DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Endelig har aupairen vår kommet :)

Hei fine :)

Håper dere har hatt en god start på uken :) I går ble det rett og slett ingen tid til blogging da jeg og mannen sov lenge og jeg dro rett på flyplassen etter frokost for å hente aupairen vår som endelig har kommet:) Etter det var det rett på sykehuset for en kveldsvakt, var hjemme kl 23 og var oppe med frøkna kl 01 (heldigvis bare i 10 min) og 06.10 var hun superklar for dagen. Jeg er med andre ord litt sliten, men sammenlignet med forrige uke er jeg som gira å regne:)

Prinsessa har nettopp lagt seg. Hun fikk en fridag fra barnehagen i dag for å bli bedre kjent med Sheena (aupairen vår), og de har virkelig funnet tonen. Victoria deler ut nusser og koser til henne så det er  tydelig at hun liker henne veldig godt. Ikke lett å komme til et helt nytt land med en annen kultur, men hun virker veldig glad og fornøyd og vi har fått et veldig godt inntrykk av henne. Veldig hyggelig og morsom jente som jeg er helt sikker på at kommer til å trives her og at vi kommer til å trives med å ha henne i vår familie:) Jeg er ikke en sånn person som forlanger at hun skal gjøre alt og "bare" jobbe her. Hun skal selvfølgelig hjelpe til, men ikke føle at hun må gjøre alt. Hun vil bli behandlet som en i familien og det er utrolig viktig for meg at hun har det godt her og trives med å leve med oss:)

Jeg har brukt deler av dagen på å ringe litt rundt til ulike instanser for å finne ut rekkefølgen i hvordan vi skal gjøre ting, og først og fremst må vi til politistasjonen i morgen for å få et kort som beviser arbeidstillatelse, så må vi må skatteetaten for å bestille skattekort (må selvfølgelig helt til Lillestrøm for å fikse det), så må vi i banken for at hun skal få en lønnskonto og bankkort:) Mye å sette seg inn i, så vi tar det rolig. Har fått ordnet en telefon med norsk abonnement til henne i dag + at jeg har snakket med den katolske kirken her på Jessheim. Hun er nemlig katolikk og ønsker å gå på messe når hun kan, og da passer det jo supert at den katolske kirken ligger rett over veien her hvor vi bor:) Presten jeg snakket med sa at det var flere fillipinske i kirken der, og det syns jeg er veldig hyggelig. Da får hun vært litt sammen med folk fra samme land også + at hun kan få flere venner her:)

Jeg har ingen andre planer for kvelden enn avslapning og egenpleie:) Også håper jeg virkelig at frøkna vår sover hele natta selvfølgelig <3

 

Ha en strålende kveld :)

17 kommentarer

karenmarenmette

29.09.2014 kl.19:29

Oj kor mykje spennande på ein gong. Lykke, lykke til.. Kor fint og omtenksomt at du hjelper ho å kome seg i orden, viser respekt mht tru, tatt kontakt med prest og greier :) flink du er!! Høyre ut som om det går seg til..

FruTaraldsen

29.09.2014 kl.19:50

karenmarenmette: Det er det, men det går så bra:)
Viktig for meg at hun skal like seg her så da gjør jeg det jeg kan for at hun skal det:)

tanja

29.09.2014 kl.20:00

Du for desverre ikke ordnet med bankkort før hun har fått papirer fra politiet og UDI. Og etter det tar det ca 2 uker før kortet er hos henne. Og husk å ta med alt av papirer/ id kort/ pass. Vi var 4 ganger på ligningskontoret i Lillestrøm før d var i orden. ( må ha de papirer før det er noen vits å dra i banken)

Lykke til

FruTaraldsen

29.09.2014 kl.20:03

tanja: Tar det såpass lang tid ja:/ Typisk det. Vi har uansett time hos politiet i morgen så da får vi i det minste satt i gang den prosessen :)

Huff, 4 turer faktisk. Pass og papirer er i orden, mangler bare kortet fra UDI/politiet:)
Takk skal du ha:)

M

29.09.2014 kl.20:04

Hei! Skal hun bo sammen med dere eller i utleiedel? :-). Hvordan der du på at hun ikke snakker norsk til datteren din? :-). Dere tenker kanskje at hun kan lære seg engelsk tidlig? :-) lykke til!

FruTaraldsen

29.09.2014 kl.20:27

M: Hun bor i utleiedel, men kommer og går som hun vil i huset :)
At hun snakker engelsk med Victoria ser jeg bare på som positivt :)
Tusen takk :)

denice

29.09.2014 kl.21:48

kan jeg spørre hva hun får betalt? har vært au pair selv i norge så synes det er litt spennende :)

Mari

29.09.2014 kl.21:59

Blir spennede å lese om deres nye hverdag med au pairen:-) syns det er tøft gjort av dere jeg:-) finnes det satser på hva hun får i lønn eller bestemmes det dere imellom?:-)

FruTaraldsen

29.09.2014 kl.22:14

denice: Hun får 5200kr i lommepenger. Vi betaler for mat, hygieneartikler, klær, transport og norskkurs :)

FruTaraldsen

29.09.2014 kl.22:18

Mari: Ja, det blir spennende for oss :) Lønn fastsettes av staten og satsen er 5200kr og de skal få kost, forsikring og losji dekket. Vi betaler også mobil, klær, transport og norskkurs. Vi betalte også visumsøknad og alle reisekostander :)

cuskima

29.09.2014 kl.23:37

Spennende tider da :) For dere alle :D:D

M

30.09.2014 kl.10:13

Skal hun bo sammen med dere eller i utleiedeø? :-). Hvordan ser dere på språkbarrieren?

Lykke til :-)

FruTaraldsen

30.09.2014 kl.11:50

M: I utleiedel :) Språket er ikke noe problem da hun prater bra engelsk :)
Takk :)

FruTaraldsen

30.09.2014 kl.12:45

cuskima: Absolutt:) Foreløpig går det veldig fint :)

cuskima

30.09.2014 kl.15:13

det er så bra :)

Ine

30.09.2014 kl.17:59

Heldig hun som får en så familie å jomme til :) Ikke alle som er like heldige. At hun prater engelsk til Victoria er jo en stor fordel. Sier litt om deg som person som kontakter katolske kirken og respekterer hennes ønsker. Det respekterer jeg deg for!! Ses i morgen. Gleder meg :)

FruTaraldsen

30.09.2014 kl.18:24

Ine: Nei, dessverre mange av de som reiser som aupairer som ikke blir behandlet bra, og det syns jeg er så trist :( Hun skal i hvert fall ha det bra her :)
Klart jeg respekterer hennes tro og vil at hun skal få praktisere den. I stad bad vi til og med bordbønn fordi det er noe hun pleier å gjøre :)

Gleder meg jeg og :)

Skriv en ny kommentar

FruTaraldsen

FruTaraldsen

28, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 28 år, gift, sykepleier og driver min egen skjønnhet og helseklinikk sammen med Ine Møller Anwar(TM klinikken, avdeling på Jessheim og i Fredrikstad). Ble mamma til Victoria i august 2013. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Er engasjert i dyrevern og vegetarisme. Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, mammalivet, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen

Kategorier

Arkiv

Design av

hits