og pekefingeren."

Siden dette er enkelt og ufarlig skal dette absolutt testes.

"Klyster/ Lakserende olje Å få fart på magen, skal også få fart på fødselen."

Jeg har lite lyst på en runde diare, men jeg tar noe som heter duphalac nå rett og slett fordi magen er treg. Det hjelper godt det, men det rumler og bobler fælt der inne. Har også gått til innkjøp av klyster, men har ikke blitt så desperat enda. Lakserolje gir meg nok bare vondt i magen så det står jeg over.

Testet du noen kjerringråd da du var gravid og var det noe som fungerte?

Nå skal jeg få ryddet litt her hjemme før vi tar turen til mine foreldre for middag og henting av Victoria. Hun var så hyggelig at hun hadde et 4 timers show for mamma og pappa i natt så stakkars dem :/

Ha en fin søndag videre :)

 

Lørdagskos :)

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg sov veldig dårlig som forventet, men frøkna sov helt til 08.30 i dag så vi stod opp alle sammen samtidig og lagde god frokost :) Kim og Victoria har ligget på gulvet og lekt med duplotog :) Tror pappa syns det er like gøy som ungen :P

Jeg skulle gjerne ha sittet ned og lekt jeg og, men nå har jeg så latterlig vondt i bekkenet og så vannvittig nedpress at det går bare ikke :/ Håper virkelig at den ungen vil komme nå.. Jeg er i hvert fall klar! Mamma og pappa kom nå i ettermiddag for å hente frøkna hjem til seg. Hun skal overnatte og virket veldig glad for det :) Håpet mitt er jo at vi skal få i gang den fødselen nå:P

Når Victoria hadde reist møtte jeg som vanlig min venninne Lene på egon for en date. Alltid like hyggelig:) Litt shopping ble det også, men det ble en billig dag siden jeg fikk så nedpress at jeg ikke orket å gå rundt :( Nå ligger jeg på sofaen og får ikke gjort annet enn å bare ligge her for det gjør så vondt å gå..

Nytt for testing er BB cream fra Jan Thomas og brow gel fra Isadora:)

En ny parfyme fikk jeg også med meg :) Får håpe ikke luktpreferansen endrer seg helt når jeg har født :P

Ha en super lørdagskveld :)

Botox meg her og restylane meg her...

Hei på dere og god fredag :)

Håper dere har hatt en god uke og at dere har en fin helg i vente. Jeg for min del håper på fødsel i løpet av helgen for nå føler jeg meg veeeeeeeeeeeldig tung! Er sikker på at jeg går rundt med 2-3 cm åpning og føler det bare er litt provokasjon der nede som skal til for å sette det hele i gang :P Starter med det i kveld:P

Jeg har full liste i klinikken i dag, men nå har jeg en liten pause og da gjelder det å bruke tiden fornuftig  :) Etter at jeg ble mor og startet egen klinikk er jeg fascinert over hvor effektiv jeg har blitt og hvor mye jeg får gjort på kort tid sammenlignet med tidligere : )

Dagens innlegg handler også litt om jobben min for i det siste så har det vært mye skriverier i sosiale medier om pynting på eget utseendet og hvor ille dette er. Tror det var vg som også hadde en sak på hvilke bloggere som hadde ordnet på noe også. De fikk det til å fremstå som at det bare var bloggere som var mye lest som hadde fikset på ting. De naturlige så man liksom ikke opp til på samme måte.

Først og fremst så får jeg lettere hetta av at avisene skriver at botox og restylane er samme sak for det er det absolutt ikke! Det er ingen som har fylt leppene med botox for det er ikke et middel som fyller opp noe som helst.

La meg forklare forskjellen

Botox

Botox er et legemiddel (botulinum toxin type A)som brukes til rynkebehandling, men også til ulike medisinske problemer som migrene, smertefulle krampetilstander hos mennesker med hjerneskade og lammelser, tanngnissing og overdreven svette. Botox blir også brukt i behandling av skjeling så dette er et veldig allsidig legemiddel med ufortjent dårlig rykte. Bakterien Clostridium botulinum som produserer Botulinum toxinet ble faktisk oppdaget allerede i 1897, så det er ingen ny medisin.I 1949 ble virkningen av botulinum toxin ved injisering oppdaget, men preparatet ble først godkjent i Norge i 1994.

Botox blokkerer nerveimpulser til små muskler og hindrer at disse trekker seg sammen. På den måten blir den overliggende huden glatt og uten rynker (med mindre rynkene er dype for da vil de uansett synes). Virkninger en kun på musklene som behandles og ikke på de nærliggende musklene. Stoffet lekker ikke ut i blod eller lymfe. Man kan velge full eller delvis blokade av musklene alt etter hva slags resultat man ønsker. Enkelt sagt; botox fyller ikke ut noe og man kan ikke sette det i leppene for å forstørre de : ) Effekten av botox varierer ut i fra mengde og hvilke muskler det brukes i, men det er uansett en forbigående effekt som ikke har gitt varige skader. Dette er et legemiddel det er forsket mye på, og det regnes som et veldig trygt middel når det er gitt i de mengder man skal.

Restylane

Restylane er et ord blir ofte brukt når man snakker eller skriver om det som fyller ut noe. Fakta er at Restylane er et fillermerke på lik linje med Juvederm og Teosyal (det finnes en hel haug med andre også, men skal la være å ramse opp alt). Det finnes mange ulike fillere, men det som er mest vanlig å injisere er fillere laget av hyaluronsyre som finnes naturlig i kroppen fra før av.  Det finnes ulike varianter i form av tykkelse i forhold til hvor i ansiktet eller kroppen det plasseres, og varigheten er ulik etter hvor man setter det. Om man setter filler i lepper så holder det vanligvis i 4-7 måneder før kroppen bryter stoffet ned og blir leppene som før. Hylauronsyrefillere ødelegger ikke leppene eller andre strukturer for alltid med mindre du sprøyter inn usannsynlig store mengder som da naturlig nok kan skade vevet. Seriøse klinikker gjør ikke det!  Fillere kan også settes direkte i rynker for å fylle de ut, overfladisk i huden for å skape en finere hudoverflate (fuktfiller) eller det kan settes dypt i kinn/kinnben for å skape volum eller forme ansiktet. Det finnes utallige muligheter uten at jeg skal gå inn på alt man kan gjøre, men filler er altså ikke det samme som botox.

Uansett, poenget er at det nå er så mye skriverier om at det ikke er greit å fikse på utseendet. Enkelte velger å henge ut og gjøre narr av folk som har fikset på ting, og det syns jeg ikke er greit. Jeg syns heller ikke det er greit at enkelte firmaer velger å sponse bloggere på 17 år med nye lepper, og jeg ser ikke poenget med at en på 20 år tar botox med mindre det ligger medisinske årsaker bak det.

Derimot så ser jeg ikke problemet så lenge folk er voksne, går til seriøse klinikker og ikke tar helt av. For mange kan litt større lepper bety mye selv om det for andre virker latterlig at det skal ha noe å si for selvtilliten. Jeg har mange kunder som kommer hit i alle aldre og det er et fåtall av dem som har et ønske om å se ut som en hollywoodfrue!

De som vil det avviser jeg (må avvise i snitt et par kunder i uken på grunn av urealistiske forhåpninger om endring/overdrevne ønsker). De fleste kundene mine er vanlige damer (og noen menn) som kun vil se ut som en bedre versjon av seg selv. Er egentlig det så veldig rart? Jeg personlig har ikke fillere i mitt ansikt nå, men ser ikke bort i fra at jeg kommer til å sette litt etter hvert i moderate mengder. Botox har jeg i sinnarynken og det er fantastisk deilig! Har omtrent ikke hatt hodepine siden jeg begynte med det og jeg føler meg mer våken. Botox har jeg også i smilerynkene for at de ikke skal bli så dype. Har også litt i kjevemuskel en fordi jeg gnisser litt tenner på natten (ikke for utseendes skyld med andre ord). Kjemiske peelinger har også tatt for å få en fin hud og jeg bruker den medisinske hudserien neostrata. Huden min har aldri sett bedre ut, og kundene får også fantastiske resultater. Om du har hatt perfekt hud hele livet ser du garantert ikke poenget i å holde på med dette, men for de andre som har hatt sine ulike problemer så er dette noe som kan gjøre at de endelig føler seg vel uten sminke! Overfladisk? Ja, kanskje det, men er det egentlig noe å henge seg opp i?

Hvem sin skyld det har blitt at samfunnet er utseendefokusert kan diskuteres opp og ned i mente uten at man blir enige, men jeg ser virkelig ikke problemet med at voksne folk får gjøre som de vil med egen kropp og utseende.

Har lagt merke til at de fleste som «slår et slag» for det naturlige ser rimelig strøkne ut selv, og jeg tipper enkelte av dem også kommer til å ty til litt hjelp når alderen melder seg :P

Ha en fin fredag videre :)

Jan Thomas primer og foundation - omtale

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin dag :) Her har det vært full fart fra tidlig morgen så jeg begynner å bli klar for sengen :) Jobbet til klokken 20, men jeg burde absolutt få gjort februar regnskapet før jeg legger meg så er jeg ferdig med det. Alt som er klart til William kommer er bra for da har jeg ikke nødvendigvis kveldene for meg selv lengre :) Natten var ikke av de verste, men nå orker jeg seriøst ikke å gå så langt lengre. Bare det å gå frem og tilbake til klinikken er mer enn nok "trim" for meg og jeg vet ikke en gang hva jeg skal kalle gangstilen jeg nå har fått. Syns jeg har vagget rundt lenge, men nå ser jeg ut som en full bryggesjauer der jeg vralter bortover:P I dag er det kun 9 dager til termin, og selv om man ikke skal tro noenting når det gjelder hverken svangerskap eller fødsler så skal jeg innrømme at jeg tror han kommer noen dager før termin. Det er i hvert fall det jeg håper veldig på:)

Først skal dere få en omtale av primer og foundation fra serien Jan Thomas har laget. Disse kjøpte jeg inn etter at jeg testet en lipgloss derfra som jeg likte overraskende godt:)

Hva sier produsenten?

"Jan Thomas Studio Cosmetics Lift Me Up Foundation SPF10 inneholder dermaxyl, som stimulerer hudens fornyelse. Hveteprotein har en oppstrammende effekt og bidrar til å redusere rynker. Jan Thomas Studio Cosmetics Lift Me Up Foundation inneholder også Vitamin E, som beskytter mot frie radikaler. Lysreflekterende pigmenter bidrar til å skjule fine linjer og skape et jevnt, strålende resultat.
Jan Thomas Studio Cosmetics Lift Me Up Foundation passer for normal til tørr hud. Påfør jevnt over huden ved bruk av fingertuppene, en makeup-svamp eller en foundation-børste. SPF10." Pris 279kr for 30 ml

Og om primeren?

"Jan Thomas Studio Cosmetics Moisturizing Make-Up Primer er en fuktighetsgivende primer med beroligende ingredienser. Det er den perfekte basen for hvilken foundation som helst! Jan Thomas Studio Cosmetics Make-Up Primer påføres over hele ansiktet ved hjelp av fingertuppene. Påfør deretter foundation." Pris 299kr for 30 ml Min mening

Foundation: Jeg valgte lift me up varianten fordi jeg rett og slett er veldig nære 30 år og anti-aging er noe jeg strengt talt bare kan sette i gang med:) Jeg hadde ikke veldig store forventninger til denne fordi huden min ofte blir irritert om jeg bytter foundation. Jeg var redd den skulle bli for fet eller at den skulle kake seg. Tenkte også at den kunne gi meg kviser, men ingen av mine negative forventer slo inn for den er kjempebra:) Huden min har ikke vært irritert i det hele tatt, men dessverre så valgte jeg en farge som er hakket for gul for min del har ikke hatt den på hver dag. Uansett så er dette er veldig godt kjøp til en veldig god pris:) Exuviance er fortsatt min favoritt da jeg syns den gir meg litt mer glød, men denne er absolutt en god nummer 2 :) Kommer nok til å kjøpe en til bare for å finne den perfekte fargen i og med at jeg var litt kjapp da jeg handlet den inn:)

Primer: Her var vel heller ikke forventningene kjempehøye i og med at jeg har vært så fornøyd med glominerals, men nok en gang blir jeg veldig positivt overrasket. Her så jeg også for meg irritert hud og et lite kviseutbrudd, men denne er virkelig fantastisk for min hud! Et pump holder mer enn nok til hele ansiktet og halsen og den gjør at foundation sitter veldig godt hele dagen. Luktfri, drøy i bruk og ikke så verst i pris:)

Min nye favoritt:)

Ha en fin kveld videre:)

Les mer i arkivet » Mars 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
FruTaraldsen

FruTaraldsen

29, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 29 år, gift, sykepleier og eier/driver SkinClinic på Jessheim (www.skinclinic.no/). Ble mamma til Victoria i august 2013 og har en liten baby i magen som er ventet i mars 2016. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design av

Lenker

hits