DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Styr unna falske merkeklær!

Hei fininger :)

Håper dere har hatt en fin dag :) Victoria hadde feber da hun våknet i dag så da ble det langhelg fra barnehagen. Direktes syk er hun ikke, men feber er feber så hjemme har vi vært store deler av dagen. Jeg har jobbet litt på formiddagen og nå i ettermiddag tok jeg, Victoria og Sheena en tur på senteret for å lufte oss litt. Victoria elsker som alle andre barn å være i lekebutikken så vi har hengt litt der, og det gir meg faktisk skikkelig barndomsminner. Jeg husker godt jeg gikk i lekebutikken på Kløfta og drømte meg bort i alle de fine lekene jeg ønsket meg, og husker at jeg tenkte jeg skulle kjøpe alt sammen når jeg ble voksen og hadde egne penger. En gang sa pappa til meg at jeg ikke kunne få noe for han hadde ikke penger. Mitt kjappe svar var at det var ikke noe problem for man kunne jo bare ta ut i minibanken. Problem solved :P

Jeg hadde en ekstremt snill bestefar som gav meg masse masse leker, så jeg tror jeg fikk så jeg klarte meg :) Merker nå at Victoria blir mer og mer interessert i leker, og det er jo så mye fint. Vil gjerne gi henne alt, og jeg gleder meg til hun blir så stor at vi kan kjøpe Lundby dukkehus og sånne type leker:) Må passe meg litt så hun ikke blir alt for bortskjemt for jeg merker at jeg har lett for å bare kjøpe ting til henne, og sånn tror jeg det lett kan bli når man har råd til det..

Uansett, det var ikke leker dette innlegget skulle handle om, det skulle handle om falske merkeklær/vesker/sko. I går kom jeg over en annonse på en kjøp og salg side hvor ei skulle selge en Michael kors replica (falsk kopi) til 500 kr. Jeg tenkte at det var en latterlig høy pris for en fake veske, og at jeg er glad jeg ikke kjøper sånt. En stund etterpå så havnet jeg innpå et blogginnlegg som omhandler nettopp dette med hvorfor man ikke skal kjøpe falske merker.

Jeg har syndet når det gjelder dette selv, og jeg kan ikke skylde på annet enn at jeg ikke visste bedre. Det skal sies at det er 10 år siden sist, og at de tingene jeg kjøpte har jeg gitt bort til veldedighet. Foreldrene mine visste nok heller ikke, og så ikke problemet med at jeg kjøpte "Chanel" solbriller i Spania.

Her er min lille veskesamling. Dette er de eneste veskene jeg eier, og per nå føler jeg ikke for å ha noen flere heller:) Alle er selvfølgelig ekte, og jeg har heller 5 ekte  designervesker enn 50 falske kopier eller 20 H&M vesker:) Når det er sagt kjøper jeg heller vesker i kjedebutikker enn en falsk veske:)

Nettsiden www.velgekte.no er nå lansert og her kan du få hjelp til å navigere i et landskap som blir stadig mer oversvømmet av piratkopier og jukseprodukter, enten det er legemidler eller leppestifter, kosebamser eller klær.

Utdrag fra blogginnlegget (http://www.mariannejemtegard.com/derfor-velger-jeg-ekte/)

" Problemet med kopiering av merkevarer er faktisk blitt så stort på verdensbasis at Europol nå har løftet temaet opp på listen over Europas største trusler innen kriminalitet, sammen med narkotika, hvitvasking og våpenhandel. Hvorfor det? Er det fordi Europol er så opptatt av å beskytte de multimilliondollar-tjenende motehusene i Italia og Frankrike, slik at de ikke skal gå glipp av tusenlappene til bloggerne som siklende og skjelvende køer opp utenfor Rue Cambon? Eller fordi bareMinerals gråter en skvett hver gang en pakke med pudder fra barMineralos shippes fra Kina til Oslo? Selvsagt ikke.

Grunnen til at kopieringsindustrien er så farlig, er at den henger tett sammen med annen organisert kriminalitet. De som tjener fett på å selge fake Louis Vuitton-vesker på nettet, bruker ofte pengene du gir dem på ting som kan få det til å gå kaldt nedover ryggen din. I tillegg produseres varene i fabrikker som ikke er underlagt noen form for kontroll. Hvis du er bekymret for hvordan arbeiderne til H&M har det, bør du i hvert fall bekymre deg over hvordan joggeskoene som ?nesten? er Stan Smith ble laget. Du kan også være sånn rimelig sikker på at miljøhensyn ikke står på toppen av sjekklisten på denne fabrikken.

Men kopivarene er ikke bare farlige for samfunnet. De kan være farlige for deg også. Tollvesenet har beslaglagt leketøy som inneholder ulovlig store mengde kvikksølv. Og mineralpudderet som kostet next to nada på nettbutikken kan fort inneholde kjemikalier som du ellers ikke ville rørt i med ildtang. Alt fake inneholder ikke farlige stoffer. Men de er garantert produsert på absolutt billigst måte, og det er ingen kontroll av de ferdige produktene. Er det virkelig verdt det å risikere helsen din for å spare noen kroner?

Grunnen til at mange av oss drømmer om akkurat den Chanelvesken, eller de solbrillene fra Gucci, er at de symblierer noe glamorøst. En eksklusiv livsstil som vi ser på tv og i motemagasiner. Men hvor glamorøst er det egentlig med billige plastikkvarer som ødelegger helse, samfunn og miljø? Som faller fra hverandre etter kort tid og blir til miljøfarlig avfall på en søplefylling nær deg? Og som i tillegg putter penger i lomma på de virkelig slemme guttene og jentene?

I tillegg robber du designerne for deres åndsverk. Du snylter på deres arbeid. Og den falske merkevaren symboliserer at du ikke bryr deg. Men hvis ikke noen av disse argumentene biter på deg, kan jeg jo legge til at kopivarer er harry. Sylharry. Finn din egen stil, og dropp juggelet. Spar til veska du virkelig drømmer om hvis det gjør deg lykkelig. Eller dropp designerkjøret og velg noe unikt. Men ikke pynt deg med billig logoplastikk som et juletre i Las Vegas. Å pynte seg med falske fjær vitner bare om usikkerhet."

Jeg kan ikke annet si enn at jeg er 100% enig med Marianne!

Victoria har fått skilt til døra si i dag <3

Middag på Egon i dag:) Mannen er bortreist så vi har hatt en jentedag :) Victoria elsker å klistre klistremerker i bøker, så det går mye klistremerker om dagen :P

Nå skal jeg ut å trimme litt i garasjegymmen vår. Det blir tidlig kvelden for jeg har dagvakt på sykehuset i morgen:)

Ha en fin kveld :)

3 kommentarer

Nå leste ikke jeg hele innlegget så det kan hende jeg tar feil her men om jeg har forstått riktig så lurer jeg på hva er problemet med å ha en veske fra H&M eller at en veske er fake? :p Den skjønner jeg meg virkelig ikke på! Det er selvsagt kjipt å bli lurt hvis man tror at et produkt er ekte å kjøper det, også viser det seg å være falskt. Men å være så sær at man ikke kan kjøpe vesker uten at det er "ekte merke" er litt vel prippent synes jeg altså!

FruTaraldsen

15.03.2015 kl.22:56

Kristina's hverdag: Nei nei, meningen var at man ikke skal kjøpe fake:) Man kan selvfølgelig kjøpe seg en veske fra H&M om man foretrekker det :) Jeg personlig gjør ikke det, men det er selvfølgelig ikke uetisk på samme måte som å kjøpe en fake veske :)
Ååja da skjønner jeg :)

Skriv en ny kommentar

FruTaraldsen

FruTaraldsen

28, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 28 år, gift, sykepleier og driver TM klinikken sammen med Ine Møller Anwar. Ble mamma til Victoria i august 2013. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Design av

hits