DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

God helg:)

Hei på dere fine :)
Håper dere har det bra og at helgen har startet :) Kom meg på trening i dag tidlig, men skjønte fort at jeg ikke hadde så mye å gi. Lille bever-Victoria var på tokt i natt, og det er grenser for hvor godt jeg sover når hun stadig skal gnage på brystvortene mine. Bedre lykke i natt:)
Ellers har det ikke skjedd stort. Har spist middag på Egon med mannen og har også forsøkt å overtale han til å kjøpe roll-up gardiner på Kid uten hell. Er så møkk lei de persiennene våre nå at jeg snart vurderer å sy egne. Vinduene våre er ikke standard str på noe, så alt som skal sittte inne i vinduskarmen må spesialsyes.. Skikkelig billig! Resten av kvelden skal tilbringes i sofaen :) Har nettopp fått fyr i peisen og vi er ganske så døsige alle sammen, så kanskje vi går for en felles powernap :)

God kveld i stua:)

Eller det regnes vel som ettermiddag, men jeg er skikkelig sliten så for meg kjennes det ut som om det er kvelden :/

Vi har vært på 5 mnd kontroll med frøkna og hun utvikler seg veldig fint:) Nå veide hun 7250 gram og var 64 cm lang. Hodeomkretsen var 41,5. Hun greier nå å snu seg fra mage til rygg og fra rygg til mage, men det ville hun ikke vise helsesøsteren i dag. Bare mamma og pappa som har fått se det foreløpig:) Ellers så viste hun seg fra sin beste side og var blid som ei sol, og det har hun forsåvidt vært i hele dag :)

Jeg føler meg av en eller annen grunn helt mørbanka med vondt i ryggen og generell uvelhet. Ikke helt fornøyd med det, men satser på å få sove litt tidlig og kunne få en god natts søvn. Da er det meste gjort for en sliten mamma:) Har fått vasket huset da, men nå er jeg helt kake så nå blir det sofatjeneste resten av dagen. Skal få kikket litt på nettet etter fine liftgardiner. Må få byttet ut de fæle persiennene våre snart! De passer absolutt ikke inn i resten av interiøret:/

Favorittgrøten til Victoria er fra Holle:) Fåes på helsekost. Har også prøvd de ulike typene til Nestle og risgrøten fra Hipp, men denne hirsegrøten har altså falt best i smak til nå. Den er mild og god og jeg pleier å blande i litt frukt/grønt fra Ella's Kitchen:) Hun får grøt hver kveld og drikker gjerne litt vann fra flaske eller tutekopp ved siden av. Det hender også at hun får litt Ella's Kitchen midt på dagen bare for å få litt annet enn morsmelk. Hun får også små smaksprøver av alt mulig vi spiser også (om det er noe som kan sette seg fast i halsen så får hun det via en sånn håv man kan kjøpe på babyshop),

Hittil er det ingen av smakene hun ikke liker, men jeg syns den med banan og fersken lukter så jævlig at den har jeg ikke kjøpt noe mer av:P Melkeproduksjonen hos meg er fortsatt på topp og ammeinnleggene blir like våte, men det er deilig å kunne ha litt andre alternativer. Mat metter litt lengre enn bare melk:) Noen spurte meg hvor lenge jeg skulle amme, og svaret på det er at jeg fortsetter så lenge ungen er interessert, med mindre hun er interessert etter hun blir 1,5 år, da kommer jeg nok til å si at det er tomt i puppen til mamma :)

Ha en flott dag :)

Ansiktsmasker - luksus vs budsjett:)

Hei på dere fininger:)

Håper dere har sovet godt i natt:) Nok en god natt her i huset også, så jeg føler meg så god som ny:) Jeg har fått farget vipper og bryn + tatt en ansiktsmaske mens jeg har spist frokost:) Viktig å få gjort flere ting på en gang for å komme over det hele. Er naturlig nok ikke like mye tid til egenpleie med barn så man får kombinere :) I går kveld farget jeg håret mens jeg bleket tennene :)

I dag er det 5 mnd kontroll på helsestasjonen, og har ellers ikke lagt noen planer annet enn at jeg vurderer en treningsøkt i kveld :)

Lenge siden jeg har hatt et luksus vs budsjett innlegg så her kommer det et for ansiktsmasker:)

Som den skjønnhetsjunkien jeg er så har jeg prøvd en del masker opp i gjennom årene, billige og dyre  og under her finner du mine favoritter:

Decleor radiance boost er en maske som skal gi glød og fukt og som bare skal virke i 3 min. Passer fint å bruke i dusjen mens balsamen virker. Huden føles virkelig fin og fuktet etter bruk :)

Soothing gel mask fra Glo-terapeutics skal roe stresset hud. Denne bruker jeg særlig om sommeren etter soling. Kjøler ned og demper rødhet i huden.

Moisture defense fra MD formulations er en maske som inneholder antioksidanter, fukter, gir glød og styrker hudbarrieren.

Feel the difference fra Ole Henriksen er en "boost" maske som skal gi huden et ekstra løft og glød. Bruker denne før jeg skal noe spesielt og noen ganger sover jeg med den om natta :)

Priser:

Soothing gel mask fra Glo-therapeutics: 242 kroner på www.strawberrynet.com

Feel the difference mask fra Ole Henriksen: 277 kroner på www.strawberrynet.com

Moisture defense fra MD formulations: 211 kroner på www.strawberrynet.com og 241 kroner på www.feelunique.com

Life Radiance fra Decleor: 266 kroner på www.strawberrynet.com og 271 kroner på www.feelunique.com

 

Dette er masker som kan passe for de fleste, men er du plaget med mye urenheter vil jeg anbefale deg en utrensende rensemaske (ofte leirebasert).

Det er bare sånn at kvalitet koster, og det er ikke noe poeng å kjøpe en veldig billig maske på H&M, det utgjør ingen forskjell. Maskene jeg bruker koster litt, men til gjengjeld varer de lenge og de gir resultater. Du trenger selvfølgelig ikke fire ulike masker som jeg har, finn heller en eller to som kan hjelpe din hud, men de aller fleste av oss nordboere trenger fukt, så det er et trygt kjøp uansett hudtype og hudtilstand :)

 

Ha en flott dag :)

Hva vil du lese??:)

Hei på dere fine :)

Nok en bra natt her i huset med en frøken som kun våknet en gang :) Trening fikk jeg også gjort unna til tross for at jeg er enda mer støl i beina nå enn jeg var i går :/

Jeg får innimellom mail/kommentarer om jeg kan skrive om forskjellige ting i bloggen og prøver å ta det til meg, og imøtekomme de ønskene, men jeg vil gjerne vite hva DU savner eller ønsker? Lurer du på noe? Temaer du vil jeg skrive om? Spør gjerne og kom med forslag for å gjøre bloggen bedre :)

HahahaIkke godkjent

Hei på dere og god kveld :)

Er litt rare dager nå, men det går på et vis. Victoria var snill og sov godt i natt med bare en liten ammepause midt på natta en gang. Godt for kropp og sjel. Jeg kjenner jeg er kjempestøl etter den lille pingleøkta jeg hadde i går, så det ble ingen trening i dag. Satser på bedre motivasjon og form i morgen :)

På butikken i stad stod det plutselig ikke godkjent. Panikken steg og jeg følte meg som verdens dummeste. Måtte selvfølgelig si at jeg vet det er penger på kontoen (som om kassadama trodde på det). Hadde heldigvis et kredittkort fra en annen bank som jeg kun har for nødstilfeller, og det fungerte! Fikk ikke logget meg på nettbanken hverken på mobil eller pc så panikken kom over meg. Noen måtte jo ha svindlet meg??? Ringte banken og de kunne informere om en kjempekræsj som gjorde at ingen kom inn på nettbank og svært mange fikk ikke godkjent når de skulle betale også. Uflaks for dem, flaks for meg. Liker ikke det der, og nå skal jeg i hvertfall ikke kvitte meg med det andre kortet selv om jeg aldri bruker det.

En liten blid frøken:)

Ha en fin kveld :)

 

Folk i Canada goose jakker...

Kan ikke dere drite i å kjøpe de jævla stygge Canada goose jakkene? Seriøst?? Får ikke blitt mer harry og mainstream om dere så prøver! Tenk litt lenger enn nesetippen og prøv å bry dere litt mer om lidelsene som ligger bak dette "mote"plagget! BRENN!!!!
Litt mer brudekjole :)
Brudekjolen:)

Viser på oppfordring et bar bilder av brudekjolen min. Den er fra det spanske merket Pronovias i modellen adela.

Bilder:)

Fikk spørsmål om jeg ikke kunne dele noen bilder fra før jeg flyttet bloggen min hit, så her kommer det litt gammel snacks fra det siste året :) Det vil si frem mot fødselen, så får jeg heller lage et annet innlegg med bilder fra etter at Victoria ble født, hvis ikke blir det overdose med bilder i et og samme innlegg :)

God morgen:)

God morgen til dere :)
Håper dere har hatt en god start på uka og har sovet godt i natt :)
Beveren aka Victoria har ikke hatt det helt store gnagebehovet i natt så jeg føler meg uthvilt :) Nå står trening på programmet! Blir en rolig økt da formen ikke er helt på topp enda :)

I går var jeg og mannen på kino og då Jack Ryan shadow recruit. Likte filmen veldig godt og det var deilig med litt kjærestetid :) Viste mannen det nye skjørtet og jakken jeg arvet og fikk da beskjed om at skjørtet så ut som en sølppelsekk og at jakken gjorde meg gammal! Takk skal du ha elskling for din oppriktighet :) Må nok sy opp skjørtet litt og bruke jakka når jeg ikke skal ut med han :)

Fakta...Mors kjeller - skattejakt :)
Hei på dere:)

Etter 3 uker med shoppestopp så fikk jeg litt abstinenser i går! Vurderete en tur på senteret, men dro rett til mamma og pappa i stedet. Bortsett fra et par t-skjorter som jeg kjøpte i forrige uka har det gått veldig greit. I går gikk jeg derimot på en liten skattejakt hjemme hos min mor, og jammen fant jeg ikke noe jeg kunne bruke:) Føles nesten som om jeg har kjøpt noe nytt. Shoppestopp gjør med altså litt kreativ pluss at det er motiverende å spare penger til firmaet mitt i fremtiden :) Skulle helst ha starte klinikk  i går utålmodig som jeg er, men får vel vente litt til :) Bruker litt tid nå til å sette meg ned å lese om de ulike hudpleieseriene for å finne ut av hva slags produkter jeg kan bruke på kundene mine. Tviler på at jeg kommer til å bruke eller selge mange forskjellige serier, men noe til ulike hudtyper og aldre må jeg ha:) Om 2 uker skal jeg også på en skjønnhetsmesse på telenor arena, så får sikkert litt inspirasjon der også:)

Vi har hatt en skikkelig kosedag hittil og har nettopp tatt oss en lur alle sammen (baby, hund, meg og mannen). Det blir litt trangt i en 1.80 seng så mannen foreslo at vi skulle kjøpe en seng til å sette inntil, for på den måten har vi plass til alle og en unge til uten at det blir trangt. Han har nok skjønt at det kan ta en stund for vi bare ligger to i den senga hele netter, så absolutt en god idè :)

Her er det jeg fikk arve i går:)

Skinnskjørt fra tidlig 80 tall!! Dette er jeg ikke helt sikker på om jeg kommer til å bruke, men syns det er litt kult:) Kanskje noe å ha på i kveld når jeg skal på kinodate med mannen min? Slettes ikke umulig:)Det fulgte med en grusom skinnjakke til som jeg vurderer å sy om litt sånn at den kanskje blir litt kul. Må i hvertfallf fjerne de heftige skulderputene som var i den:P

Saueskinnspels som er 40 år gammel. Denne har faktisk min mor arvet av min fars tante, men den er lite brukt, så den er ikke slitt i det hele tatt. Jeg ville aldri ha kjøpt denne i butikken selv (fordi det er en pelsjakke i mine øyne), men den ser kul ut, så skal bruke den :)Deler noen bilder med dere fra resten av dagen :)

Ha en flott kveld :)


 

God morgen:)

Hei på dere :)
Håper dere har sovet godt og er uthvilte i stedet for fyllesyke :) Vi har hatt en sånn passe natt med en liten frøken som klør litt i tenna sine. Det føles nå som om en bever har kvessa tenna sine på brystvortene mine:/ For de som ikke skjønner sammenligningen så gjør det altså vondt :)

Nå er det frokost på programmet :) Siden det er søndag står egg og rundstykker på menyen :) En sterk kopp kaffe til meg blir det også :)

I kveld skal jeg og mannen på kino for første gang siden Victoria ble født :) Blir kos <3

<3

?If there are no dogs in Heaven, then when I die I want to go where they went.?

¯ Will Rogers

 
Dagen i dag :)

Hei på dere flotte folk :)

Håper dere har hatt en fin lørdag :) Vi har bare slappet av hjemme hos mamma og pappa i dag mens Kim har vært på skitur:) Nå skal vi straks i butikken for å handle inn til kveldens middag :) Vi får nemlig middagsgjester om ikke alt for lenge.

Formen min er litt skrall dessverre så blir nok ingen trening på meg i helga :/ Håper på å snart bli helt frisk sånn at jeg får trent skikkelig hardt!! Skjer jo ingenting med kiloene når jeg ikke får trent...Haff:/

Ha en flott dag :)

Hva heter du på instagram??:)

Jeg vil gjerne følge dere lesere på instagram, så hvis du vil jeg skal følge deg så legg igjen instanavnet ditt i kommentarfeltet mitt :)

Typisk meg :)

 

 
Prinsessa mi:)

Mannen har vært flink å sende meg bilder når jeg har vært på kurs :)

Hårfjerning og kjemisk peeling:)

Hei og god fredagskveld til dere fininger :)
Håper uken har vært bra og at roen har senket seg :) Det har det i hvertfall her i huset :) Er imponert over hvor bra mannen har taklet disse 4 dagene hjemme, og det er godt for mammahjertet :)

Uka har flydd avsted og nå er det opphold i kurs i 2 uker, jeg skal i praksis med hudlege 4 februar også begynner neste modul på hudpleieakademiet 11 februar :) Denne modulen har vi hatt anatomi, dermatologi etc, og i dag avsluttet vi med å praktisere litt av det vi har lært! Kjempebra!
Vi holdt først på med laserbehandlinger. Det er mye man kan gjøre med en laser (hårfjerning, arr, rynker, pigmentflekker, tatoveringer), alt avhenger av hvilken laser du bruker. Vi fokuserte på hårfjerning i dag og vi fikk alle svidd av hårene under armene. Utrolig effektivt! Må gjenta behandlingen om cirka 8 uler også en gang til om 16 uker. Da vil hårene blir borte for alltid, og hvor deilig er ikke det!? Det gjør vondt, men det er fort gjort :) Mange useriøse aktører på markedet dessverre, og det ødelegger for de som er seriøse og som faktisk kan holde det de lover! Mange reklamerer med smertefri hårfjerning, men dessverre så finnes ikke det fordi at hårsekken må varmes opp til 65 grader, og det sier seg selv at det er litt ubehagelig ;) Vil du prøve dette kan keg anbefale deg hudklinikken i Oslo. Ligger på Youngstorget. Sjekk nettsiden: www.hudklinikken.no

Etter dette hadde litt hudpleiepraksis og utførte kjemiske peelinger på hverandre. En kjemisk peeling er enkelt forklart en behandling der man legger en syre på huden. Ved å gjøre dette så fjerner man det ytterste hudlaget slik at ny hud dannes, som igjen fører til jevnere pigmentering, mindre linjer, rynker, arr og gir en generell hudfornyelse. Det finnes mange ulike typer og ulike styrker, men det går jeg ikke inn på her. Spør hudpleieren din hva som kan passe for deg:)
Ha en flott fredagskveld :)

Slår aldri feil :)Morgenjuice:)

God morgen :)
Siste kursdag denne måneden:) I dag er det kjemisk peeling på programmet :) Gleder meg:)

Startet dagen med hjemmelaget juice som vanlig, og i dag var den ekstra god :) Kjøper aldri ferdigjuice lenger, og juicemaskinen har gitt valuta for pengene :)
Dagens oppskrift ( gir i overkant av 1 liter juice)

4 røde epler
4 appelsiner
1 lime
3 pærer
1/2 brokkoli
4 gulrøtter

Ny øyekrem til testing :)

Denne kom i posten for 2 dager siden:) Aldri testet hudpleie fra ID bare minerals tidligere, så starter pent med en øyekrem :)Omtale kommer etterhvert :)

Nye produkter:)

Hei fininger :)
Håper dere har hatt en fin dag og at dere begynner å se slutten på arbeids/skoleuka :)
Kurs i dag også for min del (Derfor blir det litt blogging fra mobil da det kan gjøres til og fra skolen), og jeg føler jeg lærer mye :) Er veldig fornøyd med undervisningsopplegget sålangt og har stor tro på at dette er den rette veien å gå for meg :)

Hentet pakker på posten i dag har jeg også gjort, og det er alltid stas :) Bestilte mye nytt for en ukes tid siden så her kommer det pakker hver dag denne uka:)
Decleor produktene har jeg tidligere testet i reisestørrelse og likte de godt, men føler ikke jeg har fått prøvd de nok til å skrive en god omtale av de :)
Primeren fra Bareminerals skal gi glød og fukt under foundation, og denne har jeg aldri tidligere brukt :) Alt er kjøpt på www.feelunique.com bortsett fra hårkuren fra morroccan oil, den er kjøpt på www.strawberrynet.com:)

God morgen :)

God morgen til dere :)

Ville bare ønske dere en flott dag og deler noen bilder med dere :)

Luxe foundation - Glominerals

Ny foundation fra glominerals kom i går :) Gleder meg til å teste denne :)

 
En avansert beskyttende og anti-aldrende flytende foundation

 • Formulert med lys-spredende diamant pudder som gir utstråling til huden

 

 • Inneholder spesialiserte fuktighetsgivende agenter for et friskt utseende

 

 • Tilbyr bredspektret UV-beskyttelse

 

 • Lager en myk, glatt, feilfri og ungdommelig ansiktshud

 

Omtale kommer :)

<3

Ting som kan gi deg finere hud gratis :)

Hei på dere :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Jeg har hatt en flott dag på kurs i dag også, men kjenner det er slitsomt å stå opp så tidlig når man blir mye vekket på natten :) Nå er husarbeidet gjort og mat i magen, så nå skal det hviles i sofaen resten av kvelden :)

 

Deler et par veldig enkle tips for en finere hud med dere i dag :) Dere vet det sikkert, men kjekt med en påminnelse :)
1. Skift sengetøy en gang i uka og heng ut alt når det er minusgrader. Kjøp ny pute en gang i året og vask den hver tredje måned. Sengetøyet ditt er fullt av basselusker som du gnir fjeset i hver eneste natt. Trenger vel ingen ytterligere forklaring?

2. Drikk masse vann. Er du dehydrert kan man lett se deg.
3. Prøv å sove nok.

4. Bruk solfaktor og unngå å bli brent.

5. Kutt ut sukker, alkohol og "junk". Kanskje kjedelig, men det funker!

Hjelper ikke med gode produkter om du behandler kroppen din som ei søppelbøtte :)

 

Ha en fin kveld :)

Morgenstemning :)

Bra natt og fin morgen :)

Ingen blir bortskjemt på kos og kjærlighet :)

Ville bare dele denne fra nettsiden www.mamma.no med dere :)

Mette prøvde både hysj-metoden og soveskjemaer, men det hun egentlig trengte var hjelp til å stole på seg selv. Glem skrikekurer og ekspertråd som ikke fungerer ? det å følge mammahjertet er den nye barneoppdragelsen.

 

Da Mette Gilje Stormyr (32) fikk lille Sander, var hun som førstegangsmødre flest. Litt usikker, litt engstelig for ikke å strekke til, og opptatt av å gjøre alt hun kunne for at babyen hennes skulle ha det bra.

Bekymringene kom snikende etter noen uker. Sander la ikke på seg slik han skulle, og på helsestasjonen anbefalte de Mette å gi tillegg på flaske. Men det tålte Sander dårlig. Han ble slimete og fikk pusteproblemer. Han sov lite også. På dagtid sov han bare en halvtimes tid om gangen, og moren hadde lest i bøker og blader at babyer på hans alder skulle sove to-tre timer i strekk. Om kvelden gråt han når han ble lagt.

? Jeg ble redd for at sønnen min ikke hadde det bra og bekymret for om jeg gjorde de riktige tingene, forteller Mette.
? Jeg mistet helt troen på mine egne vurderinger som mamma, og hadde dårlig samvittighet for jeg følte at jeg ikke strakk til.

   

Gode råd til nybakte mammaer

 1. Stol på deg selv og morsinstinktet ditt. Ingen andre kjenner barnet ditt bedre enn du gjør.
 2. Ikke la babyen ligge alene og gråte. Vær til stede og gi trøst og omsorg til barnet roer seg.
 3. Gi babyen umiddelbar respons når den gråter. Ingen blir bortskjemt på omsorg, nærhet og kos.
 4. Gi babyen mat når den er sulten og legg den når den er trøtt. Ikke putt babyen inn i et skjema.
 5. Det å amme babyen i søvn er både koselig og tilknytningsfremmende. Det er også helt vanlig å amme babyen om natten etter at den har fylt seks måneder.
 6. Samsoving er helt naturlig og anbefales til babyen blir ett år, hvis alle sover godt. Samsoving betyr at du har barnet i din seng eller i egen seng ved siden av foreldresengen.
 7. Bær babyen i bæresjal eller sele inntil kroppen. Babyer som er mye nær mor gråter mindre.
 8. Kjøp en vogn der barnet sitter vendt mot deg. Babyen skal kunne se deg når dere triller.
 9. Ikke overse barnets adferd. Sutring og gråt skal tas på alvor og det er vår oppgave som voksne å gi barnet alternativer til den uønskede adferden.
 10. Ikke sammenlign deg og din baby med andre. Gjør det du selv føler er riktig.
 11. Kilde: Lykkeligbarndom.no

? MOR ER DEN BESTE EKSPERTEN.
? Problemet med mange av de såkalte «ekspertene» som gir råd til nybakte mødre, er at de ikke tar seg tid til å snakke med mødrene først, sier Nina Stanghov Ulstein.

Hun er utdannet barnevernspedagog og driver nettstedet og rådgivningstjenesten Lykkeligbarndom. Hun mener at den beste eksperten på hva babyen trenger, er babyens egen mor.

? Vi er utstyrt med et veldig sterkt morsinstinkt som forteller oss hva som er best for barnet vårt. Men vi undergraver det hele tiden fordi vi lytter mer til alle andre enn til oss selv, mener pedagogen.

Nina Stanghov Ulstein (34) har selv en sønn på to og halvt år. Bloggen Lykkeligbarndom.no startet hun da han var åtte måneder gammel.

? Jeg husker jeg var ute og trillet og gikk inn på en kafé. Da så jeg forsiden av Aftenposten, der det sto om skrikekurer for babyer. Det sto at foreldre måtte ta opp kampen med barnet sitt, at de ikke skulle gi seg selv om babyen gråt og at det var helt ok å la små babyer ligge og skrike på rommet sitt hver kveld. Jeg gikk rett hjem og begynte å skrive, forteller Nina.
? Jeg satt med Alexander ved puppen og skrev leserinnlegget til Aftenposten.

«Vitenskapen forteller oss at når babyen blir liggende og gråte, så opplever den panikk, engstelse og redsel for å bli forlatt», skrev Nina. «Babyen roper desperat, men opplever å ikke bli hørt og tatt alvorlig. Hva gjør det med et lite menneske?»

? Det ble veldig viktig for meg å fortelle foreldre at skrikekurer ikke er den eneste måten å få babyen til å sovne på, sier Nina.
? Det finnes mange andre, mer humane metoder. Jeg mener det er helt galt å la en liten baby ligge og gråte alene, og selv om man etter noen dager opplever at barnet slutter å gråte, betyr ikke det at problemet er løst. Barnet har bare gitt opp å si fra!

BYSSING, AMMING OG KOS «IN».
Nina anbefaler gode leggerutiner, trøst når babyen gråter, amming og samsoving for å få en liten baby til å falle i søvn.

? Min er erfaring er at babyer som får tilfredsstilt sitt behov for kos og nærhet før de sovner, er trygge og blide på dagtid. Babyer som gråter seg i søvn er oftere sutrete, klengete og redde for å bli forlatt, mener hun.

Da Nina begynte å engasjere seg i skrikekurdebatten, fikk hun masse støtte både fra foreldre og fagfolk. Avisene skrev reportasjer om at skrikekurer var «ut» og byssing, amming og kos var «in». Ninas engasjement ble til bloggen Lykkeligbarndom.no og alle reaksjonene og epostene hun fikk fra foreldre, gjorde at hun etter hvert begynte med rådgivningstjeneste og hjemmebesøk. Nå er det blitt jobben hennes.

Mange av foreldrene som oppsøker Lykkeligbarndom for å få hjelp, har tidligere forsøkt såkalte skrikekurer for å få babyen sin til å sove om kvelden. Og mange av dem har hatt det veldig vondt når de har forlatt en skrikende baby på soverommet.
? Jeg tror det er mange nybakte foreldre i dag som gjør ting de føler ikke er riktig, bare fordi de har lest eller hørt en ekspert si at det er det best. Hvis man som mor sitter med en følelse at noe er helt feil, så er det som regel dét, mener Nina.

 

Dette er tilknytningsomsorg

Nina Stanghov Ulstein praktiserer det ekspertene kaller «tilknytningsomsorg». Den skiller seg fra den mer tradisjonelle disiplinære omsorgen, som så på barnet som et slags tomt skall som foreldrene kunne forme slik det passet dem best. Tilknytningsomsorg er basert på at babyen er et eget individ med egne behov og ønsker som skal tas på alvor. Man ser på gråt som uttrykk for at noe er galt og ser alltid etter årsaken til gråten ? ikke bare en måte å få stanset gråten på. Fysisk nærhet til mor gjennom amming, bæring og samsoving er også viktige elementer i tilknytningsomsorg.

Les mer på Lykkeligbarndom.no

MAMMAROLLEN BLE ET SKJEMAVELDE.
Usikkerheten hun følte som nybakt mamma gjorde at Mette Gilje Stormyr gjorde som så mange andre og søkte råd hos helsestasjonen, i bøker, på blogger og hos en såkalt «søvnekspert». Hun fikk skjemaer for mating og søvn, og fulgte et strengt regime med mat- og leggetider.
? Jeg husker jeg satt og ammet om natten og bare gledet meg til å sette det krysset i skjemaet. Skjemaet ble viktigere enn alt annet, sier Mette.

Når Sander gråt og ikke fikk sove om kvelden, satt hun eller pappaen ved siden av sengen hans og holdt ham i hånden og snakket beroligende til ham. Den såkalte «hysj»-metoden.

? Det klarte vi ikke så lenge, smiler Mette.
? Vi syntes det var helt forferdelig å la ham gråte, selv om vi var i samme rom som ham.

Da Sander var fire måneder, ble Mette tipset om Lykkeligbarndom av en venninne.
? Jeg gikk inn på nettsiden og ble sittende og lese alt som sto der. Så ringte jeg til Nina og gråt i telefonen, forteller Mette.
? Det var så deilig å høre noen si at jeg skulle stole på meg selv og gjøre det jeg mente var riktig.

Mette og ektemannen sluttet med hysjmetode og skjemaer. Sander fikk sovne ved puppen og på dagtid gikk Mette trilleturer med ham så han fikk sove.
? Det var en befrielse å slutte med alt det skjematøyset. Og det var så deilig å kunne gi Sander det jeg visste han ville ha. Slik fikk han nok søvn, kos og mat og jeg slappet mye mer av.

Nå er Sander en blid og fornøyd gutt på ni måneder, som i hvert fall ikke veier for lite. Han sover ofte lengre økter på dagtid, men ikke alltid. Om kvelden sovner han noen ganger ved puppen, noen ganger i egen seng.

? Jeg er blitt mye flinkere til å se signalene han sender ut, sier Mette.
? Hvis han er veldig opplagt om kvelden, lar jeg ham base og holde på i sengen en stund til han begynner å bli trøtt. Så ammer jeg ham og legger ham. Da er han klar for å sove. Nå blir jeg ikke lenger stresset hvis han sover eller spiser litt lite en dag. Vi er jo sånn vi voksne også. Noen dager er vi trøttere eller mer sultne enn andre dager. 

? EN TØFF JOBB.
? Barn er ikke små roboter du kan programmere og stille klokka etter, sier Nina Stanghov Ulstein.

? Alle barn er forskjellige, og behovene deres skifter fra dag til dag. Vår oppgave som foreldre er å lytte til og ta hensyn til de skiftende behovene.

Men at man skal lytte til barnet og respondere på gråt og andre signaler, betyr ikke at man skal la alt som heter rutiner fare og la barnet styre hele hverdagen, sier pedagogen.
? Jeg er selvfølgelig ikke motstander av faste rutiner. Det er de voksne som bestemmer, men rutinene må legges opp etter barnets behov. Jeg mener heller ikke barn aldri skal gråte. Jeg mener bare at de minste barna, de som ikke har noe annet språk, ikke skal ligge og gråte alene.

Så hvis barnet ikke skal ligge alene og gråte, og få respons når det uttrykker misbehag, hvordan skal man da takle overganger som det å slutte med nattpuppen eller flytte over i egen seng eller inn på eget rom?
? Barn misliker endringer, og særlig hvis de blir fratatt noe de liker. Da er det helt naturlig at de protesterer. Snakk med barnet ditt om det. Si at du forstår at han eller hun er lei seg fordi det ikke er noe nattpupp å få, men det har mamma bestemt og sånn blir det. Du skal være der og hjelpe og trøste, men noe pupp blir det ikke snakk om. Vær vennlig og bestemt. Jeg er overbevist om at selv babyer som bare en noen måneder gamle, forstår hva vi sier til dem.

Mye av grunnen til at mange blir usikre på seg selv eller skuffet over sine egne «prestasjoner» som mamma, er at forventningene ofte er for høye, tror Nina. Vi tror at vi skal skrive bok eller starte eget firma og ha masse tid til å trene og se freshe ut mens vi går hjemme med babyen. Men virkeligheten er jo ikke slik!
? Det å bli mamma er noe av største man kan oppleve, men det er også en tøff jobb. Man må være forberedt på å bruke tid på å få babyen til å sove, spise og være trygg. Det er faktisk en fulltidsjobb den første tiden. Man blir sliten og trøtt og får grå hår, men det er verdt innsatsen!

Les mer i arkivet » September 2014 » August 2014 » Juli 2014
FruTaraldsen

FruTaraldsen

28, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 28 år, gift, sykepleier og driver min egen skjønnhet og helseklinikk sammen med Ine Møller Anwar(TM klinikken, avdeling på Jessheim og i Fredrikstad). Ble mamma til Victoria i august 2013. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Design av

Lenker

hits