DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

I fødebagen - tips

Hei fininger:)

Håper dere har hatt en fin dag:) Jeg våknet av meg selv klokken 05 i dag og fikk ikke sove igjen. Hjernen min bobler over av alle mulige tullete tanker og party i magen. Jeg har jobbet på Glød hår og velvære på Nordstrand i dag, og selv om jeg ikke måtte være der før 11 så begynte tankene mine å spinne over dårlige kjøreforhold allerede klokken 05. Jeg hater, og da mener jeg hater å være forsinket så jeg planla å kjøre minst en time før jeg startet + at jeg sjekket værmelding og lokalnyhetene.. Ikke sånt man får sove av akkurat:P Sånn husker jeg at jeg var sist svangerskap også. Ikke nok med at kroppen verker, men hodet verker litt det også. Jeg blir ekstra bekymret for alt mulig også begynner jeg å tenke på ting jeg må huske på, ting jeg må rekke før fødsel etc. Jeg har egentlig ingen bekymringer, men hodet mitt koker litt allikevel :)

Jeg nærmer meg svangerskapsuke 33 og selv om jeg ikke skal pakke bagen riktig enda så tenkte jeg dele noen fødebag tips med dere:) Jeg kommer nok ganske snart til å begynne så smått å finne frem hva som skal være med og legge det lett tilgjengelig så det bare kan hives over i bagen om det skulle skje noe før tiden:)

 

Hva trenger du?

1. Helsekort for gravide! Dette bør du ha i vesken de siste ukene før termin så du ikke glemmer det i kaoset som kan oppstå når fødselen melder seg:)

2. Mat/drikke til mor og far. Når man ligger der med rier fra helvete er ikke mat det første du tenker på, men du trenger altså en del energi for å holde det gående. Selv kjøpte jeg med energidrikker, proteinbarer, nøtter og druer. Dette hadde vi alltid tilgjengelig de siste ukene (i en pose i kjøleskapet) sånn at alt kunne tas med lett:)

3. Mobil + lader, eventuelt kamera + lader. Noen vil kanskje også foretrekke å ha med en pc, men den tar så mye plass så det dropper jeg:)

4. En bok eller et magasin. Ventetiden kan bli lang og er det lang tid mellom riene så kan en bok få tiden til å gå litt fortere. Du trenger ikke velge et tungt litterært verk, men en enkel krimroman kan være ålreit:)

5. Veske med lommebok, kontanter (tenk på parkeringen), leppepomade etc

6. Nattkjole. Selv syns jeg det er ubehagelig å sove med full sykehuspysj så jeg foretrekker en enkel nattkjole i stedet. Når det kommer til selve fødselen kan man også føde i en nattkjole fremfor de horribelt stygge sykehusskjortene. Ikke velg en dyr og fancy variant da den vil bli blødd ned uansett :P7. Ammebh. Jeg fortrekker lette sportsbher fra kappahl fremfor tradisjoenelle ammebher. Du bør velge spileløse varianter som ikke strammer, og som du enkelt kan få puppen ut av.

8. Tøfler. Du vil ikke gå barbent på gulvet på sykehuset. Sist fødte jeg på sommeren så da hoppet jeg bare inn i ballerinaskoene mine, men nå kommer jeg til å ta med meg tøfler (og da tøfler som kan vaskes i maskin ellers desinfiseres etter oppholdet).

9. Varme sokker. Jeg fryser lett på føttene så varme sokker skal med.

10. Løse og behagelige klær. Jeg tenker ta med tights, joggebukse, enkle singleter og et par varme gensere. Satser på at jeg bare må bli på sykehuset veldig kort tid etter fødsel,  men litt skift til meg selv må jeg ha med. Komfort og klær som er lette å få av er tingen :) Jeg tar også med egne truser da jeg ikke er kjempefan av sykehustrusene.

11. Deodorant, tannbørste, tannkrem, hårbørste, bodylotion, sjampo, balsam og hårolje, rens til ansikt og dag/nattkrem. (gjerne reisestørrelser) Jeg har småflasker som jeg fyller over til for å spare plass :)  De har sjampo på sykehuset, men denne er virkelig ikke å anbefale om du har mer enn 4 cm hår på hodet.

12. Babyolje. Dette bruker jeg ikke bare til babyen, men også til mitt eget underliv etter fødsel. Vasker meg hver dag med weleda babyolje nedentil og det fungerer veldig godt. Huden blir aldri irritert :) 

13. Sminke. Jeg tar ikke med hele arsenalet, men noe tar jeg med for å føle meg litt fresh :) Mascara, en bb-krem og litt solpudder/rouge er fint:)

14. Ammeinnlegg. Jeg tar med meg en liten bunke engangsinnlegg :)

15. Et par bleier til babyen med tanke på hjemreisen. Kan jo fort bli et lite uhell på vei hjem i bilen :)

16. Purelan ammesalve. Du får såre brystvorter garanter!

17. Bilstol bør stå klar i bilen fra uke 37.18. Ting til babyen. Du får det du trenger under oppholder av bleier og bodyer, men det er greit å ha med noe tøy selv også. Jeg tar med reisedress, sokker, et par bodyer, en varm lue, votter, et par tynne joggebukser og en strømpebukse.

19. Pledd/bilstolpose til hjemreisen

20. Smokk! Ble ikke med sist, men skal definitivt med denne gangen. Jeg krysser alt jeg har for at denne ungen vil ta smokken, og jeg gir blanke f'*** i om jordmoren sier jeg ikke skal gjøre det.

21. Manne har med en bag klar med sine egne klær + toalettsaker.

22. Ørepropper. Jeg er ekstremt var på lyder så sover som regel med ørepropper sånn halvveis på. Babyen hører jeg uansett.

23. Store bind! Små bind og truseinnlegg vil ikke gjøre susen for å si det mildt :P Du vil få bind på sykehuset, men jeg syns disse er litt harde og stive.

24. Min egen morgenkåpe og et stort håndkle. Håndklene på sykehus er som middels store kluter og det er jeg ingen tilhenger av :)

25. Plastposer til skittentøy kan være kjekt å ha :)

26. Sinksalve/bleiekrem. Min favoritt er fra weleda:)

 

Dette var det jeg kunne komme på nå, om det er noe jeg har glemt så setter jeg pris på innspill:)

Ha en fin kveld:)

 

 7 kommentarer

cuskima

11.01.2016 kl.22:12

håndkrem

ellers tror eg du dekket alt :D

FruTaraldsen

11.01.2016 kl.22:22

cuskima: Håndkrem har jeg alltid i veska :)

cuskima

11.01.2016 kl.22:23

aha.....jaja da har du vel alt da :D:D:D

Sara

11.01.2016 kl.22:59

Kjempe fine tips til sykehusbagen! Med førstemann glemte jeg hele pakkingen og det endte med at mannen måtte kjøre hjem rett før fødselen å pakke. I panikk pakket han blant annet med tabletter til oppvaskmaskinen, telys og to poser med boil-in-bag ris....... Jeg pakket bagen min selv med andremann, for å si det sånn. Da tok jeg også med eget, mykt dopapir da jeg lærte etter første fødsel at dopapiret på sykehuset er like komfortabelt som grovt sandpapir :)

FruTaraldsen

11.01.2016 kl.23:13

cuskima: Tror det :)

FruTaraldsen

11.01.2016 kl.23:14

Sara: Haha, nå lo jeg høyt for meg selv her :) Da skal jeg ta med en rull mykt dopapir også :)

Anna

11.01.2016 kl.23:32

Hehee, fint innlegg! Sist gang jeg fødte glemte jeg sykebagen hjemme - prinsessen kom 1 måned før termin så denne gangen skal jeg la vesken ligge i bilen minst 1,5 måned før, sånn i tilfelle andremann også vil komme før, hehee!

Skriv en ny kommentar

FruTaraldsen

FruTaraldsen

29, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 29 år, gift, sykepleier og eier/driver SkinClinic på Jessheim (www.skinclinic.no/). Ble mamma til Victoria i august 2013 og har en liten baby i magen som er ventet i mars 2016. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Design av

hits