DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Vintertips for hud, hår og sminke :)

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin dag så langt:) Jeg har en liten hvil nå før jeg skal hente frøken fryd i barnehagen. Jeg har jobbet mye i klinikken frem til nå og skal jobbe igjen fra 18-22 derfor benytter jeg sjansen til et lite blogginnlegg nå.

Det blir lange dager nå før jul, men jeg trives heldigvis veldig godt. Ryggen er så som så, og jeg kjenner et viss press på isjias nerven siden jeg har en varmefølelse på lårene som jeg hadde sist den lå i klem. Heldigvis har jeg nå kommet meg til uke 29, og det er "bare" 11 uker igjen :P

Tenkte jeg skulle dele noen vintertips med dere i dag for hvordan man kan ta best mulig vare på hud og hår i disse kalde månedene vi har foran oss (og er inne i for så vidt:P)

Hår

Alle ønsker seg vakkert hår, men på denne tiden plages vel de fleste med ganske så statisk hår. Det kan være tørt og stritt og for noen blir det enda fortere fett enn det pleier å bli. Generelt så er ofte håret litt uregjerlig på denne tiden av året, og det hjelper jo ikke på med lue heller:)

Tips 1

Ikke vask håret for ofte. Dette har jeg ikke vært så flink til selv, men nå vasker jeg i det minste håret kun annen hver dag og det funker for meg. Unngå glovarmt vann da det stripper håret for naturlige oljer.

Tips 2

Hårkur! Bruk en god hårkur minst en fang per uke. Er håret ekstra tørt kan du gjerne sove med den over natten. Jeg er veldig glad i alterna caviar og alterne bamboo kuren :)

Tips 3

Invester i en god hårolje. Denne stryker du lett over håret og ta gjerne litt ekstra i tuppene så ser de ikke så slitt ut :) Joico og Alterna har gode oljer som ikke tynger håret:)

Tips 4

Ikke bruk "alt" av produkter. Håret blir tungt og slitt og det kan fort se fett ut om du overdriver. Litt skum og olje holder + litt lett spray for å fiksere frisyren. De dagene jeg ikke vasker håret bruker jeg litt tørrsjampo i røttene og litt olje i tuppene bare. Jeg liker godt Joico sine produkter, mens tørrsjampo fra Batiste holder mer enn nok for mitt hår:)

Tips 5

Varmebeskyttende spray. Dersom du er glad i rettetang og føner så husk å spraye over med en varmebeskyttende spray så blir håret minst mulig slitt. Jeg personlig elsker brazilian blowout behandlingene jeg gjør for da kan jeg legge rettetangen på hylla og håret mitt ser fortsatt glatt og fint ut. Mindre slitt blir det også.

Hud

Med kald luft kan også huden bli litt humørsyk. I hvert fall så forandrer min hud seg på vinterstid. Den blir tørrere og mer fuktfattig på denne tiden av året så da skifter jeg ofte nattkremen min til en fetere variant:)

Tips 1

Få mer fukt, både fra utsiden og innsiden! Hjelp huden ved å rense og skrubbe den godt (evt ta kjemiske peelinger som jeg gjør) og bytt ut kremene dine til rikere varianter. Fett må du også få inn fra innsiden så spis nøtter, avokado og ta tilskudd av omega 3 (jeg liker godt Udo's Choice).

Tips 2

Ansiktsolje. Dersom huden din er veldig tørr kan det være godt for deg med en rik ansiktsolje. Om du fort blir glinsende så bruker du oljen før du tar på nattkrem, men om du ikke blir glinsende som meg så kan du fint blande noen dråper i dagkremen også for en fin glød :)

Tips 3

Olje olje olje.. Dropp dusjsåpe og kjøp deg heller en dusjolje så sparer du tid. Har du derimot tid så smører du inn hele kroppen med en deilig kroppsolje eller body butter etter dusjen også. Jeg anbefaler også å fjerne øyesminke med babyolje + at jeg også bruker babyolje som nedentilvask.

På natten anbefaler jeg å smøre føttene med en fet krem før du putter de inn i et par varme sokker. Kanskje ikke så sexy,men man får utrolig myke og gode føtter. Jeg bruker også håndkrem regelmessig + at jeg alltid bruker hansker ute. Hendene er veldig utsatt på vinteren så de må også pleies. Jeg liker godt hemp håndkremen fra bodyshop da den er akkurat passe fet uten at den blir klisseteSminke

Sminkebehovet kan også endre seg på vinteren. Ofte kan den se kakete ut om den blir for tørr.

Tips 1

Velg riktig Foundation. På sommeren og høsten er jeg veldig glad i pressed base pudder fra glominerals, men nå som huden min er inne i en litt tørr fase så bruker jeg en fuktgivende Foundation fra exuviance i stedet. Den dekker ikke så godt, men gir en veldig fin glød. Jeg bruker også en fuktgivende primer i ansiktet fra glominerals som fikserer sminken og gjør at den holder godt gjennom hele dagen.Har du mye som må skjules så ville jeg heller ha gått for glominerals sin Foundation.

Tips 2

Dersom du fra naturen sin har en helt problemfri hud uten ujevnheter så kan det holde med en fuktigivende BB/CC krem.

Tips 3

Bruk en lett concealer og styr unna de tørre variantene.

Tips 4

Påfør sminke med rene og myke koster, det vil huden takke deg for. Jeg vasker mine minst en gang per uke med mild babysjampo. På den måten unngår du å smøre "skit" rundt i ansiktet. Invester i gode koster som er skånsomme mot huden (må ikke være de dyreste for å være gode) :)

Tips 5

Ikke overdriv! Det er gøy å sminke seg og det er lov å dra på litt når man skal ta seg en fest, men sånn til hverdags er det ikke pent med for mye sminke. Vinterlyset er ubarmhjertig så selv om det så ok ut på badet så kan det være greit å se seg i speilet i utelys også. Mange ser fort veldig oversminket ut, og det er ikke pent:)

Tips 6

Satinfølelse, men ikke glitter! Det er kjempefint med shimrende produkter, men rene "glitterbomber" bør du styre unna nå i disse bleke vintermånedene :) Produkter med litt shimmer sitter gjerne bedre og ser bedre ut enn alt for tørre produkter.Håper dere fikk nytte av disse tipsene så får dere ha en fin dag videre:)

 

 

 

 

 

6 kommentarer

Heidi Rimereit

16.12.2015 kl.15:00

Takk for tips :-D Håper du får en fin jul!

Søtmonsen :))

16.12.2015 kl.16:21

Takk for tips :D Plages veldig med tørr og sår hud på vinteren ;o Astma og alt det der :P Så er viktig med å smøre seg da :)

cuskima

16.12.2015 kl.16:48

ingenting av tipsene dine fungerer for mitt hår eg har tynt hår med fall og endel krøller og siden eg ikkje er fan av glattetang eller brazilian blow out for megselv men liker bedre å se ut som en hulder passer det utrolig dårlig at håret er statisk flatt og fett oppi og krusete ytterst..håroljer gjør det bare verre

eg bruker slslfree produkter ,men på denne tiden av året syns eg kun hårfarge hjelper....hårkurer og alt gjør håret tungt og fett og stripete......eg vasker håret 2-3 ganger pr uke...for ellers blir håret verre

eg bruker også tørrshampoo noen av dagene...men nå planlegger eg noe mer drastisk tiltak.....avfarging av håret pga pigment buildup enkelte steder da eg teste ut en ny hårfare som bare ikkje sitter i mitt hår så eg ble litt sånn lappeteppete....håper at da blir håret oppå mer tørt og kan kurs med resten

eg er mye flinkere å behandle ødelagt hår enn *sundt* hår....flatt fett sunt hår er noe ræl eg hater hvordan det oppfører seg fordi det klapper helt sammen hos meg hahhahaha

regner med det har med medisiner og gjøre bla annet....

men planen er som sagt og ta rotta på tullete hår.....når håret oppfører seg teit er eg teit tilbake :P

Charlene ;-)

16.12.2015 kl.19:26

Så mange bra tips 🤗👍

Ingrid

16.12.2015 kl.19:41

Så fine tips :)

FruTaraldsen

16.12.2015 kl.22:15

Heidi Rimereit: Takk det samme :)

Skriv en ny kommentar

FruTaraldsen

FruTaraldsen

29, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 29 år, gift, sykepleier og eier/driver SkinClinic på Jessheim (www.skinclinic.no/). Ble mamma til Victoria i august 2013 og har en liten baby i magen som er ventet i mars 2016. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Design av

hits