DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Spar eller spander? Hud, sminke og hår :)

Hei på dere:)

Håper dere har hatt en fin start på uken :) Her i huset kom frøkna tuslende inn til oss klokken 03 og sa "bæsje". Ergo var ungen ganske våken, men sovnet heldigvis mellom oss igjen etter en liten stund. Hun sover derimot som en roterende sjøstjerne så uansett hvilken vei jeg snudde meg så var det stadig en fot eller en hånd midt i ansiktet mitt:P Alt har sin sjarm, men jeg har nå vært ganske så trøtt i dag:) Har hatt fullt kjør i klinikken frem til nå, så nå blir det kveldsmat og en kopp te før jeg skal finne sengen. Har dagvakt i morgen, og det betyr opp kl 05.30! Siden er gravid trenger jeg ekstra mye søvn, og jeg har faktisk blitt flinkere til å legge meg tidligere:)

Tidligere har jeg skrevet innlegg som omhandler luksus vs budsjett i forhold til hvilke ting man bør bruke penger på og hvilke ting man kan være litt mer gnien på, men det er noen år siden nå, og siden fler har etterspurt det så kommer det her et lite oppsummeringsinnlegg om dette:)

 

Sminke

Foundation: Spander! En dårlig foundation kan tette huden din og skape irritasjon. Bruker du foundation hver dag så velg en mineralfoundation som f.eks glominerals. Exuviance har også en veldig god flytende foundation som pleier huden.

Concealer:  Spander. En concealer brukes på ulike områder i ansiktet, men mange bruker det kun rundt øynene. Huden rundt øynene er sensitiv og her gjelder det å bruke et produkt som ikke irriterer. Du trenger ikke velge det aller dyreste, men finn noe i mellomsjiktet. Jeg liker godt glominerals sin under eye concealer eller camoflauge. Prisen er på rundt 200kr, og da har du noe som varer i mange måneder.

Øyeskygge: Spar. Det finnes gode skygger i flere prisklasser, og dette er et produkt du ikke trenger å blakke deg på. Inglot har gode rimelige Foundations, og her kan du også sette sammen egne kit så du kun får de skyggene som passer for deg. Jeg elsker også skyggene fra the balm som befinner seg i mellomsjiktet prismessig.

Eyeliner: Spar. Jeg personlig foretrekker å bruke øyeskygge som eyeliner, men det finnes gode og rimelige varianter på eyeliner. Både H&M og makeup mekka har gode eyelinere.

Mascara: Spar. Jeg har testet utallige mascaraer, men opplever at de dyre ikke nødvendigvis er bedre enn de rimelige. Min favoritt er lash and curl fra Isadora.

Lipgloss/leppestift: Spar. Dette er heller ikke et produkt du trenger å bruke masse penger på. Jeg elsker lipglossene til smashbox som befinner seg i mellomsjiktet på pris, men H&M har faktisk noen gode og veldig rimelige alternativer de også. På leppestiftfronten er jeg glad i glominerals sine.

Leppepomade: Spar. Har testet utallige, men faller alltid tilbake på carmex til 40 kroner :)

Øyebrynspenn: Spar. Min favoritt er fra H&M :) Har testet dyrere varianter her også, men syns ikke de var noe bedre.

 Rouge/solpudder: Spander. Ligger på huden hele dagen. En med dårlige ingredienser tetter garantert igjen porene dine :( Glominerals lager etter min mening de beste:)


Hudpleie

Øyekrem: Spander. Tynn og sart hud trenger spesiell pleie. Du trenger ikke kjøpe en øyekrem til 2000kr, men ikke kjøp det billigste heller. Jeg elsker neostrata sine øyekremer og her ligger prisen fra 399-599 for 15 ml avhengig av hvilken serie du foretrekker og hva slags resultater du er ute etter. En moden hud kan gjerne velge en litt mer aktiv krem.

Dagkrem/Nattkrem: Spander. Dette ligger på huden din hele dagen/natten så det er helt essensielt at du bruker kremer tilpasset din hud. Feil kremer kan gi fæl hud så gå til noen som kan sakene sine. Jeg elsker neostrata, og kan aldri se for meg å bytte den ut. Serien er ikke kjempedyr og kremene ligger fra 399kr og oppover.

Rens: Spar, men spander om du kan. Rens er kanskje det minst viktige å bruke penger på når det kommer til hudpleie fordi det tross alt vaskes av igjen. Jeg vil allikevel anbefale å bruke en god rens om du har muligheten til det. Rensene fra Neostrata koster 299kr, og er svært drøye i bruk.

Maske: Spander eller lag selv om du vil. Jeg bruker sjelden maske, men om du først skal investere i en så kjøp en med skikkelig gode ingredienser for å skjemme bort huden. Om lommeboken sier nei så kan du Google "make you own face mask" og du vil få opp masse gode forslag.

Skrubb: Spar eller lag selv. Skrubb er noe som også vaskes av med en gang så her trenger du ikke velge noe veldig dyrt, men husk på å ikke kjøpe noe til ansiktet med alt for grove korn. På kroppen kan man gjerne bruke grovere skrubber da huden der naturlig nok tåler mye mer.

Bodylotion: Spar. Jeg liker godt bodybutter fra The body shop eller så bruker jeg ofte å smøre meg inn i kokosolje. Jeg er også glad i bodylotion fra neostrata og bruker også den innimellom (mellomsjiktet prismessig).

 

 

 Hårprodukter

 

 

 

Sjampo/Balsam: Spander. Det er stor forskjell på billig og litt dyrere hårpleie. Har du 1 cm hår på hodet så spiller det ingen rolle, da kan du like gjerne bruke noe rimelig, men om du som meg har halvlangt hår som er fargebehandlet så trenger håret litt ekstra pleie. Jeg elsker caviar serien til Alterna. Dyr, men definitivt verdt det. Kan kjøpes litt rimeligere på blivakker.

Hårspray: Spar. Jeg merker liten eller ingen forskjell på dyr og billig hårspray. Nå bruker jeg en fra GHD også har jeg en fra Marc Anthony som jeg har kjøpt på vita. Veldig fornøyd med begge to.

Hårolje: Spander. Du trenger ikke kjøpe den dyreste, men de billigste inneholder ofte mye billige fyllstoffer som kun legger seg som en hinne over håret uten å gi noe pleie. Jeg elsker håroljen fra Joico og liker også veldig godt håroljen fra Alterna og Pureology.

Hårgele/mousse: Dette er produkter jeg aldri bruker, men jeg tenker at her kan du finne deg produkter midt på treet prismessig.

Hårfarge: Gå til frisøren er du snill :) Det finnes en rekke skrekkeksempler på folk som har gjort mye rart med hjemmefarging :P

Håper du fikk noen nyttige tips:)

Ha en fin kveld:)

Én kommentar

Så fint innlegg :)

Skriv en ny kommentar

FruTaraldsen

FruTaraldsen

29, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 29 år, gift, sykepleier og eier/driver SkinClinic på Jessheim (http://skinclinic.blogg.no/). Ble mamma til Victoria i august 2013. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Design av

hits