DYREVERN HUDPLEIE MAT SMINKE TIPS

Utstyr/klær til baby - nødvendig og unødvendig :)

Hei på dere :)

Håper dere har en fin lillejulaften:) Jeg startet dagen med en deilig treningsøkt i dag også og har nettopp spist opp restene etter gårsdagens kinamat. Jeg er hater å kaste mat så tar alltid vare på og spiser rester (nesten alltid i alle fall). Syns det er en uting å kaste mat som kan spises. Unødvendig sløsing!

I dag kommer det er innlegg om hva jeg har hatt bruk for og ikke når det gjelder babyutstyr. Fikk spørsmål fra en leser i forrige uke om jeg kunne skrive om dette, og har tenkt på det selv en stund også:)

Vordene foreldre (les; som regel mødre) tripper (vagger) rundt i 9 mnd med store forventninger til det å bli mor. Vi leser alt vi kommer over av tips og triks og handler som gale til vårt lille mirakel skal komme til verden. Jeg var en av dem jeg også, og jeg aner ikke hvor mange tusen vi brukte før Victoria kom til verden, men det var en hel del! Dyrt med baby, men det er ikke alt jeg har fått bruk for, så her kommer min lille guide om hva jeg har brukt mye og hva jeg ikke har brukt:)

 

Talking to me???

Klær:

Du trenger ikke kjøpe inn masse tøy i str 50 og 56. Du kan fort risikere at 50 ikke passer i det hele tatt, så du kan like gjerne kjøpe inn kun i 56. Anbefaler deg ikke å kjøpe masse pentøy, men heller kjøpe praktiske bodyer, bukser, noen pysjer, ulltøy. Du trenger ikke masse yttertøy i denne størrelsen heller. Det holder med en dress! Kjøp heller inn litt i 62 og 68 for dette er størrelser som holder lenger. Victoria er nå på 62, men går nok snart over til str 68. Kan ikke si jeg har fått slitt ut noe i str 62 heller..Kjøp heller ikke masse luer, votter og jakker. Det holder med en av hver ting per størrelse.

Gulpegluter:

Jeg hadde 5 da hun ble født. Nå har jeg 50, så dette kan du trygt hamstre inn.

Smekker:

Hadde ikke mange når hun ble født. Nå har jeg rundt 30, altså så er dette noe du også kan kjøpe inn.

Håndkler:

Jeg har 5 babyhåndkler. Du klarer deg med 2

Vognposer:

Jeg har 3!! Det holder med 2, en til bilstol når det er kaldt og en til vogna.

Barnevogn:

Dette har jeg naturlig nok brukt en del, men babyer vokser fort så anbefaler deg en kombivogn. Jeg har Crescent Classic combi kjøpt på www.jollyroom.no

Bilstol:

Dette må du selvfølgelig ha, men jeg kjøpte to seter og 2 baser, og det var unødvendig for vi bærer alltid ungen inn i setet, så derfor trenger vi ikke en per bil. To baser var riktignok fornuftig:)

Bæresjal:

Veldig praktisk i starten da jeg nærmest aldri fikk lagt fra meg ungen uten at hun skrek. Vi har ikke brukt det den siste tiden, men var gull verdt i nyfødtperioden.

Babybjørn bæresele:

Ikke brukt så mye enda annet enn på reise, men ser for meg at dette vil bli brukt mer senere.

Bleier:

Du skifter mer bleier enn du tror så du kan hamstre inn str 1 og 2 før fødsel. Jeg liker best pampers sine.

Ammeinnlegg:

Jeg lekker fortsatt som ei sil, så kjøp inn! Mine favoritter er fra Libero

Vaskekluter:

Bruker mye av dette!
Ammebh'r:

Passer ikke for meg så det bruker jeg aldri. Foretrekker løse sportsbh'r fra kappahl. Har du ikke like store jur som meg kan selvfølgelig ammebh være praktisk:)

Ammeskjold:

Aldri brukt

Snørrsuger;

Aldri brukt

Stellematter:

Jeg har 3, kun 2 er i bruk

Bleiebøtte:

Elsker det. Har 2 stk. Dyrt med refill, men verdt det.

Sengetøy:

Har 3 sett (laken og trekke)til vogn og 3 sett til sengen hennes. Ikke blitt slitt ut for å si det sånn, men du trenger det:) Du trenger beskyttelseslaken til seng (din egen og ungen sin), gjerne 2 stk.
Tepper:

Jeg kjøpte inn helsetepper og andre kosetepper før hun ble født. Ikke minst fikk jeg flere vakre tepper i gave. Ikke noe er slitt, og jeg har alt for mye.

Regntrekk/myggnetting til vogn:

Anbefales:)

Stellebag:

Må ha det:)

Tempmåler:

Ikke hatt behov for den enda, men den vil bli brukt så jeg vil si det er noe du kan skaffe deg.

Lekegrind:

Brukes en del, har en lekematte oppi sånn at hun underholdes når hun ligger der.

Badestol:

Aldri brukt.Vippestoler:

Den ene er så og si aldri brukt, men den som "durer" og har en uro over brukes mye. Du trenger altså bare en.

Spisestol:

Vi får stokkestol til jul og det trenger vi, men det er nok ikke noe du trenger kjøpe inn før fødsel.

Morsmelkerstatning:

Kjekt å ha noen ferdigblandede bokser liggende i tilfelle noe skulle skje eller du trenger en liten pause.

Flasker:

Selv om du ammer kan det være kjekt å ha kjøpt inn noen flasker. Greit å ha muligheten til å gi fra flaske også, dessuten kan du pumpe deg og la mannen din få lov å mate litt også.

Ammepumpe:

Lite brukt, men jeg har trengt den innimellom. Heller ikke noe must.

Babyprodukter:

Anbefaler deg produkter fra Weleda (billig på www.feelunique.com). Du trenger ikke ørten forskjellige produkter, men hamstre opp babyolje og bleiekrem for det går det mye av!

Våtservietter:

Jeg bruker sjelden det i stell, men har alltid det med i stellebagen. Victoria dusjer hver dag og blir vasket med olje nedentil morgen og kveld. Når hun bæsjer skyller jeg henne i vann i stedet for å bruke våtservietter, men bruker de ofte til å få av det verste før jeg skyller, så du vil nok garantert ha bruk for en del av det uansett for unger søler og griser:)

Uro:

Har en hengende over sengen hennes, og den liker hun å titte på. Jeg har en med lys og lyd:)

Leker:

Babyer trenger ingen leker i starten, så det kan du vente med, men noen bamser, kosekluter og kanskje en ting med lyd er fint å ha som en start:) Kan også være kjekt med noe å henge på vogna så de har noe å titte på :)

Bind:

Ikke til babyen så klart, men til deg og den lekre renselsen etter fødsel. HAMSTRE!

Ammepute:

Mange som mener dette er unødvendig, men jeg elsker min og anbefaler det til andre.

Smokker:

Kjøp gjerne inn noen, kan hende du har mer flaks enn meg:) Jeg har sikkert 30, men hun liker bare 3 av dem:) Husk for all del å putte inn smokken tidlig, ikke vent som jeg gjorde:)

Mat/drikke

Til deg selv etter fødsel:) Frokostblandinger, proteinbarer, sportsdrikker. Enkle ting med masse energi:)

Håper dette var til nytte for deg som venter barn :)

 

 

5 kommentarer

Nora

23.12.2013 kl.22:30

Tips til bleiebøtte-refill hvis du har fra babyshop; billigere på ebay :)

FruTaraldsen

24.12.2013 kl.13:08

Nora: Tusen takk for tips :)

Sigrid

08.11.2014 kl.18:08

Hei, de rådene du kommer med passer ikke for alle. Min baby var for eksempel klesstørrelse 45 da hun ble født, enda hun ikke var prematur, hun var bare liten (45 cm og 2500 gram). Størrelse 50 i klær hadde vi dermed god bruk for da hun ble litt større. Gulpekluter har vi aldri hatt, for hun gulpet lite. Dette er bare to eksempler på at de rådene du gir, ikke passer alle. Mitt råd er: kjøp bare det mest nødvendige. Du vet ikke hva slags barn som kommer, og alt kan skaffes etterhvert. Det er veldig lite du trenger med en gang.

FruTaraldsen

08.11.2014 kl.18:18

Sigrid: Alle er selvfølgelig forskjellige, men gjennomsnittsbabyen bruker ikke str 50 spesielt lenge, så derfor dumt å kjøpe mye av det. Gulping varierer selvfølgelig også, men det er noe de fleste får bruk for. Om man ikke har en gulpebaby kan man alltids bruke klutene til vaskekluter etc :)

Sandy

06.03.2017 kl.21:01

Hei! Tusen takk for dette innlegget! Jeg er gravid med min første og er virkelig helt grønn. Dette innlegget var kjempe oversiktlig, ærlig og tok for seg det meste. Jeg vil bruke tipsene dine, så tusen takk:)

FruTaraldsen

06.03.2017 kl.21:59

Sandy: Hei :) Så hyggelig at du fikk noen tips :)
Lykke til med resten av svangerskapet :)

Skriv en ny kommentar

FruTaraldsen

FruTaraldsen

30, Ullensaker

Linda Kristine Taraldsen, 30 år, gift, sykepleier og eier/driver SkinClinic på Jessheim (www.skinclinic.no). Ble mamma til Victoria i august 2013 og William i mars 2016. Har hus, hund og stasjonsvogn, men er ikke helt A4 allikevel :) Bloggen dreier seg i hovedsak om hverdagslivet, produktomtaler, sminke, hudpleie, dyrevern og matoppskrifter. Ta gjerne kontakt på lipe27@hotmail.com. Instagram: lindakristinetaraldsen og skinclinic_jessheim

Kategorier

Arkiv

Design av

hits