DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Vegansk julemat :)

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin dag:) Victoria hadde show for oss i natt i hele 3 timer så vi har begge følelsen av å være fyllesyke i dag :/ Hun sov litt utover på morgenen, men det hjelper lite når totalmengen med søvn på oss voksne blir veldig lav :(

Vi har vært på besøk hos min svigerinne (konen til Kim sin storebror) og hennes barn. Vi har spist masse god mat og barna har lekt og kost seg masse. Vi dro derfra først klokken 19 så det var ingen enkel sak å underholde frøken fryd i bilen sånn at hun ikke skulle sovne.. Når vi kom hjem var det bare å få i ungen litt grøt også var det rett i seng. Ut i fra trøtthetsnivået på ungen så tror jeg ikke det blir noe tull i kveld, men man vet jo aldri om det blir et nytt show i natt så jeg skal legge meg tidlig for å være på den sikre siden :) Først skal bena i vann også skal tærne få et nytt strøk neglelakk. Mulig mannen må hjelpe til med det for jeg blir småkvalm når jeg må bøye meg fremover:P

Først skal jeg dele noen veganske julematoppskrifter med dere :)

Nøttestek (4-5 personer)

1 løk

3 hvitløksfedd

1,5 dl tørre røde linser (kokes opp i ca. 3 dl vann) eller 3 dl ferdigkokte linser

200 gram nøtter (valnøtter, hasselnøtter, mandler eller cashewnøtter)

1 ts røkt maldonsalt

1 ss BBQ-saus

Ca 25 gram fersk bladpersille eller kruspersille (ca. 3 ss)

10 biter med tørket aprikos (hakkes i små biter)

1 ts muskatt

1 ts løkpulver

Litt chillikrydder

1 ts koriander

1 ts ingefær pulver

1/2 ts nellikpulver

1 ts karri

0,8 dl grønnsaksbuljong

En halv pakke vegansk butterdeig

25 gram brødsmuler eller havregryn

Salt og pepper

 

Ta ut butterdeigen fra fryseren så den kan begynne å tine. Skyll de tørre linsene i en sil, og kok i 15-20 min. Eventuelt kan man bruke ferdigkokte linser. Hakk opp løk og hvitløk. Stekes i noen minutter. Sett det så til siden. Hakk opp nøtter i foodprosessor (jeg liker å ha litt biter, ikke helt melete) og bland i en bolle med løken, krydder, linsene og buljongen. Du kan bruke akkurat de nøttene du liker selv. Bland inn brødsmuler eller havregryn til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper. Ta gjerne mer krydder om du ønsker det, eller legg til andre krydder eller urter du liker. Kjevle ut butterdeigen og putt blandingen i midten, pakk deigen rundt.

Stekes på 200 grader i 40-45 min. Ta den ut når den har blitt god og gylden i fargen.

Serveres med akkurat det tilbehøret du liker selv. Jeg er glad i kålrabistappe, brun saus, poteter, surkål og tyttebærsyltetøy. Vegisterkaker serveres også sammen med denne:)

Oppskriften er lånt fra https://veganmannen.wordpress.com

SAMSUNG CSC

Vegisterkaker  (30-35 stykker)

2 dl ris (gjerne basmatiris) + 4 dl vann og 1 ts salt.

1 stor blomkål (ca 700gram, kuttet)

2 dl små havregryn

1-2 ts vegansk buljongpulver

1 ts malt ingefærpulver

1 ts revet muskatnøtt

Litt salt og pepper


-Kok risen i dobbel mengde vann pluss 1 ts salt.
-Kok blomkålen såvidt mør, sil av vannet. 
-Ha den ferdigkokte risen, de kokte blomkålbitene, havregryn, buljongpulver og krydder i en stor bakebolle og mos det med stavmikser til det er passe jevnt.
-Form vegisterkaker og stek i olje til de er gyllenbrune på begge sider.

Oppskriften og bildet er lånt fra www.veganmisjonen.com


Dette blir nyttårsmiddagen her i huset i hvert fall, og jeg gleder meg allerede:)

Ha en fin kveld:)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

FruTaraldsen

FruTaraldsen

29, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 29 år, gift, sykepleier og eier/driver SkinClinic på Jessheim (www.skinclinic.no/). Ble mamma til Victoria i august 2013 og har en liten baby i magen som er ventet i mars 2016. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Design av

hits