DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Dagen i Østerrike

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin helg :) Jeg befinner meg fortsatt i Ungarn, men reiser hjem i kveld. Skal bli godt å klemme familien igjen <3

Grytidlig i går så møtte jeg en gruppe frivillige som ville reise for å hjelpe. Først reiste vi til en togstasjon ikke langt fra den Østerriske grensen. Her var flyktningene allerede satt på toget, men toget ble stående i timesvis så da delte vi ut mat og drikke + klær og sko til de som var dårlig kledd. Jeg fikk delt ut litt medisiner til febersyke voksne og barn også. Glade og takknemmelige, men litt frustrere fordi ingen sa noe om hvor de skulle bli kjørt.

Da toget endelig kjørte avgårde dro vi til butikken for å kjøpe forsyninger. Deretter dro vi til en moske for å lage matpakker og organisere alt. Vi delte oss inn i lag. Det ene laget dro tilbake til stasjonen for å hjelpe neste gruppe flyktninger, mens min gruppe dro over den Østerriske grensen fordi der var det over 1000 flyktninger som hadde ventet siden 04 om morgenen.

Selv om jeg er tett i nesen så var det ikke noe problem å kjenne lukten i området der toalettene sto. Sier seg selv at det blir ille når over 1000 stk må dele få toaletter.. Uansett så meldte vi oss til hjelpearbeiderne der, og de ble veldig glade for flere hender :)

De var godt organisert og militæret bidro med å lage mat og holde orden. Det var store politistyrker på stedet og det var også ambulanser på området. Ikke noe å utsette på østerrikerne altså :) Flyktningene var lykkelige over å være der selv om de hadde ventet i timesvis siden de i det minste ble møtt med smil og vennlighet :)

Det var ingen som utagerte eller viste tegn til dårlig oppførsel i det hele tatt. De smilte og ville snakke med oss. En fyr begynte å gråte da jeg sa jeg kom frivillig fra Norge. Han spurte hvem som betalte for min reise og opphold, og da jeg svarte meg, så begynte han å gråte enda mer:/ De fleste snakket godt engelsk og var overhodet ikke ubehagelige. Ble advart av en mann her nede (taxisjåfør)om at jeg som kvinne måtte passe meg for alle de ville muslimske mennene. Vel, ingen var ubehagelige og alle ville hjelpe MEG! Da jeg gikk rundt og plukket søppel så løp de etter meg og sa at det kunne de gjøre. Jeg var tross alt gravid og kunne heller sitte sammen med dem og spise. Ikke tale om at de ville la andre, og spesielt ikke en kvinne plukke opp søppel etter dem.

Mange barn møtte jeg, og det var ikke få ganger at jeg fikk en klump i halsen :/

Kjørte tilbake til hotellet i natt så jeg fikk hvile meg.

Møtte forøvrig utrolig mange fine folk i går som jeg er sikker på at jeg kommer til å holde kontakten med <3

Nå må jeg sjekke ut av hotellet så får dere ha en fin søndag videre :)

Én kommentar

Sara

20.09.2015 kl.21:44

Jeg ønsker også å hjelpe, men har en nyfødt sønn som trenger meg døgnet rundt, så jeg føler meg litt hjelpesløs i forhold til å bidra. Har hjulpet til i form av å donere penger, men den fysiske hjelpen er nok gull verdt i forhold. Det virker som du har et stort hjerte og du gjør en fantastisk innsats! God tur hjem igjen :)

FruTaraldsen

21.09.2015 kl.13:07

Sara: Det er fullt forståelig :) Jeg får en baby snart selv og da får man rett og slett ikke mulighet til å hjelpe andre :)

Skriv en ny kommentar

FruTaraldsen

FruTaraldsen

29, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 29 år, gift, sykepleier og eier/driver SkinClinic på Jessheim (http://skinclinic.blogg.no/). Ble mamma til Victoria i august 2013. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Design av

hits