DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Kjerringråd for å få fart på sakene..

Hei på dere og god søndag:)

Håper dere har hatt en fin dag så langt:) Vi hadde barnefri i går og tilbragte kvelden på sofaen før vi la oss i sengen og så på en film. Inne i hodet mitt hadde det passet bra om William skulle bli født nå i helgen, men han ser ikke ut til å bite på noen av kjerringrådene jeg har prøvd de siste dagene :P Da får han holde seg der inne noen dager til sånn at jeg får unna litt jobbing de første dagene i uken som kommer.

Sist så prøvde jeg meg på ymse kjerringråd når jeg først hadde passert termindato uten at det hadde noe som helst effekt for min del. Denne gangen så ligger babyen mye lengre ned og ut i fra hva jeg klarer å kjenne selv så er det litt åpning der og livmorhalsen kjennes myk. Nå er ikke jeg jordmor, men litt kjenner jeg da selv også :)

Siden jeg håpet på å fremskynde fødselen litt så har jeg satt i gang prosjektet med litt kjerringråd, og her er kjerringsrådene som ble forsøkt i går (og de siste dagene)uten at noe av det har fungert hittil :P

"Stimulering av brystvortene vil frigjøre hormonet oksytosin (det hormonet som gjør at det gis ned melk når barnet suger.) Dette hormonet kan bidra til at livmora begynner å trekke seg sammen, noe som kan ende i rier hvis kroppen er klar for det. Men vær forsiktig. For intens nippel snurring kan sette i gang maserier som kan bli slitsomme for både deg om ikke minst for ungen. Gro Nylander anbefaler i boka "På vei" at første runde med slik stimulering bør gjøres under oppsikt av helsepersonell, og med CTG registrering på for å se om barnet tåler det stresset det er å bli utsatt for kraftige kynnere.. I alle fall skal en ikke gjøre dette mer enn en time i slengen og ikke mer enn to ganger i døgnet."

Det ble ikke noe intens nippelsnurring for å si det sånn da det bare er veldig ubehagelig, men jeg gnikket vel på de i 20 minutter uten annet resultat enn at jeg kom på hvor vondt det er å amme rett etter fødsel. Tror jeg skal gå for de varme klutene i stedet :P

"Samleie er kanskje ikke det som frister mest helt på tampen av svangerskapet... Men det er en god fødsels-igangsetter! Sæd inneholder prostaglandiner som virker modnende på livmormunnen, og orgasme gir livmorsammentrekninger som kan gå over i veer. Dette er rikshospitalets "oppskrift"

Dette virker ikke alltid, men gir den beste måten å starte fødselen på en naturlig måte.
Ligg på ryggen med hodet og skuldrene godt støttet opp av så mange puter som du synes er behagelig. Partneren skal stå på kne med ansiktet mot deg mellom beina dine. Løft det ene benet så foten hviler på hans skulder. Gjør det samme med det andre benet. Selv om denne stillingen ikke er behagelig gjør den det mulig for penis å trenge så langt inn at penishodet berører livmormunnen.
Det er ikke nødvendig at du får orgasme, men en orgasme kan starte sammentrekninger som senere danner det rytmiske mønsteret for de tidlige veene.
Nå han har hatt sædavgang bør han bli inne i deg i ca 5 min., og du skal ligge i samme stilling med bena høyt i 10-15 min så livmorhalsen blir badet i sæd. Det er også viktig å stimulere brystvortene med hendene eller tungen, dette kan gi virkning også uten samleie. Ca 20 min med stimulering avbrutt av andre former for kjærtegn passer de fleste kvinner.
Etterpå: slapp av og døs gjerne litt. Selv om du ikke har startet sammentrekningene i livmormusklene, har du ganske sikkert hjulpet livmormunnen til å åpne seg raskere"

Det siste døgnet har livmorhalsen min blitt "badet" 3 ganger uten at det har skjedd noe som helst:P Riktignok ikke i overnevnte stilling mer enn en gang, men allikevel. Kom over denne "oppskriften" i går og leste den høyt for mannen. Han bare kikket på meg og tenkte nok i sitt stille sinn at det hørtes ut som en utfordrende stilling når man er sprenggravid, men hva gjør man ikke for kona si? :O Se for deg å ligge med bena opp på skuldrene til mannen mens du samtidig skal sitte halvveis oppe med puter? Man kan jo ikke ligge flatt på rygg når man er høygravid og siden man må litt opp i høyden så blir det blir press nok på magen om man ikke hadde vært gravid. Det ble mye latter og fomling før vi endelig fikk til noe som kan ligne på den oppskriften nevnt ovenfor :P Her bør man ikke ha mye luft i magen på forhånd ;)

"Vær aktiv. Gå tur. Dette kan hjelpe til at babyens hode festes, og starte rier. Andre foretrekker vindusvask, bilvask, løping i trapper, eller å hoppe tau. Hver sin lyst. Pass bare på at du ikke sliter deg ut. Det kommer snart ei anledning hvor du trenger å ha litt overskudd!!"

Jeg ruslet en runde på senteret i går, men orket ikke mer da jeg fikk helt latterlig nedpress så aktivitetsrådet tror jeg at jeg står over. Går selvfølgelig en del rundt hjemme her, men legger ikke ut på langtur:P Hodet er allerede festet, men ingen rier på meg..

"Bringebærblad-te sies å bidra til at riene settes i gang. Bladene skal gjøre sitt til at både hud og livmor utvider seg. Drikk 2-3 kopper om dagen. Du kan også prøve bringebærkapsler, som etter sigende skal være enda mer effektive."

Jeg har spist 9 kapsler hver dag nå i 5 dager uten at det kan se ut til å ha gitt noe effekt.. Men det kan jo hende det kan bidra til at livmoren trekker seg raskere sammen etter fødsel.

"Kanel skal virke stimulerende på livmoren og føre til sammentrekninger. I gamle dager brukte man kanel under fødselen for å forsterke fødselsveene.
Kanel kan drikkes som te (legg kanelstenger i kokende vann.), spises i stor mengder på grøt (rømmegrøt påstås jo å være gunstig i seg selv), eller blandes med vann til ei tykk guffe som spises."

I går kveld spiste jeg havregrøt med et par teskjeer kanel + en kopp te med 3 teskjeer kanel i.. Null effekt..

Oppe til vurdering til uken om ikke noe skjer

"Akupunktur kan gir både for modning og for å starte opp/forsterke rier."

Dette er noe som faktisk kan ha en dokumentert effekt og som mange jordmødre tilbyr. Jeg skal bestille time i slutten av uken og gi det et forsøk.

"Akupressur Det er tre hoved punkter som kan frembringe fødsel: oppe i ganen rett bak tennene, fire fingerbredder ovenfor ankelen på indre side, og mellom tommelen og pekefingeren."

Siden dette er enkelt og ufarlig skal dette absolutt testes.

"Klyster/ Lakserende olje Å få fart på magen, skal også få fart på fødselen."

Jeg har lite lyst på en runde diare, men jeg tar noe som heter duphalac nå rett og slett fordi magen er treg. Det hjelper godt det, men det rumler og bobler fælt der inne. Har også gått til innkjøp av klyster, men har ikke blitt så desperat enda. Lakserolje gir meg nok bare vondt i magen så det står jeg over.

Testet du noen kjerringråd da du var gravid og var det noe som fungerte?

Nå skal jeg få ryddet litt her hjemme før vi tar turen til mine foreldre for middag og henting av Victoria. Hun var så hyggelig at hun hadde et 4 timers show for mamma og pappa i natt så stakkars dem :/

Ha en fin søndag videre :)

 

3 kommentarer

Marlene

06.03.2016 kl.12:22

Prøvde noen sist uten hel. Blant annet sex, kanel og aktivitet. Denne gangen er har jeg tenkt å begynne med alle kjerringråd en måned før termin så det kanskje skjer noe til termindato. 😊 Håper lille prinsen din kommer snart. Masse lykke til. Gi gjerne en lyd om noe faktisk fungerer. 😋

Tina

06.03.2016 kl.17:55

Hei :) jeg spiste masse fersk ananas med kanel på, hadde sex og gikk lang tur i snøen den dagen min førstefødte kom. 4 dager før termin ;) Velger å tru det var derfor hun kom før :-P Jeg spiste også bringebærbladkapsler i 14 dager. Lakserolje fraråder vel legepersonell da det kan ende i styrtfødsel ? (har jeg hørt og lest ?) Lykke til :-)

FruTaraldsen

06.03.2016 kl.19:49

Tina: Kanskje jeg får kjøpe inn litt ananas i morgen :) Nei, man skal ikke drikke for mye lakserolje, men det med styrtfødsel på grunn av det er det ikke noe forskning på det, men det kan gi fryktelig vondt i magen :)

Skriv en ny kommentar

FruTaraldsen

FruTaraldsen

29, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 29 år, gift, sykepleier og eier/driver SkinClinic på Jessheim (www.skinclinic.no/). Ble mamma til Victoria i august 2013 og har en liten baby i magen som er ventet i mars 2016. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Design av

hits